Skocz do zawartości
IGNORED

Bogaty Gwiazdor 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem ciekaw jakie prezenty audio zaplanowaliście dla Siebie pod choinkę?

Ja rozważam sprezentowanie sobie nowych (używanych) kolumn podstawkowych ATC...daj Boże, może się uda!🙃

De gustibus non est disputandum

https://www.audiostereo.pl/topic/168824-bogaty-gwiazdor-2024/

Dla mnie Mikołaj w tym roku ma samą starzyznę.

1/ Już przyszły używane P3ESR w palisandrze

2/ Jutro natomiast ma przyjść coś naprawdę GRUBEGO! To już, Panie, prawdziwe hajendy a nie żadne tam popierdółki. 😄 Też starzyzna oczywiście. Na nowy sprzęt tej klasy miałbym nawet fundusze, ale gdy zwróciłem się do polskiego dystrybutora, to przeżyłem po prostu szok. Człowiek ODMÓWIŁ mi sprzedaży wysyłkowej!!! Chcesz kupić? OK. To zapraszam. Prezentacja, kawunia... Porządnie ma być a nie skasować wpłatę i wysłać, jak jakieś Shanglingi (z całym szacunkiem dla Shanglinga). Zdziwiłem się trochę, że nie chce mojej kasy, ale OK! To jest sprzedawca co się zowie! SZACUN dla takiego!

Problem w tym, że jestem człowiekiem cholernie zajętym, w Polsce będę dopiero wiosną, a jeszcze podróż do Warszawy... No sorry. Nie, to nie. Rozumiem i szanuję, naprawdę doceniam, ale w dzisiejszym porąbanym świecie takie zachowania z epoki Wokulskich to może i uroczy, ale jednak anachronizm.

Rozejrzałem się więc za używką - i trafiłem! 😄 Jutro mają dostarczyć. Uroczy sprzedawca, znawca tematu, prawdziwy koneser, też zna Pana Dystrybutora. A któż Go nie zna! 😄 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

13 minut temu, il Dottore napisał:

2/ Jutro natomiast ma przyjść coś naprawdę GRUBEGO! To już, Panie, prawdziwe hajendy a nie żadne tam popierdółki. 😄 Też starzyzna oczywiście. Na nowy sprzęt tej klasy miałbym nawet fundusze, ale gdy zwróciłem się do polskiego dystrybutora, to przeżyłem po prostu szok. Człowiek ODMÓWIŁ mi sprzedaży wysyłkowej!!! Chcesz kupić? OK. To zapraszam. Prezentacja, kawunia... Porządnie ma być a nie skasować wpłatę i wysłać, jak jakieś Shanglingi (z całym szacunkiem dla Shanglinga). Zdziwiłem się trochę, że nie chce mojej kasy, ale OK! To jest sprzedawca co się zowie! SZACUN dla takiego!

Problem w tym, że jestem człowiekiem cholernie zajętym, w Polsce będę dopiero wiosną, a jeszcze podróż do Warszawy... No sorry. Nie, to nie. Rozumiem i szanuję, naprawdę doceniam, ale w dzisiejszym porąbanym świecie takie zachowania z epoki Wokulskich to może i uroczy, ale jednak anachronizm.

Rozejrzałem się więc za używką - i trafiłem! 😄 Jutro mają dostarczyć. Uroczy sprzedawca, znawca tematu, prawdziwy koneser, też zna Pana Dystrybutora. A któż Go nie zna! 😄 

Jest się czym chwalić. Super.Happy Barack Obama GIF

15 minut temu, Yankes napisał:

Jest się czym chwalić.

Sama elektrostarzyzna, ale nie zamierzam narzekać.

Zresztą specjalnie szukałem P3ESR bez XD bo stara wersja brzmi podobno bardziej magicznie. Nawet znalazłem rzecz, zdawałoby się, niemożliwą do znalezienia: P3ESR w stanie BNIB (brand new in box) ale kolor forniru mi nie pasował, wolałem palisandrowe używki.

milk-and-mocha.gif

I muszę powiedzieć, że gra to równie dobrze, jak wygląda.

har.jpg

har1.jpg

har3.jpg

mag3.jpg

mag5.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Na grubo 🥸

Klipsch RC-64 III (juz w domu)

SVS PB2000 Pro (dziś wysłany, jutro będzie)

