Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, slawek.xm napisał:

postudiuj konstrukcje Passa może dotrze do ciebie , że tranzystorowe SE można znakomicie konstruować bez transformatorów wyjściowych

Lampowe kontrukcje OTL też są.

Np. wzmacniacz sluchawkowy Dubiel Skorpion HV-1.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Teraz, pmcomp napisał:

Lampowe kontrukcje też są.

tak , ale potrzebują lamp o bardzo niskim oporze wewnętrznym , a to już zawęża możliwości i ksztaltowanie dźwięku

Zygmunt zrobił taki wzmak na diabełkach pokazywal na AVS ale potem jak zrobił na trafach na Gu81 i usłyszał to nie tylko szczęka mu wypadła ale i to co trzymał w rękach i bylo "o q..."  🙂

9 minut temu, slawek.xm napisał:

stawiam dolary przeciw orzechom , że nigdy nie zbudowałeś i nawet nie slyszaleś

ale nic straconego ludzie cały czas zachwycają się tym wzmacniaczykiem  SE

i go budują

Nie budowalem tego. A sluchac to sluchalem wiele razy. Moze kiedys to bylo fajne, ale teraz technika i pomysly poszly bardzo do przodu.  Pass ma swoich wyznacow, ale ja juz wole duzo bardziej dobra lampe SE jesli mam do wyboru. Pass przy dobrej lampie WYSIADA!

3 minuty temu, Stasiop napisał:

Nie budowalem tego. A sluchac to sluchalem wiele razy. Moze kiedys to bylo fajne, ale teraz technika i pomysly poszly bardzo do przodu.  Pass ma swoich wyznacow, ale ja juz wole duzo bardziej dobra lampe SE jesli mam do wyboru. Pass przy dobrej lampie WYSIADA!

z mojego doświadczenia dopiero lampka SE z rezystorem ok 20 om obciążającym trafo wyjściowe połączona z przezroczystym wtórnikiem prądowym typu Burning Amp SE daje to co do napędu obecnych kolumn potrzeba

spróbuj kiedyś

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

z mojego doświadczenia dopiero lampka SE z rezystorem ok 20 om obciążającym trafo wyjściowe połączona z przezroczystym wtórnikiem prądowym typu Burning Amp SE daje to co do napędu obecnych kolumn potrzeba

spróbuj kiedyś

Nie ma sensu. Wystarczy do kazdego klocka do wewnatrz zastosowac moje filtry i z kazdego badziewia robi sie High-end.

Na lampach sie nie znam i nie mam zamiaru tego nadrabiac. Lampa to przezytek, Bo tranzystory z moimi filtrami to jest duzo lepsze niz najdrozsza nawet lampa.

4 minuty temu, Stasiop napisał:

Nie ma sensu. Wystarczy do kazdego klocka do wewnatrz zastosowac moje filtry i z kazdego badziewia robi sie High-end.

Na lampach sie nie znam i nie mam zamiaru tego nadrabiac. Lampa to przezytek, Bo tranzystory z moimi filtrami to jest duzo lepsze niz najdrozsza nawet lampa.

tranzystory są do bani teraz lampy też 🙂

jak Twoj kabel zastąpi wzmacniacz pisz na PW wezmę bez względu na cenę 🙂

I z lamp i z tranzysorow mozna zbudowac swietnie grajace urzadzenia, ale i oba moga miec bardz kiepski dzwiek. Nawet proporcje obudowy sie bardzo licza, schemat jest malo istotny to samo pomiary w domenie akustycznej. Licza sie zjawiska mikrofalowe ktore moja technologia rozwiazuje w calosci.

37 minut temu, Stasiop napisał:

Badziewie dalej będzie badziewiem, może wystarczy kompromitacji.

I tu kolega robi sobie antyreklame swojego produktu ,nie lepiej milczeć? 

