Skocz do zawartości
IGNORED

Hyde park - rozmowy o wszystkim i o niczym

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Seyv,

Rekomendowane odpowiedzi

Szymon - ja jestem opłacalny. Jestem nieprawdopodobnie inteligentny, jak Niusia, Dżambo, Xniv.

Czy biorę forsę - nigdy i nigdy nie mam zamiaru brać . AS jest dla mnie projektem.

Kochałem A

Tak - jestem inteligentny w k**wę. Reszta się czai jak Wojciech, który jest inteligentniejszy ode mnie

jak Sound, Zyzio, Bobcat i wielu innych.

Tylko te c*py siedzą cicho, od czasów Jozwy, bo przestraszyli ich Modzi.

Nie przytoczę tu Modów morderców. Ja pamiętam tylko wspaniałych, którzy dali nam pisać.

JIch żywot trwał dość krótkoi ak wiecie nie są już Modami. 

Cytat

Miał pomagać, sprzątać, wyręczać w części domowych obowiązków. Stawał się członkiem rodziny, miał nawet swój własny kąt i, niczym zwierzątko domowe, bywał obdarowywanym imieniem czy pseudonimem. Czy w obliczu tego można powiedzieć, że robot zdradził swoich właścicieli? Robił im potajemnie zdjęcia, które później ukazały się w mediach społecznościowych.

Cytat

Robot sprzątający Roomba robił zdjęcia użytkownikom

W 2020 roku na kilka grup w mediach społecznościowych trafiły mocno niepokojące fotografie. Przedstawiały one zwyczajnych ludzi w trakcie wykonywania jak najbardziej przyziemnych czynności. Korzystali oni z toalety czy przebierali się w ciągu dnia. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że zdjęcia zostały wykonane przez... roboty sprzątające Roomba.

0007XLQAMF8X1DQM-C122-F4.jpg

000GJ16LP0XPPIEG-C122-F4.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam roombę, ale juz kilka lat, wiec pewnie straszą i _chyba_ bez aparatu 🙂 

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

5 godzin temu, Jacchusia napisał:

Mam roombę, ale juz kilka lat, wiec pewnie straszą i _chyba_ bez aparatu 🙂 

Wtedy już były aparaty ? :) ,  nie ufaj maszynie która jedzie za tobą do np, kibla :) 

3 godziny temu, jarekb napisał:

Wtedy już były aparaty ? 🙂 ,  nie ufaj maszynie która jedzie za tobą do np, kibla 🙂

Przecież sami się chwalą że są kamery a dane idą  do tzw. "chmury". Sam odkurzacz niema na tyle pamięci żeby pamiętał wszystkie dane .Część odkurzaczy to przerost formy nad treścią np. laser w Xiaomi ,odkurzacz ciężki, akumulator ma 6Ah a działa tyle co inne bez lasera. Najważniejszy i tak jest tzw. cug .bo co z tego że jeździ tam i z powrotem wg. zaprogramowanej trasy jak 2/3 śmieci nie zbiera a część z nich blokuje mechanizmy.

15 godzin temu, mariusz05 napisał:

cug .bo co z tego że jeździ tam i z powrotem wg. zaprogramowanej trasy jak 2/3 śmieci nie zbiera a część z nich blokuje mechanizmy.

W roombie są dwie szczotki i zbiera dość dokładnie. Jak pisałem wyżej mam kilka lat i jestem zadowolony, nawet bardzo. Nie zastąpi to odkurzacza, słuzy do codziennej (u mnie z powodu psa) pielęgnacji i odkurzania( w sensie zbierania kurzu z powierzchni podłogi). I musi pracować kilka-naście minut w jednym pomieszczeniu, wtedy jest skuteczne. Ja idę na spacer z moim psiem 🙂 a niewolnik roomba pracuje.

--------------

Cytat

Nałożył również na spółkę Allegro karę w wysokości ok. 206,17 mln zł.

Cytat

"W stosowanych regulaminach platforma zastrzegła sobie, że będzie mogła zmienić warunki np. w przypadku wystąpienia zmian technologicznych i funkcjonalnych lub uwarunkowań ekonomicznych i rynkowych. W wydanej dziś decyzji prezes UOKiK uznał, że stosowane przez Allegro klauzule modyfikacyjne są niedozwolone - zezwalają bowiem na dokonanie jednostronnych zmian w umowach nie precyzując jednocześnie jasno zakresu oraz przesłanek ich wprowadzenia" - czytamy w komunikacie

Ukryta Zawartość

Allegro powinno wyp...na zbita twarz prawników, którzy "klepneli" te przepisy regulaminu, bo żeby SMART uznać za projekt/przepisy działające na szkodę  klientów to trzeba mieć wybitnych tych prawników.

