Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 25-27 października 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego to nie jest zestaw na taką wystawę? 

Właśnie powinny pokazać co potrafią 🙂

Edytowane przez Ajothe

Komu pokazac? Czy to jest sprzet dla Kowalskiego?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_5290.jpgIMG_5294.jpgIMG_5295.jpgIMG_5293.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Genelec 8381A SAM™ to idealny monitor dla najbardziej profesjonalnych rozwiązań studyjnych. Nowoczesne technologie umożliwiają na niespotykaną dotychczas adaptację brzmienia do każdego pomieszczenia. Ponadto ogromna moc wzmacniacza w połączeniu ze sprawnością SPL na poziomie 126 dB sprawiają, że monitor jest niewyobrażalnie doskonały.

Coś nie pykło widocznie z tą niespotykaną adaptacją 😄

W dniu 28.10.2024 o 21:10, Vigo12 napisał:

Warto przyjechać na AudioShow .

Dwa zaskoczenia :

1 ) Chińskie słuchawki i DAC ze wzmacniaczem słuchawkowym w cenie mocno poniżej 3000 zł , które dawały niesamowitą radość i przyjemność  ze słuchania . W tej cenie okazja ale nie będę ich tutaj reklamował .

2 ) Małe kolumny w pokoju DIY audiostereo wąskie i wysokie z niesamowitym basem i przestrzenią .Polecam tam wizytę na każdym AudioShow , bo można się zdziwić jak chłopaki dają radę z komercyjną konkurencją .

Niech zgadnę - słuchawki sv023 Sivga i wzmak xduoo ta20 plus, lub ten starszy z DACiem?

Edit. Cena przekracza 3 tysie. Nie trafiłem.

Edytowane przez 1siedem

Coś nie pykło widocznie z tą niespotykaną adaptacją

Mozliwe.

Albo Kowalski ma inne wyobrazenie o tym, jak co powinno brzmiec, zdecydowanie odbiegajace od brzmienia „najbardziej profesjonalnych rozwiazan studyjnych“.
Przeciez wiemy, ze dla wiekszosci Kowalskich, DSP psuje dzwiek i powoduje bezduszne brzmienie od linijki

Ukryta Zawartość

IMG_5295.thumb.jpg.d48529f7dc7cfe08221698ab203d843f.jpg
IMG_5297.thumb.jpg.2e5e25e0c52e30df7f577073b2b29dd0.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja mysle ze Kaviter to trafnie ujal

Mi się trafiła okazja. Hmm, no w takim setupie jaki był pokazany to nie jest sprzęt do słuchania muzyki z przyjemnością. No ale też nie oszukujmy się, nie do tego to zostało zaprojektowane.

2kztC0D.jpeg

Muszą pilnować kasę w domu co by druga połowa nie wydała

Lub wersja bardziej optymistyczna robią szydełkiem oploty na kable😉

8 godzin temu, Ajothe napisał:

Coś nie pykło widocznie z tą niespotykaną adaptacją

Jak miało pyknąć jak gołym okiem widać że kijowe ustawienie przetworników w budzie musieli zwrotnicą jak i dsp korygować. W studiu nagraniowym nie może tak być że dsp nam dodatkowo przesuwa-opóźnia w czasie  o kolejne ms. dźwięk między tym co widać co robi muzyk a co słychać z głośników

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jak miało pyknąć jak gołym okiem widać że kijowe ustawienie przetworników w budzie musieli zwrotnicą jak i dsp korygować. W studiu nagraniowym nie może tak być że dsp nam dodatkowo przesuwa-opóźnia w czasie  o kolejne ms. dźwięk między tym co widać co robi muzyk a co słychać z głośników

Najpierw poczytaj i obejzyj na jakiej zasadzie dziala ten system.

Jak zwykle, wszystkie dyskusje o takich rozwiazaniach oparte sa o zerowa znajomosc koncepcji i podstaw ich dzialania.

