Skocz do zawartości
IGNORED

Długość kabla zasilającego

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, tedi02 napisał:

Masz jakąś misję do nawracania świata...

Od tego jest Forum żeby jeden dzielił się swą wiedzą i doświadczeniem, a drugi uczył się na cudzych błędach zamiast swoich.

3 godziny temu, tedi02 napisał:

na jedną jedyna drogę oczywiście twoja ,

Czasy gdy funkcjonował tu zakaz wyrażania opinii odmiennej, a zamiast rzeczowej porady forum zdominowane było kablofilskim trollingiem już minął.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Nic nie minął temat kabli dopiero sie otworzył na szersze grono i co mnie cieszy nawet uparty czasami Piopio w końcu dostrzegł ich wartość w systemie , ty przeminiesz a temat kabli będzie dalej i dalej , ,,, ile ja gratów sie pozbyłem dobrych właśnie przez to że nie miałem doświadczenia z kablami , teraz mam kilka zestawów i żąngluje zanim co kolwiek stwierdze o danym klocku i po miesiącu dopiero wiem czy jest cos wart dla mnie , audio to cierpliwość doświadczanie a nie biadolenie o niczym 😉

7 minut temu, freju napisał:

audio to cierpliwość doświadczanie a nie biadolenie o niczym 😉

To prawda dlatego ja słucham i cieszę się muzyką temat kabli mam już za sobą a nie tak jak inni(Audiofile) słuchają sprzętu albo dłuższego o 1m kabla😉

Ale co by nie było Zdrowych Wesołych Świat 😉

Pzdr.

15 godzin temu, tedi02 napisał:

Bo ,nie pisałbyś bredni.A mając trochę oglądy, napisałbyś, testowałem, nie słyszę różnicy, bo 

1 mam słaby sprzet 

2nie jestem osłuchany 

3 może przygłuchawy jestem 

4 ale u kogoś może są zmiany in plus 

Wszytko w temacie.

Gdybym nie testowal to bym sie nie wypowiadal. Testowalismy w grupie ludzi, kilka osob z tego forum rowniez bralo w tym udzial. 

A co tych Twoich zmiennych to tak:

1 Sprzet mam dobry

2 Jestem osluchany

3 Sluch mam bardzo dobry

4 U kogos tez tych zmian nie moze byc, to zwykle urojenia tych ludzi

I jest jeszcze punkt piaty, kable zasilajace to marketingowy belkot ktoremu ulegaja ludzie poddatni na opowiesci dziwnej tresci z kolorowych gazetek i zgrupowan internetowych. Sa jeszcze tacy ktorzy musza siac ta propagande w celach zarobkowych, to oczywiste. Jak widzisz mister @Piopio sam sobie zmienia kable co nie ma jakiegokolwiek sensu a pozniej sieje na forum te bzdury o dreszczach itp.

I to wszystko w tym temacie.

29 minut temu, freju napisał:

...temat kabli dopiero sie otworzył na szersze grono...

Procentowo ilość kablotrolingu wzrosła. Ale nie dlatego, że co raz wiecej pasonatów kabli słucha - dlatego, że pasjonaci racjonalnie podchodzący do tematu dobre systemy złożyli, słuchają na nich muzyki a z Forum odeszli.

29 minut temu, freju napisał:

mam kilka zestawów i żąngluje zanim co kolwiek stwierdze o danym klocku i po miesiącu dopiero wiem czy jest cos wart dla mnie

Szczerze współczuję. Ja jak mam wolną godzinkę to po prostu włączam fajną płytę, nie tracę czasu na szukanie problemów, których nie ma, ani ich rozwiązywanie. Moją pasją jest muzyka a nie sprzęt RTV-AGD

13 minut temu, BlueDot napisał:

zmienia kable co nie ma jakiegokolwiek sensu a pozniej sieje na forum te bzdury o dreszczach

Ma przebicie???

😉

3 minuty temu, porlick napisał:

Ma przebicie???