10 minut temu, tedi02 napisał:

I tu kolega robi sobie antyreklame swojego produktu ,nie lepiej milczeć?

nie zna sie na tranzystorowych wzmacniaczach nie zna na lampowych

co sam przyznaje

za to zna sie na mikro falach

może serwis mikrofalowek jest miejscem w którym próbował swoje kable

w końcu nie mozna do firmy zajrzec  co tez sam pisał

naprawdę dziwne to wszystko

az sie nie chce wierzyc ,ze ludzie o większej wiedzy od Stasiopa zaangażowali sie w promocję tego produktu

jestem w szoku  i moja stopka znów tlumaczy wiele 🙂

9 minut temu, slawek.xm napisał:

nie zna sie na tranzystorowych wzmacniaczach

Wzmacniaczami tranzystorowymi to sie akuratnie bardzo duzo bawilem. Mozna dojsc do jakiegos poziomu, a przerobilem bardzo zaawansowane obwody z AES od prof Hawskforda. No i mozna dojsc do poziomu 20-30% i stop.  Dalej lepiej to juz lampowki w SE. A czemu jest stop? To juz sobie sam dospiewaj nie bede powtarzal.

16 minut temu, slawek.xm napisał:

az sie nie chce wierzyc ,ze ludzie o większej wiedzy od Stasiopa zaangażowali sie w promocję tego produktu

Kto? Nie znam żadnego poważnego audiofila, który promowałby wydumke stasiopa. 

Godzinę temu, Stasiop napisał:

Wystarczy do kazdego klocka do wewnatrz zastosowac moje filtry i z kazdego badziewia robi sie High-end.

Hehehe….jasne. 

21 minut temu, slawek.xm napisał:

A skad ty wiesz jaka mam wiedze? Ty jakas tam wiedze pewnie masz, ale na pewno nie w High-endzie, moze Hi-Fi

Edytowane przez Stasiop
7 minut temu, Stasiop napisał:

prof Hawskforda.

może chociaż byłbyś uprzejmy nie przekręcać nazwiska Malcolma Hawksforda

6 minut temu, sly30 napisał:

Kto? Nie znam żadnego poważnego audiofila, który promowałby wydumke stasiopa. 

ale ja co nieco znam poziom ludzi którzy zajmują się diy

Edytowane przez slawek.xm
11 minut temu, slawek.xm napisał:

ale ja co nieco znam poziom ludzi którzy zajmują się diy

Znasz bardzo dobrze. Ale co w zawiązku z tym? Ludzie DIY promują kabel stasiopa za ponad 20 tys.plN? Gdzie?

1 minutę temu, sly30 napisał:

Znasz bardzo dobrze. Ale co w zawiązku z tym? Ludzie DIY promują kabel stasiopa za ponad 20 tys.plN? Gdzie?

tu 🙂

21 minut temu, Stasiop napisał:

Ty jakas tam wiedze pewnie masz, ale na pewno nie w High-endzie, moze Hi-Fi

spoko , bez względu na twoje szufladkowanie dla moich celów jest wystarczająca nie jestem też zagrożeniem dla twojego biznesu

ale zawsze lubię przeanalizować ciekawe wynalazki , teraz jestem na etapie gryphonowego Apexa

Twój kabel przestał mnie interesować niestety

24 minuty temu, Stasiop napisał:

A skad ty wiesz jaka mam wiedze? Ty jakas tam wiedze pewnie masz, ale na pewno nie w High-endzie, moze Hi-Fi

Wiesz jak Hi-Fi, dzięki Twojemu produktowi, zmienić w Hi End. 
Dogadaj się z firmami, na pewno będą chętni po tym zapewnieniu: 

1 godzinę temu, Stasiop napisał:

Wystarczy do kazdego klocka do wewnatrz zastosowac moje filtry i z kazdego badziewia robi sie High-end.

Dogadaj, może nawet gdzieś w danych technicznych znajdzie się miejsce na "filter from Stasiop"...
I cena x10. Ale cena nie jest najważniejsza, wiesz ilu będzie zadowolonych i wdzięcznych Tobie.

