Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, endriuw napisał:

Przeczytaj wpisy swojego towarzysza w PiSie @Niepokorny lub @caleb66...

Z ich wpisów wprost poraża miłość do Tuska 😄.

Inni obrońcy PiSowsko-kościółkowi także okazują w charakterystyczny sposób swoją sympatię do Tuska...

Udowodnię że kłamiesz.:

Zacytuj 1 mój wpis w którym wyraziłem miłość do twojego Tuska..🙂

Po za tym kolejny raz mnie zaczepiasz i prowokujesz a gdy zbierasz bęcki to żalisz się i skarżysz w wątkach Polityka i Sprawy Moderacyjne że Niepokorny nie toleruje idiotów..🫠

Godzinę temu, Meloman napisał:

Widzę, że dyskusja o polityce przeniosła się tutaj.

No to przypominam wszystkim ZNAMIENNE orędzie niejakiej Szydło z roku 2015 f. To jest raptem prawie 4 minuty oglądania. Bardzo Was proszę - poświęćcie swój czas i obejrzyjcie w całości, do końca.

Dzisiaj te słowa jawią się niczym ... ponory żart? Nie wiem jak to inaczej nazwać:

Broszka - będzie mam nadzieję jedna z pierwszych sądzona, za nie publikowanie orzeczeń TK, który nie był wtedy jeszcze propisowski.

Niestety nie potrafię na YT odnaleźć wystąpień Dudy, kiedy były jeszcze prezydentem-elektem, gdzie prosił jeszcze wtedy rządzących, aby już do czasu jego nominacji nie zmieniali prawa, pozostali po prostu obojętni politycznie.

A jak się dzisiaj sam zachowuje, to każdy widzi.

Daj link do expose Premiera RP Pana Donalda Tuska z roku 2007.

To tylko 3 godzinki.

3 godziny temu, Espectro napisał:

Temat chyba wyczerpany polecam przenoszenie rozmów do tematu polityką na bocznicy 

Admin się nie wstydzi.. Admin się przyłączy.. Zapraszamy i proszę się czuć jak u siebie 😄

Godzinę temu, xniwax napisał:

Dla pełnego obrazu i nie wypisywania głupot jak wyżej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co mi to w ogóle cytujesz? Przecież Muszyński to dubler. Gościu idzie pierwszy do odstrzału. Tymi "opiniami" tylko się pogrąża. 

Chcesz znać prawdę - zapoznaj się z opinia Fundacji Batorego na przykład. Profesora Marczaka.

Ludki z "Rzepy" też pewnie niedługo pożegnają się z pracą. Wiadomo, że PiS sponsorował im np. wycieczki do Barcelony.

10 minut temu, YunnanTEA napisał:

Daj link do expose Premiera RP Pana Donalda Tuska z roku 2007.

Może choć raz jakiś konkretny argument, bo na razie to ja wasz ukochany rząd w każdym poście punktuje jak dzieci, a Wy tylko potraficie albo się obrazić, albo kłamać. Zero faktów w waszych wypowiedziach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Meloman
literówka
20 minut temu, Meloman napisał:

Przecież Muszyński to dubler.

PO - 2015 - 3 (prawnie) i 2 (nieprawnie)
PiS - 2015 - 5 (prawnie z uwagi na złamanie prawa przez PO w poprzedniej kadencji) 

Wskaż nadwyżkę za PO i dublerów. 
Gdyby PO powołało 3 i PiS 2 w poprzedniej kadencji kończącej się w 2015 to prawdopodobnie nie byłoby problemu.
Na upartego dublerów jest trzech jeśli już.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

24 minuty temu, Meloman napisał:

Chcesz znać prawdę - zapoznaj się z opinia Fundacji Batorego na przykład. Profesora Marczaka.

Ktoś tu jest śmieszny.

