Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      14
    • Karol Nawrocki
      34

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 18.05.2025 o 21:17, 747 napisał:

Czekam na nowy ruch, pod przywództwem Grzegorza Brauna.

Natychmiast, gdy zmieni image, pofarbuje włosy na ciemno i zamiast brody zapuści wąsik pod nosem.

Swiridow - Sikorski 

(Obaj czynni)

Swiridow - Braun

(Wydalony i nawiedzony)

PS 

Polityka to ogarnianie tego co będzie

Fałszywy żal powoduje żałosny wynik (fotka to tylko chwilowe ujęcie tego co było i nie będzie)

Czas biegnie kierunkowo i nie biegnie wstecz (fotka to tylko chwilowe przeszłe ujęcie tego co było i nie będzie)

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

W dniu 18.05.2025 o 21:17, 747 napisał:

Zobaczymy jeszcze realne wyniki, przydałoby się co nieco.. procentów.

Zablokowali medialnie naszego faworyta.

Mam głęboką nadzieję, że popis wreszcie odejdzie do lamusa…

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

4 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

No właśnie nie fotek.

Jak pisałem. Pisanie z tobą nie ma żadnego sensu.

Żegnam.

Zamiast użalania twórz

Choćby sytuacje - te też warte tworzenia a nie pielęgnacja resentymentu 

9 godzin temu, gałąż napisał:

nie możesz sprawdzić

6 minut temu, xetras napisał:

Czas biegnie kierunkowo i nie biegnie wstecz

5 minut temu, Tajitsu napisał:

(Cytat od 747)

2 letnia bierność to strata czasu.

Rzeczywistość poza agitacją jest ciekawsza 

36 minut temu, Maju napisał:

Dla nich wiarygodnym świadkiem staje się opiekunka staruszka, hejterka plująca jadem od lat na PiS a teraz na Nawrockiego.....znaleźć takie indywiduum wśród menelstwa które go o stręczycielstwo oskarża, jak splunąć.

Tylko kto w to teraz uwierzy!

No akurat się trafiła antypisówa. Kobieta z ludu ciężko pracującego nie znosząca pisu. Jak to się mogło stać panie Maju kochany? 

36 minut temu, Maju napisał:

Edycja:
Jak patrzę co tu Piękny Stefan pisze w tej sprawie to jednak zmieniam zdanie.
Skoro agitatorzy Trzaskowskiego dalej podtrzymują narrację to i naiwni na to mogący się znowu nabrać mogą się znaleźć.    🙂

Naiwni? 😂

Dawaj. Odkręcaj. 

Znając twoją bytność na forum i jakich spraw potrafiłeś bronić (brrr...) mając choć odrobinę wygrzebanych gdzieś informacji to byś tego tak nie zostawił. Nie ma nic na obronę dresiarza?

Deprecjonowanie pani opiekunki, bo nie kochała pisu raczej nie wystarczy (2/3 Polski nie lubi pisu). Tzn na ciemny lud wystarczy. Z tym że tutaj nie trzeba nic pisać i tak lud ten pójdzie zagłosować na kandydata pisu, nawet jeżeli będzie to Mejza, czy kot Kaczyńskiego.

Czy Maju pisze do ciemnego luda?

Edytowane przez Piękny Stefan
33 minuty temu, Roman_66094 napisał:

Nawrocki to człowiek sukcesu.

Nawrocki to człowiek marginesu. Społecznego. I do tego jeden z najbardziej skompromitowanych polityków. Poza tym szuja, kłamca i moralne dno.

P.S.

"25 października 2009 roku na polu pod Gdańskiem obecny kandydat na prezydenta Karol Nawrocki brał udział w jednej z najsłynniejszych kibolskich ustawek - ustalił dziennikarz Wirtualnej Polski Szymon Jadczak. Sieć zalała lawina komentarzy. "Z ustawki do Pałacu. Surrealistyczne" - pisze dziennikarka "Newsweeka". (...) 

Po publikacji Wirtualnej Polski sieć zalała lawina komentarzy. Dziennikarze zwracają uwagę na powiązania Karola Nawrockiego z przestępczym półświatkiem, co jest szczególnie niepokojące w przypadku kandydata na prezydenta.

"Ustaliłem już 12 innych kolegów Karola Nawrockiego z tamtej ustawki i powiem Wam - nie chcielibyście ich poznać. Jestem przerażony, że ktoś wpadł na pomysł, żeby kogoś z taką przeszłością i takimi powiązaniami wystawić do wyborów na najważniejszą posadę w Polsce" - zauważa autor tekstu Szymon Jadczak."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

42 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Pisanie z tobą nie ma żadnego sensu.