• Moderatorzy
57 minut temu, slawek.xm napisał:

Nie oceniał bym samego kabla a tym bardziej innych przez pryzmat ekscentrycznej osobowości Stasiopa.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Ja przypadkiem trafiłem do wątku na forum o zagadnieniach mnie interesujących (bezwzględna polaryzacja czy jakoś tak) i powiem, że pod względem zrozumienia słowa pisanego przez bohatera tego wątku jest grubo 😉

nagrywamy.com

2 minuty temu, Seyv napisał:

Nie oceniał bym samego kabla a tym bardziej innych przez pryzmat ekscentrycznej osobowości Stasiopa.

Księżycowe opowieści są wymowne, deklarowane zmiany dzięki temu kablowi...
Troczę szacunku dla innych...

Teraz, Seyv napisał:

problem w tym , że nie robi się interesów z podejrzanym gościem

• Moderatorzy
15 minut temu, slawek.xm napisał:

problem w tym , że nie robi się interesów z podejrzanym gościem

Ja już się nauczyłem, że w interesach każdy jest podejrzany.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

49 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Wiesz jak Hi-Fi, dzięki Twojemu produktowi, zmienić w Hi End. 

🙂

Więcej! 

W/g bajań "konstruktora" i potakiwań "wizjonera" 747 

już niebawem ziści się powiedzenie, że kabel "gra", sam kabel zagra, dosłownie, bo ta cała "reszta" jest nieistotna. 

Brawo mitomani! 

To właśnie m.in. dzięki waszym "pracom" normalni ludzie (w tym także audiofile) znacząco pukają się w głowę.

1 godzinę temu, Stasiop napisał:

Hehehe….dobre…. :-))

1 minutę temu, sly30 napisał:

Hehehe….dobre…. :-))

to jeszcze nic najbardziej mnie bawi jak obaj z 747 ciesza się ,że nic z ich "pracy" nie masz

a na jedno Twoje skinienie lizaliby Ci buty  zybys tylko zechciał zainwestowac w ich "kosmiczne " projekty 🙂

22 minuty temu, slawek.xm napisał:

to jeszcze nic najbardziej mnie bawi jak obaj z 747 ciesza się ,że nic z ich "pracy" nie masz

a na jedno Twoje skinienie lizaliby Ci buty  zybys tylko zechciał zainwestowac w ich "kosmiczne " projekty 🙂

Przecież stasiop wiele lat temu nagabywał mnie na wspólny biznes audio. Miałem wyłożyć kasę w zamian za duży udział w nowej, naszej firmie. Gdy grzecznie odmówiłem, to zaczęła się jazda na mnie na forum  i wulgarne wyzwiska na PW.

747 nie proponował wspólnego biznesu, ale też co miałby proponować jak on nie ma zupełnie nic do zaoferowania. W tym przypadku sam proponowałem, że bez problemu wyłożę kasę i godnie docenię geniusz twórcy, bo nawet nie chce nic za darmo, tylko muszę wiedzieć co to ma być. Okazało się, że nic takiego nie ma, zupełnie nic! 

Edytowane przez sly30
12 minut temu, sly30 napisał:

stasiop wiele lat temu nagabywał mnie na wspólny biznes audio. Miałem wyłożyć kasę w zamian za duży udział w nowej, naszej firmie

i wszystko jasne 🙂

37 minut temu, slawek.xm napisał:

A po wazelince troszke muzyki dla rozluznienia posladkow.;)

Jescze prototyp. 

Edytowane przez Stasiop
1 minutę temu, Stasiop napisał:

zbaczy nic się u Ciebie nie zmieniło

lapek sluchawki i YT?

na Twoim kanale tylko wystawy żadnego własnego systemu 🙂

12 minut temu, Stasiop napisał:

Jescze prototyp. 

Basy walą prosto w graty. A mydlisz oczy GHz ...

• Pokaż nowe odpowiedzi