Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      12
    • Karol Nawrocki
      31

Rekomendowane odpowiedzi

Czarny humor ich nie uleczy

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Teraz, TomekL3 napisał:

Zobaczysz w następnych wyborach parlamentarnych.

Kolego na Brauna czeka kilka zarzutów wystarczy jeden wyrok w zawieszeniu i nie ma go w wyborach. Nie dzisiejsz jesteś 😁

Kolego na Brauna czeka kilka zarzutów wystarczy jeden wyrok w zawieszeniu i nie ma go w wyborach. Nie dzisiejsz jesteś

Możesz sobie Kolego o tym pomarzyć.

28 minut temu, jar1 napisał:

Jak to jest,

Tak to jest że Węgry wprowadzają ustawę o przejrzystości lobbingu.

Vide:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Komentarz SzuverenitasVedelmi-hivatal (SZVH) do ustawy o przejrzystości:

"Nowy projekt złożony w parlamencie, ma na celu rzucenie światła na to, kto i z jakich źródeł finansuje podmioty mogące wywierać znaczący wpływ na opinię publiczną..."

Ukryta Zawartość

Podobne rozwiązania mają: od 1938 roku USofA (FARA), Finlandia od 2024 roku oraz Rosja od 2012 roku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

7 godzin temu, TomekL3 napisał:

Możesz sobie Kolego o tym pomarzyć.

🤣 moje marzenia nie mają nic wspólnego z siedmioma zarzutami które czekają na wariata Brauna a bedą kolejne za szpital i flagę UE dlatego już został odebrany immunitet, prokuratura i sąd się teraz wariatem zajmie. Osoba karana nie może być posłem, ale Ty widzę wypierasz prawdę i żyjesz w świecie marzeń do czego oczywiście masz prawo 😁

Ale co ma do tego Trzaskowski to pojęcie nie mam 🤣

W dniu 21.05.2025 o 08:37, stench napisał:

To dlaczego PiS w ub roku stracił władzę w PL ?

Bo naród jest oglupiony i znów chciał zmiany, a zagłosował na tych samych? 😄

?👈

moje marzenia nie mają nic wspólnego z siedmioma zarzutami które czekają na wariata Brauna a bedą kolejne za szpital i flagę UE dlatego już został odebrany immunitet, prokuratura i sąd się teraz wariatem zajmie. Osoba karana nie może być posłem, ale Ty widzę wypierasz prawdę i żyjesz w świecie marzeń do czego oczywiście masz prawo
Ale co ma do tego Trzaskowski to pojęcie nie mam

Możesz sobie te zarzuty do kosza wrzucić. Nic z tego nie będzie. Ale dobrze o tym wiesz.

Tymczasem w Polsat News polityk Platformy jawnie przyznał ze Trzaskowski podpisze punkt Mentzena o nie podnoszeniu podatków. Zapytany czy rzeczywiście tak będzie, odparl - a co szkodzi obiecać 😂😂😂

Co ludzie nawet się nie kryją ze swoimi kłamstwami. 

?👈

50 minut temu, TomekL3 napisał:

Możesz sobie te zarzuty do kosza wrzucić. Nic z tego nie będzie. Ale dobrze o tym wiesz.

Skoro taki pewny jesteś to wytłumacz dlaczego ma ich nie być skoro właśnie dlatego już immunitet Braunowi odebrali ?

wiesz tak konkretnie 😉

54 minuty temu, rafal735r napisał:

Bo naród jest oglupiony i znów chciał zmiany, a zagłosował na tych samych? 😄

A ta mądra cześć narodu brzydzący się pisem teraz zagłosuje na hiene mieszkaniową 🤣 masakra 

13 godzin temu, Tadeiro napisał:
13 godzin temu, jar1 napisał:

2024 był kolejnym rokiem, w którym pobity został rekord wpływów z eksportu produktów rolno-spożywczych z Polski.

Dlatego umowa z mercosur będzie dla naszych rolników zbawienna. O to Panu chodziło?

Tak napisze jak to potwierdzi żółta (albo czerwona) Gazeta RDK.    :)

13 godzin temu, Tadeiro napisał:
13 godzin temu, gałąż napisał:

Rozumiem, skoro On jest szmaciażem to jak Ty wypadasz w porównaniu z nim ?

Zrozumiał Pan, że szatniarz, to szmacia(ż)rz? Oj... 🤣

Wyczuwam u Pana brak empatii do Pana Premiera

Ta empatia jest i będzie niezmienna niezależnie od są(on)darzy o których tu niedawno dużo pisał.    :)

W tym kontekście niektórzy tu stanowczo za dużo piszą o tym słabym wykształceniu wyborców z pisu....a w ogóle kończę ,bo zaczynam "jęczeć jak panienka".    :)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

11 minut temu, Maju napisał:

Tak napisze jak to potwierdzi żółta (albo czerwona) Gazeta RDK.    🙂

Ta empatia jest i będzie niezmienna niezależnie od są(on)darzy o których tu niedawno dużo pisał.    🙂

W tym kontekście niektórzy tu stanowczo za dużo piszą o tym słabym wykształceniu wyborców z pisu....a w ogóle kończę ,bo zaczynam "jęczeć jak panienka".    🙂

Jak zawsze ! 