😉

Może tak być: założył nową sieciówkę, a starej z gniazdka nie wypiął i sobie na niej usiadł - zagadka dreszczy rozwiązana. Dobrze, że przy świętach nie precyzował, gdzie te dreszcze odczuwa.

Szymon ale proszę daj już spokój nie było mnie tu od środy i skończyliśmy rozmowę na stronie numer 4 teraz jest strona nr 10 i jest dokładnie to samo gadanie no po co?

Wymienisz kiedyś to Onkyo na prawdziwy wzmacniacz to może wtedy poczujesz różnicę.

Piotr 

15 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Szymon ale proszę daj już spokój nie było mnie tu od środy i skończyliśmy rozmowę na stronie numer 4 teraz jest strona nr 10 i jest dokładnie to samo gadanie no po co?

Wymienisz kiedyś to Onkyo na prawdziwy wzmacniacz to może wtedy poczujesz różnicę.

Piotr 

Jezeli roznice slychac na c326bee czy jakims Sabaj to powinno byc ja slychac na wszystkim innym tez.

3 minuty temu, BlueDot napisał:

Jezeli roznice slychac na c326bee czy jakims Sabaj to powinno byc ja slychac na wszystkim innym tez.

Jestem za. No ale może to Onkyo jest tak słabe?

Może bowersy?

Może zestawienie?

Nie wiem szukam przyczyny dlaczego nie słyszy.

A może to po prostu ignoruje?

Nie wiem ale chyba to najwyższy czas abyśmy ten temat zakończyli bo będzie 20 stron i będziemy rozmawiać o tym samym co na stronie numer dwa.

6 minut temu, Piotr Sonido napisał:

bo będzie 20 stron i będziemy rozmawiać o tym samym co na stronie numer dwa.

Planujesz może zmianę tematu na "nawożenie rzepaku"?

Jeśli nie, to chyba tak ma być.

9 minut temu, porlick napisał:

Planujesz może zmianę tematu na "nawożenie rzepaku"?

Jeśli nie, to chyba tak ma być.

Znaczy taka jest kolej rzeczy ?

Tak musi być?

Nic z tym się nie da zrobić?

Czy przyjmujemy to jak codzienny chleb o poranku?

36 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Jestem za. No ale może to Onkyo jest tak słabe?

Może bowersy?

Może zestawienie?

Nie wiem szukam przyczyny dlaczego nie słyszy.

A może to po prostu ignoruje?

A moze kable jednak wplywu nie maja? Jak ja czy ktos inny nie slyszy wplywu kabla to mowicie ze mamy za slaby sprzet, jednak okazuje sie ze wierzacy w siecowki maja ten sprzet duzo slabszy od tych ktorzy roznic nie slysza. I to jast najsmieszniejsze.

27 minut temu, BlueDot napisał:

A moze kable jednak wplywu nie maja? Jak ja czy ktos inny nie slyszy wplywu kabla to mowicie ze mamy za slaby sprzet, jednak okazuje sie ze wierzacy w siecowki maja ten sprzet duzo slabszy od tych ktorzy roznic nie slysza. I to jast najsmieszniejsze.

Ja nie mówią że masz za słaby sprzęt.

Ja kable słyszę i robiłem to w ślepym teście.

25 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ja nie mówią że masz za słaby sprzęt.

Ja kable słyszę i robiłem to w ślepym teście.

Kolego, wysaje misie ze uwazasz sie za wszechwiedzacego. Jestes na forum 6 miesiecy a naklepales ponad 1600 postow. Udzielasz sie w zasadzie w kazdym temacie i w kazdym uwazasz ze masz racje. Jak otwieram nieprzeczytane tematy to w wiekszosci z nich Ty jestes jako ostatnia osoba ktora sie wypowiedziala.

Kim Ty jestes?

2 minuty temu, BlueDot napisał:

Wiem bo sami o tym napisali na jakim sprzecie robia rownania.

