Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Kostucha napisał:

Nie wrócili, bo nie stąd wyjechali. Znajomi, którzy nie są Polakami, ale Polskę chwalą. Nie waszą Polskę niestety. Pewnie teraz przestaną, bo nastąpi brukselski syf, na który z pocałowaniem w żyć szkopskich elit, wasz wódz przystanie.
A jeśli już chcesz wiedzieć, co z tymi co wyjechali, to wróciło bardzo wielu. Teraz na powrót pewnie będą chcieli wyjechać. 

Widocznie znajomych masz w Rosji lub na Węgrzech. 

Ci, co wrócili, to niby w jakim celu będą chcieli wyjeżdżać? Przecież Ódz zrobił w Polsce dobrobyt, jakiego nam świat zazdrości. 

5 minut temu, jarekb napisał:

A w nowej TuskWizji nie mówili lotniska zapchane Polacy wracają na Zieloną Wyspę 🙂

Doktorek wraca, czy zawrócili go podobnie, jak Ziemkiewicza.? 🙂

6 godzin temu, zetempowiec napisał:

Nie. Wiadomo, że każdą ustawę uwali Duda. Zatem szczujnia działałaby swobodnie aż do września 2025. Uważasz, że to by było mądre zostawić PiSowi tę broń?

Uważam, że prawo to prawo, chyba, że istnieje jeszcze jakieś superprawo, a to ustalone to tylko dla plebsu. Są jakieś elementarne zasady, które powinny być respektowane. Przeczekać do tego września 2025 i przejąć. Dokładnie tak. 

.

Godzinę temu, Lumperator napisał:

Są jakieś elementarne zasady, które powinny być respektowane

No popatrz, ale atak z gaśnicą w Sejmie to ci się jednak chyba podobał? 

Godzinę temu, Lumperator napisał:

Uważam, że prawo to prawo, chyba, że istnieje jeszcze jakieś superprawo, a to ustalone to tylko dla plebsu. Są jakieś elementarne zasady, które powinny być respektowane. Przeczekać do tego września 2025 i przejąć. Dokładnie tak. 

od tego jest kodeks spółek aby załatwic temat spółki

nie musisz wcale nawalac sie z zarzadem lub prezesem i prawnik który twierdzi inaczej jest zwykłym politykiem a nie był nigdy prawnikiem

tłumacząc prosciej =podobnie jest np z umowami o prace i wzajemnymi roszczeniam stron  gdzie strony cytuja sobie tresc umowy i nawalaja rekami prawników ale zawsze mozna powołac sie na kodeks pracy i sprawe załatwic nadrzędnie

Edytowane przez cir

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

7 godzin temu, xajas napisał:

Pierwsza osoba, ktora kojarze ze slowem „szczujnia“ to il Dottore.

Oczywiście zgłosiłem. Za długo mieszkasz w Reichu, wiesz? Przesiąkłeś. Ty już w 100% przyjmujesz ich poglądy i nie masz własnych. Nie myślisz po polsku, nawet już nie piszesz po polsku. Zapomniałeś.

Ale ja cię polskiej ortografii na nowo uczył nie będę. Natomiast nauczę cię grzeczności. Dlatego zgłosiłem. 

Twój tok myślenia jest taki: telewizja może pokazać nawet babę z tatuażem na czole. Ważne aby owa baba wyznawała jedynie słuszną linię partii (czytaj: Berlina).

A moim zdaniem - pokazywanie czegoś takiego w TV to jest obraza estetyki i przyzwoitości. To jest plucie widzom w twarz. Bo jest różnica między TV informacyjną a Freak Parade.

7 godzin temu, endriuw napisał:

Oto nadobna niewiasta

Ona jest spikerką w TV? Nie wiedziałem.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

2 minuty temu, il Dottore napisał:

Oczywiście zgłosiłem. Za długo mieszkasz w Reichu, wiesz? Przesiąkłeś. Ty już w 100% przyjmujesz ich poglądy i nie masz własnych. Nie myślisz po polsku, nawet już nie piszesz po polsku. Zapomniałeś.

Ale ja cię polskiej ortografii na nowo uczył nie będę. Natomiast nauczę cię grzeczności. Dlatego zgłosiłem. 

Twój tok myślenia jest taki: telewizja może pokazać nawet babę z tatuażem na czole. Ważne aby owa baba wyznawała jedynie słuszną linię partii (czytaj: Berlina).

A moim zdaniem - pokazywanie czegoś takiego w TV to jest obraza estetyki i przyzwoitości. To jest plucie widzom w twarz. Bo jest różnica między TV informacyjną a Freak Parade.

dawno takich kocopołów nie czytałem, to raz...

wieje nienawiścią z twoich wpisów...

a może jednak wrócisz do kraju i weźmiesz się za robienie porządków? 😄 

2 godziny temu, jar1 napisał:

No popatrz, ale atak z gaśnicą w Sejmie to ci się jednak chyba podobał? 

