Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, jezz napisał:

Dzielnicę ma się w sercu, jak Legię

Legii już od dawna nie mam. 😉 Zresztą piłka nożną już mi media wystarczajaco zohydziły. 

Kiedyś to była Legia. Deyna itd.. 

A poza tym, jak mieszkałem na Ochocie to PiSu tam nie było. Miałby prze...ane.

Edytowane przez jar1
12 godzin temu, audioburak napisał:

Tym bardziej, że ci, co powinni być bezrobotni znaleźli lukratywne ciepłe posadki.

Trzykrotnie wzrosła liczba zatrudnionych w administracji publicznej... ale to ZANIM PiS doszedł do władzy.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

6 godzin temu, szymon1977 napisał:

Trzykrotnie wzrosła liczba zatrudnionych w administracji publicznej... ale to ZANIM PiS doszedł do władzy.

Za to po dojściu PiS do władzy ta liczba uległa zwielokrotnieniu. Do tego należy dodać ciepłe posadki w spółkach Skarbu Państwa oraz pozostające na garnuszku budżetu (a więc podatników), mnożące się jak grzyby po deszczu różne nikomu niepotrzebne fundacje i instytuty.

18 godzin temu, asterix1 napisał:
21 godzin temu, Maju napisał:

By ciebie nie posądzono o pustosłowie to nie bajdurz o przewadze zwolenników PiS w mediach, pisząc tak masz pewne miejsce na tym festiwalu.

Uwielbiam tego typu "teksty" daje mi to satysfakcję że ta banda już niedługo skończy w rynsztoku...

Maju do ścieku dorzuć jeszcze polska Press czy jak to się nazywa wykupiony przez tego z Pcimia -tam masz pluralizm dziennikarski za parę miliardów rocznie...

Rozumiem że jako prawdziwego Polaka kuje ciebie w oczy fakt że skarb państwa przejmuje (odkupuje) media z rąk nienieckich.....stąd ta erupcja uzasadnionego zaniepokojenia (z językiem nienawiści włącznie), widzę, że w tym "osądzie" masz wielu zwolenników (laiki), czepiących dziwną satysfakcję z oddania mediów obcym.   🙂

Wiem jakie media mam zaliczyć do "ścieku"......są w tym wykazie media będące w naszych rękach, niestety udające że służą Polsce i Polakom!!!

Muszą bardzo płakać, że nie jest tak jak było jeszcze niespełna dekadę temu, sam fakt jak "nasze" media nie chwalą się kto nimi kręci jest zastanawiający.....czyżby się tego wstydzili?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem jak ci którym ciągle pasuje być pod czyimś butem przeżyli fakt że ludzie Tuska nie głosowali za stworzeniem eurokołchozu.....nie poszli za "światłymi" myślami pierwszych sekretarzy z PRL Belki, Millera czy Cimoszewicza, nie wtórowali Biedroniowi a nawet swojej Róży.    🙂

11 godzin temu, romeksz napisał:

A

Potrafisz coś napisać a już myślałem że tylko wklejać obrazki umiesz i tylko w tym jesteś
mocny, przepraszam nie doceniłem, dużo tu wnosisz ciekawych informacji dotyczących.....

11 godzin temu, romeksz napisał:

zwłaszcza gaci.

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

3 godziny temu, Bobcat napisał:

Za to po dojściu PiS do władzy ta liczba uległa zwielokrotnieniu. Do tego należy dodać ciepłe posadki w spółkach Skarbu Państwa oraz pozostające na garnuszku budżetu (a więc podatników), mnożące się jak grzyby po deszczu różne nikomu niepotrzebne fundacje i instytuty.

Za PiS o ile pamiętam zwiększono zwłaszcza liczbę stanowisk rządowych, miały poznikać rozne komitety przyrzadowe itd. ale sie namnozyly Ja bardzo liczę na to, ze nowa koalicja w nowej(starej?) Polsce ZMNIEJSZY ilosc stanowisk w administracji rządowej i budzetowce. Czy ktoś może tu podać ile ich jest na dziś abyśmy mogli za pól roku porównać i odnotować SUKCES rzadu DTuska w ilościowym zmniejszeniu liczby tych stanowisk rządowych i to do poziomu mniejszego niż w 2015, bo już wtedy było ich za dużo, przed PiS?

3 godziny temu, Bobcat napisał:

ciepłe posadki w spółkach Skarbu Państwa

hehe mój kolega za PO pracował w jednej na istotnym stanowisku, 'dobra zmiana' zmiotła go i cale towarzystwo (co zresztą nie wyszło spółce na złe, o dziwo zaczęła przynosić realne zyski 😉 , ....w ciagu 24 godzin po wynikach wyborow juz mial telefony od 'kolegow' z glownym tematem przewodnim 'hej, my wszyscy juz sie szykujemy do powrotu na nasze posadki, a Ty, idziesz z nami?' ... tyle na temat merytokracji...

9 minut temu, adamgdansk napisał:

tyle na temat merytokracji

Za to PiS ustami pana Fogla oświadczył wprost, że nie kierował się wskazaniami ekspertów i fachowców, gdyż nie realizowali oni linii partii.