Natomiast nienawiscia i jadem to Ty tutaj najbardziej siejesz bo jestes w stanie glebokiego wyparcia i jest Ci ciezko pogodzic sie z prawda. Ale nie martw sie, sa sposoby na to zeby Cie z tego wyciagnac, Twoj lekarz powinien sobie z tym poradzic.

Widzisz co piszesz w swoim zacietrzewieniu?🤣🤣🤣 opanuj się, nie wmawiaj mnie ,innym czy coś słyszę lub nie .Masz problem ,załatw sobie gdzieś, nie obarczaj czytających, jesteś sfrustrowany ,nie masz żadnych ARGUMENTOW ,NIE UDZIELAJ SIE .I pozwól, sam o sobie zdecyduje kiedy i gdzie mam się do jakiegoś lekarza udać.Jeszcze  jedne takie insynuację i zgłaszam do moderacji.

Inny kolega bez problemu słyszy kable zasilające w systemie opartym o NAD C326 bee.
Więc koszt wejścia do świata sprzętu odpowiednio wysokiej klasy nie jest przesadnie wysoki.

No właśnie, z Twojej wypowiedzi wynika przekonanie, że słyszalny wpływ kabli to objaw sprzętu wysokiej klasy.

A ja mam przekonanie że to objaw sprzętu źle zaprojektowanego albo niepoprawnie połączonego.
58 minut temu, BlueDot napisał:

Kolego, wysaje misie ze uwazasz sie za wszechwiedzacego. Jestes na forum 6 miesiecy a naklepales ponad 1600 postow. Udzielasz sie w zasadzie w kazdym temacie i w kazdym uwazasz ze masz racje. Jak otwieram nieprzeczytane tematy to w wiekszosci z nich Ty jestes jako ostatnia osoba ktora sie wypowiedziala.

Kim Ty jestes?

Jestem na forum od 16 lat. Wcześniej jako S4home.

Tak znam się.

Słuchałem wielu sprzętów. Wiele sprzętów też miałem. Tematem interesuje się sporo dłużej. Teraz już rzadziej ale lubiłem też kupić używany sprzęt, wiekowy i sprawdzić jak gra i puścić dalej. 

Gorąco cię pozdrawiam

Wesołych świąt 

Piotr 

4 godziny temu, BlueDot napisał:

U kogos tez tych zmian nie moze byc, to zwykle urojenia tych ludzi

Widać mam urojenia ale za to mój zestaw brzmi teraz fantastycznie 😉 Widocznie kabel ma właściwości halucynogenne 😉 Nie poprawia brzmienia ale otwiera Bramy percepcji 😉 

Godzinę temu, tedi02 napisał:

Może by założyciel wątku zamknął temat .

Jeszcze nie teraz. Po Świętach będę miał 2m kabel Power Roots Reference 😉

Porównam z Gigawatt i podzielę się wrażeniami 😉

A tym czasem Wesołych Świąt dzieciaki 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ty na prawdę nie masz nic do powiedzenia... zamiast czepiać sie mojego Onkyo, poczytaj na czym inni słyszą.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Nie wiem szukam przyczyny dlaczego nie słyszy

Pisałem o tym wielokrotnie: po kilku zdarzeniach typu usłyszenie zmian brzmienia korektorem niewpiętym w tor, wyleczyłem się bezpowrotnie z przypisywania systemowi zmian mojego kaprysu.

33 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Tak znam się.

Niestety nie kolego, osłuchałeś się i nasłuchałeś, ale jeśli chodzi o zrozumienia techniki audio, to wielokrotnie pokazałeś, że pojęcie masz blade a czasem nawet mylne.

4 minuty temu, Piopio napisał:

A tym czasem Wesołych Świąt dzieciaki 😉

Wesołych.

22 minuty temu, Piopio napisał:

Widać mam urojenia ale za to mój zestaw brzmi teraz fantastycznie 😉 Widocznie kabel ma właściwości halucynogenne 😉 Nie poprawia brzmienia ale otwiera Bramy percepcji 😉 

No, teraz to ja rozumiem. Dziala podobnie jak alk, dragi czy psychotropy po przedawkowaniu.

