Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 25-27 października 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Jest bardzo ciekawie - warto się wybrać. Będę całe 3 dni także dziś zająłem się tylko Sobieskim. Zobaczymy co będzie dalej, ale na pewno warto 🙂

Dziwna sytuacja była tylko z pewną ikoną Hi End’u … Panem Markiem Levinsonem. Poszedłem na prezentacje czekając około 15 min aż zwolnią się miejsca. Osoby będące wcześniej wyszły niezadowolone. My weszliśmy i co się okazało - Pan Mark się obraził na swojego dystrybutora i odwiedzających. Trochę się pokłócili (dystrybutor był w niewygodnej sytuacji próbował jak mógł ratować prezentację). Pan Levinson był jednak nieugięty i zabronił włączyć muzyki na jego sprzęcie 😞

Wielka szkoda bo bardzo chętnie bym posłuchał jego nowego tworu Daniel Hertz.  Moze jutro sytuacja się uspokoi to jeszcze zajrzę. 

Każde inne miejsce było bardzo pozytywne i w miłej atmosferze. 

Tu jeszcze fotka - Mark Levinson siedział z lewej stronie … bokiem do całego świata 🤣

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus
12 minut temu, micmus napisał:

Jest bardzo ciekawie - warto się wybrać. Będę całe 3 dni także dziś zająłem się tylko Sobieskim. Zobaczymy co będzie dalej, ale na pewno warto 🙂

Dziwna sytuacja była tylko z pewną ikoną Hi End’u … Panem Markiem Levinsonem. Poszedłem na prezentacje czekając około 15 min aż zwolnią się miejsca. Osoby będące wcześniej wyszły niezadowolone. My weszliśmy i co się okazało - Pan Mark się obraził na swojego dystrybutora i odwiedzających. Trochę się pokłócili (dystrybutor był w niewygodnej sytuacji próbował jak mógł ratować prezentację). Pan Levinson był jednak nieugięty i zabronił włączyć muzyki na jego sprzęcie 😞

Wielka szkoda bo bardzo chętnie bym posłuchał jego nowego tworu Daniel Hertz.  Moze jutro sytuacja się uspokoi to jeszcze zajrzę. 

Każde inne miejsce było bardzo pozytywne i w miłej atmosferze. 

Tu jeszcze fotka - Mark Levinson siedział z lewej stronie … bokiem do całego świata 🤣

Ukryta Zawartość

Jeśli prezentacje niebieskich wskaźników były ustawiane jak kiedyś w Bristolu to ja się twórcy nie dziwię 🙂

Ukryta Zawartość

Polecam 👍

Zawsze sobota lub niedziela bo dłużej więcej się posłucha zobaczy .Pierwszy raz piątek i oprócz długiej kolejki po bilet reszta super mniej ludzi, spokojne odsłuchy więcej czasu mają prezentujący sprzęt jestem zadowolony .

Ps. Przed nami sobota i niedziela ale impreza trwa i warto sprawdzić samemu to dla wielbicieli dobrego grania prawdziwe święto. 

Edytowane przez bogus18
7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Mam olbrzymią prośbę do wystawców jeżeli jeszcze to czytają a jeżeli nie to do organizatora żeby w miarę możliwości przekazał aby nie bać się puszczać innych rytmów niż w kółko jazz.

To jest zmora tej wystawy od lat. 

Ten jazz jest mało skomplikowany mało angażujący rozumiem że ma za zadanie nie pokazać braków systemowych jednak odbiór takich pokoi z czasem jest negatywny. 

Z tego co wiem nie jestem odosobniony w tej opinii. 

Jest mnóstwo świetnej i różnorodnej muzyki i jest zatem wybór. 

Dzisiaj na narodowym poza  Unison+Opera, Soul, Note,Mola-Mola( Od chłopaków z Planety Dźwięku) oraz Vincent i Gato. Wszędzie dudniło basem, lub góra tak Piszczała że się nie dało jednego utworu wysłuchać. Największa anty reklama Audio  jaką kiedykolwiek słyszałem. No chyba że to muzeum i się ogląda a nie słucha. W niektórych salach sprzęt  za grubo ponad bańkę i nie zatrudnili Akustyka żeby im zrobił pomiary. W porównaniu do Monachium to czwarta liga. Ale Paryż to piąta liga:)

Dlatego puszczają nie skomplikowane utwory jazzowej, maksymalnie cztero składowe.  Może jutro w Sobieskim będzie lepiej…

Edytowane przez SenorCoconut

Ja miałem w piątek jechać , niestety plecy w czwartek wysiadły nie dał bym rady zrobić tam i z powrotem prawie 600 km. Więc odpuściłem. Może w niedzielę ale to tylko 5 % szans

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, micmus napisał:

Byłem wtedy w tej sali świadkiem całej sytuacji, niespotykane 😅

Niemniej, sama wystawa, jak co roku, znakomita! Do zobaczenia jutro, to znaczy dziś 😀

12 godzin temu, Seyv napisał:

Coś czego jeszcze nie widziałem - kolumny z żywicy i drewna. I brzmią bardzo przyjemnie.