Typowe dyskusje slepych o kolorach

Miało być o wystawie, a zrobiło się ...nie wiadomo co (ostatnie wpisy). Myślę, że warto poczytać jak widzą cała imprezę ludzie z zewnątrz, tj. z zagranicy. Bardzo ciekawa i inspirująca relacja. Pozwoliłem sobie przetłumaczyć za pomocą google jej część abyśmy może inaczej spojrzeli i docenili to co mamy...... 

Ukryta Zawartość

" ....Przez trzy ekscytujące dni byliśmy bombardowani gadżetami audio, które sprawiły, że zastanawialiśmy się, czy kiedykolwiek wcześniej naprawdę słyszeliśmy muzykę. Każde pomieszczenie było słuchowym placem zabaw, gdzie wysokiej klasy sprzęt zapraszał nas do ponownego odkrycia ścieżek dźwiękowych naszego życia, a po wysłuchaniu zestawu głośników wartego więcej niż hipersamochód, jeden z członków naszego zespołu rozważa teraz na nowo swoje wybory dotyczące transportu.

Poza zaawansowanymi technologicznie systemami stereo i futurystycznymi słuchawkami prawdziwą gwiazdą była społeczność. Zapaleni audiofile i dowcipni maniacy technologii, podobnie jak my, wypełnili korytarze żartami, które były równie ożywione, co oświecające. W tym tyglu innowacji i kreatywności znaleźliśmy nie tylko innych uczestników, ale także bratnie dusze, zjednoczone przez dążenie do idealnego tonu i odwieczną debatę na temat winylu kontra cyfra." 

Ukryta Zawartość

18 minut temu, xajas napisał:

Najpierw poczytaj i obejzyj na jakiej zasadzie dziala ten system.

Jak zwykle, wszystkie dyskusje o takich rozwiazaniach oparte sa o zerowa znajomosc koncepcji i podstaw ich dzialania.

Typowe dyskusje slepych o kolorach

Ukryta Zawartość

Skoro to ma zaawansowane DSP to powinno grać super za taką kasę 🙂

D&D czy Ki Three to potrafią 😄

46 minut temu, babatular napisał:

Tak w temacie watku - ciekawe dlaczego na AVS praktycznie brak kobiet-audiofilek. To jest smutne. Sami faceci 😞

Kilka widziałem 😋

Ukryta Zawartość

43 minuty temu, miro67 napisał:

" ....Przez trzy ekscytujące dni byliśmy bombardowani gadżetami audio, które sprawiły, że zastanawialiśmy się, czy kiedykolwiek wcześniej naprawdę słyszeliśmy muzykę. Każde pomieszczenie było słuchowym placem zabaw, gdzie wysokiej klasy sprzęt zapraszał nas do ponownego odkrycia ścieżek dźwiękowych naszego życia, a po wysłuchaniu zestawu głośników wartego więcej niż hipersamochód, jeden z członków naszego zespołu rozważa teraz na nowo swoje wybory dotyczące transportu.

Facet ma w domu Bambino? 🤣🤣🤣

W dniu 30.10.2024 o 10:19, ASURA napisał:

Uważaj Dzieci internetu są pośród nas...

Nie mam facebókóów / Twiłterów i H#j wie co tam jeszcze jest w internetach. Chyba o to chodzi ?  

Wystarczy mi profil na ppe.pl i na audiostereo.pl  ... i oczywiście PlayStation / Gry Single Player bez internetów !!! Ku#wa !!! 

Ja bawię się inaczej w klimacie Dziecka ... ( Rower / PlayStation / Audio ) !!!  : ) 

Nie tak dawno był test ile wytrzyma Troelsik : ) i Visatonik do czasu zespawania cewek : ) ale nie jeden głośnik w każdej kolumnie !!! Jako że BC Acoustique EX-362D posiada Kure#wską Wydajność Prądową !!! : ) za długo nie pograły biedaczki, oczywiście pogrzeb był kiedy umarły. Można zrobić centra i z powrotem ożywić, kiedyś może się zrobi. Dobrze że jest więcej takich głośniczków i jeszcze parę : ) innych jeszcze lepszych, oj zdecydowanie fajniejszych. 