Sztama

57 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Jestem na forum od 16 lat. Wcześniej jako S4home.

Wiec musisz mowic ze slyszysz bo od tego masz placona prowizje. Glupio by bylo gdyby sprzedawca odradzal jakis towar lub mowil klientowi ze nie ma sensu tego kupowac bo i tak niczego nie poprawi.

Wesolych

Piotr

42 minuty temu, BlueDot napisał:

Wiec musisz mowic ze slyszysz bo od tego masz placona prowizje. Glupio by bylo gdyby sprzedawca odradzal jakis towar lub mowil klientowi ze nie ma sensu tego kupowac bo i tak niczego nie poprawi.

Wesolych

Piotr

Błąd. 

Nie miałem żadnej prowizji od sprzedaży 

Żadnej 

Dlatego nigdy nikogo nie naciągałem na sprzęt z większą marżą.

Wybacz nie będę tutaj zagłębiał się w moją umowę płacową z S4.

Tym bardziej teraz kiedy jestem poza firmą i nie muszę jak to stwierdziłeś zarabiać na marży a jednak piszę i uwazam to samo .

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Niestety nie kolego, osłuchałeś się i nasłuchałeś, ale jeśli chodzi o zrozumienia techniki audio, to wielokrotnie pokazałeś, że pojęcie masz blade a czasem nawet mylne.

Byl tu kiedyś temat gdzie forumowicz zamieścił wyniki pomiarowe podczas podmiany kabli. Spektrum było inne.

Osłuchanie i nasluchanie sprzętu mi wystarczy. Gdyż jak ci już kiedyś mówiłem ja muzyki słucham ona wydobywa się że sprzętu audio. Nie analizuje i nie badam jej. 

Piotr 

• Moderatorzy

Panowie,

Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Dyskutujcie sobie, ale w przyzwoity sposób.

Autorzy wpisów, którzy się nie dostosują do mojej prośby, otrzymają "prezent" na święta w postaci wakacji od wątku.

Życzę wszystkim Wesołych Świąt

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Nie wiem ale chyba to najwyższy czas abyśmy ten temat zakończyli bo będzie 20 stron i będziemy rozmawiać o tym samym co na stronie numer dwa.

Piotrze oraz innych zainteresowanych tematem zapraszam do klubu "słyszących kable"  ......

56 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Wybacz nie będę tutaj zagłębiał się w moją umowę płacową z S4.

Racja. Z ciekawości jedno pytanko, jak nie chcesz odpowiadać to nie nalegam: jak długo pracowałeś w S4?

57 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Byl tu kiedyś temat gdzie forumowicz zamieścił wyniki pomiarowe podczas podmiany kabli.

Było takich kilka, były nawet analizy sprzeczne z zasadami działania. A mi różne wyniki wychodzą nawet, gdy nic nie zmieniam - mnie to nie dziwi, tym bardziej daleki jestem od wyciagania zbyt pochopnych wniosków.

Ktoś, kto z pomiarami nie miał profesjonalnie do czynienia może tego nie wiedzieć, ale żeby wyniki były wiarygodne, to trzeba zastosować odpowiednią procedurę pomiarową, inaczej wynik będzue zafałszowany o czynniki zewnętrzne.

32 minuty temu, Bogusław_59825 napisał:

Piotrze oraz innych zainteresowanych tematem zapraszam do klubu "słyszących kable"  ......

Od dawna sugerowałem taki ruch, a nawet zalożenie działu zatytyłowanego np "Biżuteria aydio".

39 minut temu, naczesany napisał:

Czy to już zboczenie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trącanie nosem nadymek to to nie jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

21 godzin temu, Marcinus napisał:

Życzę wszystkim Wesołych Świąt

Wzajemnie i wszystkim innym też 🙂.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.