Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Piopio napisał:

U sprzedawcy

To w takim razie weź swój egzemplarz i wyślij go do tego sprzedawcy i powiedz że subwoofer gra ci nierówno.

Napisz ile kosztowała ci wysyłka. I jak skończyła się twoja sprawa.

Bo takimi wypowiedziami robisz sobie po prostu otwarcie żarty...

2 minuty temu, Piopio napisał:

dlaczego nie można go porównywać do droższych konstrukcji skoro gra tak samo dobrze jak one a kosztuje 1/5 ich ceny ?

No widzisz i właśnie o to chodzi ja do ciebie mówię a ty swoje.

Podałem kilka wzmacniaczy 5 razy droższych które grają lepiej I to jest właśnie powód dla których nie można go z nimi porównywać.

Dodatkowo nie trzeba też u nich ustawiać Plus trzy na equalizer

56 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Podałem kilka wzmacniaczy 5 razy droższych które grają lepiej I to jest właśnie powód dla których nie można go z nimi porównywać.

Wg Ciebie lepiej. Wg mnie nie.

Słuchałeś ich w porównaniu z Sabajem ? Jaki był DAC ? 

Ja słuchałem Sabaj kontra Michi X3. Sabaj grał tylko troszkę gorzej. Znaczy wspomniane przez Ciebie wzmacniacze są lepsze od Michi X3. Ok 😉 

58 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Dodatkowo nie trzeba też u nich ustawiać Plus trzy na equalizer

To akurat z moimi kolumnami. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 20.07.2023 o 21:08, szymon1977 napisał:

Bardzo dobra propozycja! Jako mądrzejszy nie napiszę w tym wątku ani słowa... chyba, że ktoś mnie wywoła nickiem albo cytatem.

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Przecież nie słyszałeś Sabaja ... 

Zwycięzcą został Piopio. Nie wiem czy mogę ale składam gratulację Szymonowi.

11 minut temu, Sznup napisał:

...składam gratulację Szymonowi.

Dziękuję 🙂

W dniu 20.07.2023 o 19:49, Sznup napisał:

Niech mądrzejszy ustąpi głupszemu. 

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

15 godzin temu, Piopio napisał:

Rozdzielczość Sabaja jest lata świetlne przed Arcam rdac. To relikt przeszłości. 

Miałem, potwierdzam.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

3 godziny temu, Bukaj napisał:

Czasem lepiej jest siedzieć cicho, niżeli się wymądrzać! 

Powiedz to wymądrzającym się, ja siedzę cicho.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Zamiany zmiany... 

Kef R3 zagra lepiej(inaczej) od ls50 meta z sabajem, czy to tylko i wyłącznie kwestia preferencji ?

26 minut temu, SonOctavius napisał:

Zamiany zmiany... 

Kef R3 zagra lepiej(inaczej) od ls50 meta z sabajem, czy to tylko i wyłącznie kwestia preferencji ?

To są inne kolumny. R3 są do większych pomieszczeń. Wokale na pewno będą gorsze. Jednak "Meta" robi robotę. Jak ma być lepiej w pomieszczeniu do 25m2 to celowałbym w R3 Meta. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość

(Konto usunięte)
23 minuty temu, Piopio napisał:

R3 są do większych pomieszczeń.

Dla czego nie do mniejszych? 

40 minut temu, SonOctavius napisał:

Zamiany zmiany... 

Teoretycznie R3 to wyższa liga, na pewno lepiej radzą sobie z niskimi tonami, schodzą niżej, mają mocniejsze uderzenie to główna różnica. Góra też lekko się różni, ale według mnie nie tak bardzo, ja nawet powiedział bym więcej, że R3 mają bardziej klarowne brzmienie w stosunku do LS50, aczkolwiek to nadal jest ciepłe granie (spokojne). Pytanie czy tego szukasz? 🙂 

1 minutę temu, MarcinStereo napisał:
29 minut temu, Piopio napisał:

R3 są do większych pomieszczeń.

Do mniejszych też są odpowiednie, aczkolwiek basowe.

22 minuty temu, MarcinStereo napisał:

Bo w mniejszych lepiej się sprawdzają LS50 Meta ze względu na budowę. Można siedzieć bliżej i scena będzie spójna.

Edytowane przez Piopio

Salon 15m jedynie + mają służyć również  jako nagłośnienie do filmów. Dlatego rozważam r3. 

18 minut temu, SonOctavius napisał:

Salon 15m jedynie + mają służyć również  jako nagłośnienie do filmów. Dlatego rozważam r3. 

Istotne ile będziesz siedział od kolumn. Im bliżej tym lepsze będą LS50 Meta. 

2 godziny temu, SonOctavius napisał:

2-2.5m jedynie, 3R więcej bassu + wyglądowo "lepsze".

Najlepiej posłuchaj i wybierz te, które Ci bardziej podpasują. R3 mogą dudnić. 

18 godzin temu, SonOctavius napisał:

No to idź w R3 - świetne kolumn warte polecenia. Uderzenie na basie ciężkie do podrobienia w tym budżecie. Ogółem mega udana konstrukcja czy to R3 Meta czy R3 lub nawet R300, wszystkie były świetne! 

