Skocz do zawartości
IGNORED

Jestem po seansie Zielonej Granicy.

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, limono napisał:

Oparlem sie na materialy zamieszczone w sieci a takze z jej wywiadu z 2019.

Nie wiedzialem, ze wrocila do "Trum-Polandu " 

.."Obecnie moim głównym miejscem zamieszkania jest Kalifornia, ale mieszkam także trochę we Francji – w Paryżu i w Bretanii.

..."Kalifornia nie jest Trumpolandem, to jakby osobne państwo w Stanach. Ostatnio nie bywałam tam często, bo kręciłam filmy głównie w Europie.

Tez uwazam , ze medialne , przedwyborcze nakrecanie atmosfery i prowokowanie potencjalnie kryminalnych zachowan nie jest metoda walki z pozbawionymi kontaktu z rzeczywistoscia liberalnymi elitami. Chetnie zobacze film pani Holland o granicznych praktykach Izraela czy humanitarnym sposobie rozwiazywania emigracyjnych problemow we Francji. 

W USA nic na ten temat nie mozna napisac bedac Polakiem bo po prostu opinia o Polakach jako antysemitach i prymitywnych nacjonalistach jest utrwalona i wszystko zbywane jest krotkim stwierdzeniem " zostaw go to przeciez Polak:) Ciesze sie ze Polska sie bogaci i daj Boze wkrotce bedzie miala silna armie i to " och co o nas powiedza za granica " odejdzie do lamusa historii zastapione grzecznym "Nie podoba sie ? To wyp....lac!" 

Najzabawniesze jest to, ze opinia o Polakach utrwalana jest z czesto przez polskich (lub uwazajacych sie za polskich ) zurnalistow i tworcow wszelkiego pokroju drukujacych swoje "opinie" lub materialy o Polsce za granica a pozniej jest krzyk jak to zagranica o nas mysl. Od lat sie o tym mowi.  I to jest moj glowny problem z pania Holland. 

Nie czytasz ze zrozumieniem - chodzi o Trumpo-land. Kalifornię w rozumieniu pani Holland. Czy to wystarczająco jasne?

Edytowane przez burz
41 minutes ago, burz said:

Nie czytasz ze zrozumieniem - chodzi o Trumpo-land. Kalifornię w rozumieniu pani Holland. Czy to wystarczająco jasne?

Och, sorry! Gapa ze mnie!  A powinienem wiedziec bo mieszkam w Stanach...:) Ha ha

Ale teraz jak liberalna adminisracja  podjela decyzje o rozbudowie muru granicznego Trampka to chyba napiecie na linii POO - PEE troche zmaleje? Znaczy poo reprezentowane  przez panio Ho przestanie sie tak napinac? 

Edytowane przez limono
3 godziny temu, absinth3 napisał:

Nie

Zaangażowanie i wysiłek wolontariuszy jest umniejszany przez wykorzystanie polityczne czyli przeciw rządowi. 

Błędy najróżniejszego kalibru musiały wystąpić; to akurat występuje zawsze w opresyjnych sytuacjach.

Politycznie sprawa przerzutu migrantów przez granicę jest oczywista i bezdyskusyjna. To był i jest atak na Polskę.

Wiesz jak można się dostać na Białoruś? Jak do niej wjechać? Albo do Rosji? Wiesz jak ludność Białorusi jest zastraszona i jaki podlega represjom? 

I ktoś mi powie, że migranci to tak znikąd się tam wzięli???

No proszę was. Litości

A kto tak mówi ? Przecież ogólnie wiadomo ,że za tym stoi Rosja i Białoruś . W filmie jest to wyraźnie powiedziane.

Znowu nie widział ale się wypowiada.

45 minut temu, tomek7776 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nic dziwnego. To byli piraci ☠️ udający imigrantów.Kunta Kinte zawsze będzie Kinte. Podobnie jak z resocjalizacją. Coś co istnieje teoretycznie a praktycznie przypadki pozytywne można wrzucić na poczet błędu statystycznego...

Ukryta Zawartość

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

49 minut temu, tomek7776 napisał:

Ukryta Zawartość

Temat wątku, to "Jestem po seansie Zielonej Granicy."

Proszę sobie wystrugać wątek p.t. "Bunt imigrantów zawracanych do Afryki".

Ukryta Zawartość

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

NIELEGALNY emigrant to potencjalny bandyta i terrorysta.i na naszej wschodniej granicy i na morzu.

Jakoś nie słyszy sie o forsowaniu muru w strefie Gazy.Bo tam od razu Izraelczycy strzelaja.

1 minutę temu, tomek7776 napisał:

NIELEGALNY emigrant

Jeśli film "Zielona Granica" Szanowny Użytkownik obejrzał, to proszę się podzielić wrażeniami, lub wystawić recenzję.