Tyle na temat merytokracji PiS.

7 minut temu, Bobcat napisał:

Za to PiS ustami pana Fogla oświadczył wprost, że nie kierował się wskazaniami ekspertów i fachowców, gdyż nie realizowali oni linii partii.

Tyle na temat merytokracji PiS.

W punkt. Dlatego teraz bedzie jak to okreslila ex-na szczescie-posel Joanna Senyszyn 'Teraz k... my!'. Nie mylic tego 'k' z konstytucja 😉

3 minuty temu, adamgdansk napisał:

posel Joanna Senyszyn

Szkoda że ex, bo to nieprzeciętnie inteligentna osoba. 

Nie ona jest autorką powiedzenia "teraz k.... my".

56 minut temu, Bobcat napisał:

Nie ona jest autorką powiedzenia "teraz k.... my".

Inteligentna nie znaczy mądra, głupoty które wygadywała spowodowały to że lewizna prawie wyleciała z sejmu, nawet stare komuchy jak Miller odcinają się od takich inteligentów.

14 godzin temu, xniwax napisał:

...ale to dopiero "Polskie gacie całego Narodu" po zakończeniu wygibasów przez ulepioną koalicję sług narodu pod dyrekcją człowieka z Kaszub.

Ukryta Zawartość

Dobre to uśmiałem się z tego obrazka. 🙂

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, caleb66 napisał:

Inteligentna nie znaczy mądra, głupoty które wygadywała spowodowały to że lewizna prawie wyleciała z sejmu, nawet stare komuchy jak Miller odcinają się od takich inteligentów.

To że się Tobie jej wypowiedzi nie spodobały i się z nimi nie zgadzasz nie oznacza jeszcze że są to głupoty.

Godzinę temu, adamgdansk napisał:

ex-na szczescie-posel Joanna Senyszyn

"Obrady w tym momencie prowadził wicemarszałek Piotr Zgorzelski z PSL. Co zaskakuje, nie zareagował na to, jakim językiem posługiwała się posłanka Lewicy. Słowo "ku**a" z sejmowej mównicy, która na pewno nie służy do tzw. rzucania mięsem, jak nazywa się powszechnie przeklinanie, nie zrobiło na wicemarszałku żadnego wrażenia."

A jakie wrażenie może zrobić na prostym chłopie z PSL słowo którym się posługuje na co dzień?
A tak w ogóle to nie tylko sejmowe towarzystwo wzajemnej adoracji (TWA) zasłynęło z takiego słownika mają szerokie grono zwolenników, wręcz potrafili się tym chamstwem szczycić.

Kolejny przykład osoby z tytułami która udowadnia że inteligencja (którą ponoć dysponuje) nie musi iść w parze z mądrością.

11 minut temu, caleb66 napisał:

Inteligentna nie znaczy mądra,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Najgłupsza jej wypowiedź to ta o Polkach które nie muszą się bać uchodźców z Afryki bo przecież można legalnie usuwać ciążę po gwałcie. Coś takiego powiedziała.

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

Jak przyłożyć taką miarę to wręcz geniusz. Tyle że pi.......ty.

4 godziny temu, Maju napisał:

Rozumiem że jako prawdziwego Polaka kuje ciebie w oczy fakt że skarb państwa przejmuje (odkupuje) media z rąk nienieckich.....stąd ta erupcja uzasadnionego zaniepokojenia (z językiem nienawiści włącznie), widzę, że w tym "osądzie" masz wielu zwolenników (laiki), czepiących dziwną satysfakcję z oddania mediów obcym.   🙂

Wiem jakie media mam zaliczyć do "ścieku"......są w tym wykazie media będące w naszych rękach, niestety udające że służą Polsce i Polakom!!!

Muszą bardzo płakać, że nie jest tak jak było jeszcze niespełna dekadę temu, sam fakt jak "nasze" media nie chwalą się kto nimi kręci jest zastanawiający.....czyżby się tego wstydzili?

Ukryta Zawartość

Nie wiem jak ci którym ciągle pasuje być pod czyimś butem przeżyli fakt że ludzie Tuska nie głosowali za stworzeniem eurokołchozu.....nie poszli za "światłymi" myślami pierwszych sekretarzy z PRL Belki, Millera czy Cimoszewicza, nie wtórowali Biedroniowi a nawet swojej Róży.    🙂

Potrafisz coś napisać a już myślałem że tylko wklejać obrazki umiesz i tylko w tym jesteś
mocny, przepraszam nie doceniłem, dużo tu wnosisz ciekawych informacji dotyczących.....

Czy przybudowka pisowska zwana tvp jest skarbem państwa?Właśnie masz jeden z powodów porażki pisowskiej w ostatnich wyborach...wystarczy za odpowiedź czy mam Ci jeszcze napisać o osobnikach którzy zwą sie tam "dziennikarzami"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1
19 minut temu, asterix1 napisał:

Czy przybudowka pisowska zwana tvp jest skarbem państwa?Właśnie masz jeden z powodów porażki pisowskiej w ostatnich wyborach...wystarczy za odpowiedź czy mam Ci jeszcze napisać o osobnikach którzy zwą sie tam "dziennikarzami"

Zwolennicy PiS fałszywie przedstawiają przejęcie Polska Press jako sukces, gdyż jest to (ich zdaniem) "repolonizacja".