20 godzin temu, SonOctavius napisał:

W pełni się zgodzę z kolegami wyżej, pójście w R3 to bardzo dobra decyzja. Zależnie oczywiście od akustyki, niemniej warto ich posłuchać 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli komuś Sabaj słabo gra albo ma wady, które uniemożliwiają jego użytkowanie to polecam sprzęt z wyższej półki:

Buchardt i150

Nie jest to wzmacniacz cyfrowy ale w klasie D. Za to ma dobry analogowy preamp i normalne wejście liniowe. Nie mówiąc już o systemie korekcji akustyki pomieszczenia. 

Cena to niestety 2.500E.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest bardzo rzetelna recenzja kolegi @MacP

PS

Buchardt ma system LLE, który uprzyjemnia ciche odsłuchy 😉 Firma jest z niego dumna 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

@Piopioim więcej piszesz na temat Sabaja, tym bardziej zniechęcasz do jego zakupu !

To samo dotyczy izolacji galwaicznej!

19 minut temu, Bukaj napisał:

@Piopioim więcej piszesz na temat Sabaja, tym bardziej zniechęcasz do jego zakupu !

To samo dotyczy izolacji galwaicznej!

Nie podzielam Twojej logiki. Mądry poszuka informacji i zagłębi się w temat. A głupi pozostanie głupim i przyjmie kłamstwa hejterów. 

Edytowane przez Piopio

W każdym Twoim poście jest informacja na ten temat.

Chodzi o to, że wystarczyło tylko raz o tym napisać/wspomnieć!

23 minuty temu, Bukaj napisał:

Chodzi o to, że wystarczyło tylko raz o tym napisać/wspomnieć!

Z tym się zgadzam. 

Niestety hejterzy nie śpią i publikują kłamstwa deprecjonując ciekawy sprzęt. Staram się więc je wyprostować. A, że hejterzy są niezłomni jak i ja to wymiana ciosów trwa ... ze szkodą dla Sabaja. Ale nic nie poradzę, że pewni ludzie mają nasrane w głowie. 

1 hour ago, Piopio said:

A, że hejterzy są niezłomni jak i ja to wymiana ciosów trwa ... ze szkodą dla Sabaja. Ale nic nie poradzę, że pewni ludzie mają nasrane w głowie. 

A skąd w Tobie taka potrzeba nieustannej obrony tego cudownego sprzętu? Jest w tym jakiś interes? Rozumiem, żeby wyjaśnić parę razy jak ktoś nie ma racji według ciebie ale męczyć bułę na całym forum od miesięcy to na prawdę trzeba chcieć.

Godzinę temu, Piopio napisał:

Ludzie mają nasrane w głowie. 

Proponuję odpocząć od forum , autopromocja jak wyżej .

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

30 minut temu, ferszcik napisał:

A skąd w Tobie taka potrzeba nieustannej obrony tego cudownego sprzętu?

Tu nie chodzi o konkretny sprzęt a o obiektywizm. Nie lubię jak ktoś swoimi subiektywnymi opiniami zafałszowuje rzeczywistość. Lubię rzetelne opinie oparte na doświadczeniu i znajomości techniki. Sprzęt nie musi nam się podobać ale oceniać należy go obiektywnie. 

W innych dziedzinach życia mam podobne podejście 😉 I, owszem, też jestem hejtowany 😉 Włażę bezczelnie ludziom na odcisk ich świętych przekonań 😉

Dla mnie , to nie potrafisz żyć w społeczeństwie, ustępstwa to dla Ciebie abstrakcja . No ale cóż 🤷🏿‍♂️

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

51 minut temu, dedal75 napisał:

Dla mnie , to nie potrafisz żyć w społeczeństwie, ustępstwa to dla Ciebie abstrakcja . No ale cóż 🤷🏿‍♂️

Ustępuję przed faktami i nauką 😉 Doceniam intelektualną szczerość. Nie cierpię manipulacji i hejtowania. A niestety tego tu na forum jest mnóstwo. 

Świetnym przykładem jest Twoja opinia o Sabaju. To była czysta hejterska manipulacja. 

47 minut temu, Piopio napisał:

Tu nie chodzi o konkretny sprzęt a o obiektywizm. Nie lubię jak ktoś swoimi subiektywnymi opiniami zafałszowuje rzeczywistość. Lubię rzetelne opinie oparte na doświadczeniu i znajomości techniki. Sprzęt nie musi nam się podobać ale oceniać należy go obiektywnie. 

W innych dziedzinach życia mam podobne podejście 😉 I, owszem, też jestem hejtowany 😉 Włażę bezczelnie ludziom na odcisk ich świętych przekonań 😉

Ale pieprzysz, jak potłuczony chłopie.

O jaki obiektywizm chodzi, o Twój? 

Dobre sobie, czyli każda inna opinia jest subiektywna, ale Twoja jest obiektywna? 😁

Ty weź chociaż raz przeczytaj samego siebie.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

• Pokaż nowe odpowiedzi