Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

80 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      31
    • Karol Nawrocki
      49

Rekomendowane odpowiedzi

To są tzw. "sakramenty". Z jednej strony jedyny katolicki sposób na zbawienie, możliwy dla zainteresowanych tylko poprzez partycypowanie w nich jako członek instytucji KRK, ale z drugiej strony to umowa w którą się weszło jako dorosły człowiek, a umowa przecież zobowiązuje. Nikt nikomu zawierania umów nie zabrania, takie jest prawo. Swoich rozliczają po swojemu, to akurat ma sens. Przecież to dobrowolny wybór co się komu przysięga. A przestroga przecież była i jest, po co było wychodzić przed szereg.

"Ale ia wam powiedam, iż ktoby kolwiek opuścił żonę swoię oprocz przyczyny cudzołostwa, przywodzi ią w cudzołostwo, A ktoby opuszczoną poiął, cudzołoży.

Słyszeliście zasię iż iest powiedziano starym Nie będziesz gwałcił przysięgi, ale oddasz Panu rzeczy przez przysięgę poslubione.

Ale ia wam powiedam, abyście żadnym obyczaiem nie przysięgali, ani na niebo, gdyż iest stolica Boża.

Ani na ziemię, abowiem iest podnożkiem nog iego, ani na Ieruzalem, Abowiem iest miasto wielkiego Krola.

Ani na głowę twoię będziesz przysięgał, Abowiem nie możesz vczynić iednego włosa białego abo czarnego.

Niechayże tedy mowa wasza będzie, Tak, tak, Nie, nie, A coby nad to więcej było, to iest od złego." Mt 5:32-37

Zostawny Bogu co boskie i nie zaglądajmy ludziom do łóżka,   tym sie różnijmy od hipokrytow lewakow.

To sprawa między nim a Bogiem, Braun niech patrzy jak ten gość wykonuje pracę , tylko tyle 

Równie dobrze mógłby go wywalic za uporczywe nieuczestniczenie w niedzielnej mszy , tez grzech śmiertelny 

1 godzinę temu, costa brava napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przyznaję rację pani Mariannie 

Her name was Magill,

She called herself Lil

But everyone knew her as Nancy...

Oj, dana dana... 😜

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, costa brava napisał:

Zostawny Bogu co boskie i nie zaglądajmy ludziom do łóżka,   tym sie różnijmy od hipokrytow lewakow.

To sprawa między nim a Bogiem, Braun niech patrzy jak ten gość wykonuje pracę , tylko tyle 

Równie dobrze mógłby go wywalic za uporczywe nieuczestniczenie w niedzielnej mszy , tez grzech śmiertelny 

Nie, umowy są umowami pomiędzy ludźmi i na tym te umowy polegają. Jeżeli się wchodzi w umowę nierozwiązywalną na zasadach KRK, to się w nią wchodzi, ponieważ wszystkie strony tej umowy w nią wchodzą na określonych zasadach. 

Ale Marian podejrzewam nie ma pretensji o złamanie przez nią umowy, bo sam pewnie jest z inną 

Więc skoro się nikogo nie krzywdzi,  za obopolna zgodą to jest ok 

Z jednej strony mówią żebyśmy nie byli samotni i dążyli do szczęścia,  a z drugiej gdy juz cos sie pojawi to szlaban

Znam to z autopsji

Tak nie może byc, to rozdwojenie jaźni 

21 minut temu, costa brava napisał:

Ale Marian podejrzewam nie ma pretensji o złamanie przez nią umowy, bo sam pewnie jest z inną 

Więc skoro się nikogo nie krzywdzi,  za obopolna zgodą to jest ok 

Z jednej strony mówią żebyśmy nie byli samotni i dążyli do szczęścia,  a z drugiej gdy juz cos sie pojawi to szlaban

Znam to z autopsji

Tak nie może byc, to rozdwojenie jaźni 

To jest umowa trójstronna, nie dwustronna. Dochodzą rodzice małżonki. Normalnie nie ma problemu z rozwiązaniem umowy za ugodą stron na uzgodnionych warunkach, jednak w KRK nie ma takiej możliwości. Tutaj jest już trochę za późno.

Pozostaje liczyć na miłosierdzie boskie , które wymyka się regułom,  traktatom i umowom. I to bym tez panu Braunowi doradził , miłosierdzie,  skoro facet był oddany "sprawie" , no chyba że nie był,  i to tylko pretekst żeby się go pozbyć...

