Skocz do zawartości
IGNORED

Owsiak | fundacja WOSP | Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Owsiak jest zły? Też pomaga, a że coś bierze...przecież musi z czegoś żyć.
Parasol ochronny? Przepraszam, ale kto go roztacza? PiS rządził 8 lat, nienawidził go, ale jakoś nie było dowodów na jego przekręty. Więc kto ten parasol roztacza?

Widzę,że niewiele wiesz.
I może niech tak zostanie.
Zanim sie zagłebisz w temat,warto oczyścic umysł z uprzedzeń i nastawień.
Wtedy ta wiedza cię porazi.
To jak wyjście z matrixa-niestety.

też kiedyś tak myślałem,17 lat grałem na Orkiestrze,i dużo dużo widziałem,i znam tez znanych ludzi,którzy na tej "darmowej i dobroczynnej" imprezie pobudowali domy i ustawili rodziny.

jedyni,którzy tam robili coś za darmo,to mniej znane zespoły.
Reszta-brała kasę pełnymi garściami....

Cytat

ale jakoś nie było dowodów na jego przekręty.

Były i są w postaci kilkunastu wyroków Sądu,którego Owsiak po prostu nie respektuje,wyroki dotyczące ujawnienia przepływu finansów,rozliczeń itp.
Można znaleść w necie

Cytat

Więc kto ten parasol roztacza?

Słyszałeś o "spółce" Carpatia?

Wiesz w ogóle,skąd wziął się Jerzy Owsiak?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

4 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Widzę,że niewiele wiesz.

To oświeć mnie. Kto za nim stoi? Dlaczego PiS go nie wsadził do pierdla?

Teraz, soundchaser napisał:

To oświeć mnie. Kto za nim stoi? Dlaczego PiS go nie wsadził do pierdla?

Bo pis ma za krótkie ręce,nie ta liga...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

15 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Widzę,że niewiele wiesz.
I może niech tak zostanie.
Zanim sie zagłebisz w temat,warto oczyścic umysł z uprzedzeń i nastawień.
Wtedy ta wiedza cię porazi.
To jak wyjście z matrixa-niestety.

też kiedyś tak myślałem,17 lat grałem na Orkiestrze,i dużo dużo widziałem,i znam tez znanych ludzi,którzy na tej "darmowej i dobroczynnej" imprezie pobudowali domy i ustawili rodziny.

jedyni,którzy tam robili coś za darmo,to mniej znane zespoły.
Reszta-brała kasę pełnymi garściami....

Były i są w postaci kilkunastu wyroków Sądu,którego Owsiak po prostu nie respektuje,wyroki dotyczące ujawnienia przepływu finansów,rozliczeń itp.
Można znaleść w necie

Słyszałeś o "spółce" Carpatia?

Nie respektuje wyroków sadow?

To podać go do kolejnego sadu . Jak wam mało i macie dowody  to podać do Europejskich Trybunałów.

Podaliście?.

1 minutę temu, dulon184 napisał:

Nie respektuje wyroków sadow?

To podać go do kolejnego sadu . Jak wam mało i macie dowody  to podać do Europejskich Trybunałów.

Podaliście?.

Nie "nam" i nie "my"
To przede wszystkim.

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

Nie "nam" i nie "my"
To przede wszystkim.

Taraz zapodaj coś o ojczulku.

Dla równowagi .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja tylko wiem, że Owsiak robi dobrą robotę, której nie potrafił zrobić żaden rząd - ten pisowski i ten tuskowy. Dzięki temu jest pomoc finansowa dla najbardziej potrzebujących.
Ukrywa faktury? A niech ukrywa. Musi z czegoś żyć. Zarabia więcej niż złodzieje politycy? Nie sądzę.

Siema.

""Pamiętacie zły film, gdzie ja, Jurek Owsiak i Hanna Gronkiewicz-Waltz, ulepieni z plasteliny kradliśmy pieniądze ze zbiórki Fundacji?" — pyta w mediach społecznościowych lider WOŚP. W swoim poście poinformował o wyroku sądu, według którego Michał Rachoń oraz dwie inne osoby, które pracowały przy programie, mają zapłacić pokaźne sumy.

Teraz, jak informuje ten ostatni, zapadł wyrok w tej sprawie. "Sąd uznaje oskarżonych za winnych popełnienia zarzucanego czynu stanowiącego występek i na tej podstawie skazuje i wymierza karę po 5 miesięcy ograniczenia wolności polegającej na wykonywaniu nieodpłatnej pracy na cele społeczne w wymiarze 20 godzin miesięcznie. Sąd orzeka także nawiązkę na rzecz Fundacji Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy po 25 tys. zł"

Jak czytamy dalej, Michał Rachoń jako prowadzący program, Krystian Krawiel jako jego wydawca i Barbara Piela jako autorka dopuścili się przestępstwa zniesławienia.:

Ukryta Zawartość

Tak tzrymać

459034860_1848717012288525_9034335964885

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1

Widzę że syn komunizmu już korzysta z okazji żeby przygarnąć grosza z okazji powodzi na południu Polski.

Do potrzebujących trafi połowa kwot , resztę się przytuli. Rozliczenia nie będzie nigdy albo suwakiem zmiksuje się z innymi zbiórkami co jest robione od lat 

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

2 godziny temu, marek-1969 napisał:

Widzę że syn komunizmu już korzysta z okazji żeby przygarnąć grosza z okazji powodzi na południu Polski.

