Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W lutym będziemy mieli nowego domownika, Maine Coon'a ;) Nigdy nie miałem kota i potrzebuję porady. Szukam drapaka... na allegro większość jest w cenie 100-200 zł ale znalazłem polską firmę, która robi na zamówienie ale u nich ceny to przedział 800-1000 zł. Czy te z allegro to jakaś chińszczyzna, która po pól roku się zawali bo różnica w cenie znaczna?

Co byście jeszcze polecili na początek?

Drapak kot niestety wybiera sam.

Mój ma cały domek i 10 drapaków na nim. Kupiłem w jakiejś promocji kiedyś. Myślisz, że ile razy je drapnął? Z 2-3 razy choć z domku korzysta.

Do drapania wybrał małą skórzaną pufę i tak już zostało. Pufa w rozsypce, ale i tak to lepiej niż gdyby miałby wybrać kolumnę. ;) I tak trzeba było go uczyć, że kolumny są nietykalne.

Wystarczy najtańszy. To i tak zależy od kota czy zechce z niego korzystać czy też będzie ostrzył na fotelu i dywanie. Najlepiej (jeśli możesz wypuszczać kota na dwór) żeby sobie ostrzył na drzewach w ogrodzie.

Do drapania wybrał małą skórzaną pufę i tak już zostało. Pufa w rozsypce, ale i tak to lepiej niż gdyby miałby wybrać kolumnę. ;)

o i tak zależy od kota czy zechce z niego korzystać czy też będzie ostrzył na fotelu i dywanie.

Nie straszcie mnie bo nie mam pufy ani dywanu... zostają kolumny lub sofa :P

Witam ... wielu ludzi tutaj na firmu ma w swoich "o mnie' że nie mają kota, albo mają kota, albo mają stado kotów ... albo co w tym chodzi ?? Co ma kot do audio ??:> Z góry dziękuje za odpowiedź :)

Tyż nie wiem ale mój jakoś tak dziwnie patrzy. Zdjęcie stare jak początek tego wątku. Taki audiofilski kot :D. A może chodzi o to, że ktoś " ma kota" na punkcie audio.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Najbardziej cenione (przez zainteresowanych) są najprostsze zabawki typu sznurek, kulka z papieru lub (jeszcze lepiej) folii aluminiowej. Może też być naturalnej wielkości mysz pluszowa ze sklepu z artykułami dla zwierząt.

Moje szaleją ze zwykłym papierkiem z cukierka....jak tylko zaszeleści coś natychmiast są gotowe do zabawy.

Nie straszcie mnie....

Nikt tu nie straszy....każdy kot jest inny. Jeden szkód nie narobi a drugi zniszczy ci coś cennego w jednej chwili....można próbować nauczyć kota by nie dokazywał, ale to żmudny proces, dużo czasu i konsekwencji do tego potrzeba a wynik nie zawsze będzie niestety satysfakcjonujący. Wiem, bo ostatnio mam dwa.....ten trzeci który w tej sprawie najwięcej narozrabiał niestety przepadł bez wieści.

Najmłodszy choinkę sobie upodobał....trzeba go pilnować, bo już raz z wierzchołka go ściągałem. :)))

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Jako że wątek stał się czysto hobbystycznym i aktywnym, pozwolę sobie podpiąć go w zakładce, aby Wam nie ginął z oczu :-)

serdeczności kociarzom :-)

Drapak musi być znacznie wyższy niż kot stojący na tylnych łapach. Maine Coon to wielki kot. Drapak dla niego powinien być wyższy niż 1m i na tyle ciężki lub o coś zaparty, żeby nie przesunął się, gdy kot będzie się o niego zapierał drapiąc.

Edytowane przez Audio Forever

Mysza 13 mój zaginiony rozbójnik pasuje jak ulał do "listu gończego" (powróciły wspomnienia sprzed roku), choć miał tylko rok i wyglądał na dużo starszego (podobnie się też zachowywał) niż ten na zdjęciu, sporo narozrabiał w domu. Choinkę o dziwo tolerował tak on jak i pierwsza znajda. :))

Dobrał się niestety (między innymi) do kolumn i na zawieszeniu głośnika mam ślady jego mocnych pazurów....ale i tak gdyby stał się cud i wrócił nie zastanawiałbym się chwili by go przyjąć.