A w temacie zero !

Tyle tu o mnie piszesz że już się czuje jak kandydat na prezydenta 😁

Edytowane przez gałąż
Korekta
12 minut temu, gałąż napisał:

w temacie zero

Od wczoraj niewielu i niewiele pisało tu na temat.....dlatego tak pisałem.

Miałbym odnosić się do takich oszczerczych wpisów??

28 minut temu, gałąż napisał:

mądra cześć narodu brzydzący się pisem teraz zagłosuje na hiene mieszkaniową

Wolałem wykazać w poprzednim wpisie jaką "mądrą część narodu" reprezentujesz, poparłem to stosownymi  przykładami.

Przepraszam, zaczynam pisać na temat a tam nie widzę miejsca dla ciebie.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Moderatorzy
43 minuty temu, gałąż napisał:

dlaczego ma ich nie być skoro właśnie dlatego już immunitet Braunowi odebrali ?

Dla mnie super. I Ziobrę i Brauna mogą stawiać przed komisjami, przed sądami i jeśli wymienieni podpadną pod stosowny przepis powinni zostać skazani/ukarani.

Ale.... jeśli okaże się, że zostaną uniewinnieni, postępowanie umorzone to należy postawić zarzuty niezasadnie zgłaszającym o nękanie, o dezorganizację pracy Urzędu, o próbę wpływania na wybory prezydenckie poprzez stawianie w niekorzystnym świetle, kandydata, ugrupowanie.

Tak samo kary dla komisji za takie wyskoki jak ostatnio, gdzie o 10 rano przegłosowano karę za niestawienie świadka, chociaż był wezwany na 13. Takim jegomościom i jejmościoniom wydałbym zakaz pracy i uczestnictwa we wszelkich komisjach i organach publicznych. Za głupotę i indolencję.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

1 minutę temu, stench napisał:

Dla mnie super. I Ziobrę i Brauna mogą stawiać przed komisjami, przed sądami i jeśli wymienieni podpadną pod stosowny przepis powinni zostać skazani/ukarani.

Ale.... jeśli okaże się, że zostaną uniewinnieni, postępowanie umorzone to należy postawić zarzuty niezasadnie zgłaszającym o nękanie, o dezorganizację pracy Urzędu, o próbę wpływania na wybory prezydenckie poprzez stawianie w niekorzystnym świetle, kandydata, ugrupowanie.

Tak samo kary dla komisji za takie wyskoki jak ostatnio, gdzie o 10 rano przegłosowano karę za niestawienie świadka, chociaż był wezwany na 13. Takim jegomościom i jejmościoniom wydałbym zakaz pracy i uczestnictwa we wszelkich komisjach i organach publicznych. Za głupotę i indolencję.

Braun od dawna pracuje na swoje zarzuty i nie postawili mu ich przed wyborami a teraz już kandydatem nie jest. Jeśli chodzi o ułaskawianie przestepców politycznych to wybór kolejnego pisowskiego spowoduje to co z przestępcami Kamińskim i Wąsikiem, a wiadomo od dawna że Nawrocki już podpisał listę których z pisu musi ułaskawić jak zostanie prezydentem.

27 minut temu, Maju napisał:

Od wczoraj niewielu i niewiele pisało tu na temat.....dlatego tak pisałem.

Miałbym odnosić się do takich oszczerczych wpisów??

Wolałem wykazać w poprzednim wpisie jaką "mądrą część narodu" reprezentujesz, poparłem to stosownymi  przykładami.

Przepraszam, zaczynam pisać na temat a tam nie widzę miejsca dla ciebie.

Super 😁 wspaniałe 😁

Kolega nazywa kogoś sznaciarzem, więc grzecznie zapytałem jak On wypada w porównaniu z Tym szmaciarzem, ale odpowiedzi brak ! Brak odpowiedzi też jest odpowiedzią 🤣 tak jak On, tak i Ty potraficie się tylko do mojego błedu czepić, co tylko potwierdza że w temacie macie obaj zero do powiedzenia.

Trzymam za słowo ☝️

13 minut temu, gałąż napisał:

Kolega nazywa kogoś sznaciarzem, więc grzecznie zapytałem jak On wypada w porównaniu z Tym szmaciarzem, ale odpowiedzi brak ! Brak odpowiedzi też jest odpowiedzią 🤣 tak jak On, tak i Ty potraficie się tylko do mojego błedu czepić, co tylko potwierdza że w temacie macie obaj zero do powiedzenia.

Trzymam za słowo ☝️

To o mnie?

Kolega nazywa kogoś sznaciarzem

Gdzie? Może Pan wskazać/zacytować?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

16 minut temu, gałąż napisał:

jak On wypada w porównaniu z Tym szmaciarzem, ale odpowiedzi brak ! Brak odpowiedzi też jest odpowiedzią

Zauważyłem że kolega @Tadeiro nie kłamie jak "szatniarz". Nie myli pojęć jak ty....
Odpowiedź ciebie pewnie usatysfakcjonuje.....pa do jutra.