Do potrzebujących trafi połowa kwot , resztę się przytuli. Rozliczenia nie będzie nigdy albo suwakiem zmiksuje się z innymi zbiórkami co jest robione od lat 

Decyzja tuska kanalizująca przepływ pieniędzy do Owsiaka pod pozorem tego że inni zbierający na pomoc są nieuczciwi była skandaliczna!!!

Ludzie nie zauważyli clou wypowiedzi w której tusk obraża bardzo wiele organizacji pomocowych i wolontariuszy!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ciekawe, jaką kwotę przekażą komuniści z PiSu (0,25 mln. to dla nich żadna suma, nawet synka), a także ile wezmą z tego (jak swoje) oraz ci, co najchętniej wyciągają ręce po cudze, czyli kk?

9 minut temu, ASURA napisał:

Decyzja tuska kanalizująca przepływ pieniędzy do Owsiaka pod pozorem tego że inni zbierający na pomoc są nieuczciwi była skandaliczna!!!

Ludzie nie zauważyli clou wypowiedzi w której tusk obraża bardzo wiele organizacji pomocowych i wolontariuszy!

Zalewska obraziła (okradła) PCK...

To było uczciwe posunięcie ze strony Zalewskiej...

Są jakieś dowody na to, że Owsiak kradnie?

Pytałem już kilka razy i rozsądnej odpowiedzi nie otrzymałem tylko jakieś bzdury, że przegrał kilka spraw sądowych z matką kurka.

Jurek Owsiak; "w Stanie Wojennym ukrywałem radio, bo bałem się, że jak wpadnie Milicja, to mi je skonfiskuje".  

-tatuś Zbigniew, I sekretarz egzekutywy POP PZPR 

-mamusia Maria, urzędnik Prokuratury Wojewódzkiej w Gdańsku 

-braciszek Andrzej, członek ORMO. 

Ja mu wierzę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

I oczywiście przypadek że firma Carpatia w której pracował to interes i przykrywką WSI .

W dniu 18.09.2024 o 09:46, ASURA napisał:

Czyli ludzie są mądrzejsi niż sądzą pisowscy propagandziści.

Jestem Europejczykiem.

W dniu 3.09.2024 o 22:16, Pseudodrummer napisał:

Urodził się, jak każdy...

A może wziął się z księżyca?

Godzinę temu, marek-1969 napisał:

I oczywiście przypadek że firma Carpatia w której pracował to interes i przykrywką WSI .

A co on tam robił? Też kradł, czy donosił? Z tego co wiem - jego szef - Jan Załuska współpracował ze służbami.

WOŚP pełni rolę krajowego koordynatora działań pomocowych" 🤔

A w oparciu o jaką podstawę prawną? Był jakiś konkurs? Ktoś widział jakieś rozporządzenie?

Czyli kolejny wałek . Komunistyczny pomiot połowę kwot przytuli.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

47 minut temu, marek-1969 napisał:

WOŚP pełni rolę krajowego koordynatora działań pomocowych

Nie ma w tym nic nadzwyczajnego. To chyba dobrze.

47 minut temu, marek-1969 napisał:

A w oparciu o jaką podstawę prawną? Był jakiś konkurs? Ktoś widział jakieś rozporządzenie?

Z własnej woli. Lubią spełniać dobre uczynki i pomagać ludziom. Do tego potrzeba podstawy prawnej?

48 minut temu, marek-1969 napisał:

Czyli kolejny wałek

Tak? Udowodnij i wsadź Owsiaka do pierdla. Przecież kradnie.

WOŚP pełni rolę krajowego koordynatora działań pomocowych" 🤔

Czyli kolejny wałek . Komunistyczny pomiot połowę kwot przytuli.

Ukryta Zawartość

W Caritasie robisz, że ci tak gul śmiga?

Ukryta Zawartość

15 godzin temu, marek-1969 napisał:

ORMO

Oni rowniez moge obic.

W dniu 18.09.2024 o 09:46, ASURA napisał:

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

W dniu 18.09.2024 o 11:06, soundchaser napisał:

Są jakieś dowody na to, że Owsiak kradnie?

Dostałeś już odpowiedzi tylko wypierasz - ten wątek jest ich pełen. Owsiak np. zgarnia dla siebie odsetki o czym sam mówi z setek milionów z puszek zbieranych przez DZIECI(!!!) które przetrzymuje na koncie WOŚP latami (aktualnie koncie leży pół miliarda i robi procenty) - czyli kradnie - za mniejsze przewinienia fundacyjne siedzi teraz ten ksiądz co głodówkę niby robi. Owsiak jest nietykalny.

W dniu 8.09.2024 o 22:37, soundchaser napisał:

Ja tylko wiem, że Owsiak robi dobrą robotę, której nie potrafił zrobić żaden rząd

Grubo... Pora gasić światło.

Edytowane przez Yodzisław

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

25 minut temu, Yodzisław napisał:

Owsiak jest nietykalny

Ciekawe...złodziej, który kradnie publiczne pieniądze, czyli pieniądze ludzi jest nietykalny.
Nie może go osądzić i skazać żadna władza...przez tyle lat.
A może Owsiak się dzieli tą kasą i opłaca wszystkich najważniejszych polityków w państwie, by dali mu spokój?
Zostałoby coś jeszcze dla niego i jego rodziny? 😄

25 minut temu, soundchaser napisał:

Ciekawe...

Bardzo ciekawe.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.