Skocz do zawartości
IGNORED

Owsiak | fundacja WOSP | Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, 23031970 napisał:

Ten stary człowiek był już zły,  natomiast niekwestionowaną zasługą TVP Republika  jest  to , iż wyzwolili w nim drzemiące pokłady zła ( nienawiść i pogardę)

Już wiesz wszystko , oceniłeś i wydałeś wyrok bez psychologów i sędziów.
Wystarczyła Policja i  Fakt. 

Ja nie nie wiem jak było, jak to się stało i czy to był impuls z "TVR", czy raczej służbowe zapotrzebowanie "Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie". 

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Noszę serduszko na kurtce - głosowałem na Tuska...

Jak inne kraje radzą sobie nie mając swojego Owsiaka...

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

10 minut temu, xniwax napisał:

Już wiesz wszystko , oceniłeś i wydałeś wyrok bez psychologów i sędziów.
Wystarczyła Policja i  Fakt. 

Ja nie nie wiem jak było, jak to się stało i czy to był impuls z "TVR", czy raczej służbowe zapotrzebowanie "Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie". 

Nie trzeba być psychologiem  ani sędzią, aby zdać sobie sprawę,  iż człowiek kierujący się w życiu zasadami moralnymi nie pójdzie pod wpływem nagonki w telewizji grozić śmiercią innym ludziom. 

Piotr

Bo nie ma to jak "pół litry" i hejt na zagrychę. 

Jak tej znanej Modlitwie Polaka z Dnia Świra"

"Kto ja jestem? Polak mały
Mały, zawistny i podły.
Jaki znak mój? Krwawe gały.
Oto wznoszę swoje modły
Do Boga, Marii i Syna:
"Zniszczcie tego sk***ysyna
Mego brata, sąsiada,
Tego wroga, tego gada."

Kasa do Jurasa leci nawet z tych spółek, które mają takie problemy, że masowo zwalniają pracowników. Cóż... Czyżby K13G spłacała dług za akcję zwalczającą "sepsę"? 🤣

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

19 minut temu, 23031970 napisał:

iż człowiek kierujący się w życiu zasadami moralnymi nie pójdzie pod wpływem nagonki w telewizji grozić śmiercią innym ludziom. 

Ale ty już oceniłeś, że to zrobił pod wpływam doniesień medialnych.
Nie przyszło ci do głowy, że może to być ustawka?
Nie? Ani trochę?

Żadnych wątpliwości mimo, że Owsiak jeszcze przed zatrzymaniem owego podejrzanego już powiązał to TVR?

24 minuty temu, Tadeiro napisał:

Kasa do Jurasa leci nawet z tych spółek, które mają takie problemy, że masowo zwalniają pracowników. Cóż... Czyżby K13G spłacała dług za akcję zwalczającą "sepsę"? 🤣

Poczta Polska w stanie upadłości też wspiera O ? Ostatnią kromkę chleba od ust sobie odejmuja...czapki z głów 😄

28 minut temu, xniwax napisał:

Nie przyszło ci do głowy, że może to być ustawka?
Nie? Ani trochę?

Nie ma racjonalnych podstaw,  aby zakładać i lub twierdzić , że była to ustawka! Ani trochę!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Screenshot_20250109_182017_Samsung Internet.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

4 godziny temu, jar1 napisał:

No może fakt, że po ośmiu latach nieograniczonej niczym władzy ludzie wybrali powrót Tuska do niej. 😉

Może mieli nadzieję, że oszuka ludzi i będzie realizował co obiecał 😉

Tajemnica Owsiaka warta 33 miliony. Nieznany los pieniędzy od Skarbu Państwa

33 miliony zł  - tyle WOŚP Jerzego Owsiaka powinna jeszcze wydać na pomoc powodzianom. Co się dzieje z tymi pieniędzmi?  Gigantyczne wątpliwości budzą również miliony przekazane fundacji przez spółki Skarbu Państwa. WOŚP od ponad miesiąca nie odpowiada na pytania Niezależna.pl w tej sprawie.

Czyli wszystko jasne, choć nic nie wiadomo.

8 godzin temu, Stream napisał:

Ogarnij się. Facet groził Owsiakowi śmiercią...Lepiej by było, żeby nic z tym nie zrobili?

Piszesz o tej sprawie?:

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

5 minut temu, ludzik napisał:

Może mieli nadzieję, że oszuka ludzi i będzie realizował co obiecał 😉

Obiecał, że odsunie złodziei i przestępców  od koryta i to robi, że aż wyją i uciekają a granicę. 