1. Fundacja im. Stefana Batorego: Założycielem Fundacji jest George Soros, amerykański finansista i filantrop, który zainicjował powstanie całej sieci fundacji, działających obecnie w 31 krajach Europy Środkowej i Wschodniej oraz Azji Centralnej, w Republice Południowej Afryki, Gwatemali, na Haiti oraz w Stanach Zjednoczonych. Środki finansowe na działalność Fundacji pochodzą z Open Society Institute, założonego i sponsorowanego przez George'a Sorosa. 

2. Zapoznaj się z programem polityczno-gospodarczym twojego premiera z 2007r. To nie boli.

4 minuty temu, YunnanTEA napisał:

Założycielem Fundacji jest George Soros

No to co?

Fundacje na garnuszku Moskwy jakoś Cię nie rażą.

5 minut temu, YunnanTEA napisał:

Ktoś tu jest śmieszny.

Tak. Ty.

3 godziny temu, wlodek71 napisał:

Jeśli miałeś szczęście żyć na "zielonej wyspie" za Tuska jako dorosły, to wiesz skąd moja sympatia polityczna dla niego.

Skoro liczyłeś wyłącznie na socjal i najniższą krajową...

PiS ci dał i i masz raj...

2 godziny temu, Niepokorny napisał:

Udowodnię że kłamiesz.:

Zacytuj 1 mój wpis w którym wyraziłem miłość do twojego Tuska..🙂

Po za tym kolejny raz mnie zaczepiasz i prowokujesz a gdy zbierasz bęcki to żalisz się i skarżysz w wątkach Polityka i Sprawy Moderacyjne że Niepokorny nie toleruje idiotów..🫠

Pięknie opisałeś samego siebie prowokatorze.

Bęcki to ty możesz zebrać na marszu bąkiewiczowskim...

A odnośne twojego ,,,uwielbienia" dla Tuska - mnóstwo jest tego w wątku o obłędzie opozycji.

PS. I nie wyzywaj od idiotów swoich oponentów, a jeśli takich nie tolerujesz - więc niech do ciebie dotrze,że inni także ciebie nie tolerują.

2 godziny temu, Niepokorny napisał:

Niepokorny nie toleruje idiotów..🫠

To ma wieeelki problem. Osobisty.

2 godziny temu, YunnanTEA napisał:

Ktoś tu jest śmieszny.

Niewątpliwie.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Jak to powiedział Frasyniuk, trzy lata temu:
Kaczka orła nie pokona, skończy tak jak WRONA

„Teraz nadszedł czas na wkurw bylejakością polskiej polityki, bylejakością klasy politycznej i państwa polskiego. Wkurw na pychę i arogancję.”

7e972b04a3ad665925ba8dd1e88276b0.jpg

https://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,26447276,kaczka-orla-nie-pokona-skonczy-tak-jak-wrona-frasyniuk-po.html

Widzę że stopa życiowa za PiS skoczyła, to jak teraz zaczną rządzić ci na których głosowałeś będziesz miał co oddać do lombardu.
Muszę ciebie calebie66 i twoich likersów zmartwić. Mam zasoby, które w nieznacznym stopniu zostały naruszone przez pisie nierządy. Pomogły trochę obligacje Morawieckiego (btw thx Matti ). A zarobiony jestem jeszcze za komuny. Komputeryzacja kraju w latach 80-tych PC XT/AT, twarde dyski 20-40 Mb, karty D-link itp, Singapur zwany Skierniewicami i takie tam. O moją przyszłą niezależność finansową się nie martwcie chłopaki, w lombardzkie się nie spotkamy.
Ale twoje calebie66 obrzydliwe bogactwo jest już legendarne na tym forum nasz ty bocznicowy krezusie5ac6c17617f389fcdde7ecfab39f1238.jpg579181318bba9b81e45076475e74d450.jpg

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

W 1611 polska armia stała w Moskwie, a wywieziony do Warszawy car składał hołd polskiemu królowi. 

