Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

34 minuty temu, Maju napisał:

Pięknie Stefanie, sęk w tym że to wy macie wielki problem jak zaczynamy drążyć temat.
Wy owszem potraficie "naświetlić sytuację" a jak przychodzi do dyskusji o konkretach zachowujecie się (piszecie) tak jak ten z zawodu dyrektor:

My pisowcy? Przecież nie jesteś za pisem. Były dwie opcje. Albo nadal pis, albo opozycja. Od tygodnia wydaje mi się, że nie jesteś zadowolony, że to jednak nie pis. Maju, zamknij oczy... 🙂 

Szczerba, Joński, Giertych i spółka waszym oblubieńcom wszystko konkretnie wyjaśnią 🙂 Ale będziesz miał roboty przy prostowaniu tych "oszczerstw" których oni naprodukują... Dasz radę, na dwóch frontach? Choć może księdze się teraz będą bardziej pilnować, gdy im parasol ochronny wraz z pisem przeminął. 

33 minuty temu, Zbig napisał:

Eee, to się dopiero rozkręca, oni mają jakąś formę zbiorowego opętania Tuskiem, jak zostanie premierem to się tylko nasili.

Jak się coś za bardzo nadyma to pęka z hukiem, 🙂

14 minut temu, papageno napisał:

Może dojść do aktów autodestrukcji, jak to w sektach.

Atak na Empik? 

23 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Wygrał ten kto utworzy rząd. Takie proste kryterium jest chyba lepsze od propagandowego zaklinania rzeczywistości i chowania głowy w piasek.

Umysł Szymona to zagadka. Nie wiem, czy komuś kiedyś udało się go przekonać do "oczywistych oczywistości". Ja raz próbowałem go wyedukować w sprawie gdzie była jedna droga i żadnej innej. Ku mojemu zdziwieniu nie udało się. Teraz jak Szymuś pisze więcej niż jedno zdanie to nawet nie czytam 🙂

Edytowane przez Piękny Stefan
28 minut temu, szymon1977 napisał:

to o czym piszę to fakt

Fakt z Twojej równoległej rzeczywistości.

23 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Wygrał ten kto utworzy rząd. Takie proste kryterium jest chyba lepsze od propagandowego zaklinania rzeczywistości i chowania głowy w piasek.

Zwolennicy PiS próbują się pocieszać.

24 października 1795 przestała istnieć Rzeczpospolita Obojga Narodów.

Dziś parę milionów analfabetów cieszy się pcha Polskę w tym samym kierunku. Ale najważniejsze żeby ( tutaj wulgaryzm z gwiazdkami

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

1 minutę temu, marek-1969 napisał:

Dziś parę milionów analfabetów cieszy się pcha Polskę w tym samym kierunku. Ale najważniejsze żeby ( tutaj wulgaryzm z gwiazdkami

Właśnie PiS pchał Polskę prostą drogą tam, gdzie znalazła się 24.X.1795.

11 minut temu, marek-1969 napisał:

Wpis spóźniony o 8 lat. Teraz już jest jak być powinno. A jeżeli nie spóźniony i ty tak na serio, to tylko tych analfabetów się czepię. Proszę sprawdzić jak głosowali ludzie z najniższym wykształceniem, a jak z wyższym.  @Maju ma teorię na ten temat, widzę nie jest osamotniony 🙂

1 godzinę temu, wlodek71 napisał:

Wymiana poglądów, a nie agitka. Opozycja jest każdemu potrzebna.

To zacytuję Słonimskiego. "Nie lubię wymiany poglądów. Zawsze na tym tracę  ".

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
9 godzin temu, szymon1977 napisał:

W wykonaniu PiS można powiedzieć, że to było już kontynuowanie tradycji: zrobili tak tylko z Lotosem, bo z wszystkim innym zrobili już wcześniej poprzednicy.

Jak tamci (od Donka) postępowali tak że możliwa była sprzedaż Lotosu ruskim to wszystko było w porządku....sam ich "lider" mówił że w tym nie ma niczego złego.  🙂

A jak Orlen realizuje zalecenia KE (środki zaradcze!) to wielka aferę ogłosili, a nadworny dezinformujący tu bredzi o jakimś "ułamku ceny"!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tymczasem należy przypomnieć jak za czasów rządów szeroko rozumianej opozycji potraktowano świetnie prosperującą "kurę" znoszącą "złote jajka" nie w prywatne ale w ręce państwowej firmy.....w tej pseudoprywatyzacji sprzedano wszystko, łącznie z tym co w ogóle państwo innemu państwu nie powinno sprzedać!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niżej więcej o tym jak to się onegdaj robiło:

Ukryta Zawartość

Wygrali ci co tak działali.....a wygląda że to nie koniec ich "prywatyzacji".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

1 godzinę temu, wlodek71 napisał:

Wymiana poglądów, a nie agitka. Opozycja jest każdemu potrzebna.

PiSowi po to aby zwalać na nią swoje własne błędy .

Godzinę temu, Piękny Stefan napisał:

Czyli generalnie piszesz mi, że Niemcy to wzór do naśladowania

Uparłeś się by napisać coś w stylu dyrektora z filmu "Poszukiwany, poszukiwana".....jak chcesz.

Napisz do mnie znowu jak do ciebie dotrze o czym rzeczywiście do ciebie napisałem.....z twoją bujną wyobraźnią, o tym co wmawiasz dyskusji prowadzić nie zamierzam.
Mam nadzieję że jak za drugim razem przeczytasz o czym pisałem to zrozumiesz że na pewno nie stawiałem Niemców za wzór.....przynajmniej tyle z tego będzie pożytku.   🙂

Pa.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

3 godziny temu, Roman_66094 napisał:

Dla mnie natomiast prawdziwym sukcesem byłoby nie dorwanie się do koryta tylko właściwe poprowadzenie gospodarki i interesów kraju, do tego Tusk już nie jest zdolny.

