Skocz do zawartości
IGNORED

Czesław Niemen w wersji SACD Hybrid Limited Edition.

Rekomendowane odpowiedzi

On 11/20/2023 at 1:18 AM, nikx said:

Przesłuchałem wszystko co wyszło w tej serii na SACD i powiem szczerze, że Dżem mnie bardzo zawiódł - wokal Ryśka wycofany, instrumenty go zagłuszają, jego barwa głosu zmieniona ...

Podobny problem jest z masteringiem Grechuty - jest inaczej niż na poprzednich wydaniach - ale czy wyraźnie lepiej? moim zdaniem nie ... po nowym masterze i to jeszcze SACD spodziewałem się czegoś więcej ...

kupiłem kilka płyt z tej serii w tym Dżem ale ten wokal Ryśka i jego barwa, jakby ktoś inny śpiewał ... słucham na SACD.

5 minut temu, RadeX napisał:

kupiłem kilka płyt z tej serii w tym Dżem ale ten wokal Ryśka i jego barwa, jakby ktoś inny śpiewał ... słucham na SACD.

Płytę Dżemu żeby było można słuchać z umiarkowaną przyjemnością trzeba odpowiednio głośno. Ja zgłaśniam do minimum 11.  Tak aby głos Ryśka nabrał odpowiedniej "barwy" oczywiście jak na tą płytę.

54 minuty temu, tomtu napisał:

Płytę Dżemu żeby było można słuchać z umiarkowaną przyjemnością trzeba odpowiednio głośno.

Rzeczywiście, przy głośniejszym słuchaniu jest lepiej. Dzięki.

No i kolejny Niemen w serii się zapowiada, tym razem The Best of Niemen, płyta z 1979. Na razie tylko ta jedna płyta trafiła do zapowiedzi, a nie piątka czy szóstka jak było wcześniej.

Szkoda, że nie Muzyka Teatralna i Telewizyjna lub Sen o Warszawie…

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

W dniu 21.02.2024 o 21:57, Drizzt napisał:

No i kolejny Niemen w serii się zapowiada, tym razem The Best of Niemen, płyta z 1979. Na razie tylko ta jedna płyta trafiła do zapowiedzi, a nie piątka czy szóstka jak było wcześniej.

Ukryta Zawartość

Ja bym nadziei nie tracił,bo to bardziej płyta pana Andrzeja niż pana Czesława.

Ukryta Zawartość

Oczywiście , to płyta Kurylewicza i Warskiej a Niemen jest tylko gościem . Co nie zmienia faktu,że jest wybitna i godna tego wydania.

6 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Oczywiście , to płyta Kurylewicza i Warskiej a Niemen jest tylko gościem . Co nie zmienia faktu,że jest wybitna i godna tego wydania.

Ja czekam,bo nie mam.

Ja mam dwa poprzednie wydania, ale jeśli się ukaże na SACD to i tak kupię ze względu na ciekawość nowego masteringu. Płyta na dotychczasowych wydaniach (PN i Yesterday) też brzmi jednak bardzo dobrze.

Oczywiście, to płyta przede wszystkim Kurylewicza, ale bez udziału Warskiej i Niemena i ich niepowtarzalnych głosów byłaby to zupełnie inna muzyka.

Edytowane przez Drizzt

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

19 godzin temu, Drizzt napisał:

Ja mam dwa poprzednie wydania, ale jeśli się ukaże na SACD to i tak kupię ze względu na ciekawość nowego masteringu. Płyta na dotychczasowych wydaniach (PN i Yesterday) też brzmi jednak bardzo dobrze.

Oczywiście, to płyta przede wszystkim Kurylewicza, ale bez udziału Warskiej i Niemena i ich niepowtarzalnych głosów byłaby to zupełnie inna muzyka.

Gdyby nie tych dwoje,to byśmy nie czekali.😉

W dniu 21.02.2024 o 21:57, Drizzt napisał:

Ukryta Zawartość

No i widać , że to będzie jedyna płyta SACD w tym miesiącu... 

Ukryta Zawartość

W dniu 27.02.2024 o 09:12, jacekm22 napisał:

No i widać , że to będzie jedyna płyta SACD w tym miesiącu... 

Może na święta coś rzucą.

W dniu 1.03.2024 o 15:12, broniasz napisał:

Może na święta coś rzucą.

Brak listy z datami publikacji , skłania mnie do wniosku że ta operacja wznowień na SACD , może być przerwana w każdej chwili , z wielu przyczyn , ekonomicznych również. 

23 minuty temu, jacekm22 napisał:

Brak listy z datami publikacji , skłania mnie do wniosku że ta operacja wznowień na SACD , może być przerwana w każdej chwili , z wielu przyczyn , ekonomicznych również. 

Niewykluczone, że monitorują rynek sprzedaży i na tej podstawie decydują o kolejnych pozycjach wydawniczych...

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

1 godzinę temu, cortes napisał:

Niewykluczone, że monitorują rynek sprzedaży i na tej podstawie decydują o kolejnych pozycjach wydawniczych...

