Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      30
    • Karol Nawrocki
      47

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Roman_66094 napisał:

To nie są przestępstwa tylko pomówienia. Nawrocki nie był nigdy za nic karany. W polskim prawie i naszej kulturze jest że dopóki nie zostaniesz skazany prawomocnym wyrokiem jesteś niewinny. Wszystkie to pomówienia mogą okazać się bezpodstawne i co wtedy? Człowiek nie zostanie prezydentem tylko dlatego że ktoś miał urojenia. Słuchałem Tuska zupełnie nie trzyma się kupy to o opowiadał "trzymam go za gardło i zrobi wszystko co będę chciał" że wielki Bu tak mówił. Oglądaliście to? On naprawdę jest już mocno wystraszony, bredzi jak potłuczony.       

A czym w takim razie jest pisanie, że Trzaskowski jest narkomanem?

2 godziny temu, Roman_66094 napisał:

Wybieramy tego kto mniejszą krzywdę zrobi Polsce i nam obywatelom.

Zgadzam się.

Zostaje Trzaskowski.

Za Nawrockiego będziemy się tłumaczyć i wstydzić 5 długich lat. 

Zgadzam się.
Zostaje Trzaskowski.
Za Nawrockiego będziemy się tłumaczyć i wstydzić 5 długich lat. 

Może Ty będziesz się wstydzić, proszę bardzo.

Tusk boi się panicznie Nawrockiego i wielkiego Bu że go skrzywdzi i jego rodzinę. Napad jakichś fobii, lęków, naprawdę się martwię o stan zdrowia pana Premiera, ciekawe czy lekarz już do niego dzwonił. 

Wygląda mi to na koniec Tuska, taki lęk i przerażenie dawno nie widziałem czegoś takiego.   

2 minuty temu, Roman_66094 napisał:

Tusk boi się panicznie Nawrockiego i wielkiego Bu że go skrzywdzi i jego rodzinę. Napad jakichś fobii, lęków, naprawdę się martwię o stan zdrowia pana Premiera, ciekawe czy lekarz już do niego dzwonił. 

Wygląda mi to na koniec Tuska, taki lęk i przerażenie dawno nie widziałem czegoś takiego.   

Szok! A wydawał się takim demiurgiem sceny. Wie, że jak przegra, to ich zmiecie, a on będzie uciekał na Węgry 😂

"Tynk pożera dźwięk" 747

Godzinę temu, dekRe napisał:

wiadomo jak to jest z polskim sądownictwem 😉

Skoro wiadomo, to trochę dziwne, że usiłujesz wyroków owego sądownictwa używać jako argumentów, nieprawdaż?

41 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Tę o sutenerstwie może wyjaśnić w 24 godziny. Ale nie chce. Jak myślisz dlaczego? 

Bo nie chce wyjść na lewicowego ćwoka. Każdy prawnik wie bowiem, że takiej "afery" nie wyjaśnia się w trybie wyborczym, każdy normalny sąd odrzuca taką skargę.
Tusk jak zwykle chciał podrzucić polityczną świnię, ale jak to bywa, sam wdepnął i to głęboko, kompromitując się ostatecznie u Rymanowskiego.

2 godziny temu, Tadeiro napisał:

Faktycznie:

Oj Tadeusz. Nikniesz w oczach...

Ale w tym czymś jedno fajne:

"Platforma Obywatelska ma bogate doświadczenie w nietrafionym doborze kandydatów."

Prawactwo lubi być tak bezczelnie robione w bambuko? 🙂

Godzinę temu, zetempowiec napisał:

Uwielbiany przez ciebie Nawrocki jest nie tylko uzależnionym od czegoś narkomanem, jest także gangusem, alfonsem i kumplem nazioli. Ale jest też decyzją prezesa, więc nie masz wyboru.

Powtarzasz się chłopie.

Pytam, dowód masz okrągły? 

?👈

Mały apel do lewaków. Jak chcecie jakikolwiek przyzwoity wynik osiągnąć w tych wyborach to weście i schowajcie gdzieś tego Tuska niech się już nie kompromituje. 

Teraz już rozumiem dlaczego nie chcieli z nim w jednym pociągu jechać.  

35 minut temu, Tajitsu napisał:

Powinieneś dostać perma, za takie kalumnie.

Permów ci u mnie dostatek [1szt.], ale i tego przyjmuję jako wróżbę zwycięstwa....

Sam sobie nie załatwię. Musisz zgłosić.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Mały apel do lewaków. Jak chcecie jakikolwiek przyzwoity wynik osiągnąć w tych wyborach to weście i schowajcie gdzieś tego Tuska niech się już nie kompromituje. 
Teraz już rozumiem dlaczego nie chcieli z nim w jednym pociągu jechać.  

Panic mode

30 minut temu, TomekL3 napisał:

Wykazuję tylko, że jednych kłamstwa Ci nie przeszkadzają a drugich tak.

