Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon - "producent" kolumn nie taki ładny jak go malują!

Rekomendowane odpowiedzi

Firma Pylon, wbrew licznym marketingowym, opiniom nie jest wcale poważnym producentem kolumn.

Teoretyczne posiadają w ofercie kolumny Sapphire 31 z okleiną naturalną dębową, niestety próba zakupu spaliła na panewce. Firma, a właściwie jej prezes  twierdzi, że zostały im na magazynie tylko 4 obudowy z naturalną okleiną i mogą je tylko polakierować na ciemne kolory.

Firma jest zupełnie niezainteresowana klientem, jest to najprawdopodobniej typowa montownia z chińskich podzespołów, miedzy bajki można włożyć prawdziwa produkcję w Jarocinie.

Wielki minus dla firmy Pylon, niestety nie dorosła ona do miana poważnego producenta.

• Moderatorzy
6 minut temu, Tokina napisał:

Firma Pylon, wbrew licznym marketingowym, opiniom nie jest wcale poważnym producentem kolumn.

Teoretyczne posiadają w ofercie kolumny Sapphire 31 z okleiną naturalną dębową, niestety próba zakupu spaliła na panewce. Firma, a właściwie jej prezes  twierdzi, że zostały im na magazynie tylko 4 obudowy z naturalną okleiną i mogą je tylko polakierować na ciemne kolory.

Firma jest zupełnie niezainteresowana klientem, jest to najprawdopodobniej typowa montownia z chińskich podzespołów, miedzy bajki można włożyć prawdziwa produkcję w Jarocinie.

Wielki minus dla firmy Pylon, niestety nie dorosła ona do miana poważnego producenta.

Tak się składa, iż mieszkam w Jarocinie i osobiście zwiedzałem produkcję w PYLON-ie. Może i się nie znam, ale wszystko wygląda tak jakby było, od początku do końca produkowane na miejscu. Obsługa jest bardzo otwarta, sami chętnie oprowadzają po produkcji, jak również służą pokojem odsłuchowym (tym byłem bardziej zainteresowany).

Poza tym, sprzedaż to raczej prowadzą poprzez sieć dystrybutorów a nie bezpośrednio.

Godzinę temu, Marcinus napisał:

Tak się składa, iż mieszkam w Jarocinie i osobiście zwiedzałem produkcję w PYLON-ie. Może i się nie znam, ale wszystko wygląda tak jakby było, od początku do końca produkowane na miejscu. Obsługa jest bardzo otwarta, sami chętnie oprowadzają po produkcji, jak również służą pokojem odsłuchowym (tym byłem bardziej zainteresowany).

Poza tym, sprzedaż to raczej prowadzą poprzez sieć dystrybutorów a nie bezpośrednio.

Link do sklepu internetowego firmy Pylon:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mogę też wysłać Ci na priv korespondencje e-mailowa z owa firmą.

Obsług a jet katastrofalna, a nie otwarta, co więcej sam prezes jest całkowicie niezainteresowany klientem , powiem więcej - jest nawet mało zorientowany co  do :własnej" produkcji.

Nie gorszy pokój odsłuchowy ma też niejeden sklep, czy ganiony mocno przez wielu Tonsil.

Kupiłeś coś sam od Pylona, czy tylko powielasz opłacone laurki?

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
20 minut temu, Tokina napisał:

Niczego nie kupiłem, ani niczego nie powielam. Ponieważ fabryka jest koło mnie, to postanowiłem kiedyś zaspokoić ciekawość.

31 minut temu, Marcinus napisał:

Niczego nie kupiłem, ani niczego nie powielam. Ponieważ fabryka jest koło mnie, to postanowiłem kiedyś zaspokoić ciekawość.

To jak coś u nich kupisz, to może wtedy napisz na ten temat opinię, na razie piszesz o niczym, wychwalasz firmę., której wyrobów nawet nie znasz.

Powiesz tylko, jak wcześniej napisałem, opłacone laurki.

Ja piszę o realu, nie o reklamówkach owego "producenta".

Tez mam  niedaleko do tego zakładu, w żadnym wypadku nie można ich nazwać fabryką.

• Moderatorzy
4 minuty temu, Tokina napisał:

To jak coś u nich kupisz, to może wtedy napisz na ten temat opinię, na razie piszesz o niczym, wychwalasz firmę., której wyrobów nawet nie znasz.

Powiesz tylko, jak wcześniej napisałem, opłacone laurki.

Ja piszę o realu, nie o reklamówkach owego "producenta".

Tez mam  niedaleko do tego zakładu, w żadnym wypadku nie można ich nazwać fabryką.

Byłem, widziałem, słuchałem i dokładnie to napisałem wcześniej.

No dobrze, wypłakałeś się już, teraz napisz co kupiłeś zamiast okropnego Pylona.

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

Sądzę

14 minut temu, EmilioE napisał:

No dobrze, wypłakałeś się już, teraz napisz co kupiłeś zamiast okropnego Pylona.

Myślę, że powinieneś wrócić do swojej piaskownicy!!!

Jeżeli poziom intelektualny nie pozwala Ci na w miarę inteligentne wypowiedzi to lepiej zamilcz.