Moim zdaniem dokończą serię i niczego nie monitorują.Po prostu "góra" miała takie kaprycho na świętowanie i tyle w temacie.

W dniu 13.10.2023 o 21:40, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

No i na Grechutę

Mam ten box.

Zawiera wszystko a nawet więcej.

Bardzo szczegółowa książeczka z opisami dot. nagrań, koncertów, składów, historii sesji itp.

Każda płyta uzupełniona chronologicznie dodatkami. Cała masa unikatowych nagrań.

Jakość remasterów b.b. dobra.

Reprinty oryginalnych okładek, w wersji mini LP 

Cena bardzo przyjazna.

Box: Świecie nasz - Grechuta Marek | Muzyka Sklep EMPIK.COM

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez iro III
18 godzin temu, broniasz napisał:

Moim zdaniem dokończą serię i niczego nie monitorują.Po prostu "góra" miała takie kaprycho na świętowanie i tyle w temacie.

Może tak może nie .. Nie jest to poważne potraktowania klienta , z Warner Polska nie ma żadnego kontaktu nie odpowiada na pytanie zadane na  ich stronie na FB. To już będzie drugi miesiąc bez obiecanej co miesięcznej serii wznowień. Jak się " górze " odwidzi to zawieszą serię , bez słowa wytłumaczenia ...

3 godziny temu, jacekm22 napisał:

Może tak może nie .. Nie jest to poważne potraktowania klienta , z Warner Polska nie ma żadnego kontaktu nie odpowiada na pytanie zadane na  ich stronie na FB. To już będzie drugi miesiąc bez obiecanej co miesięcznej serii wznowień. Jak się " górze " odwidzi to zawieszą serię , bez słowa wytłumaczenia ...

Widzę dużo czarnowidztwa. Warner to nie jakaś przypadkowa firma. Wie co, kiedy i jak. Wydawanie jakieś serii jest przemyślana. Uważam, że kolejne płyty będą, czekajmy cierpliwie. 

Ze swojej strony mogę przypuszczać, że luty to taki martwy okres w handlu. Patrz walka w supermarketach.

Niedługo z pewnością coś będzie, spokojnie. Czy ktoś coś mówi, odzywa się itd nic nie znaczy.

4 godziny temu, kosbor napisał:

Widzę dużo czarnowidztwa. Warner to nie jakaś przypadkowa firma. Wie co, kiedy i jak. Wydawanie jakieś serii jest przemyślana. Uważam, że kolejne płyty będą, czekajmy cierpliwie. 

Ze swojej strony mogę przypuszczać, że luty to taki martwy okres w handlu. Patrz walka w supermarketach.

Niedługo z pewnością coś będzie, spokojnie. Czy ktoś coś mówi, odzywa się itd nic nie znaczy.

Поживём – увидим ....

Wkrótce do sprzedaży trafią kolejne tytuły SACD oraz albumy z katalogu Warner Music Poland. Obserwujcie więc stronę Polskienagrania.com.pl i śledźcie nasze media społecznościowe.

Godzinę temu, jacekm22 napisał:

Wkrótce do sprzedaży trafią kolejne tytuły SACD oraz albumy z katalogu Warner Music Poland. Obserwujcie więc stronę Polskienagrania.com.pl i śledźcie nasze media społecznościowe.

Już są kolejne cztery tytuły z datą premiery 29.03.2024. Czyli łącznie z „The Best of Niemen” mamy pięć nowych tytułów w marcu.

Mira Kubasińska i Breakout „Mira”

Krystyna Prońko - debiutancki album

Halina Frąckowiak - „Geira”

Maryla Rodowicz - „Sing-sing”

10 minut temu, Drizzt napisał:

Już są kolejne cztery tytuły z datą premiery 29.03.2024. Czyli łącznie z „The Best of Niemen” mamy pięć nowych tytułów w marcu.

Mira Kubasińska i Breakout „Mira”

Krystyna Prońko - debiutancki album

Halina Frąckowiak - „Geira”

Maryla Rodowicz - „Sing-sing”

Tych pozycji nie kupuję 

29 minut temu, mdavis napisał:

Tych pozycji nie kupuję 

Ja też nie. Ale dobrze, że seria jest kontynuowana, pewnie w kolejnych rzutach pojawią się ciekawsze pozycje.

45 minut temu, Drizzt napisał:

Ja też nie. Ale dobrze, że seria jest kontynuowana, pewnie w kolejnych rzutach pojawią się ciekawsze pozycje.

Być może wydawca pozytywnie nas zaskoczy nowymi planowanymi wydawnictwami 

12 minut temu, mdavis napisał:

Być może wydawca pozytywnie nas zaskoczy nowymi planowanymi wydawnictwami 

Też mam taką nadzieję. Jak liczę to już jesteśmy w 1/3 serii, dotychczas ukazało się lub zostało zapowiedziane w sumie 26 pozycji z planowanych 75.

Edytowane przez Drizzt

• Pokaż nowe odpowiedzi