Ukryta Zawartość

Nowe Usher?

Ukryta Zawartość

35 minut temu, mztv napisał:

koleś sam je robi....kiedyś z nim rozmawiałem...wystawiał się w korytarzu na parterze w Sobieskim 

Bardzo sympatyczny właściciel tego biznesu. Wizualnie i jakością wykonania powalają. Ceny jak pytałem 24-29 tys podłogówki. Wybór kolorów co kto chce w tym zjawiskowy dąb czarny palony. Całość opiera na Scan Speak. Grało bardzo przyjemnie - bardzo muzykalny dźwięk, nasycony i dociążony. 

Masywne mięso jest w sali Melodika.

Skybox 221/SN

[Perlisten/Nuprime]

Miodzio!

To k o n i e c z n i e trzeba poczuć!

W dniu 24.10.2024 o 01:59, ASURA napisał:

Potencjał widzimy a gdzie kobieta? 😜 

Akurat przed tym pokojem bileterka pilnuje ruchu i wpuszcza gości stosownie do ilości miejsc siedzących, a odlicza całkiem akuratnie.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

15 godzin temu, Elberoth napisał:

Nowy odtwarzacz Ancient Audio:

Ukryta Zawartość

Te "reflektorowe" aktywne głośniki Fram [poza ramkami kadru] też pięknie grają (s.201, IIp.) Pan prezenter też czarujący.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xetras
Dopisek

Ważna informacja: dzisiaj (sobota) na Stadionie zamknięty jest parking na błoniach przed bramą nr 1 (od Zielenieckiej).  Naprawdę polecam, aby wjechać na parking podziemny Stadionu - to najtańszy parking w całej Warszawie @ 35zł / doba. 

W niedzielę parking na błoniach będzie już normalnie czynny. 

Edytowane przez Elberoth

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

18 godzin temu, Seyv napisał:

Coś czego jeszcze nie widziałem - kolumny z żywicy i drewna. I brzmią bardzo przyjemnie.

Ukryta Zawartość

Eposound (s.418, IVp.)

Ukryta Zawartość

45 minut temu, xetras napisał:

Te "reflektorowe" aktywne głośniki Fram [poza ramkami kadru] też pięknie grają (s.201, IIp.) Pan prezenter też czarujący.

Przyjemny i ciekawy design tych nowych odtwarzaczy CD pana Jarka Waszczyszyna👌 Ciekawie jak grają i jaki nowy napęd jest w nich bo Philipsa przestali produkować.

U mnie samoistnie bez żadnych nacisków z mojej strony dzieci zaczęły kolekcjonować muzykę na krążkach CD ale widzę progres!

Zbierają na nich niszową muzykę nowych zespołów której na Tidalu ,Spotify czy innych platformach streamingowych nie znajdziecie-kupując randka w ciemno🙂

Okładki jak i cała reszta bardzo pięknie wydanie (taki "nawrót"do najlepszych vinylowych czasów) no kurcze zaimponowały mi👍

Framy to już długo były, idealne głośniki jak ktoś ma małe pomieszczenie a chciałby mieć duży dźwięk które te maleństwa potrafią zrobić

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

To dojadamy i lecimy dziś na cały dzień na PGE Narodowy 🙂

Poza audio lubię tylko bardziej jeść 😂

Ukryta Zawartość

Jeszcze z Sobieskiego. Bezprzewodowe, że streamerem, aktywne i wygodne. 
W cenie 29 tys katalogowo ten dźwięk mnie w pełni kupił. Super to grało. Audium. 

IMG_0474.thumb.jpeg.4336a3f9d9cba7f96ac6494251a56d8d.jpeg

Soulnote i Graham

Muzykalność, miękkość dźwięku i plastyczność fenomenalna. Wykonanie wzmacniaczy niesamowite. Po prostu klasa. Jak wydać tyle na wzmacniacz to przynajmniej widać za co płacimy - tak powinno być wszędzie. Na zdjęciach katalogowych nie widać tej jakości  

IMG_0437.jpeg

IMG_0443.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus

3 minuty temu, xajas napisał:

„Drapakow“ nie widac

Jakich drapaków ? 😂

Edytowane przez micmus
Godzinę temu, xetras napisał:

Byłem słuchałem i potwierdzam. Spiewala Norah Jones cover L.Cohena brzmialo SUPER. 

1 godzinę temu, Elberoth napisał:

Ważna informacja: dzisiaj (sobota) na Stadionie zamknięty jest parking na błoniach przed bramą nr 1 (od Zielenieckiej).  Naprawdę polecam, aby wjechać na parking podziemny Stadionu - to najtańszy parking w całej Warszawie @ 35zł / doba. 

W niedzielę parking na błoniach będzie już normalnie czynny. 

I jeszcze graficznie:

spacer.png

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Kolumny Diora Acoustics Perun są wystawiane?