Edytowane przez Maju

• Moderatorzy
7 minut temu, gałąż napisał:

Braun od dawna pracuje na swoje zarzuty i nie postawili mu ich przed wyborami

Bo stawiający te zarzuty robią z tego heppening albo pokaz głupoty. Ostatni przykład z flagą UE : powinien dostać stosowną karę za wandalizm, zniszczenie mienia a ktoś wyciąga niezasadne paragrafy za znieważenie flagi, znaku, gdzie w wypadku UE (jako nie państwa) nie mają zastosowania.

co z przestępcami Kamińskim i Wąsikiem,

Wobec powyższych zostało zastosowane Prezydenckie Prawo Łaski i znów trzeba być ograniczonym w znajomości prawa i chęci zapoznania z prostym i jasnym paragrafem Konstytucji RP, żeby to podważać.

Tych 2 można nie lubić, nie szanować, prywatnie nimi pogardzać ale trzeba uznać zastosowaną przez Prezydenta Konstytucyjną możliwość.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

13 godzin temu, gałąż napisał:

Nic lepszego nie może przytrafić się Polsce jak rozliczenie złodziejskiej bandy pis. Kolejne rządy będą wiedziały co ich czeka 

Rozumiem, że Tusk, Bodnar też o tym wiedzą 🤣 i tylko udają, tak jak ty, że nie wiedzą. 🥴

8 minut temu, Tadeiro napisał:

To o mnie?

Gdzie? Może Pan wskazać/zacytować?

A Ty pisałeś szmaciarz ?

Teraz, YunnanTEA napisał:

Rozumiem, że Tusk, Bodnar też o tym wiedzą 🤣 i tylko udają, tak jak ty, że nie wiedzą. 🥴

Każda inteligentny szympans to wie 😁

2 godziny temu, rafal735r napisał:

co szkodzi obiecać

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, gałąż napisał:

A Ty pisałeś szmaciarz ?

Ty.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

9 minut temu, Maju napisał:

Zauważyłem że kolega @Tadeiro nie kłamie jak "szatniarz". Nie myli pojęć jak ty....
Odpowiedź ciebie pewnie usatysfakcjonuje.....pa do jutra.

To nie ten post

Żegnaj, nie do jutra ☝️ mężczyzn poznajemy po tym jak dotrzymują danego słowa 😉

2 godziny temu, rafal735r napisał:

Tymczasem w Polsat News polityk Platformy jawnie przyznał ze Trzaskowski podpisze punkt Mentzena o nie podnoszeniu podatków. Zapytany czy rzeczywiście tak będzie, odparl - a co szkodzi obiecać 😂😂😂

Co ludzie nawet się nie kryją ze swoimi kłamstwami. 

Wszystkie 💩💩💩 K13G próbuje chować do wyborów:

Poseł PO ucieka przed rozmową o pakcie migracyjnym. ➡️ Koalicja Tuska odwołała posiedzenie komisji ds. UE w tej sprawie i przełożyła je na... 4 czerwca.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Achievement unlocked!

2 minuty temu, Tadeiro napisał:

Ty.

Ok źle przeczytałem, literki małe, oczy słabe 😊 zwracam honor, przepraszam.

Czyli pytanie brzmi jak Ty wyglądasz w porównaniu z szatniarzem ? Teraz wszystko się zgadza ? 

10 minut temu, gałąż napisał:

Ok źle przeczytałem, literki małe, oczy słabe 😊 zwracam honor, przepraszam.

Nic się nie stało. 😉 

Achievement unlocked!

27 minut temu, stench napisał:

Wobec powyższych zostało zastosowane Prezydenckie Prawo Łaski i znów trzeba być ograniczonym w znajomości prawa i chęci zapoznania z prostym i jasnym paragrafem Konstytucji RP, żeby to podważać.

Tych 2 można nie lubić, nie szanować, prywatnie nimi pogardzać ale trzeba uznać zastosowaną przez Prezydenta Konstytucyjną możliwość.

Wyborne 😂

10 minut temu, gałąż napisał:

Czyli pytanie brzmi jak Ty wyglądasz w porównaniu z szatniarzem ? Teraz wszystko się zgadza ?

Tak, teraz się zgadza. Już odpowiadam. Ja po prostu nie wyglądam, bo nie reprezentuję Polski na arenie międzynarodowej w tak żałosny i poddańczy sposób! To nie mnie pokazują w telewizjach na całym świecie, jak Premier Polski jest traktowany, jak piąte koło u wozu. Jak pojadę na AVS i kumple wyrzucą mnie z przedziału, to nikt się o tym nie dowie. 😄 

Achievement unlocked!

6 minut temu, YunnanTEA napisał:

To po co udajesz? 😁

Ja to wiem 😁 strzelam że Ty też 😁

Jeśli rząd pis zostanie rozliczony, to Tusk czy Bodnar dobrze wiedzą że będą rozliczani. O tym mówię że wiem 😁

Edytowane przez gałąż
Korekta
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.