W 1666 polskie wojsko było parę dni od nie bronionej ruskiej stolicy. Bunt "elit" zwany rokoszem Lubomirskiego zmienił historię świata.

Niecałe 50 lat później Polska była już pod okupacją rosyjskich wojsk, stając się w praktyce państwem marionetkowym Rosji. 

Każdy, dla którego ważna jest zarówno historia, jak i przyszłość Polski, powinien poświęcić trochę czasu na refleksje o tym, co Polacy zrobili źle w tamtym czasie.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

20 godzin temu, asterix1 napisał:
20 godzin temu, Kostucha napisał:

Rozpłaczmy się 😩

Co nie załapałeś sie na leśniczówkę za grosze?

Nie mógł skorzystać z bonifikaty, może nie jest leśnikiem a do ignorantów karmionych fake newsami być może nie dotarło:
"Cena sprzedaży lokalu "podlega łącznemu obniżeniu o 6 proc. za każdy rok zatrudnienia i o 3 proc. za każdy rok najmu tego lokalu, nie więcej jednak niż o 95 proc.".

Można powiedzieć, że ten legalny sposób Lasy Państwowe niejako uwłaszczyły swoich pracowników na majątku państwowym, nie tak jak wasi się (złodziejsko) uwłaszczali.

To też jest podawane przez wasze media daleko w tekście by czytający nagłówki i parę linijek tekstu naiwni  myśleli że to kolejna pisowska afera:

"Od 2000 r. przepisy umożliwiają uzyskanie zniżek w wysokości 95 proc. również w przypadku innych podmiotów państwowych."

Ukryta Zawartość

Tymczasem pozyskany (w kuriozalnych okolicznościach) przez opozycję Banaś pokazuje wyniki kontroli NIK: "od 1 stycznia 2015 r. do 31 sierpnia 2022 r.".....ciekawe dlaczego tuż przed wyborami  🙂

Ukryta Zawartość

Tym bardziej to dziwne jak widzimy na wykresach że zdecydowana większość tych sprzedaży malała od 2015 roku.....ale lemingi tego nie analizują, łykają narracje "naszych" mediów.

19 godzin temu, wlodek71 napisał:

PiS  - 35,38%

KO - 30,7

Reszta głosował na kogoś innego.

Ciekawe czy w ich mediach pokazali jak bardzo Łukaszenka się cieszył z odsunięcia PiS od władzy......ich też to musi cieszyć że mają takie wsparcie ze wschodu.    🙂

19 godzin temu, ASURA napisał:

Łukaszenko chwali

Warto to im co kilka dni przypominać, by nie zapomnieli jakie poważne mieli i mają wsparcie.    🙂
A swoją drogą jak ten się cieszy z takiego obrotu sprawy to i Putin nie płacze że "Polska nie będzie taka sama".

19 godzin temu, wlodek71 napisał:

oni rozumieją demokrację po swojemu - "Sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie"

Jak się ma swoje sterowane od góry sądy (sędziów na telefon), wszystkie media klepiące to samo to łatwo taką "demokracją" sterować......obiecywali że to przywrócą, takie obietnice spełnią na pewno i może nawet z naddatkiem.  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

16 godzin temu, Niepokorny napisał:
16 godzin temu, argus napisał:

Otóż nie.

Ależ tak..

Może nie rozumie że jaka jest większość parlamentarna nie decyduje prezydent, ale okaże się to po pierwszym posiedzeniu Sejmu. Może się z tym ogłaszaniem premiera prezydent wstrzymać do pierwszego głosowania.

Nie tylko może ale powinien.....

16 godzin temu, stench napisał:

logiczne jest, że PAD poprosił o pisemne umowy koalicyjne i listę ministrów.

Nie oczekujesz logiki u tych którzy nie chcą widzieć że tu nie chodzi o grę na czas, ale o dobro kraju.....nie tylko nie dogadali się co do stołków, oni jeszcze po zwycięstwie nie ochłonęli i się jeszcze na dobre o te stołki nie pokłócili.

