Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, stench napisał:

oczywiście mam świadomość, że obecny czas zawieszenia nie sprzyja KO bo wychodzi mnóstwo antagonizmów między potencjalnymi koalicjantami z opozycji co może  uniemożliwić powołanie wspólnego opozycyjnego rządu.

Bzdury piszesz ...od kiedy długopis prezesa dla zaciemnienia swojego przywiązania pępowiną z pis-em "prowadzi konsultacje " czeka- może sie kogoś da sie podkupić jak ta banda robiła przez 8 lat ...złodziejstwo zostało tydzień temu docenione w wyborach .

I jeszcze jedno pis był monolitem przez niektórych zwanych miękiszonami ...Ziobro pojawił sie po 6dniach po wyborach i do tej pory nie wiadomo czy to tzw zjednoczona opozycja będzie razem

Anatgonizmy ? Do tej pory minęło 900 dni(napisać słownie  ? ) gdy ta tzw zjednoczona prawica miała nam dać narodowi kasę z KPO ...jedyne co potrafiła to kraść i podsłuchiwać i ludzie to "docenili"

• Moderatorzy
3 minuty temu, asterix1 napisał:

Bzdury piszesz ...

Jedyne czego mogę życzyć koalicyjnemu rządowi to by z jego pracy społeczeństwo było zadowolone a Polska była silniejsza.

Raczej przewiduję odwilż w antagonizmach z UE, jednak jeśli w tym czasie nastąpi sfederalizowanie UE, a rząd KO się w PL nie sprawdzi to następny rząd poprzez wycofywanie się z różnych traktatów doprowadzi do wyjścia Polski z głównego nurtu i wyjścia całkowitego bądź utworzenia innej formuły współuczestnictwa.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Przeciąganie decyzji o powierzeniu rządów opozycji ma na celu tylko jedno . Danie czasu PiSowi na próbę rozbicia opozycji i zniszczenie dowodów przestępstw rządzących .

15 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To zupełnie naturalne. Dla Konfy KO jest takim samym wrogiem jak PiS .

Na tym opieram swoje zdanie - Tym co twierdzą "wygraliśmy" gdzieś umknęło, że z tych 65% tylko 30% ma PO, a pozostałe 35% ma odmienne niż PO poglądy 

Ps. Od dłuższego czasu zastanawia mnie, jak to możliwe, że gdy ktoś się nie zgadza, to dostarcza dowodów mojej racji.

-----

16 minut temu, stench napisał:

Spoko. Obóz antyPiS utworzy wspólny rząd, ale jedyne co połączy uczestników to chęć odsunięcia PiSu od władzy

Wspólnymi siłami udało się pozbyć PiS większości. Co dalej? Ja patrzę z optymizmem, bo przegrana PO daje nadzieję, że z UE czerpać będziemy tylko dobro, a zło nie przejdzie.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Ja to rozumiem i właśnie na tym opieram swoje zdanie - Tym co twierdzą "wygraliśmy" gdzieś umknęło, że z tych 65% tylko 30% ma PO

Ps. Od dłuższego czasu zastanawia mnie, jak to możliwe, że gdy ktoś się nie zgadza, to dostarcza dowodów mojej racji.

Bardzo wielu z tych 65%miało wspólny mianownik chyba nie muszę ci wskazać przykładów? ( jakby co przeczytaj ten temat od strony 1 do ostatniej )

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Ja patrzę z optymizmem, bo przegrana PO daje nadzieję, że z UE czerpać będziemy tylko dobro, a zło nie przejdzie.

Nie pomyliłeś sie ? PO ? poczekaj na to "chwilę" po drodze jeszcze będzie rozliczenie tych co do tej pory  jeszcze są... moim ulubionym tematem jest koń latający nazywają go Pegasusem i podsłuchiwanie nim opozycji

Jaka przegrana PO ? Przy takim totalnym ataku na Tuska i opozycję przy użyciu całego aparatu państwa , jego agend, mediów publicznych i spółek skarbu państwa wynik KO jest bardzo dobry . Wygrana KO nie była możliwa . Celem było odsunięcie PiS od władzy i to się udało. A to dobro z UE o którym piszesz nie przyjdzie bez PO .