Schiller - Summer In Berlin ( Guardian Angel )  : )  : )  Phantom Traffic Magnetic ( Pulsion )   : ) : ) : ) 

Przelazłem na najwyższym poziomie brutalności !!! The Last of Us Part II !!! KUR#WA !!! No dobra, lekko sobie pomogłem bo ustawiłem ( personalizacja ) na zbieranie fantów w grze ( NO KU#WA NO ) nie da się przejść na absolutnie najwyższym poziomie brutalności ... próbowałem !!! kiedyś wrócę do tego najwyższego poziomu, ale to trzeba łeb przewietrzyć : ) 

Co do Dzieci są jeszcze Dziady : ) Dla nich są produkowane wzmacniacze z dużą ilością pokrętęłków : ) na froncie, wycieraczkami do odepchnięcia robala z szybki i taki retro wygląd, ja to bardziej dziecko, nie czuję i chyba nie dorosnę do takiego wyglądu, chociaż niektóre wzmacniacze z wycieraczkami, troszku mi się podobają, ale to jedynie pojedyncze przypadki i raczej nie zastąpią z wyglądu ( dla mnie ) nowoczesnych ale klasycznych z wyglądu wzmacniaczy zintegrowanych.

Dzieci ... wolą fajnie wyglądające nowoczesne wzmacniacze bez podłączenia drapaków, bardziej nastawione na pliki ( ale nie w internetach, tylko na swoim dysku w odtwarzaczu multimedialnym we sprzęcie ) nie uznają zasady  : ) ...

Nie będziesz miał Niczego i będziesz Szczęśliwy   

Dziady natomiast lubują się w drapakach, lubią zbierać płyty i patrzeć jak sobie wycieraczki chodzą, słuchają chyba nudnej muzyki, tak jak i sprzęt nudno wygląda : )  Taki po Ich niemu, czyli w klimacie Dziadów  : ) 

Very Funny Lol GIF\

Ukryta Zawartość

_Piotrek..jpg

_Piotrek....jpg

_Piotrek.....jpg

_Piotrek.......jpg

Łoo ten też fajny nowoczesny wzmacniacz zintegrowany, a obok retro Dziad ... : ) 

_Piotrek...jpg

_Piotrek......jpg

7 minut temu, _Piotrek napisał:

Nie mam facebókóów / Twiłterów i H#j wie co tam jeszcze jest w internetach. Chyba o to chodzi ?  

Wystarczy mi profil na ppe.pl i na audiostereo.pl  ... i oczywiście PlayStation / Gry Single Player bez internetów !!! Ku#wa !!! 

Ja bawię się inaczej w klimacie Dziecka ... ( Rower / PlayStation / Audio ) !!!  : ) 

Nie tak dawno był test ile wytrzyma Troelsik : ) i Visatonik do czasu zespawania cewek : ) ale nie jeden głośnik w każdej kolumnie !!! Jako że BC Acoustique EX-362D posiada Kure#wską Wydajność Prądową !!! : ) za długo nie pograły biedaczki, oczywiście pogrzeb był kiedy umarły. Można zrobić centra i z powrotem ożywić, kiedyś może się zrobi. Dobrze że jest więcej takich głośniczków i jeszcze parę : ) innych jeszcze lepszych, oj zdecydowanie fajniejszych. 

Schiller - Summer In Berlin ( Guardian Angel )  : )  : )  Phantom Traffic Magnetic ( Pulsion )   : ) : ) : ) 

Przelazłem na najwyższym poziomie brutalności !!! The Last of Us Part II !!! KUR#WA !!! No dobra, lekko sobie pomogłem bo ustawiłem ( personalizacja ) na zbieranie fantów w grze ( NO KU#WA NO ) nie da się przejść na absolutnie najwyższym poziomie brutalności ... próbowałem !!! kiedyś wrócę do tego najwyższego poziomu, ale to trzeba łeb przewietrzyć : ) 

Co do Dzieci są jeszcze Dziady : ) Dla nich są produkowane wzmacniacze z dużą ilością pokrętęłków : ) na froncie, wycieraczkami do odepchnięcia robala z szybki i taki retro wygląd, ja to bardziej dziecko, nie czuję i chyba nie dorosnę do takiego wyglądu, chociaż niektóre wzmacniacze z wycieraczkami, troszku mi się podobają, ale to jedynie pojedyncze przypadki i raczej nie zastąpią z wyglądu ( dla mnie ) nowoczesnych ale klasycznych z wyglądu wzmacniaczy zintegrowanych.

