Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

I za to was lubię: talerz ośmiorniczek vs pewnie z pół miliarda na żonę 😉 

Że o ciekawszych przypadkach jak np. maseczki czy rozbrajanie Polski przez Macierewicza

razem z Misiewiczem, jego "podkomisji" 😉 i zakazami wszczynania wielu postępowań

już nie wspomnę ...

Rządy PIS to wcale nie jest "czarna dziura" podobnie jak we Włoszech za Benita,

czy w Rzeszy za Adolfa - też były duże postępy socjalne i zmniejszanie bezrobocia.

Nie tylko ja to doceniam, ale rzeczywistość nie jest czarno-biała.

Tym bardziej, że ci, co powinni być bezrobotni znaleźli lukratywne ciepłe posadki.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

50 minut temu, audioburak napisał:

za Adolfa - też były duże postępy socjalne i zmniejszanie bezrobocia.

Szkoda, że nie mogę wklejać Picarda, choć podobne analogie wymagałyby takiej reakcji.
Niestety "zielony" podkablował Picarda nie lubiąc jego reakcji.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

2 godziny temu, jar1 napisał:

Tego nie napisałem. Natomiast Nowogrodzka biegnie i na Ochocie i Śródmieściu . I wzdłuż całej były pigalaki. Pamiętam taki na wysokości pl. Staynkiewicza, a to jeszcze Ochota.

Nie wiem, nie bywałem, ale od Nowego Światu, to kawał drogi.

7 minut temu, jezz napisał:

Nie wiem, nie bywałem, ale od Nowego Światu, to kawał drogi.

Tam był Pewex.

Od siedziby PiS to dwa przystanki do Nowego Światu.

Edytowane przez jar1
2 godziny temu, Maju napisał:

ile w Polsce mamy prasy Niemieckiej. 

Ile?

1 minutę temu, jar1 napisał:

Od siedziby PiS to dwa przystanki.

Chyba pociągiem, to się zgodzę.

7 minut temu, jezz napisał:

Ile?

Chyba pociągiem, to się zgodzę.

Tramwajem. 

Chyaba, że przy Brackiej jeszcze jest. Nie pamiętam,

Edytowane przez jar1
3 godziny temu, Maju napisał:

By ciebie nie posądzono o pustosłowie to nie bajdurz o przewadze zwolenników PiS w mediach, pisząc tak masz pewne miejsce na tym festiwalu.

Uwielbiam tego typu "teksty" daje mi to satysfakcję że ta banda już niedługo skończy w rynsztoku...

Maju do ścieku dorzuć jeszcze polska Press czy jak to się nazywa wykupiony przez tego z Pcimia -tam masz pluralizm dziennikarski za parę miliardów rocznie...

Już niedługo 11 grudzień kochane pisiaczki będziemy głosować wotum dla Morawieckiego macie już szampona przygotowane z okazji utworzenia nowego rządu ?Przypomnijta jak ten twór się nazywa bom zapomniał?

Edytowane przez asterix1
5 godzin temu, Kostucha napisał:

"Całe wasze drzewo do 17 pokolenie to miastowe ze szlacheckiego rodu pewnie. "

Hehe,  Polacy wszyscy są ze wsi tylko tego nie wiedzą - szlachta też była ze wsi. Z miasta to żydzi i Niemcy byli.

Wielu Polakom wydaje się, że pochodzą od szlachty. Bardzo to smutne nie wiedzieć kim się jest. Jestesmy potomkami chłopów i żydów.

Edytowane przez Tłumok
cytat
2 godziny temu, asterix1 napisał:

Już niedługo 11 grudzień

Przenieście na 13-go będzie adekwatniej i tragikomiczniej.

Gość

(Konto usunięte)
Osobiście wolę rozwiązania jedynie-sluszne niemieckie - w Niemczech realne funkcjonowanie mediów z dominującym kapitałem zagranicznym jest z tego co czytałem praktycznie niemożliwe (również stosowne rozwiązania prawne w tym obszarze, decyzje urzędnicze itd.). Spróbuj w Niemczech założyć tv albo gazetę, która będzie regularnie krytykować Niemcy, rząd itd. haha. To tylko w Polsce taki TVN, wp.pl i inne szczujnie mogą sobie robić co chcą...
Czyli co, PiS chce aby w Polsce było tak jak w Niemczech.
8 godzin temu, adamgdansk napisał:

Osobiście wolę rozwiązania jedynie-sluszne niemieckie - w Niemczech realne funkcjonowanie mediów z dominującym kapitałem zagranicznym jest z tego co czytałem praktycznie niemożliwe (również stosowne rozwiązania prawne w tym obszarze, decyzje urzędnicze itd.). Spróbuj w Niemczech założyć tv albo gazetę, która będzie regularnie krytykować Niemcy, rząd itd. haha. To tylko w Polsce taki TVN, wp.pl i inne szczujnie mogą sobie robić co chcą...

Coś tam czytałeś ale nie doczytałeś

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

8 minut temu, romeksz napisał:
8 godzin temu, adamgdansk napisał:

A Jarosław Kaczyński chce być jak John Malkovich.