Polk Audio Reserve R100 (dziś zamówione)

Shanling a3.2 prosto z Ali (dziś przeszedł opłaty celne 😉 w Wawie obecnie 🙂 @pozdro @il Dottore ❤️  )

Edytowane przez Ghotti
8 minut temu, Ghotti napisał:

Na grubo

Grubo albo wcale! 😄 

grubo-grubo-krojone.gif

1 godzinę temu, Yankes napisał:

rozważam sprezentowanie sobie nowych (używanych) kolumn podstawkowych ATC

Jest u mnie we wsi dystrybutor. Ale to nie dla mnie paczki, bo słyszałem że trudno je napędzić a ja mam tylko 25W/kanał.

A takie SCM 19 z dobrym prądem robią wrażenie.

W dniu 18.12.2024 o 20:12, il Dottore napisał:

Jest u mnie we wsi dystrybutor. Ale to nie dla mnie paczki, bo słyszałem że trudno je napędzić a ja mam tylko 25W/kanał.

A takie SCM 19 z dobrym prądem robią wrażenie.

Jaki to jest "dobry prąd"?

7 minut temu, seba3002 napisał:

Jaki to jest "dobry prąd"?

No widzisz jaki McIntosh je zasila. Jeszcze o Levinsonie bym tu pomyślał.

A w wersji dla ubogich to Parasound - też ma ten amerykański rozmach. 🙂

Gwiazdor, do tego bogaty - czyżby Zenek Martyniuk? Cóż więc może przenieść nam Zenek Martyniuk pod choinkę? Wiem, nową płytę!

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 18.12.2024 o 19:01, il Dottore napisał:

Człowiek ODMÓWIŁ mi sprzedaży wysyłkowej!!! ale w dzisiejszym porąbanym świecie takie zachowania z epoki Wokulskich to może i uroczy, ale jednak anachronizm.

Może, ale jak FedEx dostarczył mi rozbitego suba 1,5 miesiąca temu, za ponad 5 kPLN, to nadal mam problem.

ps. na gwiazdkę, życzyłbym sobie pozytywne rozpatrzenie reklamacji i wypłatę odszkodowania o równowartości tego subwoofera - nic więcej nie chcę.

Edytowane przez Kyle
W dniu 18.12.2024 o 19:45, Ghotti napisał:

Shanling a3.2

Mam takiego mk2 w domu i pobił jakoscia pre lampowe z koncowka tranzystorową. Super integra, niedoceniona. Gra ponadprzecietnie. 

Ja na gwiazdke dostane wtyki oyaide Armored 004 prosto z Japonii oraz IeGO 8095 do podmianki za tanie Wattgate Classic 🙂. Zawsze coś. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

39 minut temu, Mikelas76 napisał:

Mam takiego mk2 w domu i pobił jakoscia pre lampowe z koncowka tranzystorową. Super integra, niedoceniona. Gra ponadprzecietnie. 

Ja na gwiazdke dostane wtyki oyaide Armored 004 prosto z Japonii oraz IeGO 8095 do podmianki za tanie Wattgate Classic 🙂. Zawsze coś. 

❤️ z czym gra?

Ok widzę opis 😂

w czwartek dojechał 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Ghotti

Mi dzisiaj dziwny gość ubrany cały na czerwono, w czerwonej czapce z białym pomponem i wielką siwą brodą 🧑‍🎄 podrzucił mi nowe druty jako prezencik pod choinkę 🎄😁 ....ma wyczucie skubany 

Ukryta Zawartość

IMG_20241221_185447-min.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

11 godzin temu, Ma_cieQ napisał:

Mi dzisiaj dziwny gość ubrany cały na czerwono, w czerwonej czapce z białym pomponem i wielką siwą brodą 🧑‍🎄 podrzucił mi nowe druty jako prezencik pod choinkę 🎄😁 ....ma wyczucie skubany 

Ukryta Zawartość

IMG_20241221_185447-min.jpg

Może podam adres ?

23 godziny temu, maxijazz napisał:

A ten Gwiazdor to kto?

Radziecki Dziadek Mróz pod nowym, "demokratycznym", pseudonimem?

😛

Z tamtych stron nie wpuszczam nawet przez komin !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 21.12.2024 o 02:21, szymon1977 napisał:

Gwiazdor, do tego bogaty - czyżby Zenek Martyniuk? Cóż więc może przenieść nam Zenek Martyniuk pod choinkę? Wiem, nową płytę!