Żegnam.

Etap agitacji dla mnie zakończył się kiedy poeta Stanisław Ryszard Dobrowolski łajał wespół z agitatorami pałowanych bezrobotnych na dożynkach w 1976 roku a potem ci sami łający w 1978 roku stali się najgorliwszymi wyznawcami największego papieża w historii.

11 minut temu, Stream napisał:

Nawrocki to człowiek marginesu. Społecznego. I do tego jeden z najbardziej skompromitowanych polityków. Poza tym szuja, kłamca i moralne dno.

To ze ktoś pochodzi z marginesu społecznego a nawet z patologii nie przekreśla go jak wartościowego człowieka. Daleki jestem od osądzania czyjejś przeszłości. Wartość człowieka nie określa się na podstawie pochodzenia, ale kim jest, jego osiągnięć jakie wartości sobą reprezentuje. Nawrocki wyburzał sowieckie pomniki, jest przeciwnikiem aborcji na życzenie. Trzaskowski wysiedlał ludzi z kamienicy, popiera zabijanie nienarodzonych dzieci. Nawet jeśli rodzice Nawrockiego byliby alkoholikami nie umniejsza mu to niczego, to nie wina człowieka że rodzi się w takiej a nie innej rodzinie. Wspomnę tylko że Matka Trzaskowskiego była komunistką i tajnym współpracownikiem SB, to chyba nie jest powód do chluby.    

28 minut temu, Stream napisał:

przestępczym półświatkiem

Klementyna Suchanow (doradca kogoś tam w rządzie) brała udział w moskiewskich szkoleniach (o ile kojarzę - aborcyjnych)

PS 

Groźniejsza szajka przemyca niewolników przez granicę unijną, nawet bezwiedny współudział wymaga wyjaśnień a co najmniej ustąpienia ze stanowiska.

Bo - skoro się nie ogarnia to lepiej przestać próbować ogarniać

Cytat

Z dokumentów prokuratury wynika, że Klementyna Suchanow była w kontakcie z Justyną W., oskarżoną o przemyt migrantów, w kontekście organizowania kierowców do ich transportu. Chociaż nie potwierdzono jej bezpośredniego udziału w tych działaniach, miała oferować pomoc, na przykład poprzez przekazanie kontaktu do osoby posługującej się obcymi językami" — przekazała swoim widzom TV Republika.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xetras
Dopisek

25 minut temu, Piękny Stefan napisał:
59 minut temu, Maju napisał:

Edycja:
Jak patrzę co tu Piękny Stefan pisze w tej sprawie to jednak zmieniam zdanie.
Skoro agitatorzy Trzaskowskiego dalej podtrzymują narrację to i naiwni na to mogący się znowu nabrać mogą się znaleźć.    🙂

Naiwni? 😂

Dawaj. Odkręcaj. 

Znając twoją bytność na forum i jakich spraw potrafiłeś bronić (brrr...) mając choć odrobinę wygrzebanych gdzieś informacji to byś tego tak nie zostawił. Nie ma nic na obronę dresiarza?

Deprecjonowanie pani opiekunki, bo nie kochała pisu raczej nie wystarczy (2/3 Polski nie lubi pisu). Tzn na ciemny lud wystarczy. Z tym że tutaj nie trzeba nic pisać i tak lud ten pójdzie zagłosować na kandydata pisu, nawet jeżeli będzie to Mejza, czy kot Kaczyńskiego.

Czy Maju pisze do ciemnego luda?

Jak widzę gdy Stefan pięknie przechodzi od pisania o faktach do pomówień to tracę ochotę na jakiekolwiek z nim rozmowy.

Najprościej gołosłownie napisać że broniłem jakiś spraw, najlepiej prymitywnie zasugerować że ohydnych.
 Potem już prościej jest pisać o deprecjonowaniu opiekunki gdy podałem (podawano tu wielokrotnie) fakty
o tej hejterce.  

Dla kogo ty to piszesz Stefanie?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Godzinę temu, Roman_66094 napisał:

Ale Nawrocki rozwija się z osiedlowego łobuza, stał się prezesem IPN zrobił doktorat i zmierza do prezydentury

No właśnie, jaka zastanawiajaca kariera 

Zupełnie jak Pinokio...