Dzieci ... wolą fajnie wyglądające nowoczesne wzmacniacze bez podłączenia drapaków, bardziej nastawione na pliki ( ale nie w internetach, tylko na swoim dysku w odtwarzaczu multimedialnym we sprzęcie ) nie uznają zasady  : ) ...

Nie będziesz miał Niczego i będziesz Szczęśliwy   

Dziady natomiast lubują się w drapakach, lubią zbierać płyty i patrzeć jak sobie wycieraczki chodzą, słuchają chyba nudnej muzyki, tak jak i sprzęt nudno wygląda : )  Taki po Ich niemu, czyli w klimacie Dziadów  : ) 

Very Funny Lol GIF\

Ukryta Zawartość

_Piotrek..jpg

_Piotrek....jpg

_Piotrek.....jpg

_Piotrek.......jpg

Łoo ten też fajny nowoczesny wzmacniacz zintegrowany, a obok retro Dziad ... : ) 

_Piotrek...jpg

_Piotrek......jpg

No fajne są te wzmacniacze od UNITRA ; ) no ale ten wygląd nie za bardzo pasuje do ...

PlayStation 4 Pro / PlayStation 5 Pro 

: )  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez _Piotrek

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

4 godziny temu, xajas napisał:

Albo Kowalski ma inne wyobrazenie o tym, jak co powinno brzmiec, zdecydowanie odbiegajace od brzmienia „najbardziej profesjonalnych rozwiazan studyjnych“.
Przeciez wiemy, ze dla wiekszosci Kowalskich, DSP psuje dzwiek i powoduje bezduszne brzmienie od linijki

Posłuchałem trochę tych Geneleców, również D&D jak i nowe maluchy od Kii Audio. Dźwięk robił wrażenie, to trzeba oddać, ale dla mnie muzyki i emocji było tam niewiele. Do domu wolałbym zabrać cały system Grobela, niż te aktywne cudeńka 🙂

Godzinę temu, Ajothe napisał:

D&D czy Ki Three to potrafią

I Steinway Lyngdorf. Z ich korekcją lubiłem posłuchać, dobra średnica itp. Nie ma co się czarować, od razu słychać że jakość elektroniki inna. Na plus że w Genelecu można było poprosić o muzykę i mieli chyba z Internetu. Za mały pokój do tych mamutów. Tak min. 5-6 metrów od tego siedzieć.

W dniu 30.10.2024 o 10:19, ASURA napisał:

Uważaj Dzieci internetu są pośród nas...

Zapomniałem dodać : ) wyniki ... 

The Last of Us Part II !!!   : ) 

Kermit The Frog Reaction GIF by Muppet Wiki

Łoo ten końcówek : ) fajnie wygląda z wycieraczkami ...

Następnym razem ja wybieram muzę na Audio Video Show  :  ) DAWAJ TEGO PILOTA !!! Ty już idź stąd !!! : ) 

Ladytron - Playgroup Vocal - Witching Hour ( Destroy Everytching You Touch ) 

Loop Drumming GIF   

Ukryta Zawartość

_Piotrek..jpg

_Piotrek...jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

6 godzin temu, xajas napisał:

Najpierw poczytaj i obejzyj na jakiej zasadzie dziala ten system

Właśnie mnie interesowało znacznie wcześniej i to z czasów przed Genelecowej wydumki (piszę o zastosowaniu w kolumnie analogicznych rozwiązań) Dźwięk wysoko tonowego kopie się z tym co niżej, no ale pasjonaci takiego rozwiązania obcmokiwali je z lubością.....

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W dniu 28.10.2024 o 17:10, m4ris napisał:

Ja byłem za to świadkiem podobnej sytuacji w pokoju z SF za 4mln...