Ukryta Zawartość

36 minut temu, Tłumok napisał:

Hehe,  Polacy wszyscy są ze wsi tylko tego nie wiedzą - szlachta też była ze wsi. Z miasta to żydzi i Niemcy byli.

Wielu Polakom wydaje się, że pochodzą od szlachty. Bardzo to smutne nie wiedzieć kim się jest. Jestesmy potomkami chłopów i żydów.

A nawet małpy.

A ty to ten stary, dobry  Tłumok czy jaki nowy?

Edytowane przez jar1
Gość

(Konto usunięte)

Przenieście na 13-go będzie adekwatniej i tragikomiczniej.

1c4f41995f05e040ffa1e49705a36585.jpg
4 godziny temu, jar1 napisał:

Tam był Pewex.

Od siedziby PiS to dwa przystanki do Nowego Światu.

No coś ty, pis jest przy filtrach, na samym końcu Nowogrodzkiej.

Pewx był gdzie indziej.

2 minuty temu, jezz napisał:

Tramwajem to co najmniej 5.

O, to siedziba PiS nie jest przy Marszałkowskiej tylko przy Pl. Zawiszy? No, nie wiedziałem 🙂

Ale to Ochota, a nie Śródmieście. 

30 minut temu, jar1 napisał:

Ale to Ochota, a nie Śródmieście. 

Wy się spieracie o dzielnice a tymczasem na znanym pigalaku spotkał się żigolak z pikolakiem.

30 minut temu, papageno napisał:

na znanym pigalaku spotkał się żigolak z pikolakiem.

44 minuty temu, papageno napisał:

Wy się spieracie o dzielnice a tymczasem na znanym pigalaku spotkał się żigolak z pikolakiem.

Ja się nie spieram, po prostu umieściłem sobie siedzibę PiS w Śródmieściu a nie na Ochocie, która była przez wiele lat moją dzielnią i PiS mi do niej zupełnie nie pasował 🙂

Kiedy Adrian Sebastian Duda vel Dlugopis vel Andżej był jeszcze elektem to apelował, aby rząd (PO-PSL) nie uchwalał do jego mianowania żadnych ważnych ustaw:

Ukryta Zawartość

A jak jest teraz z odchodzącą władzą? Czy postępuje podobnie? Ano nie:

Ukryta Zawartość

Jeżeli ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości, to teraz chyba jest jasne, że im nigdy nie zależało na Polsce, na Polkach i Polakach.

Prorosyjcy i Szumowiny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, romeksz napisał:
12 godzin temu, adamgdansk napisał:

Jak zwykle nic nie zrozumiałeś. 

I to mnie dziwi! 🫣

13 minut temu, Meloman napisał:

Kiedy Adrian Sebastian Duda vel Dlugopis vel Andżej był jeszcze elektem to apelował, aby rząd (PO-PSL) nie uchwalał do jego mianowania żadnych ważnych ustaw:

Nie posłuchali?! 🥴

3 godziny temu, romeksz napisał:

Ukryta Zawartość

Pic na wodę, fotomontaż.

To są stpy Tuska (ten platfus w prawej stopie jest nie do podrobienia. O, nawet nawias nie chce mi się zamknąć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez YunnanTEA
24 minuty temu, romeksz napisał:

A później ludzie się dziwią, że Prezes nie ma oszczędności.

Po tej kadencji zbitki sług narodu ów okaże się trendsetterem narodu.

Edytowane przez xniwax

3 godziny temu, jar1 napisał:

Ale to Ochota, a nie Śródmieście

Już o tym pisałem.😀

2 godziny temu, papageno napisał:

Dzielnicę ma się w sercu, jak Legię.😀

...ale to dopiero "Polskie gacie całego Narodu" po zakończeniu wygibasów przez ulepioną koalicję sług narodu pod dyrekcją człowieka z Kaszub.

1.jpg.e2a7ac4d634b9bed361251cff24ef898.jpg

Edytowane przez xniwax

4 godziny temu, Zbig napisał:

Coś tam czytałeś ale nie doczytałeś

Ukryta Zawartość

Przeczytałem. Tym bardziej proszę pokaż mi telewizję albo gazetę informacyjną w Niemczech, która jest w większościowym pakiecie kontrolowana przez kapitał nie-niemiecki ?

Ukryta Zawartość

12 minut temu, xniwax napisał:

...ale to dopiero "Polskie gacie całego Narodu" po zakończeniu wygibasów przez ulepioną koalicję sług narodu pod dyrekcją człowieka z Kaszub.

Sto razy lepsza sytuacja niż gdyby było pod dyrekcją człowieka z Żoliborza. 

11 minut temu, adamgdansk napisał:

Przeczytałem. Tym bardziej proszę pokaż mi telewizję albo gazetę informacyjną w Niemczech, która jest w większościowym pakiecie kontrolowana przez kapitał nie-niemiecki ?

Pisałeś co innego - że rozwiązania prawne blokują wejście zagranicznego kapitału.   To Ci wykazałem że to nieprawda.  To, że zagraniczni inwestorzy w umiarkowanym zakresie wchodzą w ten sektor w Niemczech, wynika z całkiem czego innego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.