Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      30
    • Karol Nawrocki
      47

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, rafal735r napisał:

Przecież już bałwany z TVN i innych Onetow latają mu za dupą i zadają prostackie pytania. 

To chyba chodzi o to, że jak powie, że wierzy w zamach to  poprostu jest idiotą. Takie pytania zadawał Macierewicz (zamach czy wypadek?) dobierając sobie współpracowników.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

16 minut temu, electro napisał:

To chyba chodzi o to, że jak powie, że wierzy w zamach to  poprostu jest idiotą.

Zapewne.

I bardzo słusznie, bo żeby w tej chwili wierzyć w zamach trzeba mieć rzeczywiście nie po kolei w głowie.

A czy prezydentem powinien być naiwny jelonek wbrew faktom wierzący w jakieś banialuki? Nie sądzę.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

To coś takiego jak były minister cyfryzacji Rafał Trzaskowski o tej nowej firmie, start upie Nvidia? 
Nic, czekamy, może wystartuje wreszcie ktoś mądry…

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

10 godzin temu, stench napisał:

ale na Prezydenta RP to on się nie nadaje.

nadaje,bo ci,co sa wyżej

10 godzin temu, stench napisał:

chcą takiego słupa

22 godziny temu, soundchaser napisał:

Ta sama strategia co 10 lat temu. Duda też był anonimowy i wygrał. Wprawdzie pomogli mu fałszując wybory, ale miał większe szanse niż inni złodzieje i oszuści bardziej znani.
Dziś działanie jest podobne - wystawić człowieka nieznanego, o którym niewiele wiadomo i przede wszystkim nie ma o nim negatywnych informacji.

są.
ma przyjaciela skazanego za sutenerstwo.
Podarował mu swoja ksiąźkę,w celach "resocjalizacji".
Mówi,że przeszłości przyjaciela nie zna w ogóle.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Szanse Karola Nawrockiego rosną!

GdVg--mWwAEb7e1?format=jpg&name=medium

Czyżby początek Sowy 2.0?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

żeby w tej chwili wierzyć w zamach trzeba mieć rzeczywiście nie po kolei w głowie.

Oczywiście. Bo to przecież teoria spiskowa i w dodatku politycznie niepoprawna.

Nie dość, że taki Wysoki to jeszcze jaka przenikliwa myśl polityczna! 😄 

Wielki błąd TVP (w likwidacji), że tego nikt nie usunął. Oj, posypią się gromy i spadną głowy! 😄 

GdEXjWeXQAA4S25?format=jpg&name=medium

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Oczywiście. Bo to przecież teoria spiskowa i w dodatku politycznie niepoprawna.

Kręcisz, kłamiesz i odwracasz kota ogonem.

Pisałem już kilka razy w czym problem, czytałeś to i też mataczyłeś zamiast coś z sensem odpowiedzieć.

Dlaczego?

To proste - nie masz żadnych sensownych argumentów. Nie miałeś, nie masz i nie będziesz miał, dlatego smędzisz coś swoim zwyczajem o spiskach.

Owszem - spisek był. Ale Macierewicza, Kaczyńskiego i pisowskich propagandzistów.

Jestem Europejczykiem.

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Pisałem już kilka razy w czym problem, czytałeś to i też mataczyłeś zamiast coś z sensem odpowiedzieć.

Problem z oddaniem śledztwa Putinowi i ruskim, ale to Tuskowi sprawiło satysfakcję i radość już w Smoleńsku, widać na zdjęciach.

Problem z przekopaniem ziemii w Smoleńsku, identyfikacją ciał ofiar, należytym szacunku do tych, co zginęli. Problem z metrem, z tym metrem wykopanej ziemi... Słyszeliśmy o tym w Sejmie, od zachowującej się tam na miejscu jak ruska woźna, naszej minister. 

Problem z tym całym resetowym środowiskiem, które opiera swoje istnienie o stare układy i ubeków wyciąganych z szafy, jak trupy. Na młodych, mądrych i myślących już ich nie stać. Trudno się dziwić, skoro stara postkomunistyczna nomenklatura i ubecja tworzyły PO. To jest ich matecznik, a oni ich oddanymi towarzyszami broni. Dlatego Tusk bezpardonowo pozbył się Płażyńskiego i Olechowskiego i kontynuuje swój czerwony marsz po Polsce przeciw Polakom. W interesie Rosji i Niemiec. Gdyby tak nie było, nigdy nie pozwoliłby na start z list KO tego starego, skompromitowanego komucha Milera. Towarzysza sekretarza Milera, który na przełomie lat 80 i 90 pożyczał i przywoził w reklamówkach z Moskwy dolary od ruskich na wybory dla postkomunistów i PZPR. Przecież ten sekretarz towarzysz ch.j powinien zgnić w więzieniu. Ale właśnie tacy jak on, dzięki Tuskowi, do dzisiaj funkcjonują w polityce. Dla środowisk wyborczej i tvn uchodzą za ekspertów i światłych socjaldemokratów zatroskanych o lud. Śmierdzące ruskie onuce, przez całe swoje dotychczasowe życie. Amen.