8 minut temu, Roman_66094 napisał:

Wartość człowieka nie określa się na podstawie pochodzenia, ale kim jest, jego osiągnięć jakie wartości sobą reprezentuje.

Wybiera się przecież nie województwo a osobę.

2 minuty temu, xetras napisał:

kogoś tam

2 minuty temu, xetras napisał:

o ile kojarzę

Skojarzenia i półsłówka... Przestań oglądać TV Republika.

4 minuty temu, xetras napisał:

Groźniejsza szajka przemyca niewolników przez granicę unijną.

Przemycała. Za rządów PISu.

5 minut temu, xetras napisał:

moskiewskich szkoleniach (o ile kojarzę - aborcyjnych)

Tak z ciekawości. Na czym polegają szkolenia aborcyjne? Szczególnie te moskiewskie?

Erika Steinbach, faszyzująca działaczka Ziomkostwa Prusy Zachodnie, grozi Polsce w przypadku wygranej Nawrockiego. Dla niej wygodnym kandydatem jest Trzaskowski. Warto sobie odpowiedzieć dlaczego. Proste, oczywiste wnioski.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

3 godziny temu, rafal735r napisał:

A masz jakieś zdjęcie? Wrzuć na forum, będziemy mogli od onuc powyzywać. Przecież to tak u was działa. 

Jak się będę spotykał z ruskimi szpiegami to możesz mi od onuc, ale to Braun wielbi Rosję, i to Braun spotykał i przyjaźnił się Ruskim szpiegiem nie ja, nie czaisz różnicy, co robić 🤣

9 godzin temu, TomekL3 napisał:

Nie dodałeś lewackiej rzeczywistości.

Jaką metodą tu tłumaczyć że nie jestem lewakiem ? 

Pomysły mi się już skończyły a Ty dalej że jak Brauna czy złodziejskiej bandy pis nie popieram to lewak jestem 🤣

16 minut temu, Stream napisał:

Piszesz waść o Trzaskowskim, bo wiadomo z jakiej komunistycznej rodzinki się wywodzi, wszyscy wiemy kim była jego matka - donosicielką dla komunistycznych za co nigdy nie została pociągnięta do karnej odpowiedzialności, a niedaleko pada jabłko od jabłoni, jak mawiają!

Kim jest Rafał Trzaskowski? Mówiąc w skrócie, jest emanacją najgorszych ścieków i zanieczyszczeń, które od dziesięcioleci niszczą Zachód, a od czasu upadku komunizmu niszczą Polskę. Jest typowym chorym produktem dzisiejszej epoki. Emanacją tego wszystkiego co wywołuje w człowieku odruchy wymiotne. Jest wyrazem ostatniego rozpaczliwego skowytu warszawskich zgniłych salonów i establishmentów, które najpierw przehandlowały Polskę zagranicznym korporacjom i bankom, a teraz tę masę upadłościową za wszelką cenę chcą ubrać w kolory tęczy, genderyzmu i lewicowej inżynierii społecznej.

Za to Nawrocki jako historyk, zna od podszewki ten cały komunistyczny i lewicowy syf, jaki zafundowano Polakom! 
Można nie lubić PiS-u, natomiast aby zagłosować na Trzaskowskiego, trzeba wykazywać poziom dalece posuniętej ignorancji i głupoty, bądź też życzyć Polsce jak najgorzej. 

Godzinę temu, Tajitsu napisał:

Mam głęboką nadzieję, że popis wreszcie odejdzie do lamusa…

Przesłuchałem jeszcze raz, tym razem uważnie, wywiadu Nawrockiego u Mentzena,   z komentarzami Atora 

To że wyłudził mieszkanie i poswiadczyl nieprawdę u notariusza to mały miki, to że uważa ustawki kibicowskie za sport, że mordobicie to jego ulubiona rozrywka, to wszystko mały miki 

On nie ma nawet podstawowej wiedzy choćby o ekonomii,  on jest strasznie mało kumaty i inteligentny ( przynajmniej na takiego wyszedł),  on ma ciemne karty w swojej historii z gatunku spraw nazwijmy to obyczajowych... zatem można go szantażować,  zarówno tym , jak i korzystac z jego braku wiedzy i inteligencji, bedzie mu można wcisnąć każdy  kit do podpisu...

Edytowane przez costa brava
Godzinę temu, Piękny Stefan napisał:

Prawactwo zagłosuje na Nawrockiego mimo, że ten wydymał staruszka dla paru groszy, czy chodził jak idiota się nap...ć z innymi kibolami.