Jeśli nie, to żegnam ozięble.

24 minuty temu, tomek7776 napisał:

Jakoś nie słyszy sie o forsowaniu muru w strefie Gazy.Bo tam od razu Izraelczycy strzelaja.

Tak, ale mur w strefie Gazy postawiono ze względu na zagrożenie ze strony Hamasu, mur w Polsce ze względów wyborczych, ale coś poszło nie tak, cokolwiek jest nieszczelny

37 minut temu, tomek7776 napisał:

Bo tam od razu Izraelczycy strzelaja

I nie mają pani Holand

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

20 godzin temu, (nie)przecietniak napisał:

Chyba Ci się na żarty zebrało. Nie czytasz ważnych wywiadów z wiarygodnymi osobami, więc nadrób zaleglości, proponuję,  powtarzając link, podany już tu, jakiś czas temu: 

Ukryta Zawartość

To powiedz mi co tam wyczytałeś? przerzucali przez druty? Podawali herbate z tłuczonym szkłem? Ta Pani pisze o pushbakach, czyli wypychaniu poza nielegalnie przekroczoną granicę, wyrzucaniu niechcianych gości.

Cytat

W lesie spotykaliśmy np. dwóch młodych mężczyzn z Syrii. Nauczyciel języka angielskiego i informatyk, tak naprawdę chłopcy. Siedzą przerażeni, a gdy nas dostrzegają, dosłownie całują nas po nogach, błagając o ratunek. To nie jest żaden scenariusz filmowy, gra aktorska. Podobne doświadczenia łamią serce.

Wzruszajace? No tak, pisałem że krzywda i cierpienie tam są, to oczywiste, tylko problem że za tymi dwoma, których każdy powinien "przytulic" przyjdzie kolejnych dwustu, albo dwa tysiące - i o to w tym wszystkim chodzi.

Godzinę temu, MV2 napisał:

Jeśli film "Zielona Granica" Szanowny Użytkownik obejrzał, to proszę się podzielić wrażeniami, lub wystawić recenzję.

a ty wiesz, ze tam grali aktorzy i wszystko wymysliła/wyrezyserowała Holland? To nie jest dokument.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

11 minut temu, Jacchusia napisał:

a ty wiesz, ze tam grali aktorzy i wszystko wymysliła/wyrezyserowała Holland? To nie jest dokument.

Nie wiem Jacchusia, o co Ci chodzi... Nie pisałem, ze to dokument. Generalnie, to się o filmie nie wypowiadam, bo go jeszcze nie widziałem.... Myślę, Drogi Jacchusia, że Ty mnie cytujesz tylko dlatego, że mnie lubisz.  Pozdrawiam.

Edytowane przez MV2

Gość Kw202

(Konto usunięte)
6 godzin temu, frank1 napisał:

Tak, ale mur w strefie Gazy postawiono ze względu na zagrożenie ze strony Hamasu, mur w Polsce ze względów wyborczych, ale coś poszło nie tak, cokolwiek jest nieszczelny

Nic tylko dziękować Matce Boskiej za wybory. 

Bez tego płotka mielibyśmy tych wszystkich turystów u siebie. 

12 godzin temu, MV2 napisał:

Temat wątku, to "Jestem po seansie Zielonej Granicy."

Proszę sobie wystrugać wątek p.t. "Bunt imigrantów zawracanych do Afryki".

A Ty najwyraźniej masz zapędy moderatorskie.
Chciałbyś. 😆

12 godzin temu, absinth3 napisał:
12 godzin temu, tomek7776 napisał:

Bo tam od razu Izraelczycy strzelaja

I nie mają pani Holand

Wystarczy, że Pisowcy do niej strzelają...ślepakami.

16 godzin temu, Kw202 napisał:

Bez tego płotka mielibyśmy tych wszystkich turystów u siebie. 

Nie my ,raczej Niemcy

Wizja azylu pod Kaczyńskim skutecznie odstrasza, nawet w Azji i Afryce jest znany

To lepszy odstraszacz niż ''brzeszczotowy" mur

🙂

7 minut temu, frank1 napisał:

Wizja azylu pod Kaczyńskim skutecznie odstrasza, nawet w Azji i Afryce jest znany

W tych regionach jest znana różnica socjalu Pl vs D, a nie Kaczyński

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Matka Boska nie może mieć niczego wspólnego z budowaniem murów .
Nie do końca.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

14 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nie wzywaj imienia Bozi swojej na daremno.

W sumie, skoro w twojej intencji to jest to fakt.