Nie jest to żaden sukces, lecz jego zaprzeczenie. Dotychczasowa wielość i różnorodność poglądów prasy lokalnej została zastąpiona zglajszachtowanym modelem radzieckim, przedstawiającym jednolite stanowisko oficjalnej propagandy rządowej.

Tzw wszystko na temat 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Dlaczego nikt nie chce rozmawiać z Morawieckim? To upokarzające. On chce tyle dobrego z innymi zrobić. Przecież to Polski Premier!!!

Edytowane przez jello
2 minuty temu, jello napisał:

Dlaczego nikt nie chce rozmawiać z Morawieckim? To upokarzające. On chce tyle dobrego zrobić i przecież to Polski Premier!!!

Może i by chcieli ale boją się Tuska

Ha, ha. 

"Premier w zaproszeniu do Polski 2050, PSL, Lewicy, Razem i Konfederacji zasugerował dwa możliwe terminy spotkań do wyboru. Pierwszy, w czwartek w godzinach 9-14 i drugi w piątek w godzinach 10-15.

Liderzy ugrupowań, w tym Sławomir Mentzen, zapowiadali, że nie zamierzają skorzystać z tej propozycji. Nieoczekiwanie Konfederacja wydała jednak oświadczenie, w którym poinformowała o wybraniu delegacji. Znajdzie się w niej Krzysztof Bosak, Grzegorz Braun, Włodzimierz Skalik i Krzysztof Tuduj."

Ukryta Zawartość

Pewno pójdą i wywalą Morawieckiemu stolik 🙂

Ukryta Zawartość

Tragicznie te podrygi pisowskie wyglądają ...co by nie zrobili żeby jeszcze uciec przed odpowiedzialnością...i gawiedź już niedługo  zobaczy ile to Morawiecka ma na waciki😁 ...i gdzie sie podzieje Sobolewska 🤔

Gość

(Konto usunięte)
Ha, ha. 
"Premier w zaproszeniu do Polski 2050, PSL, Lewicy, Razem i Konfederacji zasugerował dwa możliwe terminy spotkań do wyboru. Pierwszy, w czwartek w godzinach 9-14 i drugi w piątek w godzinach 10-15.
Liderzy ugrupowań, w tym Sławomir Mentzen, zapowiadali, że nie zamierzają skorzystać z tej propozycji. Nieoczekiwanie Konfederacja wydała jednak oświadczenie, w którym poinformowała o wybraniu delegacji. Znajdzie się w niej Krzysztof Bosak, Grzegorz Braun, Włodzimierz Skalik i Krzysztof Tuduj."
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/konfederacja-przyjela-oferte-morawieckiego-koniec-waszej-wladzy/vs179mv
Pewno pójdą i wywalą Morawieckiemu stolik
***** *** i Konfederację. Korwin się wygadał, że Konfederacja z PiS miała utworzyć rząd.
Godzinę temu, asterix1 napisał:

Tragicznie te podrygi pisowskie wyglądają

Podrygi to będziesz miał po wcześniejszych wyborach, bokiem wam wyjdzie to łamanie praworządności i groźby karalne pod adresem porządnych ludzi z PiSu.

19 minut temu, caleb66 napisał:

Podrygi to będziesz miał po wcześniejszych wyborach, bokiem wam wyjdzie to łamanie praworządności i groźby karalne pod adresem porządnych ludzi z PiSu.

PiS i porządni ludzie...

😆😆😆

Teraz, Stream napisał:

Tak przejawia się tęsknota za rozumem...

Tęskni się za czymś, co się straciło...

W przypadku absolutnego, początkowego nieposiadania nie można tęsknić...

16 minut temu, endriuw napisał:

PiS i porządni ludzie...

😆😆😆

Wontecki mu się pokićkały. Miał to wstawić do "Brak humoru....", ale jeszcze trzyma szok pourazowy i lata z pustą taczką..

P.s.  Ale faktycznie, trzeba będzie zrobić na wiosnę wybory, bo po komisjach będzie dużo do posadzenia.... Do jesieni zrobi się wykopki i powolutku wrócimy do normalności...

P.s nr.2 . Jeszcze tylko Manuela Gretkowska na Prezydenta RP i wyjdziemy z czarnej d....  

Byłbym zapomniał .... Barbara Nowak będzie w kiczmanie wykładała masturbację, coby koledzy partyjni nie załapali e-coli....

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

27 minut temu, MV2 napisał:

. Barbara Nowak będzie w kiczmanie wykładała

W odpowiednim czasie będzie wykładała towar na półkach w biedrze. 🙂

1 godzinę temu, endriuw napisał:

Tęskni się za czymś, co się straciło...

Miałeś tak przez 8lat, expercie.

1 godzinę temu, MV2 napisał:

Byłbym zapomniał .... Barbara Nowak

Barbara Nowacka. Pisz wyraźnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.