Faktem jest że koty wychodzące mniej drapią w domu.....ale zazwyczaj przed i po spaniu, gdy się przeciągają nie uniknie się tego że będą szukać czegoś do podrapania. A wybierają przeróżne rzeczy, mój najmłodszy ostatnio pień choinki (choć sztuczna) sobie teraz upodobał....czyżby wiedział że planowaliśmy zakup nowej? :))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Mysza 13 mój zaginiony rozbójnik pasuje jak ulał do "listu gończego" (powróciły wspomnienia sprzed roku), choć miał tylko rok i wyglądał na dużo starszego (podobnie się też zachowywał) niż ten na zdjęciu, sporo narozrabiał w domu. Choinkę o dziwo tolerował tak on jak i pierwsza znajda. :))

Dobrał się niestety (między innymi) do kolumn i na zawieszeniu głośnika mam ślady jego mocnych pazurów....ale i tak gdyby stał się cud i wrócił nie zastanawiałbym się chwili by go przyjąć.

Faktem jest że koty wychodzące mniej drapią w domu.....ale zazwyczaj przed i po spaniu, gdy się przeciągają nie uniknie się tego że będą szukać czegoś do podrapania. A wybierają przeróżne rzeczy, mój najmłodszy ostatnio pień choinki (choć sztuczna) sobie teraz upodobał....czyżby wiedział że planowaliśmy zakup nowej? :))

A ja to lubię czarne koty. Synów i córy Szatana. Edytowane przez jello

Można znaleźć temat gdzie nie próbowano by mnie prowokować?

Kot o którym pisałem na końcu jest czarny....

Można znaleźć temat gdzie nie próbowano by mnie prowokować?

Kot o którym pisałem na końcu jest czarny....

Czyli jest jeszcze nadzieja. Swoją drogą czy wiesz co by z tobą zrobili w dawnych, rozmodlonych czasach? Edytowane przez jello

Musi w tych słowach być głęboka myśl....pewnie tylko ty wiesz jaka.

Wiem że czarny.....edytowałeś poprzedni post dodając ostatnie zdanie już widząc co odpisałem?

Widzę że dużo wiesz o dawnych czasach....

Moje dwa urwisy (choć nie wiadomo czy one moje, czy też ja ich) po Sylwestrze 2016 roku.

Niestety Kuba (ten z lewej nie dożył Nowego 2018 roku - miał 16 lat)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nowo nabyty kociak dzisiaj usilnie próbował zbawić się taśmą .. Doklejałem rozbiegówki i kot mocno starał się dostać do kręcących się szpul..

Jako że maszyny stoją wysoko na regale nie udało się , ale ciężko było go odgonić .. Natomiast wczoraj bardzo spodobało mu się bawienie wywiniętą taśmą na podłodze .Opróżniałem szpulkę ze starej niedobrej taśmy.

Zrobiłem fotki smartkiem ale nie potrafię tego wrzucić na kompa .

Jakiś kompowy problem.

Nawet jakby przewróciły choinkę to zrobisz im coś ... ?, a to dopiero jedna czwarta bandy

Ukryta Zawartość

post-11280-0-40334200-1514919579_thumb.jpg

post-11280-0-31593000-1514919599_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Gdybym nie to że nie miałem ochoty nauczyć się obsługi komputera w dostatecznym stopniu (dotąd zawsze mogłem liczyć w tej materii na dzieci) już dawno byście moje skarby oglądali....a teraz trudno się doprosić się o cokolwiek tacy "zajęci", tym bardziej by mi wkleili z aparatów wybrane zdjęcia naszych kotów.

Ech, chyba będę musiał się ja stary tego nauczyć....a tak musicie się opierać na moich zapewnieniach że ładne te bestie. ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.