5 minut temu, costa brava napisał:

Pozostaje liczyć na miłosierdzie boskie , które wymyka się regułom,  traktatom i umowom. I to bym tez panu Braunowi doradził , miłosierdzie,  skoro facet był oddany "sprawie" , no chyba że nie był,  i to tylko pretekst żeby się go pozbyć...

Udział w pewnej społeczności może kończyć się potępieniem ze strony tej społeczności. Na tym to właśnie polega. Jeden sobie z tym poradzi, drugi nie.

1 godzinę temu, 747 napisał:

Mam nadzieję, że sondaże są zmanipulowane i Grzegorz Braun niedługo osiągnie świetny wynik.

Ale 3% w jego przypadku to rewelacja, bez żadnej manipulacji.

No i sprawa jasna. Korczarowski ewidentny prowokator. Najpierw włażenie w 4 litery Braunowi, pokazywanie się jak najwięcej z Prezesem KKP a teraz... pokazywanie się z mężatą cwelebrytką. Akurat przypadkiem teraz. I akurat przypadkiem teraz Marianna musiała to roztrąbić po wszystkich Pudelkach. Sprawa jasna, że klient nasłany.

I te teksty Marianny że ona to już na Brauna nie zagłosuje, bo miłość...

Tak. Miłość, jasne. Miłość my arse. "Związek" (daję cudzysłów bo to jest gufnoprawda a nie żaden związek) prowokatora z cwelebrytką Marianną skończy się zaraz po wyborach.

I zaraz wróci do swojej korzennej Sary. 🙂

Tu na przyjęciu w kacapskiej ambasadzie:

DVnQP3VU8AA5x0S.jpg

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

13 godzin temu, costa brava napisał:

Wolny związek to wciąż coś złego

No jeśli się opiera politykę na fundamencie Słowa Bożego to Braun i Skalik nie mieli wyjścia. Przecież nie można pozwolić by wodzirejem w kampanii był klient obnoszący się po Pudelkach związkiem z mężatką. Powiadają że Marianna to czarny koń PO, przysłany by zniszczyć kampanię Brauna od środka.

Pięknie to podsumował jeden prawicowy komentator: relacja naszego kolegi odbywa się z żoną. Co prawda nie jest to jego żona, ale zawsze jakiś dobry początek z punktu widzenia teologicznego został sprawie nadany. 😄 😄 😄

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W jaki sposób ich związek miałby zaszkodzić kampanii Brauna to dalibog nie rozumiem 

Ukryta Zawartość

Następnie Schreiber zamieściła jeszcze jeden długi wpis, który cytujemy w całości. „Nigdy nie wierzyłam w kogoś tak bardzo, jak wierzyłam w Brauna. To człowiek o wielkim sercu, który stanął po naszej stronie kilka dni temu, gdy dowiedział się o naszym związku. Niestety starsze dziadki ze sztabu podjęły decyzję, że najlepiej pozbyć się Piotra. Swoje za darmo zrobił.

Ale to jednak strzał w kolano dla partii. On nic nie zrobił. Nigdy Was nie zdradził. Zawsze wierny jak pies jeździł i zawsze był.

Co zrobił? On się po prostu zakochał. Murzyn zrobił, murzyn może odejść?

Nigdy tak się nie nikim nie zawiodłam. Nie mogę oddać głosu na Grzegorza Brauna. Zawsze będę stała po stronie miłości. Prawdziwa miłość nie wybiera.

Wszyscy, którzy znacie Piotra – wiecie jak dużo poświęcił dla walki o Polskę” – napisała.

Ukryta Zawartość

korczarowski-oswiadczenie.png

Z czym mogłem się wstrzymać? Że ludzie żądni sensacji weszli mi w życie z butami? Z Marianną jestem od wielu tygodni. Nigdzie o tym nie pisałem, bo uważam, że moje wybory sercowe nie powinny być przedmiotem publicznej sprawy. A jednak okazuje się, że od tysięcy lat ciągle mamy to samo: chleba i igrzysk! Tylko garstka ludzi napisała, że to żaden temat. Dla reszty to taka sensacja, jakbym conajmniej zabił kobietę w ciąży. Jak smutne życia muszą mieć inni, że prywatne życie obcych interesuje ich bardziej, niż własne. Ponadto wiem już jak czuł się Braun po akcji z gaśnicą, gdy wszyscy zaczęli go krytykować.