13 godzin temu, soundchaser napisał:

A Ty najwyraźniej masz zapędy moderatorskie.
Chciałbyś. 😆

To Trojan 🙂

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Gość Kw202

(Konto usunięte)
4 godziny temu, frank1 napisał:

Nie my ,raczej Niemcy

To lepszy odstraszacz niż ''brzeszczotowy" mur

🙂

Zanim tam by dotarli narobili by bigosu u nas. 

Z tytanu byłby kilka razy droższy, z betonu budowa zajęła by im  pewnie kilka lat. 

Nauczmy się cieszyć tym co mamy 😉

Inna sprawa że ten płot jest na bank przepłacony. 

Przecież swoi musieli zarobić .

7 godzin temu, piorasz napisał:

Nie do końca.

Ukryta Zawartość

No tak, ta mogła .

Ukryta Zawartość

10 minut temu, fetek napisał:

Osobiście dziękuje za ten film.

Dobrze wiedzieć że kobieta może więcej niż Tusk.

Kogo masz na myśli? Kobieta nam znana?

Kobiega z tuskiem, akwarela na płótnie?

Kobiety mi szkoda, szkoda absolutnie 🙂

14 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Kogo masz na myśli? Kobieta nam znana?

Kobiega z tuskiem, akwarela na płótnie?

Kobiety mi szkoda, szkoda absolutnie 🙂

A. Holland powinieneś znać.

Totalnie nie zgadzam się z teoriami śmiesznego youtubera, babka ma kontakty, pochodzi z zacnej rodziny i większość może jej skoczyć. Obiecali jej film.. nie mieli jaja powiedzieć poczekaj miesiąc.

Z opinia na temat filmu poczekam na sens w domowym zaciszu

Edytowane przez fetek
33 minuty temu, fetek napisał:

A. Holland powinieneś znać.

Totalnie nie zgadzam się z teoriami śmiesznego youtubera, babka ma kontakty, pochodzi z zacnej rodziny i większość może jej skoczyć. Obiecali jej film.. nie mieli jaja powiedzieć poczekaj miesiąc.

Z opinia na temat filmu poczekam na sens w domowym zaciszu

Reżyser filmowa Agnieszka Holland należy do najbardziej fanatycznych wyrazicielek fobii antyreligijnych i antypatriotycznych. Łączy je z ciągłym tropieniem antysemityzmu, zajadłą wrogością do prawicy i grubiańskimi atakami na rządzących dziś polityków PiS. W wywiadach udzielanych przez Holland wciąż spotykamy się z negatywnymi uogólnieniami na temat Polaków jako Narodu, który jest rzekomo niedojrzały, antysemicki i ksenofobiczny, przesycony płytką nierozumną religijnością, etc., etc. Z taką werwą karcąca Polaków A. Holland faktycznie kontynuuje metody fanatycznej agitacji komunistycznej swych rodziców Henryka Hollanda i Ireny Rybczyńskiej. Ta para stalinowców z zajadłością uczestniczyła w nagonkach na nonkonformistycznych naukowców, m.in. w haniebnym donosie na znakomitego polskiego naukowca – profesora Władysława Tatarkiewicza.

Reżyser filmowa Agnieszka Holland należy do najbardziej fanatycznych wyrazicielek fobii antyreligijnych i antypatriotycznych. Łączy je z ciągłym tropieniem antysemityzmu, zajadłą wrogością do prawicy i grubiańskimi atakami na rządzących dziś polityków PiS. W wywiadach udzielanych przez Holland wciąż spotykamy się z negatywnymi uogólnieniami na temat Polaków jako Narodu, który jest rzekomo niedojrzały, antysemicki i ksenofobiczny, przesycony płytką nierozumną religijnością, etc., etc. Z taką werwą karcąca Polaków A. Holland faktycznie kontynuuje metody fanatycznej agitacji komunistycznej swych rodziców Henryka Hollanda i Ireny Rybczyńskiej. Ta para stalinowców z zajadłością uczestniczyła w nagonkach na nonkonformistycznych naukowców, m.in. w haniebnym donosie na znakomitego polskiego naukowca – profesora Władysława Tatarkiewicza.

A co to za zwierzę jest - fobia antypatriotyczna? Lęk przed antypatriotyzmem? Bo na przykład lęk przed kontaktami z innymi ludźmi to jest fobia społeczna - nie fobia antyspołeczna.
4 godziny temu, YunnanTEA napisał:

dlatego komiczne jest gdy jakiś youtuber (chyba 2 strona tego tematu) próbuje wcisnąć "za kamerę" łapki PiSu.

4 godziny temu, dzarro napisał:

A co to za zwierzę jest - fobia antypatriotyczna? Lęk przed antypatriotyzmem? Bo na przykład lęk przed kontaktami z innymi ludźmi to jest fobia społeczna - nie fobia antyspołeczna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.