Matko bosko audiofilsko

Kto Cię okłamał ? Powiedz pomogę Tobie 🤣

32 minuty temu, Roman_66094 napisał:

To nie są przestępstwa tylko pomówienia. Nawrocki nie był nigdy za nic karany. W polskim prawie i naszej kulturze jest że dopóki nie zostaniesz skazany prawomocnym wyrokiem jesteś niewinny. Wszystkie to pomówienia mogą okazać się bezpodstawne i co wtedy? Człowiek nie zostanie prezydentem tylko dlatego że ktoś miał urojenia. Słuchałem Tuska zupełnie nie trzyma się kupy to o opowiadał "trzymam go za gardło i zrobi wszystko co będę chciał" że wielki Bu tak mówił. Oglądaliście to? On naprawdę jest już mocno wystraszony, bredzi jak potłuczony.       

Roman piszesz

W polskim prawie i naszej kulturze jest że dopóki nie zostaniesz skazany prawomocnym wyrokiem jesteś niewinny.

To wytłumacz jak Duda ułaskawił nie skazanych i twierdził latami że ułaskawienie jest prawidłowe ?

33 minuty temu, TomekL3 napisał:

Każdy jest lepszy od Czosnkowskiego, nawet kołek w płocie.

Fakt,
Kołek w płocie przynajmniej jest "jakiś"

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

34 minuty temu, TomekL3 napisał:

Każdy jest lepszy od Czosnkowskiego, nawet kołek w płocie.

Widzę że tvpis + Ruspublika poczniła straszne spustoszenie 🤣

6 minut temu, TomekL3 napisał:

Panic mode

Te one sie tak cieszą,jak Kamala w wyborach USA,że wygrała.....

Chyba gdzieś w okolicach lutego dotarło do nie-ze jednak nie.
Widać wyraźną analogię.

1 minutę temu, gałąż napisał:

Widzę że tvpis + Ruspublika poczniła straszne spustoszenie 🤣

Mam pewność,że Wybiórcza z Der Onet-wieksze........

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

2 godziny temu, Tadeiro napisał:

Powtórka z rozrywki. Obrazki, jak za czasów pierwszych rządów Tuska.

To z gaśnicą? Już to gdzieś widziałem...

Nawrocki oskarżony o sutenerstwo  ma czas na złożenie pozwu w trybie wyborczym...nie chce?Bo  boi sie jednak że wyrok będzie negatywny w tej kampanii wyborczej ani razu nie skorzystał z tej możliwosci.

Taki jest wasz bohater ...nie daj Boże że zostanie prezydentem będziemy mieli w Europie pierwszego sutenera prezydenta...juz widze jak sie spotyka z koronowanymi głowami na świecie

31 minut temu, jezz napisał:

A czym w takim razie jest pisanie, że Trzaskowski jest narkomanem

Nigdy nie pisałem ze Trzaskowski jest narkomanem. Takiego stwierdzenia nigdy nie było. Pisałem że takie jest podejrzenie,  bo bardzo dziwnie się zachowywał. Poza tym pełno takich informacji w necie. Pisałem żeby zrobił testy i udowodnił że jest czysty.    

3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Te one sie tak cieszą,jak Kamala w wyborach USA,że wygrała.....

Chyba gdzieś w okolicach lutego dotarło do nie-ze jednak nie.
Widać wyraźną analogię.

Mam pewność,że Wybiórcza z Der Onet-wieksze........

Wszyscy wiedzą kim naprawde jest alfonsjo, piszę to od momentu decyzji przeciwnika LGBT 🌈

Ale Onet kłamie i chce procesu 🤣

Nawrocki oskarżony o sutenerstwo  ma czas na złożenie pozwu w trybie wyborczym...nie chce?Bo  boi sie jednak że wyrok będzie negatywny w tej kampanii wyborczej ani razu nie skorzystał z tej możliwosci.
Taki jest wasz bohater ...nie daj Boże że zostanie prezydentem będziemy mieli w Europie pierwszego sutenera prezydenta...juz widze jak sie spotyka z koronowanymi głowami na świecie

Przynajmniej będzie skuteczny w przekonywaniu do swoich racji.

Każdy kto potrafi chodzić, pełzać, czołgać się, udaje się na głosowanie i oddaje głos za Polską, przeciw Rafałowi Trzaskowskiemu.

Wszyscy modlimy się za ojczyznę!

3 minuty temu, Zbig napisał:

Skoro wiadomo, to trochę dziwne, że usiłujesz wyroków owego sądownictwa używać jako argumentów, nieprawdaż?

Polskie sądownictwo jest w większości chore, choć czasem można jeszcze trafić na przyzwoitego sędziego.
Aby nie być gołosłownym, pozwolę sobie zacytować ze źródłem, jak to się robi wyroki w Polsce Trzaskowskiego i Tuska, czyli PRL Bis.

