Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

na okno?? - są rolety brązowe a zasłony z ikei :) - gruby materiał i nie przepuszcza światła

na sufit - to agrowłóknina

Edytowane przez robcio

omen

Kino Domowe w sensie Amplituner + głośniki 5,1 przerabiałem bardzo dawno temu. I jakoś nie odczuwam potrzeby wracania. Przynajmniej na razie. Kolumny owszem, duże ale robią robotę i w stereo jak i w KD w którym zdecydowanie większe wrażenie robi na mnie obraz. Ale nie mówię ze w przyszłości się nie pokuszę.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Sub spisuje się niesamowicie - pokrętło jest na godz. 9 z minutami a moc i jakość, szybkość basu super :) - absorber na razie jest tylko oparty - muszę coś jeszcze pokombinować :)

np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Robcio sprzęcik klasa sama w sobie ;-), napisz jak się teraz sprawują tylne w filmach bo siedzisz praktycznie pod nimi?

Dzięki :) głośniki na razie skalibrowane na moje ucho :) - ale jest rewelacyjnie - wcześniejsze B&W solid 100 stały na regale zwrócone twarzą do słuchacza - dźwięk był przez to chyba za bardzo bezpośredni - teraz jest o wiele bardziej przestrzenny :)

Ukryta Zawartość

robcio- Napisz proszę jakiej wielkości masz ten pokój kinowy wymiary oraz jaka jest odległość oglądanego obrazu i czy ekran masz faktycznie o wymiarach 300x169cm i jaka jest odległość soczewki projektora do powierzchni ekranu? Dzięki za odpowiedź.

Pokój: 5,30 dł x 4,55 szer.

Ekran - powierzchnia robocza 300x169

Odległość soczewki od ekrany ok 4,67 m

Siedzę w odległości 5m .

Pozdrawiam

To zawieszona agrowłóknina szer. 1,6 m- w każdej chwili można zdjąć :) - miałem malować na czarno lub ciemny matowy brąz ale na razie nie mam czasu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez robcio

Możesz napisać kilka słów jak masz to zamocowane, planuję coś takiego zawiesić i zakładać na czas projekcji

Foto Ci wyjaśni - do sznurka na dole są zamocowane odważniki - trzeba co najmniej 2 kg na jedną stronę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

A oto moje dzieło które jest jeszcze na ukończniu. W niedalekiej przyszłości kotara na okno i drzwi z materiału jak kotara tylna, żalużje z lameli drewnianych na wszystkie okna, coś na ściane i półka na płyty. Jeśli chodzi o sprzęt to na pewno klocek do stereo i wymiana głośników na coś z wyższej półki oraz koniecznie Magicscreen Future 100" lub 110". Do dokńczenia mam montaż pod półką listwe zasilającą i ukrycie kabla.

Na chwilę obecną:

Sony HW55ES

Dali Concept 5.1

Oppo 105D region free

Pioneer SC-LX83

Adeo Grey 99"

PS3

Ukryta Zawartość

post-58105-0-09884400-1446981568_thumb.jpg

post-58105-0-80581800-1446981594_thumb.jpg

post-58105-0-87333500-1446981605_thumb.jpg

post-58105-0-74596800-1446981631_thumb.jpg

post-58105-0-41541800-1446981654_thumb.jpg

post-58105-0-15915700-1446981669_thumb.jpg

post-58105-0-81361500-1446981682_thumb.jpg

post-58105-0-17792400-1446981707_thumb.jpg

post-58105-0-11582300-1446981727_thumb.jpg

post-58105-0-33787100-1446981752_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wygląda świetnie miłego oglądania.

Nie wygodniej by było dla oczu jakby ekran był zdecydowanie niżej czyli mniej więcej na wprost?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

MS na pewno powiesze 10-15 cm niżej, ogladam zazwyczaj z pozycji półleżącej bo fotele są rozkładane w 3 ustawieniach więc nie ma dyskonfortu przy oglądaniu.