28 minut temu, Tokina napisał:

Naprawde tak szybko schodzą im kolumny z magazynu! To świetnie, bo to bardzo dobra firma! 🙂

Czytaj ze zrozumieniem.

Kolumny, jak piszesz  nie schodzą z magazynu, "producent" jak wcześniej napisałem ma w magazynie tylko 4 obudowy z fornirem naturalnym do kolumn Pylon Sapphire 31, jak to określił prezes Pylona, ze względu na długie przechowywanie fornir się przebarwił i mogą go zabarwić tylko na bardzo ciemne kolory, a nowych nie są w stanie "wyprodukować", jak sądzę dostawca z Chin przestał je oferować.

To niestety  bardzo kiepska forma!!!

Absolutnie nie są warte pieniędzy jakie trzeba za nie zapłacić i wcale nie są "klepane" w dużych ilościach, a raczej  w jednostkowych na zamówienie i to rzadko.

5 hours ago, Tokina said:

Link do sklepu internetowego firmy Pylon:

Ukryta Zawartość

Mogę też wysłać Ci na priv korespondencje e-mailowa z owa firmą.

Obsług a jet katastrofalna, a nie otwarta, co więcej sam prezes jest całkowicie niezainteresowany klientem , powiem więcej - jest nawet mało zorientowany co  do :własnej" produkcji.

Nie gorszy pokój odsłuchowy ma też niejeden sklep, czy ganiony mocno przez wielu Tonsil.

I bardzo dobrze, że prezes jest niezainteresowany klientem. Nie taka jest rola prezesa w firmie. Od rozmowy z klientem jest handlowiec.

Robisz antyreklamę dobrej firmie. Zastanów się dziesiec razy nad kolejnym postem i swoimi oczekiwaniami, chyba są nadwyraz wygórowane.

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Tokina napisał:

No tak, specjalnie dla Pana odpala serie koloru jaki pan preferuje. 

2 godziny temu, EmilioE napisał:

To by wiele wyjaśniło. 

Godzinę temu, Tokina napisał:

Absolutnie nie są warte pieniędzy jakie trzeba za nie zapłacić i wcale nie są "klepane" w dużych ilościach, a raczej  w jednostkowych na zamówienie i to rzadko.

Może dlatego, bo to stary model. Firma idzie na przód, sprzedają mnóstwo kolumn, wprowadzają nowości. Może zgłoś się do jakiejś manufaktury to ci zrobią jakie se chcesz. Tylko pieniądze trzeba mieć 

?👈

5 godzin temu, Tokina napisał:

Oczekujesz od innych aby wypowiadali tylko jeśli kupili Pylona a sam przecież nie kupiłeś, bo Prezes Cię olał.

Mam Diamondy 25 od prawie 2 lat i nie zamierzam zmieniać, słuchałem 2xdroższe i nic mnie jeszcze nie przekonało do wymiany.

54 minuty temu, 2A3_fan napisał:

I bardzo dobrze, że prezes jest niezainteresowany klientem. Nie taka jest rola prezesa w firmie. Od rozmowy z klientem jest handlowiec.

Robisz antyreklamę dobrej firmie. Zastanów się dziesiec razy nad kolejnym postem i swoimi oczekiwaniami, chyba są nadwyraz wygórowane.

Telefon handlowca odbiera prezes i pewnie handlowiec w jednej osobie.

Moje oczekiwania są jak najbardziej normalne i zwyczajne. Jak się cos oferuje, to należy to mieć w ofercie.

Na jakiej podstawie piszesz "dobrej firmie"

Ja niestety mam z tą firma doświadczenia zupełnie inne (prawdziwe doświadczenia)!

3 minuty temu, AiM-TV napisał:

Oczekujesz od innych aby wypowiadali tylko jeśli kupili Pylona a sam przecież nie kupiłeś, bo Prezes Cię olał.

Mam Diamondy 25 od prawie 2 lat i nie zamierzam zmieniać, słuchałem 2xdroższe i nic mnie jeszcze nie przekonało do wymiany.

Nie piszę nic na temat samych kolumn, bo niestety ich nie mogłem kupić, piszę o firmie.

Nie uważam, że prezes mnie olał,  po prostu firma nie jest tak naprawdę żadnym producentem, a ewentualnie niewielką montownią kupionych na Wschodzie podzespołów i nie ma w swoich magazynach produktów. które ma w ofercie (teoretycznie), olaną , jak piszesz, przez najprawdopodobniej chińskich dostawców.

35 minut temu, rafal735r napisał:

No tak, specjalnie dla Pana odpala serie koloru jaki pan preferuje. 

Kolumny w kolorze,  który chciałem kupić są w standardowej ofercie owej firmy!!!

37 minut temu, rafal735r napisał:

Może dlatego, bo to stary model. Firma idzie na przód, sprzedają mnóstwo kolumn, wprowadzają nowości. Może zgłoś się do jakiejś manufaktury to ci zrobią jakie se chcesz. Tylko pieniądze trzeba mieć 

Pylon to właśnie manufaktura. 🙂

Wcale nie sprzedaje mnóstwa kolumn, a wprowadzanie "nowości" z kosmetycznymi zmianami wynika najpewniej, z szybko zmieniających się ofert chińskich wykonawców.