Zenek ze Sławomirem! To jest dopiero combo! 😄 

23 godziny temu, Kyle napisał:

Duży (przynajmniej chwilowy) 😉

I czysty! 😄 

23 godziny temu, Ghotti napisał:

w czwartek dojechał 

Grubo!

W dniu 21.12.2024 o 10:51, Kyle napisał:

Może, ale jak FedEx dostarczył mi rozbitego suba 1,5 miesiąca temu, za ponad 5 kPLN, to nadal mam problem.

Absolutna zgoda! Sprzęt z wysokiej półki nie powinien być sprzedawany wysyłkowo.

W dniu 18.12.2024 o 19:01, il Dottore napisał:

Widocznie sie mu nie spodobaleś. Tez tak mam, ze takim nie sprzedaję 😂😂😂.

Rozpisales sie, mnostwo slow i … nie napisales nawet slowa co to u ciebie jest grubo 🙂 .

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Teraz, pmcomp napisał:

Widocznie sie mu nie spodobaleś. Tez tak mam, ze takim nie sprzedaję

Widocznie.

Obie strony na tym straciły - tyle powiem. Ja - bo nie zrobiłem dealu na nówkę sztukę, on - że nie przytulił trochę mojej kaski.

Lepiej jest, gdy ludzie się lubią.

1 minutę temu, il Dottore napisał:

Widocznie.

Obie strony na tym straciły - tyle powiem. Ja - bo nie zrobiłem dealu na nówkę sztukę, on - że nie przytulił trochę mojej kaski.

Lepiej jest, gdy ludzie się lubią.

Ze sprzedaza wysylkowa same problemy … mozliwy zwrot 14 dni. I do tego na odleglą wyspę? A po co mu to jak Swieta za pasem? Moze kolejka sie ustawia?

Muszę przewietrzyć mój system…

12 minut temu, pmcomp napisał:

Ze sprzedaza wysylkowa same problemy … mozliwy zwrot 14 dni. I do tego na odleglą wyspę? A po co mu to jak Swieta za pasem? Moze kolejka sie ustawia?

Bardzo możliwe. Ja człowiekowi w głowie nie siedzę więc nie znam jego motywacji. Ale możesz mieć rację.

W każdym razie - pretensji żadnych nie mam. Na tym polega wolny rynek. Do transakcji muszą być chętne dwie strony.

Edytowane przez il Dottore

Rozpisales sie, mnostwo slow i … nie napisales nawet slowa co to u ciebie jest grubo  

Zapewne, tysiąc - w lokalnej walucie.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

Może nie stricte audio ale do audio się przyda operator sieci komórkowej grzebał coś przy pobliskim nadajniku i od dziś mam 10 razy szybszy internet 5G niż wcześniej. Miły prezent. 1d2b13e9559e711f729d6d2d63b8c96f.jpg

W dniu 21.12.2024 o 12:40, Ghotti napisał:

❤️ z czym gra?

Ok widzę opis 😂

w czwartek dojechał 

Ukryta Zawartość

Obłęd!

Ile Cię ten kolosik kosztował finalnie?

I jeżeli masz trochę czasu - jak gra? 

Ukryta Zawartość

34 minuty temu, D4ncer napisał:

Obłęd!

Ile Cię ten kolosik kosztował finalnie?

I jeżeli masz trochę czasu - jak gra? 

Kilkadziesiąt procent taniej niż w PL 😉 

Gra może z 20h ciężko ocenić na pewno ma dużo mocy to czuć że się z niego wylewa. Ogromny plus za ciche granie 🙂 fajnie gra już od najniższego poziomu głosu. Skale ma -80 do 0, najczęściej gra na -77 😂 na -75 jest już naprawdę głośno 🙂 ogólnie za taki $ kawał grania. Musze streamer i głośniki wymienić powinien pokazać więcej bo gra z 10 letnimi Elac 🙂 i node 2i na liniówce, także wychodzi trochę ponad szereg z klasą vs pozostałe graty 

Edytowane przez Ghotti

pomarudzę 😉 bardzo mała możliwość regulacji, w pre mam podobnie -80-0dB, teraz gram na -30 i nie jest bardzo głośno. a końcówka mocy równie mocna. leci:

Edytowane przez ro35
  • Pokaż nowe odpowiedzi