Ja się tylko zakochałem. Nic się nie zmieniło. Wybrałem kobietę, którą inni krzywdzili, a ja chcę dać jej rodzinę i dom. Rzeczywiście, godne pogardy. Zwłaszcza, że tak bardzo potrzebowałem kogoś, kto nie będzie mnie hamował, kto nie będzie mi zarzucał, że walczę o jakąś Polskę, a mógłbym w tym czasie dobrze zarabiać. Kogoś kto rozumie z czym się mierzę, gdy wszyscy oceniają mnie wyłącznie w oparciu o to, co wiedzą o mnie z Internetu.

Kocham ją, a ona mnie. Nie zostawiłem dla niej żadnej rodziny. Ona była sama. Z Czarneckim rozstała się niemal pół roku temu. Do dziś Marianna żałuje, że w ogóle była z tym przemocowcem, że dała się podejść „przyjacielowi”, który od lat czekał na okazję. A Łukasz? On już dawno ma nową rodzinę. Rozwód z nim jest kwestią jednej rozprawy, która daj Boże odbędzie się już w Czerwcu.

W tym wszystkim jest jeszcze córeczka Marianny, która zaraz ma komunię. Ona zasługuje na normalny dom. Na mężczyznę w tym domu, który nie będzie robić awantur. Na uśmiech mamy, która czuje się przy tym mężczyźnie bezpiecznie. Na ciepło i miłość.

Naprawdę macie rację, moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina. Uwolnić Barabasza!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

30 minut temu, costa brava napisał:

ocham ją, a ona mnie. Nie zostawiłem dla niej żadnej rodziny.

OK, a korzenna Sara? Co ona teraz pocznie? Taka zdolna dziewczyna! Zawsze wiedziała, skąd wiatr wieje!

maxresdefault.jpg

Nie rozumiem Korczarowskiego. Zamiast robić dziecko korzennej Sarze to tak namieszał!

20 minut temu, il Dottore napisał:

Zawsze wiedziała, skąd wiatr wieje

No właśnie,  i może to mu nie odpowiadało 

Tak też wynikaloby z jego wypowiedzi że go hamowała 

Ukryta Zawartość

Może nie na temat ale pokazuje,  że jak się chce to można i grzeszników nobilitować 

Ale wolny zdrowy związek to juz surowo zakazany 

PS

A tymczasem przypominam 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

12 godzin temu, 747 napisał:

Polacy są mądrzy, boję się o Niemców, ci rzeczywiście mogą poprzeć Trzaskowskiego.

Trzaskowskiego można aklamowac na głowę państwa bez przeprowadzenia wyborów. Narzędzi jest multum.

Procedura nadmiernego deficytu , czyli brak kasy na wybory.

Wojna na Ukrainie i kryzys migracyjny.

Afera wokół Glapinskiego ,,złoto NBP" i wmieszanie w nią kandydatów niechcianych. Nie ma innego kandydata niż Trzaskowski.

Można wymyślać.

12 godzin temu, 747 napisał:

Polacy są mądrzy, boję się o Niemców, ci rzeczywiście mogą poprzeć Trzaskowskiego.

Trzaskowskiego można aklamowac na głowę państwa bez przeprowadzenia wyborów. Narzędzi jest multum.

Procedura nadmiernego deficytu , czyli brak kasy na wybory.

Wojna na Ukrainie i kryzys migracyjny.

Afera wokół Glapinskiego ,,złoto NBP" i wmieszanie w nią kandydatów niechcianych. Nie ma innego kandydata niż Trzaskowski.

Można wymyślać.

---------------

Tusk będzie wypłacał emeryture hindusom

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Rafał "ogórek" Trzaskowski -misja niszczenia kierowców:

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Częsty widok, niestety.

Ukryta Zawartość

A tu widok nieczęsty.

02f9e6a8610f51eae80d4fcc62a9e374.jpg

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, TomekL3 napisał:

A tu widok nieczęsty.

Ukryta Zawartość

Głąb kapuściany, mówiąc delikatnie. 

Ukryta Zawartość

?👈

Tymczasem  wyborcy Trzaskowskiego, którzy  "szanują rywali"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tsa

Nie da się przekonać kogoś, kto nie chce być przekonany

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.