P.S

Ciekawe jak teraz skoczą do góry prowizje...

Ukryta Zawartość

Zaś tam... Nie.

Choć chudnę ostatnio w szybkim tempie.😃

......

No i nie uważam się za jakoś wybitnie inteligentnego, a i na brak pamięci jeszcze nie narzekam.

Ot - szybko kojarzę. To wszystko.

🤭

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Bocznicowym

Ukryta Zawartość

i nie bran.....lujcie się tu nad tym poj...nym światem , szkoda zdrowia !

Ukryta Zawartość

KALIBER vel rydz .

Ukryta Zawartość

Cytat

Do 1913 roku w centrum Rio de Janeiro działało 431 burdeli. Właścicielami połowy byli Rosjanie, Austriacy, Niemcy, Polacy, a nawet Rumuni. Prawie wszyscy pochodzenia żydowskiego.

(…)w roku 1931 władze polskie ogłosiły (raport przygotowany dla Ligi Narodów) listę 590 handlarzy kobiet, zaangażowanych w dostarczanie "świeżego towaru" do wciąż funkcjonujących - ale już nie pełną parą - domów publicznych Argentyny i Brazylii.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mariusz05
Cytat

Od 1 stycznia sklepy obok aktualnej ceny, jeśli oferują promocję, muszą pokazywać najniższą z ostatnich 30 dni. To efekty dyrektywy Omnibus, która ma walczyć z pseudoobniżkami. Ale także zapobiegać tzw. podwójnej jakości. Chodzi o wprowadzanie na rynek produktów, które nie różnią się od siebie wyglądem, a mimo to te dwie rzeczy różnią się np. składem czy właściwościami materiału. Dotychczas najczęściej spowodowane było to wprowadzaniem produktów na różne rynki, np. wschodni i zachodni.

Ukryta Zawartość

Super, szkoda tylko że tyle czasu im zajęło dostrzeżenie, ze na wschodzie i zachodzi Europy żyja tacy sami ludzie...

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
21 minut temu, Jacchusia napisał:

Super, szkoda

Raczej papierowy przepis bo produkty mogą różnić się napisami maczkiem a kolejna sprawa to jednak różne gusta i ludzie  w różnych rejonach wolą mniej lub bardziej słodkie, z jednych fabryk cukier buraczany a z innych trzcinowy itd. Żarcie to jedno a motoryzacja to kolejna heca : producent skrzyni aut zaleca wymianę oleju ale już producent samochodu nie..... interwały oleju silnikowego to samo a najekologiczniej to najrzadziej czyli co 40-50 tys.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

W dniu 2.01.2023 o 12:54, stench napisał:

Raczej papierowy przepis bo produkty mogą różnić się napisami maczkiem a kolejna sprawa to jednak różne gusta i ludzie  w różnych rejonach wolą mniej lub bardziej słodkie, z jednych fabryk cukier buraczany a z innych trzcinowy itd. Żarcie to jedno a motoryzacja to kolejna heca : producent skrzyni aut zaleca wymianę oleju ale już producent samochodu nie..... interwały oleju silnikowego to samo a najekologiczniej to najrzadziej czyli co 40-50 tys.

No z tymi gustami ok, ale nic nie szkodzi żeby taki produkt nazwać inaczej, z dopiskiem. Jesli kupujesz czekoladę Milka Orzechowa to ona powinna być wszędzie taka sama, skoro dostosowana pod jakieś gusta to może mieć choćby inny kolor.

------

Cytat

Pokazała, jak wyglądała przed wytatuowaniem 98% ciała. Internauci nie wierzą. "Szalona przemiana"

z29145414IH,Amber-Luke.jpg

z29145409IH,Amber-Luke.jpg

Ukryta Zawartość

Następna wizyta powinna być nie w "gabinecie: tatu, a w psychiatrycznym.

Ukryta Zawartość

12 godzin temu, skynyrd napisał:

Kapelut zamkną interwens.  Gdzie biedacy będziecie mogli donosić jedni na drugich? To już kompletnie niewybaczalne.

A jak Wam zamknie Kościół... To będzie horrendum 🙂

Sa tacy, którzy teraz płaczą rzewnymi łzami. Podobny los powinien spotkać wątek  "Polityka". On nie ma nic wspólnego z rozmowami o polityce.