"Nie takie rzeczy robiło się w składzie sędziowskim pod przewodnictwem sędziego Pawła Rysińskiego, jak ta ostania z płaczącą degustatorską lodów w roli głównej. Gdy tylko spojrzałem na siwy włos sędziego i wysłuchałem mowy trawy, byłem pewien, że to ani pierwszy numer, ani ostatni numer towarzysza, który staż zaczynał w czasach Jaruzelskiego i ma się świetnie w czasach Komorowskiego i póki co Tuska. Właściwie nie wiadomo od czego zacząć, tak bogaty dorobek ma sędzia Rysiński, przy którym Sawicka jest zaledwie rozgrzewką. Może zacznijmy od afery FOZZ i wyroku sądu apelacyjnego, który nie mógł pójść na całość i uniewinnić, ale wspaniałomyślnie zmniejszył kary: Grzegorzowi Żemkowi, Janinie Chim, Dariuszowi Przywieczerskiemu, Zbigniewi Olawie oraz Irene Ebbinghaus. W uzasadnieniu Rysiński wygłosił następującą homilię: „Sąd zdecydował o przedawnieniu części zarzutów, bo uznał, że sędzia Andrzej Kryże, który orzekał w sprawie, nie był bezstronny co do zarzutów zagrożonych przedawnieniem.” Teraz się zastanawiam, czy przypadkiem nie palnąłem głupstwa ustawiając w ten sposób hierarchię wyczynów, wszak równie znana jest sprawa „Doktora G.”, a mało znana rola w tej sprawie sędziego Pawła Rysińskiego. Kto zgadł o jaką rolę chodzi? Brawo, chociaż to nie było trudne, sędzia wydał decyzję w sprawie kaucji i aresztu, w obu przypadkach nakazał odstąpić od represji i wypuścić pana „chirurga”.

Dorobek sędziego dziwnym trafem nie idzie w parze ze sławą medialną, pomimo tego, że do wspomnianych hitów trzeba dołożyć wyrok uniewinniający „Bolka”, który też jest dziełem Pawła Rysińskiego, nawet arcydziełem biorąc pod uwagę uzasadnienie: „Nie ma żadnego dowodu, który potwierdzałby fakt współpracy Lecha Wałęsy z byłą SB jako tajnego współpracownika o pseudonimie „Bolek”, lub też podawałby w wątpliwość prawdziwość złożonego przez pana Lecha Wałęsę oświadczenia lustracyjnego. Materiał dowodowy, który został przez sąd w tej sprawie zgromadzony, pozwala na graniczące z pewnością stwierdzenie, że najprawdopodobniej materiały oryginalne nigdy nie istniały.” Wałęsa został szczególnie obdarowany przez Rysińskiego, bo przed uniewinnieniem „Bolka”, dostał Lech od tego samego sędziego status pokrzywdzonego.
..."

Źródło: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Podczas kolejnych afer z udziałem sędziów z ust zdesperowanych pokrzywdzonych padają pod ich adresem przeróżne określenia: od „elitarnego klubu biznesowego” i „nietykalnej korporacji”, do „gangu” czy „mafii”. Jeśli chodzi o to ostatnie określenie – polskim sędziom bliższa jest niż krwawa sycylijska Cosa Nostra neapolitańska Camorra. W mafii tej, jak w naszych sądach, o wszystkim decydują bowiem trzy czynniki: więzy rodzinne, pozycja w lokalnej sitwie oraz znajomość sztuczek prawnych.

... 

Porównanie działań sędziowskich koterii do poczynań zorganizowanej struktury przestępczej może niektórym wydać się zdecydowanie przesadzone - fakty są jednak nieubłagane: sądownictwo w Polsce rozpada się pod ciężarem korupcji, nepotyzmu, bezprawia i niekompetencji. Zaświadcza o tym bezwzględnie ostatni raport Transparency International (2007 r.), a także mnożące się z każdym rokiem afery związane z orzecznictwem bądź samym przebiegiem procesów. Dowodzą tego również liczne przypadki, gdy metafora mafijna przestaje być przenośnią i zmienia się w kryminalną rzeczywistość.

Sprawy prezesa Sądu Rejonowego w Toruniu, Zbigniewa Wielkanowskiego, który regularnie bawił się przy wódce z szefem lokalnego gangu lub sędziego Józefa Zdobylaka (Sąd Okręgowy w Świdnicy) spędzającego czas w agencji towarzyskiej za pieniądze groźnego bandyty, nie są odosobnionymi przykładami. Wystarczy wspomnieć o trwającej do niedawna współpracy sądu w Bielsko-Białej z mafią paliwową czy o wyrokach sędzi Barbary Lenarciak (Sąd Okręgowy w Białymstoku), która orzekała po myśli miejscowych gangsterów zaprzyjaźnionych z jej mężem."
Źródło: 

Ukryta Zawartość

I tacy "sędziowie", po wysłuchaniu zeznań alfonsa, sutenera, przestępcy, mitomana z wyrokiem - mieliby orzekać w sprawie Nawrockiego, bo skompromitowany doszczętnie Tusk tak sobie chciał?

Wolne żarty!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, TomekL3 napisał:

To pilnuj sznurka by uszy nie odpadły.

Antyszczepionkowiec zaszczepiony o kłamstwach 🤣🤣🤣🤣🐴🤣🤣🤣

W sam raz doświadczenie i kompetencje prezydenta państwa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.