Dany im czas dobrze im (tym bardziej nam) zrobi.   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

19 minut temu, endriuw napisał:

Prowokatorem, propagandystą i trollem, jesteś z kolei pierwszorzędnym 🙂

Z uporem szczeniaczka kąsasz od rana błagasz o atencję.. 🥱 Wybaczam i odwołuję do sygnatury moderatora Stench. 

16 godzin temu, remak123 napisał:
16 godzin temu, Niepokorny napisał:
Kolejne kłamstwa i POmówienia. Przecież to WAM marzy się likwidacja TVPis, „dorzynanie watachy” i jedyny słuszny przekaz tzw wolno/zakłamanych mediów. 

Zapomniałeś o delegalizacji przestępczej organizacji PIS.

Nie sposób zapomnieć o tym co udało się wam wmówić przez tych co wami sterują.....to jedna z najdalej idących obietnic jakie wam wcisnęli.....ciekawe kiedy do omamionych mediami dotrze że jest w 100% niewykonalna.  🙂

9 godzin temu, romeksz napisał:
9 godzin temu, xniwax napisał:
Problem w tym, że sprawa, o której jest artykuł z rzepy dotyczy całkiem czego innego.

Nie prenumeruję Rzepy, już dawno temu zeszła na psy.

Wiem, to nie to co Ringier Axel Springer Polska, TVN czy GW.....one nie byle jakie,  "rasowe"    🙂

@Majuwrzuć coś jescze bo nudno tak z rana😁

A propos może wiesz jak idzie kłamcy Morawieckiemu to zbieranie większości sejmowej?

Nie sposób zapomnieć o tym co udało się wam wmówić przez tych co wami sterują.....to jedna z najdalej idących obietnic jakie wam wcisnęli.....ciekawe kiedy do omamionych mediami dotrze że jest w 100% niewykonalna. 

Wiem o tym, ale wiem też, że prędzej (pis) czy później (kk) same znikną bez potrzeby ich delegalizacji. Powodem będzie stopniowe znikanie wyznawców obu religii.
P.S. Nikt mną nie steruje. Mam wolny umysł . Sam racjonalnie oceniam otaczjącą mnie rzeczywistość bez udziału ideologii partyjnej i jakiejkolwiek religii.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

41 minut temu, Niepokorny napisał:

Z uporem szczeniaczka kąsasz od rana błagasz o atencję.. 🥱 Wybaczam i odwołuję do sygnatury moderatora Stench. 

Nie nudź 🥱🥱🥱...

Może jeszcze udzielisz rozgrzeszenia 🤭?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• Administratorzy
10 godzin temu, Niepokorny napisał:

Admin się nie wstydzi.. Admin się przyłączy.. Zapraszamy i proszę się czuć jak u siebie 😄

Sprawa chyba jasna czekamy na decyzję Prezydenta.

image.png

Temat do zamknięcia jutro.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

31 minut temu, marek-1969 napisał:

Ukryta Zawartość

Napisz coś na temat ,,Visa Boys" lub ,,Morawiecki Fields"...

10 minut temu, Kostucha napisał:

Koledzy opozycjoniści tylko kubły szczyn i obelg potrafią wylewać na tych, kto nie za PO, czyt. Platforma Zero, jak na wiecach pustych serc. Pora więc się zwijać ku radości nienawistnych. Jednego pisiora (tak się wam wydaje) miej.

Powiem wam tylko jedno. To, że się upajacie odsunięciem pisu od władzy, jeśli nie wam wyjdzie bokiem, to waszym dzieciom. Niestety naszym też, ale ja nie będę musiał się dziecku z niczego tłumaczyć. Jeśli wasz wódz zostanie premierem, a z pewnością tak się stanie bo koalicja „demokratyczna” zgodzi się na wszystko, (mając świadomość, że Donald i tak się na nich wypnie) bele nie był to nikt z pisu, klamka zapadnie. Guru w te pędy pojedzie jako ten Prime Minister, co obiecała mu Ursula i wycofa prawo weta. Te kraje co również są przeciwni, zostaną zmuszeni, bo w unii mają narzędzia.