Czy mógłbyś opisać? 😄 

W dniu 28.10.2024 o 12:43, Nikonman napisał:

Szkoda ,że nie było Zeta Zero. Ostatnio słuchałem w 2017 i było wybornie..

Ukryta Zawartość

Mnie również brakowało Zety.. Ostatnio, byli na Audio Show w 2019 r. 
Pamiętam, jak już po godzinie zakończenia wystawy (po 18:00 w niedzielę), Pan Tomasz z ogromnym zaangażowaniem prezentował kolumny i wyjątkowo szczegółowo odpowiadał na pytania pewnej uczestniczki targów, która była nimi zainteresowana. Obsługa stadionu wypraszała już gości, a Pan Tomasz podarował jej plakietkę wystawcy, aby jeszcze na kilka minut przedłużyć prezentację. Byłem pod wrażeniem jego zaangażowania i mam nadzieję, że w przyszłym roku pojawią się na targach 🙂

Ukryta Zawartość

Ładne granie. System umieszczony w poprzek pokoju, ale wyszło. Ktoś już chyba wspominał o jakichś nagrodach, wyróżnieniach. Nie dziwi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za mały pokój do tych mamutów. Tak min. 5-6 metrów od tego siedzieć.

Pokoj wglada na malutki, ale to z tym odstepem sie nizupelnie zgadza. Warto zapoznac sie z zasada dzialania i indywidualnym sterowaniem tych wielu przetwornikow. Odjazdowy pomysl, podobnie jak w Kii Three

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 minut temu, xajas napisał:

Pokoj wglada na malutki, ale to z tym odstepem sie nizupelnie zgadza. Warto zapoznac sie z zasada dzialania i indywidualnym sterowaniem tych wielu przetwornikow. Odjazdowy pomysl, podobnie jak w Kii Three

Ukryta Zawartość

Ja bym z chęcią poczytał, ale stricte techniczny patent, bez marketingowych uogólnień. 

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, Piotr_1 napisał:

Ładne granie. System umieszczony w poprzek pokoju, ale wyszło. Ktoś już chyba wspominał o jakichś nagrodach, wyróżnieniach. Nie dziwi.

Ukryta Zawartość

mam zdecydowanie odmienne zdanie( niestety na podstawie krótkiego kontaktu ....jeden utwór)

bas ciągnął się  po tym małym pokoiku....miałem takie wrażenie jakby kolumienki były za duże do tego metrażu

Ukryta Zawartość

Panowie, prośba jest! 😉 Ktoś może orientuje się co to za kawałek w pokoju z DALI Rubikore? Na tym filmiku gdzieś od 4:10?

Edytowane przez Tadeiro

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

16 minut temu, Tadeiro napisał:

Panowie, prośba jest! 😉 Ktoś może orientuje się co to za kawałek w pokoju z DALI Rubikore? Na tym filmiku gdzieś od 4:10?

Mudslide · Vestbo Trio

Polecam apke Shazam😉

Edytowane przez AiM-TV
15 godzin temu, Piotr_1 napisał:

Ukryta Zawartość

Czy jedynie Gato wpadło na pomysł ustawienia diagonalnego?

Ukryta Zawartość

29 minut temu, AiM-TV napisał:

Mudslide · Vestbo Trio

Polecam apke Shazam

Piękne dzięki! 🎼 🙂 

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Według mnie najlepiej byłoby gdyby w każdej sali grały te same utwory. Zapętlona playlista kilkunastu nagrań z każdego rodzaju gatunku. Nagrania grałyby wszędzie równocześnie co do sekundy. Każdy od razu dostrzegłby różnicę pomiędzy zestawami.

2 godziny temu, Łukasz napisał:

Idąc od dołu Pylon Zirkon 20 z Fezzem. Może dobrze trafiłem, pod koniec niedzieli , płyta Diana Krall i fajne ciepłe, wypełnione brzmienie to było.

Dla mnie to było rozczarowanie. Jasne, krzykliwe granie bez podstawy basowej. Tak samo jak ELAC + HEGEL. Gorszego dźwięku na wystawie chyba nie słyszałem. 

Widać lubisz granie typu V 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Pokaż nowe odpowiedzi