Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze wypowiedzi - perełki pisowców.

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Czemu kasta i czemu nietykalna ? To nonsens .

Chyba, że chodzi o katechetów.

14 godzin temu, szymon1977 napisał:
14 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Wiem, wiem, donosicielstwo to taka nowa pisowska świecka tradycja.

Nie kolego, to tradycja peerelowska: nie wstyd zostać złapanym na przestępstwie - wstyd przestępcę złapać.

A konkretnie termin ukuty w czasach niemieckiej okupacji, gdzie zgłaszanie nawet przestępstw okupacyjnym władzom, było grzechem.

w mentalności pozostało do dzisiaj.

----------------

Boskie 🙂

Cytat

Wychodzimy w tej sprawie z założenia, że pojęcie dywersyfikacji dostawców bezpośrednio wiąże się z dywersyfikacji odbiorców a wspólnym mianownikiem tych pojęć jest rozwinięta sieć ropociągów i gazociągów

Specjalnie nie pisze jaki to pisiaty napisał 🙂

12 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Kolejna akcja szczucia która działa już tylko na naprawdę najciemniejszy elektorat.

Wiesz, nie chcę nic sugerować, ale widać, ze na ciebie działa to w szczególny sposób 🙂

------------

Proszę, choćby dla takich deklaracji warto było:

Cytat

Posłanka Bundestagu Żaklin Nastić z Lewicy skrytykowała odrzucenie przez Niemców polskich żądań ws. reparacji. - Całkowite odrzucenie jest moralnie naganne - stwierdziła. Stanowisko rządu federalnego w tej kwestii nazwała "aroganckim" i "lekceważącym". - Cała sprawa ma też związek z traktowaniem z szacunkiem naszych bezpośrednich sąsiadów - podkreśliła Nastić.

Cytat

Zdaniem posłanki, rząd federalny nie może po prostu uznać, że wszystko zostało załatwione traktatem dwa plus cztery, wynegocjowanym w 1990 roku między RFN, NRD i zwycięskimi mocarstwami: USA, ZSRR, Wielką Brytanią i Francją. - Ani Polska, ani Grecja i inne uprawnione do reparacji kraje nie zasiadły wtedy do stołu. Jeśli porozumienia są zawierane kosztem krajów trzecich, jest to niedopuszczalne na mocy prawa międzynarodowego - podkreśliła Nastić w rozmowie z RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A wiecie jaka jest wiedza przeciętnego Niemca i pewnie europejczyka nt. okupacji Polski?

Blitzkrieg itp ogólne stwierdzenia, a na temat prześladowań, zniszczeń ani słowa. a potem taki europejczyk mysli, ze w Polsce było podobnie jak w Holandii, Francji itp. a przesladowania to w zasadzie tylko holocaust. I w sumie to cięzko im ulokować Polskę po stronie ofiar, bardziej im pasują milczący współsprawcy.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

A konkretnie termin ukuty w czasach niemieckiej okupacji, gdzie zgłaszanie nawet przestępstw okupacyjnym władzom, było grzechem. w mentalności pozostało do dzisiaj.

Dalszy ciąg propagandowych bredni dla matołów. 

Centrala wydała rozkaz szczucia to prości żołnierze frontu propagandy muszą go wykonywać.

I nieważne, że okupacja była 80 lat temu, że tych co to pamiętają została garstka.

Pieprzony konus z przydupasami wykombinował że LGBT się znudziło, lekarze i nauczyciele już byli to może by tak na Niemców?

Oczywiście szczucie na nauczycieli i lekarzy wróci jak tylko pojawi się jakaś szansa odgrzania tematów.

58 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Czemu kasta i czemu nietykalna ? To nonsens .

Przecież ten facet nie zastanawia się czy to ma sens, bezmyślnie przepisuje brednie reżimowej propagandy.

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Dalszy ciąg propagandowych bredni dla matołów. 

Centrala wydała rozkaz szczucia to prości żołnierze frontu propagandy muszą go wykonywać.

I nieważne, że okupacja była 80 lat temu, że tych co to pamiętają została garstka.

Pieprzony konus z przydupasami wykombinował że LGBT się znudziło, lekarze i nauczyciele już byli to może by tak na Niemców?

Oczywiście szczucie na nauczycieli i lekarzy wróci jak tylko pojawi się jakaś szansa odgrzania tematów.

