Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Maju napisał:

Projekcje dalej kontynuujesz.....dowodem jest film, nagranie a nie bajanie jakiegoś gościa któremu się pis nie spodobał że cos takiego istniało. bądź poważny, nie tylko piękny Stefanie.   🙂

...a Kostecki wiedział nie powiedział bo... mu się zmarło. Jak temu w Albanii. No ale fakt. Dowodów nie ma. Po co drążyć. 

Gość

(Konto usunięte)

Śmiało można podzielić społeczeństwo polskie , na zdrastwujciarzy , herzlich willkommenowców , sumarycznych i symetrystów zwanych pogardliwie patriotami , czy konserwatystami. Kolejny etap wojny polsko polskiej. Niezadeklarowani mogą mieć kłopot .

Edytowane przez Wojtek 1959
6 minut temu, Piękny Stefan napisał:
17 minut temu, Maju napisał:

Projekcje dalej kontynuujesz.....dowodem jest film, nagranie a nie bajanie jakiegoś gościa któremu się pis nie spodobał że cos takiego istniało. bądź poważny, nie tylko piękny Stefanie.   🙂

...a Kostecki wiedział nie powiedział bo... mu się zmarło. Jak temu w Albanii. No ale fakt. Dowodów nie ma. Po co drążyć. 

Masz rację po co drążyć skoro za chwilę autorytetem dla ciebie będzie ktoś kto siedział za kierowanie zorganizowaną grupą przestępczą (i nie tylko), do tego się zresztą przyznał.
Ciekawe że wystarczy wam dać cień podejrzeń a potraficie pisać teorie spiskowe że Macierewicz to przy was betka....   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Maju napisał:

Masz rację po co drążyć skoro za chwilę autorytetem dla ciebie będzie ktoś kto siedział za kierowanie zorganizowaną grupą przestępczą (i nie tylko), do tego się zresztą przyznał.
Ciekawe że wystarczy wam dać cień podejrzeń a potraficie pisać teorie spiskowe że Macierewicz to przy was betka....   🙂

Trzeba by zasięgnąć opinii na temat firmy pana Lecha Grobelnego  Bezpiecznej Kasy Oszczędności i zapytać się o zdrowie jego sekretarki o ksywie Żabcia .

3 minuty temu, Maju napisał:

A dziadek Tuska był w Wehrmachcie!

43 minuty temu, asterix1 napisał:

Lepszy Mejza

Oczywiście że lepszy

Karpiński z za krat na europosła, tylko PO. Teraz przestępcy będą tworzyć prawo.

2 godziny temu, Kostucha napisał:

Dali się Tuskowi ogłupić jak wyznawcy Jima Jonesa. Pewnie i wykastrować by się dali. Taką ślepą nienawiść do pisu ten farbowaniec w nich zaszczepił. 

Dali się Jarosławowi ogłupić jak wyznawcy Jima Jonesa. Pewnie i wykastrować by się dali. Taką ślepą nienawiść do Tuska ten Jarosław w nich zaszczepił.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

27 minut temu, Piękny Stefan napisał:

dziadek Tuska był w Wehrmachcie

Wreszcie coś z sensem napisałeś.  

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

21 minut temu, fozzie napisał:

Dali się Jarosławowi ogłupić jak wyznawcy Jima Jonesa. Pewnie i wykastrować by się dali. Taką ślepą nienawiść do Tuska ten Jarosław w nich zaszczepił.

Przemyślałeś co chciałaś napisać? 
Lata mi kto kogo bardziej ogłupił. Myślę i mówię za siebie. Pamiętam jak było pod rządami Tuska, a jak pod rządami Kaczyńskiego. To mi wystarczy. 
Odnośnie drugiego zdania. Jarosław nic nie musiał zaszczepiać. Tusk to zdrajca na usługach Brukselskich elit, o czym wiedzą nawet jego wyznawcy, ale nic to. Wyrzec się nawet własnej ojczyzny, byle PiS od władzy odsunąć.

Teraz „sykujta zołędki” jak mawia mój sąsiad. Tusk was wykarmi. 

2 minuty temu, Kostucha napisał:

Tusk to zdrajca na usługach Brukselskich elit, o czym wiedzą nawet jego wyznawcy, ale nic to. Wyrzec się nawet własnej ojczyzny, byle PiS od władzy odsunąć.

Bujna, chora wyobraźnia.

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

Tak mają mózgi wyprane że nawet instynkt samozachowawczy stracili.

