Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Kostucha napisał:

Ciekawe kiedy Ty poniesz jak przy pomocy tej smacznej karmy za nos byłeś wodzony. Pewnie dopiero wtedy, kiedy Niemiec będzie Ci karmę z michy wyjadał. Szykuj zapasy. Wnet odbiorą Ci spokój w parku z dzieckiem, imigranci, których Niemcy chcą się pozbyć. Po kawałku będą odbierać Ci nawet wolność we własnym kraju, ale Wy musicie to aż poczuć, żeby uwierzyć.

Twoja anty niemiecka fobia bierze się z osobistych przeżyć czy wynika tylko z PISowskiej propagandy?

2 godziny temu, Kostucha napisał:

Pewnie dopiero wtedy, kiedy Niemiec będzie Ci karmę z michy wyjadał.

Na antyniemiecką paranoję choruje zdecydowana mniejszość społeczeństwa. Właśnie na tym PiS przegrał wybory. Czas wyciągnąć wnioski.

38 minut temu, Stream napisał:

Twoja anty niemiecka fobia bierze się z osobistych przeżyć czy wynika tylko z PISowskiej propagandy?

To skutki putinowskiej propagandy wojennej.

15 godzin temu, piorasz napisał:

Ale wraca dyplomacja na wyższym poziomie. Tusk w Brukseli witany jest ciepło a i wizyta Sikorskiego w Kijowie ma zupełnie inny wymiar. Co tu porównywać?

Co z tego, jak przegrywają wszystko jak zakompleksione dzieci. Kiedy się godzisz na wszystko w twardej grze jaką jest polityka to w zamian dostajesz przychylność w mniej ważnych sprawach, ale co nam po tym? Chyba, że osobista kariera DT jest dla Ciebie taka ważna.

15 godzin temu, piorasz napisał:

I nie dlatego, że popieram taką praktykę tylko za budowanie zgody,

Hmm, Ty widział co się dzieje?

Godzinę temu, Stream napisał:

Pewnie zatarł starą beemkę tanią ropą i ma za złe.

Hmm, Ty widział co się dzieje?
Widział, widział. Nie o takiej zgodzie mowa. Chcę przestać się wstydzić być Polakiem - szczególnie za granicą. W Polsce Chcę się czuć bezpieczny czego PiS nam nie zapewniał a wręcz przeciwnie.

Niepotrzebnie zlikwidowali tę telewizję, była tania, za dwa miliardy funkcjonowała jak dobrze naoliwiony trybik w politycznej maszynie, za dwa i pól pochwaliła by pewnie nawet samego diabła, o Tusku nie wspominając. Nowi dostali na rozruch 3 miliardziki, drogo, aż chciałoby się rzucać tymi wyświechtanymi sloganami o nieposzanowaniu polskiego podatnika, o tym ile to dzieci można byłoby wyleczyć z SMA za te pieniądze, ile przedszkoli wybudować i ile piesków uratować przed bezdomnością. Trochę ironizuję ale krzyk o te dwa miliardy dla TVPisu był straszny, krzyk o zadłużaniu Państwa gigantyczny a tu pisowski deficyt budżetowy nowy minister powiększył o 20 miliardów, inny mądrala z koalicji krzykiem z mównicy sejmowej zakomunikował, że wszystkie programy socjalne pozostają a nawet zostaną uruchomione nowe lub podwyższone poprzednie. Co właściwie w trym kraju się zmieniło? Gadki o demokracji i poszanowaniu konstytucji?   

Czy o tym tez podawali w nowych wiadomościach?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

obraz.png

Czy o tym tez było w nowych wiadomościach?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

obraz.thumb.png.339451a6baf2fc0178222c7da47c616b.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

27 minut temu, Adam Sikora napisał:

Czy o tym tez podawali w nowych wiadomościach?

Ukryta Zawartość

obraz.png

Czy o tym tez było w nowych wiadomościach?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

obraz.thumb.png.339451a6baf2fc0178222c7da47c616b.png

Tam nawet migawki nie było o tym, co się dzieje w TVP i PAP, za to ile lamentu o tym, że nauczycielom się zabiera, czyli zamiast zdjęć mamy mozaikę, stworzona na potrzeby propagandy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A miliard na chore dzieci ? , kwiczenie ?  było dwa to Pisowskie sk,,,,y itd teraz trzy to jak te POwskie kur,,,y nazwać ? 

wystarczył miesiąc i ch,,, z dziećmi !! 

Edytowane przez jarekb

Nieudacznictwo PISu doprowadziło do uzależnienia mediów publicznych od dotacji. Można albo do mediów dołożyć, albo czekać na ich powolny upadek. To, że rząd chce dofinansować kwotą 3 mld to kolejna PISowska manipulcja:

"- Pieniądze dla mediów publicznych, w tym TVP, zostały wstrzymane. Żadna złotówka, a ściślej mówiąc żadna obligacja, w ramach tego co zapisane w budżecie, do TVP nie popłynie - zapewnił Andrzej Domański, minister finansów, w piątek rano w TVN24.

Kwota 3 mld zł jest analogiczną do tej, którą dla mediów publicznych planował PiS. - To jest faktycznie kwota proponowana wcześniej przez PiS. Dokonamy audytu i daleko idących oszczędności w TVP. Wtedy ta kwota, jeśli w ogóle popłynie, będzie istotnie niższa - zapewnił Domański.