Ukryta Zawartość

Warto by ich było posłuchać na żywo

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Jeden z gorących tematów na naszym forum czyli Wilk Audio Projekt. Trzeba przyznać, że prezentacja udana. Oceniam powyżej przeciętnej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Zacznę od słuchawek!

W tym roku super organizacja i najlepsze ogarnięcie tematu. Dużo było i wszystkiego można było posłuchać.

Pierwszy raz w jednym miejscu zastałem wszystkie hajendy których zawsze chciałem posłuchać.

Hifimany 1000 w 3 odsłonach. Ta srebrna z przetwornikiem w przelocie super z Vivy 845 i 2a3 oraz z Felixa.

Dan Clark StealtH i Expanse objawienie i niedościgniona jakość wykonania!!!!

Abyssy po odsłuchaniu 1266 NR.1! Takiego dźwięku jeszcze nie słyszałem ze słuchawek, Diana już deczko niżej i z mniejszą swobodą 😉

Meze 99 Neo które mam w domu utwierdziły mnie w przekonaniu że nie ma się czego obawiać mimo porwanych padów i trzeszczącego kabla. Wersje Clasik i nowe 105 oraz różne Fiio nie pokonały tanich Neo 🙂

Po posłuchaniu Staxów 9000 ich topy weszły na prowadzenie. Mają wszystko + większą dynamikę od 009. Dla mnie słuchawkowy dźwięk wystawy 🤗

CDN....

edyta, wielkie wilsony w tym roku rozczarowanie, rockporty za to w tym grają.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG20241025144109.thumb.jpg.a1aecd5b82334658e8b631529a47b6f3.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG20241025144117.thumb.jpg.38907ca8bd755c99fc05d7e7aed27e41.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG20241025144123.thumb.jpg.fcfb8a3ba6480bb902a35b2d8c35b274.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG20241025145810.thumb.jpg.5b37aa48bc7b560f86a92bc5a0ac089d.jpg

IMG20241025145837.thumb.jpg.278fcb16a06cbb7c9cffd29075a741cf.jpg

IMG20241025150249.thumb.jpg.fe5ca9eb8754a430f8dd7f1dda131ea2.jpg

IMG20241025151257.thumb.jpg.3626566144c0c97dc81904b0024e2e99.jpg

IMG20241025154136.thumb.jpg.df7b34b1e7e50ceea9466716b5f058fe.jpg  IMG20241025155031.thumb.jpg.e76b994f3a919c6e8c23641c5eecfdc8.jpg

IMG20241025160325.thumb.jpg.be56831f61129af8f57ee9973d528fb6.jpg

IMG20241025161035.thumb.jpg.0c4d3548f5bea69e69d14ab7fdcc1f29.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ciągłe zmiany ...

• Moderatorzy

W kilku miejscach można posłuchać Lyngdorfa i są to ciekawe prezentacje. Równe nie efekciarskie brzmienie, dojrzałe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

47 minut temu, pierote napisał:

Po posłuchaniu Staxów 9000 ich topy weszły na prowadzenie. Mają wszystko + większą dynamikę od 009. Dla mnie słuchawkowy dźwięk wystawy 🤗

Super, stare 009 takie nudne były

Przypomnij czym były napędzane i z czego

No i cena 

50 minut temu, pierote napisał:

edyta, wielkie wilsony w tym roku rozczarowanie, rockporty za to w tym grają

Z czym grały Rockporty?

Wzmacniacza Pliniusa jutro posłuchaj jak się solidnie wygrzeje

Godzinę temu, Seyv napisał:

Jeden z gorących tematów na naszym forum czyli Wilk Audio Projekt. Trzeba przyznać, że prezentacja udana. Oceniam powyżej przeciętnej.

Ukryta Zawartość

To po środku to Kleopatra Hi Fi New Edition? bo na rozmazanym zdjęciu nie widać a lata temu taką miałem

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
17 minut temu, ASURA napisał:

po środku to Kleopatra Hi Fi New Edition?

To chyba jakiś Telefunken. Na germanowych tranzystorach.

Coś nietypowego, coś zaskakującego, ale w dobrym guście, czyli SACD Multichannel. Bez cyrku z wokalistą albo kwartetem smyczkowym za słuchaczem. Trochę pogłosów z tyłu, trochę echa dającego poczucie bardziej realnej przestrzeni. I to wszystko bez procesorów, tylko normalnie, z fizycznej płyty. Immersive Sound by Sugden. Since 1967

spacer.png

Accu + mbl 101

spacer.png

Edytowane przez Elberoth

Elektrostaty Popori WR3

spacer.png

Closer Acoustics OGY z subami

spacer.png

A to chyba wszystkim umknęło - Pathos + German Physics

spacer.png

Czy na wystawie ktoś używa procesorów dźwięku czy tylko czyste podłączenie streamer do daca do pre i do wzmaka? Ciekaw jestem rozwiązania co wnoszą procesory dźwięku.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• Pokaż nowe odpowiedzi