Nie ważne co się dzieje w około, nie ważne dowody, ważne co mówi donek

Edytowane przez caleb66
2 minuty temu, caleb66 napisał:

Nie ważne co się dzieje w około

Co się dzieje? Oświeć mnie.

38 minut temu, Maju napisał:

Wreszcie coś z sensem napisałeś.  

To to pewnie też ci się spodoba:

"— Uwielbiam wasze programy i rzetelne "Wiadomości". Macie wspaniałych i profesjonalnych dziennikarzy — przyznała anonimowa kobieta."

E9Nk9ktTURBXy8xZTE3OWNlNi01YzU4LTQ4YzUtYWRkMS01MGUxODk3YWYxNmUucG5nkZUCzQMlAMPD3gABoTAF.thumb.webp.30442a169898c973fa19bd394a14e713.webp.4a146f0b619adbaf6a03514606d4f1f9.webp

„Jestem solidarna z dziennikarzami Telewizji Polskiej. Są fantastyczni, obiektywni. Nie wyobrażam sobie, żebym mogła nie oglądać TVP1 i TVP Info, a także »Strefy Starcia«, »W tyle wizji«, czy innych programów publicystycznych”.

A tutaj to chyba sam Jarosław:

„Telewizja Polska to jest moja telewizja. Nie godzę się na żadną likwidację ani wyrzucenie moich dziennikarzy”.

Edytowane przez Piękny Stefan

Z której strony świata ten zapach dochodzi?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Prezes PiS Jarosław Kaczyński lubi pozować na „Prawdziwego Polaka”. Jego media i poddani z partii przedstawiają go jako „żoliborskiego inteligenta".

Pradziadkowie Braci pochodzili z Kresów – z Odessy i Galicji. Mówili raczej po rosyjsku niż po polsku. Dziadek Jadwigi (po mieczu) był rosyjskim pułkownikiem. Wedle rodzinnej legendy w nieznanych okolicznościach został polskim generałem. Jak twierdzi Jarosław Kaczyński, „zaginął w zawierusze rewolucji październikowej, ale już w polskiej formacji. Być może na Syberii”. Także dziadek ojca po mieczu był oficerem carskiej armii, zasłużonym w wojnie turecko-rosyjskiej. Wiadomo o nim tylko, że miał majątek w okolicach Łomży i tam ożenił się z miejscową dziewczyną – opisuje historię red. Bianka Mikołajewska w „Polityce”.

Podobnie wyglądała sytuacja w kolejnym pokoleniu – dziadków Jarosława Kaczyńskiego.

– W tym pokoleniu wszyscy kończyli rosyjskie szkoły. Rodzina babki ze strony ojca – Franciszki – miała spory majątek pod Odessą. Ona do Polski przyjechała po ślubie z Aleksandrem Kaczyńskim – wysoko postawionym urzędnikiem kolejowym. Najpierw osiedlili się w Grajewie pod pruską granicą. Tam urodził się ojciec Braci – Rajmund. (…) W 1927 r. rodzina przeniosła się na tereny obecnej Białorusi – do Baranowicz. Aleksander dostał tam posadę naczelnika ekspedycji węzła kolejowego. Franciszka zajęła się obrotem nieruchomościami – czytamy w „Polityce”.

Kaczyńscy na Żoliborz trafili za sprawą Aleksandra Jasiewicza – ojca matki prezesa PiS. Matka Kaczyńskich przyznała, że był socjalistą."

Nic dziwnego, że prezes to typowa wschodnia, rosyjska  mentalność. Takie geny Panie, geny.

To widać, słychać i czuć..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
  • Moderatorzy

Balcerowicz powoli oswaja starszy elektorat KO z ewentualną utratą 13 i 14 emerytury .

W sumie nie szkodzi. Ważne, że będą mieli rząd jaki sobie wymarzyli.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość

(Konto usunięte)
30 minut temu, stench napisał:

Balcerowicz powoli oswaja starszy elektorat KO z ewentualną utratą 13 i 14 emerytury .

https://www.money.pl/emerytury/prof-balcerowicz-torpeduje-wyborcze-obietnice-proponuje-likwidacje-13-i-14-emerytury-6960885769173664a.html

Już się pomału mówi w kręgach liberalnych o likwidacji kapitalu początkowego naliczanego po reformie systemu emerytalnego w 1999 roku , gdyż on znacznie obciąży budżet państwa , zwłaszcza przez odchodzących na emeryturę w listopadzie 2024 roku. To należało by zrobić już w styczniu 2024 roku. Mówi się też o wieku senioralnym obliczanym na podstawie wieku najdłużej zyjacych mieszkańców regionu i świata wyliczajac średnią wieku ilości seniorów najstarszych w regionie i na świecie, który uprawiał by do przejścia na emeryturę 

Nawet kły jej wybił.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

2 godziny temu, stench napisał:

Zlikwidowana przez PiS możliwość odliczania od podatku składki zdrowotnej pozostawiała w kieszeni każdego emeryta znacznie więcej kasy niż rzucony przez PiS w zamian za to ochłap w postaci 13 i 14 emerytury.