10 minut temu, Berbeć napisał:

Problem z oddaniem śledztwa Putinowi i ruskim, ale to Tuskowi sprawiło satysfakcję i radość już w Smoleńsku, widać na zdjęciach.

Problem z przekopaniem ziemii w Smoleńsku, identyfikacją ciał ofiar, należytym szacunku do tych, co zginęli. Problem z metrem, z tym metrem wykopanej ziemi... Słyszeliśmy o tym w Sejmie, od zachowującej się tam na miejscu jak ruska woźna, naszej minister. 

Problem z tym całym resetowym środowiskiem, które opiera swoje istnienie o stare układy i ubeków wyciąganych z szafy, jak trupy. Na młodych, mądrych i myślących już ich nie stać. Trudno się dziwić, skoro stara postkomunistyczna nomenklatura i ubecja tworzyły PO. To jest ich matecznik, a oni ich oddanymi towarzyszami broni. Dlatego Tusk bezpardonowo pozbył się Płażyńskiego i Olechowskiego i kontynuuje swój czerwony marsz po Polsce przeciw Polakom. W interesie Rosji i Niemiec. Gdyby tak nie było, nigdy nie pozwoliłby na start z list KO tego starego, skompromitowanego komucha Milera. Towarzysza sekretarza Milera, który na przełomie lat 80 i 90 pożyczał i przywoził w reklamówkach z Moskwy dolary od ruskich na wybory dla postkomunistów i PZPR. Przecież ten sekretarz towarzysz ch.j powinien zgnić w więzieniu. Ale właśnie tacy jak on, dzięki Tuskowi, do dzisiaj funkcjonują w polityce. Dla środowisk wyborczej i tvn uchodzą za ekspertów i światłych socjaldemokratów zatroskanych o lud. Śmierdzące ruskie onuce, przez całe swoje dotychczasowe życie. Amen.

Ja stawiam proste pytanie - co wy biedne ofiary pisowskiej propagandy na to, że nie ma żadnych dowodów na zamach. Dowodów fizycznych, realnych.

Są jedynie podniecające opowieści, ale kompletnie o czymś innym.

I jeszcze jedno pytanie - co wy na to, że okazało się, że Macierewicz ukrywał i fałszował ekspertyzy zachodnich fachowców które nie potwierdzały jego bajek o zamachu???

Jestem Europejczykiem.

22 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ja stawiam proste pytanie - co wy biedne ofiary pisowskiej propagandy na to, że nie ma żadnych dowodów na zamach. Dowodów fizycznych, realnych.

I jeszcze jedno pytanie - co wy na to, że okazało się, że Macierewicz ukrywał i fałszował ekspertyzy zachodnich fachowców które nie potwierdzały jego bajek o zamachu???

Moglibyście się Towarzyszu odnieść do tego, co napisałem i przytoczonych faktów? Pisałem gdzieś o zamachu? Ech, ta Wasza sowiecka logika i mentalność… Homo-Sovieticus.

A tak na marginesie, poprawiły się już statystyki dotyczące gospodarki za rządów Tuska, po odwołaniu prezesa GUS, czy jeszcze nad tym pracujecie, towarzysze?

57 minut temu, Berbeć napisał:

Moglibyście się Towarzyszu odnieść do tego, co napisałem i przytoczonych faktów? Pisałem gdzieś o zamachu? Ech, ta Wasza sowiecka logika i mentalność… Homo-Sovieticus.

A tak na marginesie, poprawiły się już statystyki dotyczące gospodarki za rządów Tuska, po odwołaniu prezesa GUS, czy jeszcze nad tym pracujecie, towarzysze?

Odniosłem się, ale ty tego nawet nie zauważyłeś.

Więc grzecznie i uprzejmie wyłożę prościej, żebyś nawet ty zrozumiał.

Tzw. "przytoczone fakty" nijak się mają do problemu, czyli tego, że rozważania na temat wydarzeń sprzed lat nie zastąpią żadnych realnych, fizycznych dowodów.

Każdy mężczyzna ma możliwości i motywy dokonania gwałtu, ale dokonuje tego zdecydowana mniejszość. I posiadanie odpowiednich instrumentów nie jest dowodem na nic.

Prościej tego wytłumaczyć nie umiem.

Snucie propagandowych popierdółek nie zastąpi faktów towarzyszu.

A faktów będących dowodem na zamach nie zacytowałeś żadnych. Zero, null, nothing. Ideologiczny słowotok faktów nie zastąpi.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

nie masz żadnych sensownych argumentów.

Kłamiesz! I to bezczelnie kłamiesz!

Pisałem, że 4 lata zajęła mi analiza zbrodni smoleńskiej i dokładnie wiem jak to wyglądało.
Nie będę Ci tu przytaczał argumentów, które już w odpowiednim wątku były, bo nie ma sensu od nowa robić gówno-burzy i dzielić ludzi na wierzących w narrację medialną i tych, którzy znają fakty.

