Skocz do zawartości
IGNORED

dac do ok 50k (nowy lub s/h)

Rekomendowane odpowiedzi

oczywiście. reszta to czysta iluzja

niektórzy jej doświadczają w realu - bez używek 🙂

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Godzinę temu, Airmike napisał:

Wprost i bez cytatów. Żal to wkładac jj super duper 803s gold pin za 50eur para do daca za 50k  i pisać dyrdymały jak wyżej. Żal prądu, czasu i wypocin recenzowanych na podstawie takich działań. Dostałeś rady. Nie korzystasz? - twoja sprawa. Co do ciągu dalszego.. sam się domyśl. Tego co myślimy o twoich lampowych przygodach także.

To ze chodzisz w parze z pmcomp, tak samo dopowiadasz sobie a później komentujesz chyba nie przypadek
Nie pisałem recenzji, przetestowałem co mi polecili i testuje dalej, tyle ....
P.S skorzystam i SZROT MI NIE ODPOWIADA

52 minuty temu, audiograde napisał:

dokładnie - a potem wieczne roszady  🙂

i zwykle roszady nie tam gdzie trzeba - czyli zamiast poprawa / zmiana drobnymi kroczkami - to rzucanie się na coś zupełnie innego, strata połowy kasy

bo jak to? - tyla piniondza zainwestowane - a tu wciąż nie ma nirwany?  🙂

Ale o czym ty piszesz, obudź sie .....

ja już szukać nie muszę - po prostu  🙂

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

21 minutes ago, .:Gerard:. said:

To ze chodzisz w parze z pmcomp

...ad personam wyjeżdzasz. Przeczytaj samego siebie..

22 minutes ago, .:Gerard:. said:

Ale o czym ty piszesz, obudź sie .....

14 minut temu, Airmike napisał:

...ad personam wyjeżdzasz. Przeczytaj samego siebie..

Znowu komentujesz do swoich wyobrażeń
To ty przeczytaj o czym ja pisałem a co ty komentujesz, zwróciłem ci uwagę

Ja się dziele informacjami, a ty dopowiadasz i ciągle krytykujesz

Edytowane przez .:Gerard:.

Ewidentnie masz dzisiaj zły dzień. Bijesz na oślep na prawo i lewo. Potem trzeba prosić admina o kasację. Tak upadają legendy hajendu. Nie pogrążaj się dalej, po prostu wygaś to. Z mojej strony bez odzewu.

[mention=17492] Niech wtopi troche to sie moze czegos nauczy. Ja odpadam.

Prawda jest taka, że kto dziś nie ma zapasu lamp tych "właściwych" to dziś bardzo mało opłacalne jest się pchać w lampwy tor. Ceny lamp oszalały i do tego dochodzi ryzyko wtopy kupując coraz "lepsze" podróbki.
A co do sprzedawców - profesorów proponujących JJ to nie mam pytań. Po takich zabiegach nasz kolega Gerard lubiący pisać o sprzętach na forum raczej dobrej oceny nie wystawi temu DACowi.
2 minuty temu, piorasz napisał:

Prawda jest taka, że kto dziś nie ma zapasu lamp tych "właściwych" to dziś bardzo mało opłacalne jest się pchać w lampwy tor. Ceny lamp oszalały i do tego dochodzi ryzyko wtopy kupując coraz "lepsze" podróbki.
A co do sprzedawców - profesorów proponujących JJ to nie mam pytań. Po takich zabiegach nasz kolega Gerard lubiący pisać o sprzętach na forum raczej dobrej oceny nie wystawi temu DACowi.

Nie wystawi póki nie wybierze docelowych lamp, JJ przetestowane odłożone na bok
Mam tez dobrego stanu Philipsy, Tesle które są dobre ale parę detali mi nie pasuje
DAC już zapłacony i zostaje, na lampach 12AX7-S PSVANE przebił wiele innych DACow
Posłucham jeszcze Audio Note i mam nadzieje ze mi się nie spodoba, inaczej 40k€ .....

14 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Posłucham jeszcze Audio Note i mam nadzieje ze mi się nie spodoba, inaczej 40k€

A skąd myśl, że się Tobie spodoba, skoro ma cechy, których nie lubisz, jak ocieplenie, zmiękczenie i zaokrąglenie dźwięków?

i zostaje, na lampach 12AX7-S PSVANE

Osobiście to rozumiem. Mogą się podobać. W sumie jedna z ciekawszych opcji jeśli chodzi o nowe lampy wg mnie. Na dłuższą metę jednak mogą być nużące ale.... Ale to jedne z nielicznych, do których czasem lubię wrócić
Ja Gerrard trzymam szczerze kciuki.
A skąd myśl, że się Tobie spodoba, skoro ma cechy, których nie lubisz, jak ocieplenie, zmiękczenie i zaokrąglenie dźwięków?
To tak samo jak lampy psvane. Ja jak napisałem wyżej akurat go rozumiem. A to, że czasem źle się wyraża co do preferencji tu osobna kwestia tu Gerarda rozgryzłem dawno

2 godziny temu, .:Gerard:. napisał:

Cena tych JJ803s

Nie wiem jak te przez Ciebie wskazane, ale Ecc88JJ to były najpodlejsze jakie miałem. Nic, kompletnie nic ciekawego. Bez powietrza, bez barwy, bez wypełnienia. Tragedia.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

11 minut temu, sly30 napisał:

Jeżeli będzie to przesadne to rzeczywiście nie lubię

Nie wiem jak te przez Ciebie wskazane, ale Ecc88JJ to były najpodlejsze jakie miałem. Nic, kompletnie nic ciekawego. Bez powietrza, bez barwy, bez wypełnienia. Tragedia.