Jak już będzie bardzo gorąco koło biznesu Owśiaka to miejsce koło Adamowicza też śię znajdzie,metoda praktykowana od pewnego czasu nie tylko u nas.

Edytowane przez fan64
3 minuty temu, Yodzisław napisał:

Piszesz o tej sprawie?:

Znowu pomyliłeś owsiki z Owsiakiem.  :_

I akurat tę panią PiS ciągnął po sądach...

Pudło, panie, pudło. I bezradność.

5 godzin temu, xniwax napisał:

Pamiętamy hejt i nagonkę kolegów z PO na niego.
Tutaj też lewactwo niektóre hejtowało go zgodnie z ówczesną narracją peowców.
Przypomnij sobie jak "młody" Wałęsa zwalczał go.

Jak co roku kiedy gra orkiestra uczcijmy pamięć o tej tragedii: 

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

9 minut temu, Yodzisław napisał:

Piszesz o tej sprawie?:

Czy Kaczyński zawiadomił policję lub prokuraturę? Owsiak zawiadomił. Groźby karalne są  ścigane na wniosek osoby pokrzywdzonej.

6 godzin temu, xniwax napisał:

Tutaj też lewactwo niektóre hejtowało go zgodnie z ówczesną narracją peowców.

Gdy mit Owsiaka-filantropa padnie i tvn-y zaczną go opluwać to forumowi wyznawcy przeobrażą się w wośpowych hejterów.

14 minut temu, fan64 napisał:

Jak już będzie bardzo gorąco koło biznesu Owśiaka to miejsce koło Adamowicza też śię znajdzie,metoda praktykowana od pewnego czasu nie tylko u nas.

A potem się winę zwali na nieżywego 

Teraz, Stream napisał:

Czy Kaczyński zawiadomił policję lub prokuraturę? Owsiak zawiadomił. Groźby karalne są  ścigane na wniosek osoby pokrzywdzonej.

Rób z ludzi idiotów gdzie indziej - Babcia Kasia jest notorycznie zgłaszana i jest nietykalna.

1 minutę temu, Yodzisław napisał:

Rób z ludzi idiotów gdzie indziej - Babcia Kasia jest notorycznie zgłaszana i jest nietykalna.

Kłamiesz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, jar1 napisał:

Obiecał, że odsunie złodziei i przestępców  od koryta i to robi, że aż wyją i uciekają a granicę. 

Nie wierzę. Wpiszcie to sobie w stopkę i nie powtarzajcie tej żałosnej formułki jak mantry. Za każdym razem na pytanie o to co Tusk zrealizował, te same brednie. 
„Obiecał m.in. rozliczenie PiS , przywrócenie państwa prawa  oraz normalności . I to się dzieje. Wasz wrzask i lament tylko to potwierdza.”

To odpowiedź na moje pytanie o obietnice i realizację Tuska w innym temacie, innej osobie. Jakie to słabe i mdłe. 

Zasada działania WOŚP w pigułce:

32 minuty temu, ludzik napisał:

Nie wierzę.

Jak i oni wszyscy 🙂

PiS-na-kolanach-e1474768159367.jpg

32 minuty temu, Yodzisław napisał:

Zasada działania WOŚP w pigułce:

I znowu kłamstwo.

Ukryta Zawartość

"

Stwierdził w nim, że Fundacja spotkała się "z nieprawdopodobnym festiwalem kłamstw i obrażania nie tylko (...). Fundacji, ale wszystkich, którzy pomagali przy powodzi".

W ten sposób nawiązał do pytania dziennikarki "Tygodnika Solidarność", która sugerowała, że fundacja nie wydaje pieniędzy zebranych na pomoc poszkodowanym przez powódź. "50 mln zł leży na koncie" - stwierdziła.

Owsiak odpowiedział, że 40 mln zł to była oferta fundacyjna. "W momencie, kiedy ruszyła powódź, natychmiast zaoferowaliśmy nasze pieniądze, z naszego konta. To nie były pieniądze zbiórkowe" - powiedział, a na początku stycznia opublikował szczegółowe rozliczenie wydatków Orkiestry na pomoc powodzianom.