Tusk dyma cała Polskę. W skali takiego staruszka to kto tu jest gangusem. 

?👈

3 godziny temu, rafal735r napisał:

Sam przyznał w temacie że byl w Moskwie. Ruskiego agenta mamy na forum. 

inshallah

Ukryta Zawartość

inshallah

Nie tylko w Moskwie byłem, byłem też w Turcji 42 lata temu w Jugosławi i wielu innych krajach, może dlatego mam szersze horyzonty niż typowy prawilny ze wsi co nigdy i nigdzie nie był.

Tekst że jestem agentem pokazł Twój poziom ☝️

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, dekRe napisał:

Kim jest Rafał Trzaskowski? Mówiąc w skrócie, jest emanacją najgorszych ścieków i zanieczyszczeń, które od dziesięcioleci niszczą Zachód, a od czasu upadku komunizmu niszczą Polskę. Jest typowym chorym produktem dzisiejszej epoki. Emanacją tego wszystkiego co wywołuje w człowieku odruchy wymiotne. Jest wyrazem ostatniego rozpaczliwego skowytu warszawskich zgniłych salonów i establishmentów, które najpierw przehandlowały Polskę zagranicznym korporacjom i bankom, a teraz tę masę upadłościową za wszelką cenę chcą ubrać w kolory tęczy, genderyzmu i lewicowej inżynierii społecznej.

Jak bym czytał "głębokie" przemyślenia stalinowskiego aparatczyka.....

3 minuty temu, rafal735r napisał:

Zapytaj tego wydymanego przez Nawrockiego staruszka.

8 minut temu, marek-1969 napisał:

Erika Steinbach, faszyzująca działaczka Ziomkostwa Prusy Zachodnie, grozi Polsce w przypadku wygranej Nawrockiego. Dla niej wygodnym kandydatem jest Trzaskowski. Warto sobie odpowiedzieć dlaczego. Proste, oczywiste wnioski.

Grozi wystąpieniem o reparacje za przesiedlenia Niemców dodajmy. 

No skoro Ruscy mogą od Ukrainy sie domagać to czemu Niemcy mają się  hamować...

1 godzinę temu, xetras napisał:

Pustosłowie.

To już było.

Czy tylko metodę kopiuj/wklej masz ogarniętą?

Ad meritum:

Sejm nie jest wyznaniowy 

Dom Boży jest czym innym (funkcjonalnie) niż miejsce obrad obywatelskich/ ciało przedstawicielskie narodu. 

Zadałem proste pytanie czy mogę bezkarnie robić to co Braun. 

W odpowiedzi czytam jestem śliski, za nic nie odpowiem na pytanie bo pogrążyłbym Brauna.

4 minuty temu, gałąż napisał:

Nie tylko w Moskwie byłem, byłem też w Turcji 42 lata temu w Jugosławi i wielu innych krajach, może dlatego mam szersze horyzonty niż typowy prawilny ze wsi co nigdy i nigdzie nie był.

Tekst że jestem agentem pokazł Twój poziom ☝️

A skąd ja mam widzieć co ty w tej Rosji robiłeś? Może agentem jesteś jak Tusk powiedział o Trumpie. Może Tuska trzeba by spytać. 

Edit. Kurde lewaki w temacie się przebudzili, nie da rady nawet posta dodać pod spodem. 

1 minutę temu, gałąż napisał:

Zadałem proste pytanie czy mogę bezkarnie robić to co Braun. 

Przecież jojczysz od tygodni że prokuratura (Tuskowa) się za jego wzięła. 

To jak w końcu. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

1 minutę temu, rafal735r napisał:

A skąd ja mam widzieć co ty w tej Rosji robiłeś? Może agentem jesteś jak Tusk powiedział o Trumpie. Może Tuska trzeba by spytać. 

Edit. Kurde lewaki w temacie się przebudzili, nie da rady nawet posta dodać pod spodem. 

Rozumiem że Twoja pamięć operacyjna jest zdolna tylko do stwierdzenia że każdy kto był Rosji to szpieg 🤣

29 minut temu, Maju napisał:

Jak widzę gdy Stefan pięknie przechodzi od pisania o faktach do pomówień to tracę ochotę na jakiekolwiek z nim rozmowy.

Najprościej gołosłownie napisać że broniłem jakiś spraw, najlepiej prymitywnie zasugerować że ohydnych.

