Skocz do zawartości
IGNORED

Długość kabla zasilającego

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, xajas napisał:

Taaa, prad naskorkowy przy 50Hz
dobre

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A nawet jeszcze lepsze! 🤣🤣🤣

Ukryta Zawartość

50 minut temu, sidru napisał:

Wydaje mi się że oprócz materiału przewodnika, jego przekroju i średnicy, rodzaju izolacji i sposobu ułożenia żył, ważne jest minimalizowanie drgań mechanicznych na które są narażone przewody.

Nie tylko Tobie tak się WYDAJE, jest tu "was" takich kilku.

To jest jakaś pociecha, ale  rzeczywistości nijak to nie zmienia.

24 minuty temu, xajas napisał:

dobre

Ukryta Zawartość

Widziałeś czasem głośnikowe antycable?

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Teraz, ASURA napisał:

Widziałeś czasem głośnikowe antycable?

W głośnikowych też zjawisko naskórkowości nie ma znaczenia.

A tak przy okazjii chcialbyś być miszczem w zmianie tematu?

No nie jesteś, z "naskórkowości" w sieciówce - myk - mamy nagle głośnikowe...a tu nadal "naskórkowość" jeszcze daleeeeeko.

Godzinę temu, sidru napisał:

Wydaje mi się że oprócz materiału przewodnika, jego przekroju i średnicy, rodzaju izolacji i sposobu ułożenia żył, ważne jest minimalizowanie drgań mechanicznych na które są narażone przewody.

Zadbaj lepiej o drgania drutu w cewkach pasywnych zwrotnic w ZG niż o drgania przewodu sieciowego. W takich cewkach i kondensatorach pasywnych zwrotnic prąd zmienny przez nie płynący potrafi nawet zagrać.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Lech36 napisał:

Zadbaj lepiej o drgania drutu w cewkach pasywnych zwrotnic w ZG niż o drgania przewodu sieciowego. W takich cewkach i kondensatorach pasywnych zwrotnic prąd zmienny przez nie płynący potrafi nawet zagrać.

A jak o to zadbać ?

1 godzinę temu, ASURA napisał:

Anticable mają duży przekrój za tym są mniej wrażliwe na drgania własne dla odmiany prąd naskórkowy daje w d… 

Puszczasz sieciowką częstotliwość powyżej 50 kHz???

To dolna granica występowania tego zjawiska.

1 godzinę temu, xajas napisał:

dobre

Ukryta Zawartość

Oj tam, to tylko TYSIĄC RAZY mniejsza częstotliwość...

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, sidru napisał:

A jak o to zadbać ?

Najlepiej zlikwidować elementy pracujące z dużymi zmiennymi sygnałami, czyli przejść na układ aktywny, ale podobno jest on niedobry 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

30 minut temu, porlick napisał:

Puszczasz sieciowką częstotliwość powyżej 50 kHz???

Pisałem o głośnikowych, patrz wcześniej

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

5 godzin temu, Piopio napisał:

Zapraszam do mnie. Możesz się sam przekonać. Ale myślę, że jesteś tylko internetowym hejterem i prawda Cię nie interesuje. Jak innych tu obecnych kolegów sceptyków. 

Wiesz co? Myslalem ze jestes powazniejszym czlowiekiem, ale po tym i kilku innych Twoich wpisach moge spokojnie wsadzic Cie do jednego wora z plaskoziemcami, wielbicielami teorii spiskowych i tych ktorzy maja placone za sianie kablarskiej propagandy. 

Jesli przedstawisz mi jeden dowod na to ze sieciowka ma wplyw na brzmienie wzmacniacza to przyjade na test, pomimo tego ze mam ponad 2000km.

Jakis pomiar, nie wiem. Postaraj sie o cos wiecej niz to co napisales do tej pory.

Mysle ze temat bedzie zamkniety na czas swiat bo autor z reszta kompanow ida kolendowac.

Bo niby co innego dzieci wierzace w cuda maja robic w tym czasie.

🤣🤣🤣🤣🤣

@Piopio za kogo sie przebierasz w tym roku?

🤣🤣🤣🤣

16 minut temu, BlueDot napisał:

Jakis pomiar, nie wiem. Postaraj sie o cos wiecej niz to co napisales do tej pory.

Problem w tym, że nie ma takich pomiarów. A różnicę słychać. Technicznie nie jest to niemożliwe.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

30 minut temu, BlueDot napisał:

...za kogo sie przebierasz w tym roku?

Za audiofila 🙂

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)
15 minut temu, Piopio napisał:

Problem w tym, że nie ma takich pomiarów. A różnicę słychać. Technicznie nie jest to niemożliwe.

A zdajesz sobie sprawe, ze wszystko po drodze, od skrzynki zasilajacej do sekcji zasilania kazdego urzadzenia, ma wplyw na to co slyszysz? 😉

3 minuty temu, Cezary_58669 napisał:

A zdajesz sobie sprawe, ze wszystko po drodze, od skrzynki zasilajacej do sekcji zasilania kazdego urzadzenia, ma wplyw na to co slyszysz? 😉

Dla niego to pikus. Wazne ze ostatnie dwa metry maja audiofilska nazwe i to wystarczy 😉

36 minut temu, Piopio napisał:

Problem w tym, że nie ma takich pomiarów. A różnicę słychać.