EOT.

21 godzin temu, stench napisał:

Był żołnierzem, chciał awansować to należał...

Cel uświęca środki?

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Nic z tym nie zrobisz.  To jest aksjomat a raczej ciąg aksjomatów.  Kaczyński był nieomylny a skoro samolot się rozbił to znaczy, że był zamach.  Czego nie rozumiesz?

• Moderatorzy
54 minuty temu, Zbig napisał:

Cel uświęca środki?

Relatywizm.

Jak chodziłem do podstawówki(lata 80)  to w szkole był język rosyjski. Wszyscy uczniowie byli zapisani do TPPR, płaciło się jakąś groszową składkę i szkoła dostawała za to Wiesołyje Kartinki, które służyły jako ćwiczeniówki i miały dodatkowe zadanie vs książka MEN.

Lata 20 XXI wieku. Znajomy zawodowy żołnierz (weteran po kilku misjach) i cały jego oddział zostali zaszczepieni przeciwko C19 pod presją i sugestią awansów i dostaw lepszego sprzętu dla kompanii (konkretnie spadochrony, zaszczepiony skacze z lepszym) itd...

Moja Najdroższa pracuje w niewielkiej firmie właścicielskiej. Wszyscy ostatnio robili zrzutkę na urodzinowy prezent dla Właścicielki. Kto się nie zrzuci ?

Jakubiak chciał awansować to zapisał się do partii.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

4 lata zajęła mi analiza zbrodni smoleńskiej i dokładnie wiem jak to wyglądało.

A kto zastrzelił JFK? Po 61 latach, to już powinieneś mieć wstępne konkluzje.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

Godzinę temu, stench napisał:

Moja Najdroższa pracuje w niewielkiej firmie właścicielskiej. Wszyscy ostatnio robili zrzutkę na urodzinowy prezent dla Właścicielki. Kto się nie zrzuci ?

Zrzutkę na prezent zestawiasz z zapisaniem się do komunistów? Masz chyba jakiś problem z systemem wartości.

Do PZPR należało w szczytowym momencie jakieś 10% dorosłego społeczeństwa.

18 minut temu, partick napisał:

A kto zastrzelił JFK? Po 61 latach, to już powinieneś mieć wstępne konkluzje.

Biorąc pod uwagę stosowane wtedy "środki bezpieczeństwa" - poprawna odpowiedź to: pierwszy lepszy, któremu przyszła na to ochota 🙂

14 minut temu, Zbig napisał:

Ale nie wszyscy chcieli być trepami  w LWP czy zomowcami.  To był własny wybór.

• Moderatorzy

To prawda wielu chciało być po prostu żołnierzami. A ciągłość tej formacji jest konieczne choćby by zachować ciągłość szkolenia.

Strażaków i lekarzy też się będziesz czepiał ? Jedni demolują mieszkania a drudzy wysłali na tamten świat kupę ludzi.

11 godzin temu, Berbeć napisał:

poprawiły się już statystyki dotyczące gospodarki za rządów Tuska, po odwołaniu prezesa GUS

Tak, już się poprawiły. W ciągu 4 dni.

Także od teraz ŻADNE dane z GUS nie będą mogły być brane poważnie pod uwagę.

2 godziny temu, stench napisał:

Choć w sercu był antykomunistą! 😄 

Ja pamiętam, lemingi natomiast mają pamięć złotej rybki...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

A to po cichu zaczyna się prawdziwa kampania wyborcza

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

2 godziny temu, stench napisał:

Strażaków i lekarzy też się będziesz czepiał ? Jedni demolują mieszkania a drudzy wysłali na tamten świat kupę ludzi.

Jasne.  W świetle powyższego bycie TW to znikoma szkodliwość społeczna.

• Moderatorzy

Pamiętaj , że piszemy o Jakubiaku bo wchodzisz w zakres przestępców, którzy powinni być wręcz powieszeni.

14 godzin temu, Berbeć napisał:

Homo-Sovieticus

Dziadek-Włodek

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Godzinę temu, marek-1969 napisał:

A to po cichu zaczyna się prawdziwa kampania wyborcza

Ukryta Zawartość

Z tego co wiem sporą część inwestycji chcą również pokryć po prostu przedsiębiorcy, którym CPK po prostu będzie się opłacać. A i tak jest blokowane ile wlezie, żeby tylko nie otworzył się przed modernizacja lotniska we Frankfurcie. No i ciągle nie wiadomo jak to będzie finalnie wyglądać. Nie zdziwiłbym bym się że będzie to jakaś patologia nie mająca nic wspólnego z zakładanym projektem. 

Ukryta Zawartość

?👈

I, lekko licząc, trzy razy tyle do Solidarności.
A co ma piernik do wiatraka?
A skąd ja mam wiedzieć, to Ty jesteś analitykiem.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.