Wcześniej - pod koniec listopada - o szczegóły zorganizowanej przez WOŚP pomocy zwróciło się do fundacji pięcioro posłów PiS. W ramach dostępu do informacji publicznej parlamentarzyści, m.in. Zbigniew Bogucki i Janusz Kowalski chcieli poznać koszty zorganizowania akcji pomocowej poniesione przez WOŚP, listę darczyńców oraz miejsc, do których zostały skierowane dary. Na to pytanie Jerzy Owsiak i jego żona Lidia Niedźwiedzka-Owsiak odpowiedzieli 28 listopada 2024 r.

Dokument przesłany posłom i zestawienie wszystkich wydatków i działań podjętych przez WOŚP dla powodzian opublikowane są na stronie internetowej fundacji."

Ukryta Zawartość

34 minuty temu, jar1 napisał:

Jak i oni wszyscy 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Stream napisał:

Owsiak niech się wytłumaczy ze śmierci Adamowicza...a ma z czego się tłumaczyć.

O niejsnościach z defraudowaną kasą juz nie wspominam.

10 minut temu, YunnanTEA napisał:

Ukryta Zawartość

Ja jestem wyborcą PO i też czasem chodzę do Kościoła. Wielu ludzi z Lewicy też chodzi i co z tego ? 

To nasz Kościół więc wolno nam i tyle.

Problem na całym świecie jest taki że prawica czy konserwatyści zawłaszczają wiarę i Kościół starając się zrobić na tym kapitał polityczny.

Godzinę temu, ludzik napisał:

Nie wierzę. Wpiszcie to sobie w stopkę i nie powtarzajcie tej żałosnej formułki jak mantry. Za każdym razem na pytanie o to co Tusk zrealizował, te same brednie. 
„Obiecał m.in. rozliczenie PiS , przywrócenie państwa prawa  oraz normalności . I to się dzieje. Wasz wrzask i lament tylko to potwierdza.”

To odpowiedź na moje pytanie o obietnice i realizację Tuska w innym temacie, innej osobie. Jakie to słabe i mdłe. 

Nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi.

To właśnie ja głosowałem na obecną władzę i to właśnie ja jestem zadowolonyże wreszcie jest normalnie.

A że nie wszyscy siedzą to co ja poradzę ?

Na tym polega Państwo Prawa. Gdyby obecny rząd działał poza granicami prawa to niczym by się nie różnił od poprzedniego.

Zresztą jeszcze do maja...

PS dumny jestem z tego jak nasz kraj stanął w obronie Owsiaka.

Mam nadzieję że to będzie nauczką dla tej całej Republiki i obecnej opozycji że hejtem i nienawiścią daleko się nie zajedzie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Audroc
1 godzinę temu, jar1 napisał:

Ukryta Zawartość

Nie bądź śmieszny.

Aktywistka została skazana na grzywnę w wysokości 25 stawek po 20 zł każda (500 zł). Sąd zobowiązał ją również do zapłaty na rzecz pokrzywdzonego policjanta 300 zł nawiązki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xniwax

Można wspierać WOŚP, albo pomagać chorym dzieciom przekazując 1,5% od podatku wpisując do kogo pomoc ma trafić. W „się pomaga” również można wpłacać na wybrane dzieci. Tamto wsparcie jest klarowne. Do rozliczeń wymagane są faktury, a i stowarzyszenia muszą się rozliczać, bo otrzymują wykaz darczyńców z Urzędów Skarbowych oraz z Ogólnopolskiego Centrum Rozliczeń Kompetencyjnych, który otrzymuje również wspierane dziecko. Jeśli będzie potrzebne np. badanie tomografem komputerowym, można za nie zapłacić i odliczyć z zebranych środków. WOŚP kupuje tomografy, a chory może otrzymać zwrot, jeśli z jakichś powodów będzie musiał zapłacić.

Po co więc tworzyć propagandę o podpuszczaniu do zabijania.

15 minut temu, Audroc napisał:

Na tym polega Państwo Prawa. Gdyby obecny rząd działał poza granicami prawa to niczym by się nie różnił od poprzedniego.

Zresztą jeszcze do maja...

Od Maja obecny rząd będzie działał poza granicami prawa jeszcze bardziej niż dzisiaj.
Tak wynika z Twojej wypowiedzi.

Tymczasem.

Na co ten cyrk? Jedni na siłę Owsiaka wybielają, drudzy oczerniają... trochę kasy na szczytny cel zebrał, przy okazji na godne życie zarobił - coś w tym złego?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.