Śnią się stare, "dobre" czasy ???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@argus ciebie to już w ogóle nie rozumiem, przecież uśmiechy możesz rozdawać wszędzie 🙂

Poza tym, ty naprawdę nie dostrzegasz własnych skłonności do cenzury? |Przypomnieć ci o dyscyplinowaniu tzw. "drugiej strony"?

49 minut temu, argus napisał:

Śnią się stare, "dobre" czasy ???

Ukryta Zawartość

Widzę strach, że zostaniesz pokonany tym, czym zwyciężałeś za czasów VA.

Ukryta Zawartość

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Cytat

"Uwaga" TVN przekroczyła granicę. Skandaliczny materiał z udziałem adwokata od "trumny na kółkach". Widzowie wściekli

Cytat

"Uwaga" i Paweł Kozanecki

"Uwaga" od lat należy do czołówki najpopularniejszych programów TVN. Format dość często porusza ważne społecznie tematy, lecz sposób ich realizacji w materiałąch nierzadko budzi zastrzeżenia. "Uwadze" notorycznie zdarza się sztucznie podsycać emocje w celu zdobycia zainteresowania widzów.

Cytat

W ostatnim odcinku produkcja posunęła się jednak zdecydowanie o krok za daleko. Materiał dotyczący śmiertelnego wypadku z września 2021 roku powstał bowiem z udziałem... sprawcy.

Dla przypomnienia

Cytat

Wkrótce po incydencie mężczyzna pracujący na co dzień jako adwokat, oświadczył w mediach społecznościowych, że: "To była konfrontacja bezpiecznego samochodu z trumną na kółkach i m.in. dlatego te kobiety zginęły".

Mężczyzna wprost kpił z ludzi, których nie stać na drogi, ale bezpieczny samochód. Radził również, aby zamiast kupowania auta za 3 tysiące złotych, wziąć kredyt lub poczekać aż uda się uzbierać odpowiednią sumę pieniędzy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W reklamach nigdy niema problemu z kablami

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Dzisiaj w prasie dziwne tematy 🙂

Cytat

Kanada: Rodzina od lat nie korzysta z papieru toaletowego

Cytat

Amber Allen, jej mąż i trójka dzieci to kanadyjska rodzina, która od ponad czterech lat nie używa papieru toaletowego. Kobieta opublikowała w serwisie YouTube wideo, w którym tłumaczy, dlaczego zdecydowali się zrezygnować z tego produktu, i jak radzą sobie bez niego. Rozwiązaniem okazały się kawałki tkaniny, które mogą być wykorzystane wielokrotnie.

Ukryta Zawartość

To już lepiej po azjatycku, czyli podmywanie.

Cytat

Jak poprawnie… sikać?

Cytat

Plecy prosto, stopy na podłodze

...

Nic na siłę

...

Nie przerywaj

...

Nie sikaj na zapas

...

Nie chodź długo z pełnym pęcherzem

...

Nie sikaj "na Małysza"

...

Rób siku po seksie

...

A co z sikaniem pod prysznicem?

...

Obserwuj, sprawdzaj, lecz

Ukryta Zawartość

W Onet-cie jak zawsze pełny odlot 🙂

"Nic na siłę" - genialne 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Taa...

jedyne czym przejmuje się prawdziwy pisowiec to onet.

A byłeś ty synku w Azji?

Nie z wycieczką, tylko samodzielnie? Gadałeś z miejscowymi, z Hindusami przemytnikami, z westmenami żyjącymi tam od lat?

Pamiętasz widok z basenu na 15 piętrze na dachu wieżowca w Singapurze?

Ja pamiętam.

Jestem Europejczykiem.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Taa...

jedyne czym przejmuje się prawdziwy pisowiec to onet.

A byłeś ty synku w Azji?

Nie z wycieczką, tylko samodzielnie? Gadałeś z miejscowymi, z Hindusami przemytnikami, z westmenami żyjącymi tam od lat?

Ja pamiętam.

Często na urlopie wychowawczym jesteś to podróżujesz.

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

a to na wnuki taki urlop można dostać ? 🙂

Można wystąpić o macierzyński o zj**.c szefa o dyskryminację LGBT

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)

A byłeś ty synku w Azji?
Ja pamiętam.

W którym roku? Bo ja akurat pamiętam genezę powstania kilku firm komputerowych w Polsce. Tak, jeszcze za komuny.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.