Plan Tuska to przykleić się do szamba UE i płynąć, płynąć, płynąć. 

1 minutę temu, Maju napisał:

Uparłeś się by napisać coś w stylu dyrektora z filmu "Poszukiwany, poszukiwana".....jak chcesz.

Napisz do mnie znowu jak do ciebie dotrze o czym rzeczywiście do ciebie napisałem.....z twoją bujną wyobraźnią, o tym co wmawiasz dyskusji prowadzić nie zamierzam.
Mam nadzieję że jak za drugim razem przeczytasz o czym pisałem to zrozumiesz że na pewno nie stawiałem Niemców za wzór.....przynajmniej tyle z tego będzie pożytku.   🙂

Pa.

Niemcy nie mogą sobie z problemem poradzić, to gdzie pis sobie poradzi? Taki był przekaz?

2 minuty temu, YunnanTEA napisał:

Plan Tuska to przykleić się do szamba UE i płynąć, płynąć, płynąć. 

A powinien przykleić się do szamba na Kremlu, nieprawdaż?

Stefanie pięknie piszesz od rzeczy, może starczy?

Godzinę temu, Piękny Stefan napisał:

My pisowcy? Przecież nie jesteś za pisem.

Jak nie rozumiesz pisanego to najpierw zapytaj co miałem na myśli pisząc to co cytujesz.....a może od razu weź jakieś lekcje czytania ze zrozumieniem.....będzie nam się prościej dogadać.   🙂

Edytowane przez Maju

3 godziny temu, Bobcat napisał:

Niby dlaczego? Przez ogólnoświatowy kryzys 2008-9 przeprowadził nas bezboleśnie.

Dobra, podaj dwa, trzy działania rządu tuska, decydujace o tym.

A wg mnie, płace były tak niskie, że na ibuprom extra max nie starczało.

• Moderatorzy
11 godzin temu, jar1 napisał:

W Warszawie to łomot dostał nawet od Kidawy-Błońskiej.

Nigdy w Warszawie nie zebrał najwięcej głosów.

Z Komorowskim też przegrał.

Oczywiście że Tusk dostał więcej głosów niż Kaczyński natomiast T startował z wielkiej Warszawy a K z małych Kielc więc oba obwody o różnym potencjale.

Procentowo obaj uzyskali tyle samo z potencjału okręgu.

................

Zapytana o to, czy Lewica będzie dążyła do uchwalenia prawa dopuszczającego przerywanie ciąży do 12. tygodnia, Żukowska odpowiedziała, że „pewne rzeczy nie znajdą się w umowie koalicyjnej, będą w protokole rozbieżności”.

Czyli zamiast nawoływać do bojkotu referendum mogli dodać swoje pytanie o aborcję.

Referendum z powodu wzrostu frekwencji byłoby ważne, PiS miałby swoje 4xnie, a lewica 1xtak.

Mechanizm demokratyczny zadziałałby i głos społeczeństwa w kluczowych sprawach byłby ważny.

Przez bojkot straciliśmy wszyscy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

3 minuty temu, stench napisał:

Oczywiście że Tusk dostał więcej głosów niż Kaczyński natomiast T startował z wielkiej Warszawy a K z małych Kielc więc oba obwody o różnym potencjale.

K startował z małych Kielc, bo bał się startować w dużej Warszawie.

K przestraszył się T.

Orzy okazji. Mimo tego, że K startował w małych Kielcach, PiS uzyskał tam mniej mandatów porównując do ostatnich wyborów.

Edytowane przez cocacol
7 minut temu, Maju napisał:

Jak nie rozumiesz pisanego to najpierw zapytaj co miałem na myśli pisząc to co cytujesz.....a może od razu weż jakieś lekcje czytania ze zrozumieniem.....będzie nam się prościej dogadać.   🙂

To nie chodziło o pisowców, tylko o tych co mają sraczkę już drugi tydzień? Myślałem, że to ci sami.

Fala dobrobytu multikulti zalewa UE. To te unijne białko dla celebrytów i elit 😜

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mariusz05
9 minut temu, stench napisał:

Możesz się pocieszać, jak chcesz, ale rzeczywistość jest nieubłagana 😉

1. Kaczyński powinien być na liście w Warszawie.  Startował w Kielcach, by zdobyć dla PiS maks ilość mandatów.

2. Wynik Kaczyńskiego w Kielcach spowodował, że PiS nawet tam tam stracił 2 mandaty w Sejmie.

3. Poza tym, tyle samo procentowo to i tak klęska i wstyd dla Kaczyńskiego.

Ale nie ma co płakać, trzeba zacisnąć zęby, to tylko cztery lata.

Edytowane przez jar1
7 minut temu, stench napisał:

Procentowo obaj uzyskali tyle samo z potencjału okręgu

Jaka piękna i rozpaczliwa zarazem próba pocieszania się. Uprawiaj ekwilibrystykę liczbową dalej.

• Moderatorzy
2 minuty temu, jar1 napisał:

Ale nie ma co płakać, trzeba zacisnąć zęby, to tylko cztery lata.

Albo pół roku.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Cztery lata ? Może do rozpadu PiSu ? Jeśli tak to nastąpi on wcześniej .

do jara

12 minut temu, stench napisał:

Przez bojkot straciliśmy wszyscy

Jeśli sądzisz PiS dopuściłby pytanie o aborcję w referendum to jesteś niepoprawnym fantastą.

4 minuty temu, stench napisał:

Albo pół roku.

Nie cztery lata. Co najmniej osiem. Jeśli nie więcej.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.