Powstanie IV Rzesza i już o niczym decydować nie będziemy mogli. 
Zafundujecie własnym dzieciom niewolnictwo.

Żegnam. Niech zdrajca Tusk będzie z Wami.

Vice versa...

Zostań z Jarkiem...

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, remak123 napisał:
3 godziny temu, Maju napisał:
Nie sposób zapomnieć o tym co udało się wam wmówić przez tych co wami sterują.....to jedna z najdalej idących obietnic jakie wam wcisnęli.....ciekawe kiedy do omamionych mediami dotrze że jest w 100% niewykonalna. 

Ukryta Zawartość

Wiem o tym, ale wiem też, że prędzej (pis) czy później (kk) same znikną bez potrzeby ich delegalizacji. Powodem będzie stopniowe znikanie wyznawców obu religii.

Ukryta Zawartość

P.S. Nikt mną nie steruje. Mam wolny umysł . Sam racjonalnie oceniam otaczjącą mnie rzeczywistość bez udziału ideologii partyjnej i jakiejkolwiek religii.

Wiara w to że są podstawy by zdelegalizować PiS świadczy dobitnie o tym że "wolny umysł" nie potrafił z faktów logicznych wniosków wyciągnąć, wiara w to "znikanie" tylko to moje przekonanie pogłębiła.....nie mam więcej pytań.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

2 godziny temu, marek-1969 napisał:

Ukryta Zawartość

Przy 20 miliardach cebulionów że SKOKów to są niewinne płotki 🤣

Ukryta Zawartość

16 godzin temu, Espectro napisał:

Temat chyba wyczerpany polecam przenoszenie rozmów do tematu polityką na bocznicy 

Tu na forum równolegle do tematu "polityka" funkcjonuje dziesiątki tematów gdzie się porusza podobne tematy i jakoś nikomu to do tej pory nie przeszkadzało.
Jak komuś nie pasuje ten temat to dlaczego własnie ten i z jakiego powodu.....to jest ciekawe.

2 godziny temu, Espectro napisał:

Sprawa chyba jasna czekamy na decyzję Prezydenta.

Ukryta Zawartość

Temat do zamknięcia jutro.

Nie widzę związku obrazka (dość niemądrego i w sumie nie na temat) z decyzją o zamknięciu.....kompletnie żadnego.

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
4 minuty temu, Maju napisał:

Tu na forum równolegle do tematu "polityka" funkcjonuje dziesiątki tematów gdzie się porusza podobne tematy i jakoś nikomu to do tej pory nie przeszkadzało.
Jak komuś nie pasuje ten temat to dlaczego własnie ten i z jakiego powodu.....to jest ciekawe.

Nie bo tematyka generalnie dubluje się z samym tematem Polityka. Tutaj rozmawialiście bezpośrednio po ogłoszeniu wyników wyborów. 

2 minuty temu, Espectro napisał:

Tutaj rozmawialiście bezpośrednio po ogłoszeniu wyników wyborów. 

Tu rozmawialiśmy o tym czy Polska przegrała i dlaczego.
Jak na razie w tej dyskusji nikt nikogo nie przekonał do swoich racji a przed wyborami trudno było dyskutować o tym co czeka nas po nich.   🙂

• Administratorzy
1 minutę temu, Maju napisał:

Tu rozmawialiśmy o tym czy Polska przegrała i dlaczego.
Jak na razie w tej dyskusji nikt nikogo nie przekonał do swoich racji a przed wyborami trudno było dyskutować o tym co czeka nas po nich.   🙂

Racja. Ale to czysto polityczne rozmowy... 

Jak chcecie. Temat może zostać. Dodam głosowanie gdzie macie czas do środy odpowiedzi tak lub nie. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.