Napiszę tak, choć już to kiedyś pisałem: nawet Sławek ci napisał kiedyś na tym forum, że pewnych spraw lepiej nie tykać, bo sprawa wygląda źle. Nie posłuchałeś.

29 minut temu, Maju napisał:

Potem już prościej jest pisać o deprecjonowaniu opiekunki gdy podałem (podawano tu wielokrotnie) fakty
o tej hejterce.  

Wszystkie wyszczekane pisowce w ławach poselskich to hejterzy. A Matecki to już wyjątkowa gnida. Jakbym wierzył w niebo to postawiłbym wszystkie pieniądze na to, że większe szanse żeby się do niego dostać ma ta Pani niż Matecki. A Mateckiego bronisz jak i reszty degeneratów z pisu i KK.

Taka robota widocznie, bo prawdziwemu katolikowi by sumienie nie pozwoliło.

19 minut temu, rafal735r napisał:

Halo rafal...

Chyba naświetlony nową dawką propagandy nie zauważył, że Tusk nie kandyduje...

Edytowane przez Piękny Stefan
  • Moderatorzy
12 minut temu, gałąż napisał:

dlatego mam szersze horyzonty niż typowy prawilny ze wsi co nigdy i nigdzie nie był.

I takimi wypowiedziami chcesz zjednać dla swojego kandydata niezdecydowanych jeszcze sympatyków PSL, Konfederacji, Brauna a nawet tych lewicowych-pracujących ale w stylu Ikonowicza?

Tatuaże i ustawki Nawrockiego tak piętnowane przez TVN przyczyniły mu spokojnie ze 20 % ze środowisk Konfederacji, Brauna i różnych niezdecydowanych grających w piłkę, matę, siłkę czy jakiś rower.

Dla odmiany każda wczorajsza i dzisiejsza wzmianka o Tusku zabiera Trzaskowskiemu % poparcia.

Jeszcze się okaże, że te tatuaże to sfabrykował w paincie Kaczyński z Foglem.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

7 minut temu, Stream napisał:

Zapytaj tego wydymanego przez Nawrockiego staruszka.

A gdzie masz tu wydymanie, skoro menel mieszkający w kawalerce 28 m.kw. zrobionej ze strychu, sobie mógł pomieszkiwać do czasu, aż stał się warzywem, bo taka jest kolej rzeczy, gdy nadużywa się alkoholu?
A gdzie masz wydymanie, gdy ten pokrzywdzony nigdy na nic się nie poskarżył, że został wydymany? 
"Chcącemu nie dzieje się krzywda" - stare przysłowie.

Ciągniesz tę starą sparciałą gumę!

Jest ważniejszy dla Polski i Polaków temat.

"Naczelny historyk" PO i były dyrektor Muzeum II Wojny Światowej: Polacy mordowali Żydów! Nowym władzom Muzeum II Wojny Światowej nie podobały się ubogacenia wystawy stałej muzeum, które zostały wprowadzone za czasów, kiedy jego dyrektorem był Karol Nawrocki. Chodzi m.in. o większą ekspozycję dokonań rotmistrza Witolda Pileckiego, św. Maksymiliana Marii Kolbego czy bł. rodziny Ulmów.

„Opór społeczny wobec władzy komunistycznej w województwie elbląskim 1976–1989”, taki był tytuł pracy doktorskiej Karola Nawrockiego .

Na prof. Dudku, recenzencie, wrażenie zrobiła bibliografia pracy „przedstawiona na ponad dwudziestu stronach i skonfrontowana z tekstem, daje świadectwo imponującej pracowitości doktoranta”. Recenzent chwalił również Nawrockiego za zebranie relacji ponad stu uczestników i świadków działalności konspiracyjnej w elbląskim. Zdaniem Dudka jest to liczba „niezwykle wysoka i nadzwyczaj rzadko spotkana w pracach historycznych”.

- "Z satysfakcją stwierdzam, że badając skomplikowane dzieje solidarnościowej konspiracji, w której badacz musi się zmagać z jednej strony z faktem zdekompletowania esbeckiej dokumentacji, z drugiej zaś z często sprzecznymi relacjami jej uczestników, Karol Nawrocki wykazał się nie tylko dociekliwością w ustalaniu faktów, ale i ostrożnością w formułowaniu końcowych ocen i wniosków" - pisał w recenzji prof. Dudek.

To jest jakość! A jaką jakość reprezentuje sobą taki Trzaskowski?!

6 minut temu, dekRe napisał:

jaką jakość reprezentuje sobą taki Trzaskowski?!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   2 użytkowników

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.