Nie zapominaj ,że wielu zwolenników KO głosowało taktycznie na 3D do czego zresztą sam Tusk namawiał .

do szymona

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
24 minuty temu, stench napisał:

Moje zdanie wynika z obserwacji zachowania Tuska

Obserwacji dokonywanej przez pryzmat Twojej osobistej niechęci (żeby nie powiedzieć: nienawiści) do niego. Nie sposób więc oczekiwać, że to Twoje zdanie będzie obiektywne.

2 minuty temu, asterix1 napisał:

Bardzo wielu z tych 65%miało wspólny mianownik

Tym mianownikiem było ***** *** i pozbyć PiS większości głosów już stało się faktem. Ja piszę o przyszłości, a tu z przeciwnych poglądów trzeba będzie obrać jeden kierunek.

5 minut temu, asterix1 napisał:

jeszcze będzie rozliczenie tych co do tej pory  jeszcze są

Ten punkt programu opozycja podkradła Kaczyńskiemu 🙂

30 minut temu, szymon1977 napisał:

Powtorzę

Powtarzanie nie spowoduje, że bezsensowna wypowiedź raptem nabierze sensu.

5 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jaka przegrana PO ?

Było na poprzedniej stronie.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Tym mianownikiem było ***** ***

Teraz osiem gwiazdek oznacza "udało się".

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

radość Tuska z urojonej wygranej to tylko medialny cyrk.

Medialnym cyrkiem to jest proszę Pana radość Kaczyńskiego, że wygrał wybory.

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Tym mianownikiem było ***** *** i pozbyć PiS większości głosów już stało się faktem

Te słowa nie wzięły sie znikąd i one były wyznacznikiem tego wszystkiego co ta banda robiła ...

22 minuty temu, szymon1977 napisał:

Od dłuższego czasu zastanawia mnie, jak to możliwe, że gdy ktoś się nie zgadza, to dostarcza dowodów mojej racji.

Od dłuższego czasu zastanawia mnie, jak to jest możliwe, że wszystko rozumiesz odwrotnie. Chyba że są to prowokacje mające na celu wywołanie pyskówki, aby następnie mieć pretekst polecieć ze zgłoszeniem do Moderacji

Koalicja polega na kompromisach. Opozycję więcej łączy niż dzieli.

16 minut temu, Bobcat napisał:

Koalicja polega na kompromisach.

I właśnie to wyklucza realizację skrajnego programu PO, bo jak chcą wygrać, to będą musieli się dogadać np z Konfą.

Cieszy mnie bardzo, że rządy PiS się skończyły, ale fani PO przekonani, że nadeszły ich czasy są po prostu w błędzie. Jeśli nowy rząd coś zdziała to tylko na drodze uczciwego kompromisu, a to pozwala optymistycznie patrzeć w przyszłość.

25 minut temu, Bobcat napisał:

Dobre, bardzo dobre... ale to już przeszłość - rozmowa o przyszłości.

25 minut temu, Bobcat napisał:

Medialnym cyrkiem to jest proszę Pana radość Kaczyńskiego, że wygrał wybory.

Nie pisałem, że nie.

25 minut temu, asterix1 napisał:

Te słowa nie wzięły sie znikąd

Nie pisałem, że nie.

13 minut temu, szymon1977 napisał:

to będą musieli się dogadać np z Konfą.

Nie muszą. Głosy Konfederosji nie są im do niczego potrzebne. Skąd w ogóle to absurdalne zestawienie?

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

A to dobro z UE o którym piszesz nie przyjdzie bez PO

Mówisz o tych imigrantach których przyślą nam niemcy? 😃 Fakt, bez pomocy po pewnie nie udałoby się nigdy l... referendum sprytnie uwalone pod hasłem wojny z pis, wie droga wolna 

Edytowane przez Marcinus

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

14 minut temu, Bobcat napisał:

Nie muszą. Głosy Konfederosji nie są im do niczego potrzebne. Skąd w ogóle to absurdalne zestawienie?