Bardzo 🙂 Tylko na dobrą sprawę Braun wykonał coś zgodnie z prawem. Użył profesjonalnego narzędzia do zagaszenia otwartego ognia w miejscu niedozwolonym i być może uratował budynek sejmu przed spaleniem 😛  Ale nie ironizując, jak  miał to zgasić, zdmuchnąć? Świece były za wysoko. Zapytaj dowolnego strażaka (serio bez ironii), czy ten ogień mógł się tam znajdować oraz czy środek którego użył do jego zagaszenia był właściwy. Można mieć zastrzeżenia, czy właściwie użył samej gaśnicy odpalając ją tak wcześnie i robiąc przez to dużo zadymy dookoła. 

Edytowane przez Lumperator

.

7 godzin temu, Stream napisał:

Ciekawe, czy w pracy stosuje Kodeks Etyki Lekarskiej?

A ty myślisz że mam osobne leki dla lewaka a osobne dla białego prawicowego blondyna?

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 minutę temu, il Dottore napisał:

A ty myślisz że mam osobne leki dla lewaka a osobne dla białego prawicowego blondyna?

A co ze szczepionkami?
Szczepiłes ludzi?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

A co ze szczepionkami?
Szczepiłes ludzi?

W Polsce szczepiłem i to masowo. Dobry biznes był.

Tutaj szczepieniami na kowidka. zajmowały się takie ogromne centra a nie przychodnie.

20 minut temu, kostropaty napisał:

może jednak wrócisz do kraju i weźmiesz się za robienie porządków?

Wrócę za parę lat. Ale żadnych porządków robić nie będę musiał bo do tego czasu po tuskowych nawet smród nie zostanie.

3 minuty temu, il Dottore napisał:

Wrócę za parę lat. Ale żadnych porządków robić nie będę musiał bo do tego czasu po tuskowych nawet smród nie zostanie.

po pisiatych też 😉 

za kilka lat to tu kamień na kamieniu nie zostanie, spiesz się wracać 😉 

2 minuty temu, kostropaty napisał:

za kilka lat to tu kamień na kamieniu nie zostanie

Jest możliwe! 🙂

180819-vladimir-putin-al-0947.jpg

22 minuty temu, il Dottore napisał:

W Polsce szczepiłem i to masowo. Dobry biznes był.

Co na to Hipokrates?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

37 minut temu, il Dottore napisał:

Pewnie nie ale jeżeli czyjeś tatuaże są dla Ciebie wystarczającym powodem do używania w odniesieniu do takiej osoby zaimka "TO", to można mieć uzasadnione obawy co do poziomu Twojej etyki i poszanowania człowieka.

46 minut temu, il Dottore napisał:

Oczywiście zgłosiłem.

W Twoich wpisach również jest bardzo dużo do zgłaszania. Z czego oczywiście korzystam.

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

Co na to Hipokrates?

Cieszył się razem ze mną. 😄

Teraz, Bobcat napisał:

Z czego oczywiście korzystam.

Z miernym skutkiem, muszę stwierdzić z przykrością. 🙂

24 minuty temu, il Dottore napisał:

do tego czasu po tuskowych nawet smród nie zostanie.

Tu się bardzo mylisz. Nie pozostanie, ale po PiS-ie.

Cieszył się razem ze mną. 😄

Czyli masowo szczepiałeś,tak?

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Nie pozostanie, ale po PiS-ie.

Płakał nie będę. Korwin już kończy rejestrację. Poza tym Korona Brauna jest też otwarta na nowych członków.

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

Czyli masowo szczepiałeś,tak?

Tak. Ale przecież to nie była śmiercionka mRNA tylko zwykłe szczepionki oldskul - na grypę głównie ale i śmieciarzy szczepiłem na tężca. 🙂

5 minut temu, Bobcat napisał:

Kłamliwe nadrabianie miną. 

Coraz poważniej się zastanawiam czy Cię nie wrzucić do ignorowanych. Nie żebym miał coś do Ciebie, ale po prostu nudzisz. Nie piszesz w najmniejszym stopniu zajmująco.

Edytowane przez il Dottore

Płakał nie będę. Korwin już kończy rejestrację. Poza tym Korona Brauna jest też otwarta na nowych członków.

Operetkowe kanapy polityczne wymienionych panów znaczą w naszym życiu publicznym tyle co nic.

Coraz poważniej się zastanawiam czy Cię nie wrzucić do ignorowanych.

Jak ja się podźwignę po takim ciosie?

😫

9 minut temu, Stream napisał:

Pewnie nie ale jeżeli czyjeś tatuaże są dla Ciebie wystarczającym powodem do używania w odniesieniu do takiej osoby zaimka "TO", to można mieć uzasadnione obawy co do poziomu Twojej etyki i poszanowania człowieka.

Dla mnie tatuaże w takim miejscu (i w każdym innym) są po prostu manifestacją specyficznych zaburzeń.

Kiedyś było jasne, jak się widziało klienta z tatuażem: kryminalista albo marynarz. A teraz to biznes skierowany jest głównie na świadczenie usług dla osób zaburzonych. No bo przecież normalny człowiek sobie czegoś takiego dobrowolnie nie zrobi.

Ja szanuję oczywiście każdego i współczuję zaburzeń ale jako widz programu (powiedzmy) informacyjnego nie życzę sobie pokazywania takich spikerek bo to jest obraza estetyki, dobrego smaku, Rozumu i Godności Człowieka.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.