Podkreślił jednak, że w stosunku do propozycji PiS, mimo "przejętej" przez nowy rząd kwoty, zaszła jedna, kluczowa poprawka. - Nie zmieniliśmy kwoty, natomiast tam zaszła bardzo istotna zmiana. W projekcie PiS minister finansów był zobligowany, by na wniosek Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji przekazać te pieniądze. Obecnie minister może je przekazać. Ale w tej chwili nie ma takiej intencji - dodał minister finansów."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, jarekb napisał:

wystarczył miesiąc i ch,,, z dziećmi !! 

W ich rozumowaniu wystarczy przebrać się, powygłupiać przed dziećmi z zespołem downa 1 dzień w roku, by potem forsować ustawę aborcyjną, która skazuje je na... cóż oni wszystko rozumieją po swojemu, zrobią wszystko dla własnej kariery.

Nie pojęte jest to, że mają tylu klakierów alter ego.

18 godzin temu, Stream napisał:

A za co Wy ich wielbicie bardziej niż własnego rodaka? Szkop jest szkop i ręki nigdy Ci nie poda. Mało tego. Zagłodzić, zwalczać, a nawet rozstrzelać. Taki szkop jest Ci bratem rozumiem.
Wy się wstydzicie bycia Polakami. Jak nisko trzeba upaść, żeby publicznie to ogłaszać.

2 minuty temu, Kostucha napisał:

A za co Wy ich wielbicie bardziej niż własnego rodaka? Szkop jest szkop i ręki nigdy Ci nie poda. Mało tego. Zagłodzić, zwalczać, a nawet rozstrzelać. Taki szkop jest Ci bratem rozumiem.
Wy się wstydzicie bycia Polakami. Jak nisko trzeba upaść, żeby publicznie to ogłaszać.

A Grunwald i Cedynia to dopiero skandal!

7 minut temu, wlodek71 napisał:

W ich rozumowaniu wystarczy przebrać się, powygłupiać przed dziećmi z zespołem downa 1 dzień w roku, by potem forsować ustawę aborcyjną, która skazuje je na... cóż oni wszystko rozumieją po swojemu, zrobią wszystko dla własnej kariery.

Ustawa aborcyjna nie skazuje na nic dzieci z zespołem downa, tak jak prezydent nie ułaskawia kogoś bez prawomocnego wyroku.

Tego w nowych wiadomościach pewnie nie było, a to przecież dramatyczny, heroiczny wyczyn Śmiszka, ale czas przecież trudny, a gdy sytuacja tego wymaga -

<<Żałosne! Śmiszek chwali się obrazem z napisem "Konstytucja" w barwach LGBT w MS. "Dzisiaj na honorowym miejscu">>

całość tu:

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Stream napisał:

Ustawa aborcyjna nie skazuje na nic dzieci z zespołem downa, tak jak prezydent nie ułaskawia kogoś bez prawomocnego wyroku.

I żyjemy w idealnym świecie...

Ukryta Zawartość

10 minut temu, wlodek71 napisał:

Nie pojęte jest to, że mają tylu klakierów alter ego.

Pamiętam ich udawaną troskę o matki z dziećmi niepełnosprawnymi, które protestowały na korytarzach sejmowych. Jak podchodzili do nich niby wysłuchać, wyrazić troskę, wspólczucie. Po głowach głaskali, nawet wózki po korytarzach pomagali pchać. 
Po godzinie się rozeszli, kierując w ich stronę zatrute wyziewy. 

A le wróćmy do TV , jak się okazało sprzedajne szmaty pracowały za pół stawki ? i uśmiech Kaczyńskiego , a  nieprzekupnych trzeba opłacać 2x więcej ? ,co za ku....o

i jeszcze tekst ,,,jak Prezydent nie podpisze zabierze nauczycielom''  co za gnojuchy !!!

Edytowane przez jarekb

Magazyn Press 29 czerwca 2023:

"TVP i Polskie Radio mają w 2023 roku dostać łącznie 2,7 mld zł dotacji budżetowej, czyli o 700 mln zł więcej, niż w poprzednich latach.  Większość tych pieniędzy trafi do TVP."

Figa z makiem (na razie). 

Pisowcem nie jestem , ale w tvp brakuje mi teraz dramaturgii przekazu.

Wiadomości powinny być ciekawe - nie muszą być prawdziwe. Paski grozy powinny być większe i straszniejsze.

Edytowane przez Marcinus
Gadasz na wyrost i przerost.
Ja mówię i piszę za siebie i od siebie (chyba, że kogoś cytuję - wówczas tak albo nie) i  nic nie mam przeciwko "wam" cocacol.

W TVPinfo jedyne co oglądałem to Klarenbacha "Minęła 20" i od czasu do czasu Ogórek czy Janeckiego w "W tyle wizji".
Będzie mi ich brakowało.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 2.thumb.jpg.21f8e72a4e4849fc3ae36473cde94c36.jpg
Przyjmij wyrazy szczerego współczucia. 3m się, ja też nie będę się puszczał.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Jak udało ci się przemycić telefon ? Szacun, 3m się P.S. Dobry rap nabijasz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

12 minut temu, remak123 napisał:

3m się, ja też nie będę się puszczał.

Lepiej może pieluchę załóż i informuj o stanie wód w Kłodawie.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dwóch pisfanów dyskutuje o tym co im na grabiach wyrośnie jak pis nie wygra wyborów0e89ab1dccfb34801dadb2477882db79.jpg

Lepiej może pieluchę załóż i informuj o stanie wód w Kłodawie.

Wspiąłeś się już na wyżyny swojego intelektu czy jeszcze czymś nas zadziwisz ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.