Teraz czekać tylko na jakiś ciekawy film.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Bardzo fajnie oddzieliłeś cześć KD od reszty salonu . Jeszcze tylko przemalowania ten śliczny :) żółty :) na szarość lub czekoladę .

Duży +

A oto moje dzieło które jest jeszcze na ukończniu. W niedalekiej przyszłości kotara na okno i drzwi z materiału jak kotara tylna, żalużje z lameli drewnianych na wszystkie okna, coś na ściane i półka na płyty. Jeśli chodzi o sprzęt to na pewno klocek do stereo i wymiana głośników na coś z wyższej półki oraz koniecznie Magicscreen Future 100" lub 110". Do dokńczenia mam montaż pod półką listwe zasilającą i ukrycie kabla.

Na chwilę obecną:

Sony HW55ES

Dali Concept 5.1

Oppo 105D region free

Pioneer SC-LX83

Adeo Grey 99"

PS3

Rewelacyjny pokoj. Wszystko przemyslane z glowa.Super

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Na chwilę obecną:

Sony HW55ES

Dali Concept 5.1

Oppo 105D region free

Pioneer SC-LX83

Adeo Grey 99"

PS3

Gratuluje bardzo ladne wykonanie. Pozwol, ze dodam od siebie kilka zdan. Tak sobie od razu pomyslalem czy 110" nie zajdzie Ci na kolumny ? Propos stereo w Twoim pomieszczeniu moze beda lepsze podstawkowe z wyzszej polki.... a dwa mniejsze suby moglbys pewnie zmiescic po bokach av polki i kto wie czy nie lepiej tak zagra. Jak tego jeszcze nie robiles to posadz suba na fotelu zapusc basowy kawalek i na czworaka poszukaj gdzie najlepiej brzmi.

Kolumny efektowe musza byc zdecydowanie wyzej. Kolor jakis szarawy wszyskich scian bylby lepszy, ale jak planujesz MagicScreen to moga byc i biale :)

Pozdrawiam

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Tak na zdjęciu wyszło, kolory to brązy, ciemna czekolada i nieco jaśniejsza. Nie jest to salon tylko pokój przeznaczony tylko i wyłącznie do projekcji, oddzieliłem kotarą dlatego że jest bardzo nieproporcjonalny szer. 3m i długość 7,5m. Uzyskałem pomieszczenie 3mx5m. Kolumny efektowne są na oryginalnych podstawkach więc...

Kolumny efektowne są na oryginalnych podstawkach więc...

...wiec mozna zakupic takie nieorginalne :) gdyby nie te drzwi to kolumny efektowne zdecydowanie lepsze takie jak np. MA RXFX przerabialem temat i wsadzilem takie 4, efekty sa super.

Fajny kącik do kina domowego..;-) Tylko ja bym zrobił tak jak koledzy napisali tj. obniżył ekran, a sprzęt postawił na jakieś niskiej rtv-ce.;-) Ale ogólnie gratulację za fajnie pomyślany pokoik do kd.

Niska połka odpada, sporo pracy kosztowały półki które wykonałem wg swojego pomysłu, jest to czarny granit wystający ze ściany, za dużo pracy żeby to zmieniać

Półki są fajne z tym że u mnie nie zdały by egzaminu gdyż są na stałe.

Też mam z granitu ale na gwintowanych prętach co pozwala na regulację półek.

Niska połka odpada, sporo pracy kosztowały półki które wykonałem wg swojego pomysłu, jest to czarny granit wystający ze ściany, za dużo pracy żeby to zmieniać

Uległeś sugestii że na amlitunerze nie mozna słuchać przyzwoitego stereo ? Większość klocków masz przyzwoitej jakośći , Pioneerek bardzo dobry . Jeśli w przyszłości coś bym zmieniał to może te fronty - nie znam ich grania ale ja mam Helicony 400 i trafiłem w dxwiek którego szybko nie zmienię

Uległeś sugestii że na amlitunerze nie mozna słuchać przyzwoitego stereo ?

to nie sugestia to fakt :)

• Pokaż nowe odpowiedzi