Oooo, zmienia Pan zdanie w sprawie kabli? Czy tylko wybiórczo w tym temacie? 

A moze jednak szerzej co?

Bo może się za jakiś czas okazać że jednak kable cyfrowe też "grają"? 

Głupio by było gdyby zagraly co? 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

14 minut temu, szymon1977 napisał:

Za audiofila 🙂

A na choinke powiesi sobie interkonekty zamiast lancucha i banany albo widelki zamiast baniek 🙂

45 minut temu, Piopio napisał:

Technicznie nie jest to niemożliwe.

A co jest ograniczeniem?

Ludzie potrafia wyliczyc trajektoje lotu na Marsa, pracuja nad tym jak doprowadzic do jego kolonizacji a nie potrafia obliczyc jakiej srednicy i z jakiego materialu nalezy wykonac przewod zasilajacy zeby ten pracowal poprawnie z wzmacniaczem ktory pobiera 500W z sieci?

Co Ty jaja sobie robisz?

To juz przestaje byc smieszne.

Godzinę temu, Piopio napisał:

Technicznie nie jest to niemożliwe.

Napisz coś więcej na ten temat, oczywiście poza skłonnościami do tworzenia pętli masowych przez kable z przewodem ochronnym. Pętle mogą mieć wpływ na granie, oczywiście o ile zostaną utworzone przez użytkownika.

8 godzin temu, BlueDot napisał:

Nie trzeba, nie ma sensu.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Nie, nie, nie. To nie moze byc prawda 🤣🤣🤣

Mozesz powiedziec od kogo i ile dostajesz za taki belkot?

A nie prościej, wypożyczyć, posłuchać, a nie bełkotać?

Problem w tym, że nie ma takich pomiarów.

Są takie pomiary, mierzy się wpływ przewodu na sygnał na wyjściu np. referencyjnego przetwornika DAC. Takich pomiarów jest trochę na słynnym już ASR, ale to pewnie zakazane miejsce dla prawdziwych audiofilów 😉.

5 godzin temu, BlueDot napisał:

To ten kabel rozpoznaje czy jest podlaczony do zrodla czy do wzmacniacza?

Wypowiedzi mądrego człowieka, aż z wielką przyjemnością się czyta🤣

...różnicę słychać. Technicznie nie jest to niemożliwe.

Gdzie kończy się Twoja wiedza i zaczynasz fantazjować, zaczyna się wiedza fachowców, a dla nich rzecz jest prosta i oczywista.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 godzinę temu, ASURA napisał:

Pisałem o głośnikowych, patrz wcześniej

No to masz "tylko" 2,5 RAZA wyżej, jak pasmo użyteczne dźwięku.

Tyle tylko, że to nie w temacie.

Jeśli nie technicznie, to PSYCHOLOGICZNIE. Jak wiesz, co jest podłączone, to wiesz, CO GRA.

3 minuty temu, Cezary_58669 napisał:

Tłum jest tylko chwilami niebezpieczny, głupi jest zawsze!

Dokładnie to samo, co o tłumie, można powiedzieć o audiofilu, który jest na bakier z zagadnieniami technicznymi, a bardzo pragnie coś "poprawić" w swoim sprzęcie. Zwłaszcza w zasilaniu.

Edytowane przez porlick
16 godzin temu, szymon1977 napisał:

Przetestowałbyś gdyby ktoś inny w tajemnicy zmieniał Ci kable,

Takie porównania robiłem z  wykorzystaniem osoby niewidomej.  No chyba że to nieobiektywne,  bo takie osoby słyszą znacznie lepiej od przeciętnej populacji.

4 godziny temu, Lech36 napisał:

wątpliwej jakości subiektywnymi testami

Brałem udział w selekcji na radiotelegrafistę. Dla mnie telegrafia bardzo przypomina właśnie porównywanie/testowanie  zmian w dźwięku audio. Najpierw odrzucono co najmniej połowę kandydatów jako nie nadających się do odróżniania subtelnych sygnałów . Następnie 6 miesięcy szkolenia i testów. W grupie około 100 osób było nas tylko dwóch ,którzy rozmawiali o wpływie np okablowania  i innych subtelnych zmianach w audio . Reszta twierdziła że to tylko nasze bajanie i coś nam się wydaje. Szkolenie się skończyło i wybrano na podstawie testów dwie osoby o  najlepszych wynikach i predyspozycjach .   I  tymi  wybranymi osobami była właśnie nasza dwójka.

Bo ,nie pisałbyś bredni.A mając trochę oglądy, napisałbyś, testowałem, nie słyszę różnicy, bo 

1 mam słaby sprzet 

2nie jestem osłuchany 

3 może przygłuchawy jestem 

4 ale u kogoś może są zmiany in plus 

Wszytko w temacie.

7 minut temu, tedi02 napisał:

Bo ,nie pisałbyś bredni.

Brednie to raczej po stronie osób słuchających wpływu kabli sieciowych na dźwięk są. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.