Mi się nie zgadza ten kolor:

7 godzin temu, Tokina napisał:

Sapphire 31 z okleiną naturalną dębową,

przecież to kolumny oklejane PCV po bokach a z przodu malowane lakierem. 

Nie pomyliłeś koloru.

Co do doświadczeń z firmą niestety ja też mam takie same jak @Tokina - heh pewnie trafiłem na tego samego handlowca - nie da się, nie mamy, nie możemy - no i kupiłem Dynaudio.

41 minut temu, rafal735r napisał:

To by wiele wyjaśniło. 

Na razie nie kupiłem nic nowego, bo to sytuacja z dnia dzisiejszego.

Kolumny to nie kartofle, żeby kupować na łapu capu.

Gdyby Pylon zachował się jak poważny producent i sprzedawca to bym kupił owe Sapphire 31 ....

3 minuty temu, AndrzejPiaseczno napisał:

przecież to kolumny oklejane PCV po bokach a z przodu malowane lakierem. 

Nie pomyliłeś koloru.

Nie, nie pomyliłem koloru, jeszcze dziś do południa w opisie na stronie internetowej Pylona była okleina z forniru naturalny dąb, po moim wpisie na forum z opisu  ten fragment zniknął.

Mam na to nawet  potwierdzenie w formie korespondencji e-mailowej z firmą Pylon.

1 minutę temu, basic44 napisał:

W ilu miejscach ten wątek? W hi-fi i w inne!

I to ten sam wątek! Ktoś to opłaca?

Pomyłkowo został najpierw umieszczony w inne, zamiast w hifi, moderator je połączy≥ł….

W przeciwieństwie do niektórych "wyznawców" Pylona mnie nikt nie opłaca, to ja chciałem zapłacić Pylonowi i kupić kolumny, ale niestety  się nie udało 🙂

• Moderatorzy
2 minuty temu, Tokina napisał:

W przeciwieństwie do niektórych "wyznawców" Pylona mnie nikt nie opłaca,

Proszę ostrożniej formułować wpisy!

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Tokina napisał:

Pomyłkowo został najpierw umieszczony w inne, zamiast w hifi, moderator je połączy≥ł….

W przeciwieństwie do niektórych "wyznawców" Pylona mnie nikt nie opłaca, to ja chciałem zapłacić Pylonowi i kupić kolumny, ale niestety  się nie udało 🙂

a ty se innej firmy kolumn nie możesz kupić?

czy po prostu vendettę preziowi obiecałeś i koniecznie przed świętami musisz się wywiązać? 🙂

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

a ty se innej firmy kolumn nie możesz kupić?

czy po prostu vendettę preziowi obiecałeś i koniecznie przed świętami musisz się wywiązać? 🙂

A dlaczego odmawiasz mi prawa kupna tego co ja chcę, a ktoś ma w swojej ofercie handlowej?

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Tokina napisał:

Czy zabierający często glos przedstawiciele firm/sklepów handlujących sprzętem Pylona nie są w jakiejś formie opłacani przez ta firmę?

Wyżaliłeś się i może wystarczy? 🙂

Teraz, Tokina napisał:

A dlaczego odmawiasz mi prawa kupna tego co ja chcę, a ktoś ma w swojej ofercie handlowej?

bo to marne kolumny som 🙂

• Moderatorzy
2 minuty temu, Tokina napisał:

Czy zabierający często glos przedstawiciele firm/sklepów handlujących sprzętem Pylona nie są w jakiejś formie opłacani przez ta firmę?

W tym temacie do tej pory nie zauważyłem przedstawicieli firm lub sklepów ze sprzętem Pylona. Dlatego proszę o więcej powściągliwości. 

Piszmy swoje opinie, wrażenia ale w sposób, który nie będzie obrażał innych użytkowników.

6 minut temu, slawek.xm napisał:

Wyżaliłeś się i może wystarczy? 🙂

Daruj, ale to ja decyduję o tym co piszę, a Ty nie musisz tego czytać, ani odpowiadać!!!

6 minut temu, slawek.xm napisał:

bo to marne kolumny som 🙂

Masz prawo do własnej oceny. 🙂

Edytowane przez Tokina

Do jakiego celu zmierza ten wątek?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.“ —  George Orwell _______________________________________________________

@Tokina świat Ci legł w gruzach co? Nie wiem co ma oznaczać i zmienić ta defekacja irytacji i frustracji ale zachowujesz się jak dzieciak... bo skoro uważasz że potraktowano Cię nieodpowiednio to zapominam o tej firmie i rozglądam się za inną chyba że ten cały Pylon to wartościowe produkty warte zachodu skoro masz takiego gula że już ich nie nabędziesz więc postanowiłeś wszcząć tę całą gównoburzę 🤔

Roon + SOtM sMS-200 Neo, DAC-Wolfson WM8741, Denon DCD-1700NE, Naim Supernait 2, ProAc Response DB1, REL T/5x

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.