Facet poczytaj sobie o donosicielstwie, podpowiem, ze ktos kto wszędzie widzi polityke, ma problem...

Cytat

Donosiciel. Najlepszy przyjaciel gestapo

Cytat

Najcięższe zbrodnie znalazły się w dziale pierwszym. Dotyczyły one zdrady państwa i narodu polskiego. Popełnienie którejkolwiek z nich równało się z wyrokiem śmierci. Życie miał tracić ten:

1.
2. 
3. Kto zwraca się do wroga z donosami na swych rodaków.
4.  
5. 

Ukryta Zawartość

Donosicielstwo jest tak stare jak człowiek, ale do polskiej mentalność dotarło za czasów okupacji, Żadna form współpracy z okupantem nie była dozwolona.

I do dzisiaj trwa, bo jak inaczej rozumieć inaczej nazywanie zgłaszających moderacji donosicielami?

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Jeśli byłaby alternatywa, to stanowczo TAK. Węgiel brunatny jest najgorszym ekologicznie paliwem kopalnym. Niestety, prąd musi skądś pochodzić, a bez Turowa na razie się nie da.

Jest okazja dla lemingów! Ich idol niedrogo . Tam pewnie przemyślenia warte kilku nagród Nobla.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Książka nie dla pisowców bo trzeba by pomyśleć. A od tego łeb im pęka i czuja się nieswojo.

Jestem Europejczykiem.

W psychologii to się nazywa projekcja.

Kocham te wasze rasistowskie przekonanie o wyższości wynikające z ojkofobi i kompleksów.

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Książka nie dla pisowców bo trzeba by pomyśleć. A od tego łeb im pęka i czuja się nieswojo.

Cena rozpałki!

12 minut temu, Stream napisał:

...barda narodowego , niejakiego Martyniuka...

Rozumiem dowcipkowanie gdy nie masz nic do powiedzenia, ale powiedzieć "bard" przy nazwisku "Martyniuk" wykracza poza granicę dobrego smaku.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

59 minut temu, YunnanTEA napisał:

Cena rozpałki!

Nie da się ukryć 🔥

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

13 minut temu, Stream napisał:

Yunnan, litości! Może jednak przemyślisz założenie tematu z humorem dla elektoratu PISu...

Nie znam litości😉

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ani rozumu.

Zgodnie z ich oświadczeniem, że nie zatrudniamy ekspertów, bo nie chcą realizować naszych wizji.

I tu jest sedno sprawy: prawdziwi eksperci mają rozum i nim się kierują.

24 minuty temu, Stream napisał:

Yunnan, litości! Może jednak przemyślisz założenie tematu z humorem dla elektoratu PISu...

Żeby znowu nie wyszło tak jak ostatnio, że opozycjoniści wszelkie nadzieje pokładali w Hołowni, a gdy nadziei nie spełnił to nagle zaczęli się go wstydzić. BTW mem świetny bo pokazuje podstawę sukcesu PiS czyli marność opozycji.

8 minut temu, szymon1977 napisał:

opozycjoniści wszelkie nadzieje pokładali w Hołowni

Bzdura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Ja jedyne nadzieje pokładałem w Manueli Gretkowskiej .

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

9 minut temu, MV2 napisał:

Bzdura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Ja jedyne nadzieje pokładałem w Manueli Gretkowskiej .

A ja pokładam nadzieje w PiS.

Totalne zidiocenie połączone z demoralizacją powinno przynieść sukces. Opozycji oczywiście.

22 godziny temu, szymon1977 napisał:

Nie kolego, to tradycja peerelowska: nie wstyd zostać złapanym na przestępstwie - wstyd przestępcę złapać.

Tak świetnie znasz PRL szymek? Ciekawe skąd?

Jestem Europejczykiem.

10 minut temu, MV2 napisał:

Bzdura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Historii nie da się cofnąć i nie jest problemem sprawdzić, kto 3 lata temu szalał w sondarzach gdy na Forum opozycjoniści wieścili pokonanie PiS.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Historii nie da się cofnąć i nie jest problemem sprawdzić, kto 3 lata temu szalał w sondarzach gdy na Forum opozycjoniści wieścili pokonanie PiS.

Polska język trudna język.

Już tyle razy radziłem ci jak komuś dobremu - zapisz się do jakiejś szkoły.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.