• Moderatorzy

Starsi pamiętają co było w latach 90 i ostatnie rządy Tuska również.

W sumie to złośliwie czekam na odcięcie 13 , 14 emerytur. Na likwidację 500+ w sumie również. Owszem stracę, jednak nie będę musiał tłumaczyć nowoczesnym opozycjonistom i euroentuzjastom co wiąże się z  brezkrytycznym podejściem do unijnych pomysłów i koncepcji Balcerowicza. Młodemu elektoratowi KO , dwójką dzieci i kredytem hipotecznym wody się trochę naleje.

Ja wybieram się do banku, żeby mi przeliczyli kredyt hipoteczny bo żeby zaoszczędzić na odsetkach i dodatkowym ubezpieczeniu rozważam spłatę całości.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Zlikwidowana przez PiS możliwość odliczania od podatku składki zdrowotnej pozostawiała w kieszeni każdego emeryta znacznie więcej kasy niż rzucony przez PiS w zamian za to ochłap w postaci 13 i 14 emerytury.

Przypomnę, że większość emerytów za rządów PiS w ogóle nie musiała płacić podatków (lub od większej części emerytury) więc jak mogli odliczać składkę zdrowotną?

....

Jak Tusk robi przymiarki do premierowania od rozważania likwidacji koncepcji CPK to nie chcę mieć z nim nic wspólnego.

9 minut temu, stench napisał:

Przypomnę, że większość emerytów za rządów PiS w ogóle nie musiała płacić podatków (lub od większej części emerytury) więc jak mogli odliczać składkę zdrowotną?

Ukryta Zawartość

Mijasz się z prawdą przez niewiedzę czy rozmyślnie w celach polemicznych?

Ukryta Zawartość

27 minut temu, d-t-x napisał:

Nawet kły jej wybił.

Nie było programu proteza+

Biorąc pod uwagę stan uzębienia przeciętnego wyborcy pisu, program taki pochłonąłby ogromnie wiele środków, których nie ma nawet pan wybitny bankowiec Glapiński.

12 minut temu, stench napisał:

Jak Tusk robi przymiarki do premierowania od rozważania likwidacji koncepcji CPK to nie chcę mieć z nim nic wspólnego.

A Pan Tusk z tobą.

11 minut temu, stench napisał:

Koncepcję CPK należy jak najprędzej wyrzucić do kosza. Lotnictwo światowe odchodzi od działania opartego o huby na rzecz modelu rozproszonego rozwoju połączeń bezpośrednich point-to-point. Obecna ilość hubów jest z nawiązką wystarczająca i więcej nie trzeba. Chcesz powtórzyć niewypał jak lotnisko Mirabel w Montrealu? Poszła giga-kasa na super-hub tylko rynek bezlitośnie to zweryfikował i trzeba było go zamknąć. Obecnie siedzi tam aeroklub i paralotniarze.

4 minuty temu, stench napisał:

A kysz...

Musisz się pogodzić z decyzją suwerena.

• Moderatorzy
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Chcesz powtórzyć niewypał jak lotnisko Mirabel w Montrealu? Poszła giga-kasa na super-hub tylko rynek bezlitośnie to zweryfikował i trzeba było go zamknąć.

Montreal ma 1,7 miliona, sąsiednie Quebec City i Ottawa własne sprawne i nowoczesne lotniska. Dla CPK jest ponad 10 milionów potencjalnych pasażerów i główne dotychczasowe lotnisko zapchane na maxa.

Wiesz ja to mam trochę gdzieś.... jak się zapcha na maxa Okęcie to będzie trzeba oddać część lotów co dla mojej Łodzi jest korzystne bo wzmocni Lublinek, ale uważam że Polska potrzebuje nowoczesnego hubu lotniczo kolejowego. Dla mnie jako Łodzianina lotniska w Radomiu czy Modlinie są całkowicie nieatrakcyjne. Znajoma od tanich lotów z Modlina też już doszła do wniosku , że tanie linie wobec dopłaty za bagaż i wyższych kosztów i problemów z dotarciem do Modlina nie wychodzą tak rewelacyjnie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.