Było na poprzedniej stronie: stąd, że wbgłosowaniu albo jest ktoś za albo przeciw, nie ma trzeciej opcji

4 godziny temu, Maju napisał:

Moje modlitwy za ludzi piszących o mnie kłamstwa i do mnie po chamsku okazały się nieskuteczne, stąd to moje zwątpienie...

Nie wysłuchał, no jak On śmiał? Bóg Bogiem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie? 😉

Edytowane przez jar1
Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Mówisz o tych imigrantach których przyślą nam niemcy? 😃 Fakt, bez pomocy po pewnie nie udałoby się nigdy l... referendum sprytnie uwalone pod hasłem wojny z pis, wie droga wolna 

Jak na razie to my im ich wysyłamy i to z różnych kierunków

• Moderatorzy
2 godziny temu, Bobcat napisał:

A dla mnie 8 gwiazdek pozostanie na zawsze synonimem prawdziwej twarzy zwolenników opozycji , którzy są niby lepiej wykształceni, kulturalniejsi, światowsiejsi i w ogóle są do przodu w stosunku do pisowskich rolników, robotników i reszty oszołomów. Gwiazdki pozostaną znakiem pyszałkowatości i zarozumialstwa.

Te gwiazdki to jest opozycyjna twarz pełna wyzwisk, wrzasku, bazgrania po kościołach i cmentarzach.

Komunistyczna flaga miała twarze Marksa, Engelsa, Lenina i Stalina a twarzami opozycyjnych działań zostały Pani Lempart i Babcia Kasia.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

2 godziny temu, Bobcat napisał:

Nie ty będziesz decydował co to oznacza.

4 minuty temu, Stream napisał:

Rozumiem, że dla Ciebie liczy się tylko pierwotne znaczenie...

Nabroili niech się teraz wstydzą.

Hasła są po to, by celnie trafiać. Tym lepsze, im z szerszym odzewem się spotyka. 8 gwiazdek trafiło: jednych zmobilizowało, innych pogrążyło. Zresztą pis na nic innego w sferze symbolicznej nie zasłużyło. W realnej sferze czeka ZK. Pamiętajmy o tym i radujmy się.

Godzinę temu, stench napisał:

Gwiazdki pozostaną znakiem pyszałkowatości i zarozumialstwa.

Pomysłowości jedynie Kolego, pomysłowości.

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

7 godzin temu, Maju napisał:

twoi "eksperci" tak troszczący się o drzewostan mają jakieś lepsze pomysły na zmniejszenie inwazji kornika jak wycinka?
"Korniki po osiągnięciu odpowiednich rozmiarów wylatują z zainfekowanego drewna i atakują kolejne drzewa składając w nich jaja."

"Kornik drukarz to jeden z najgroźniejszych szkodników lasów atakujący głównie świerk pospolity oraz rzadziej inne drzewa iglaste - sosnę, jodłę i modrzew."

7 godzin temu, Maju napisał:

o logice i korzyściach nie powinien pisać ten który nie zauważył że zdecydowana większość tych w "wieku produkcyjnym" w ogóle nie chce pracować albo pracuje dorywczo. Wśród tych nielegalnie przybywających te wskaźniki są najwyższe

Ale byłoby więcej obywateli na papierze? Lasów piszesz, że mamy więcej więc trzeba się cieszyć, choć wycinamy te 100 letnie. 

Jeżeli mieszkasz gdzieś obok lasu, to życzę ci (sam chyba też będziesz zadowolony) żeby ci go całego wycieli i wsadzili "las", z nawiązką 🙂

Edytowane przez Piękny Stefan
9 minut temu, Ajothe napisał:

Ruch ***** *** to brak zgody na rządy miernot. 

A ci, których to hasło "rani", niech poszukają w sobie przyczyn, że ono w ogóle się pojawiło (wiem, wiem, to dla pisowych trudne, a nawet niemożliwe). 11 mln ludzi głośno lub po cichu zgodziło się z nim. "Fur Deustschland" mimo nachalnego powtarzania we wszystkich pisowych mediach trafiło do mniejszej części wyborców. 8 gwiazdek nie miało takiej propagandy, mimo to okazało się silniejsze. Hosanna. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.