Bo tak jest. Znaczy się mam takie samo zdanie. Dotyczy wszystkich lamp JJ z którymi miałem do czynienia: ecc88, ecc82, e cc83 i nawet 300b.
2 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Te które ja mam to średnio wypełnienia i barwa, przestrzenność i wybrzmienia tez średnio, głębia średnio, itd.

Po "przesadnym" ulubionym neutralnym brzmieniu zmiana na trochę słodszego powietrza dobrze robi i odwrotnie też. Ja wolę to pierwsze ale też bez przesady. To co niektórzy nazywają neutralnym dla mnie na dłuższą metę jest nudne - pod warunkiem, że dobrze każdy z nas rozumie słowo "neutralne" bo tu mam akurat wątpliwości.
Teraz, piorasz napisał:
8 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Po "przesadnym" ulubionym neutralnym brzmieniu zmiana na trochę słodszego powietrza dobrze robi i odwrotnie też. Ja wolę to pierwsze ale też bez przesady. To co niektórzy nazywają neutralnym dla mnie na dłuższą metę jest nudne - pod warunkiem, że dobrze każdy z nas rozumie słowo "neutralne" bo tu mam akurat wątpliwości.

mfe którego mam na test gra gęsto, bardzo soczyście
któregoś dnia opisze

mfe którego mam na test gra gęsto, bardzo soczyście
któregoś dnia opisze

Innego DAC sobie nie wyobrażam. To płuca systemu. Dla mnie DAC musi grać gęsto zwłaszcza w 44/16 i tak gra. Dlatego ja nie muszę grać z plików o wyższej częstotliwości próbkowania.

3 minuty temu, piorasz napisał:

Innego DAC sobie nie wyobrażam. To płuca systemu. Dla mnie DAC musi grać gęsto zwłaszcza w 44/16 i tak gra. Dlatego ja nie muszę grać z plików o wyższej częstotliwości.

Taki efekt ciągnie za sobą wady

Taki efekt ciągnie za sobą wady
Nawet nie chcę czytać jakie bo ja staram się wad nie dostrzegać. Tzn mam to za sobą.

Jestem w trakcie słuchania tej płyty bo nie wiem czy wiecie ale wczoraj zmarł wspaniały muzyk Wayne Shorter
Poświęcę cały weekend oddając mu hołd. A poniższa płyta 44/16 brzmi jak należy - jak ma grać wg mnie. Rozdzielczo i liniowo. I jest duuużo powietrza. 666f9189b77e10d539d990197b7df6f5.jpg

39 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Te które ja mam to średnio wypełnienia i barwa, przestrzenność i wybrzmienia tez średnio, głębia średnio, itd.

Czyli słabo. 

Najfajniejsze lampki ecc88 które mi akurat pasowaly to sylvanie jhs. Czystość, przestrzen i cała reszta naprawdę OK. Może warto z takich poszukać?

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

18 minut temu, Mikelas76 napisał:

Czyli słabo. 

Najfajniejsze lampki ecc88 które mi akurat pasowaly to sylvanie jhs. Czystość, przestrzen i cała reszta naprawdę OK. Może warto z takich poszukać?

Najlepsze lampy 88 to, w kolejnosci, moim zdaniem oczywiście:

- CCa (Siemens)

- Bugle Boy (Amperex)

- Brimar (trzeba poznac konstrukcje tej lampy zeby nie kupic podroby)

- Mullard z Blackburn

- Amperex Gold Pin

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Najlepsze lampy 88 to, w kolejnosci, moim zdaniem oczywiście:
- CCa (Siemens)
- Bugle Boy (Amperex)
- Brimar (trzeba poznac konstrukcje tej lampy zeby nie kupic podroby)
- Mullard z Blackburn
Ja jeszcze cenię sobie bardzo philips miniwatt ale wszystko zależy od aplikacji nawet tych wyżej co wymieniłeś.
Każdą mam i mimo tego, że kiedyś chciałem sprzedać z racji tego, że nie używam obecnie ecc88 nie sprzedam. Wiadomo chyba dlaczego. Dobrych lamp się po prostu nie sprzedaje jeśli ktoś myśli ciągle o torze z lampami. A mówiąc w skrócie mnie nie stać aby sprzedać coś czego już prawie nie ma. A jako, że życia już teoretycznie/statystyczne dużo nie mam wolę mieć niż nie mieć
I dlatego właśnie nadajemy na tych samych falach drogi kolego [mention=5886]pmcomp[/mention]

Mam takie, inne brzmienie ale żadne mi nie pasuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_9182.thumb.jpeg.5ae1c35d3728376b1323c4774e7a23f0.jpeg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

5 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_9182.thumb.jpeg.5ae1c35d3728376b1323c4774e7a23f0.jpeg

My rozmawiamy o lampach ECC88 a ty pokazujesz ECC83.

Jakie sa dobre lampy ECC81, 82 i 83 juz pisalem i nie zamierzam sie powtarzac.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Ukryta Zawartość

Gerard co z Tobą? Mnie ręce opadodywują
Co tu kurna za lampy?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, piorasz napisał:
7 minut temu, slawek.xm napisał:
a może coś na temat tych tesli ecc83 w porównaniu do innych?
tylko konkret a nie be i już emoji846.png

Konkretnie? Była mowa o ecc88.

z ecc88 mnie przypadły do gustu tylko 6n23p

ale pytam Cię czy miałeś do czynienia z ecc83 Tesli

• Pokaż nowe odpowiedzi