Skocz do zawartości
IGNORED

High-end odtwarzacze CD

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

Podciagam temat. A moze jakies nowe doswiadczenia kolegow?

Miałem coś napisać o "meczu" Audio Research REF CD8,kontra Reimyo CDT-777 + DAP-999EX...

ale co tu pisać,sam masz Reimyo,to chyba wiesz o co chodzi ;).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Miałem coś napisać o "meczu" Audio Research REF CD8,kontra Reimyo CDT-777 + DAP-999EX...

ale co tu pisać,sam masz Reimyo,to chyba wiesz o co chodzi ;).

Napisz Stefek. Jestem bardzo ciekaw. Mam mieć ten DAC na test a przy okazji też transport ale ty należysz do rozsądnych Nie-pieniaczy więc opinii warto posłuchać.

Napisz Stefek. Jestem bardzo ciekaw. Mam mieć ten DAC na test a przy okazji też transport ale ty należysz do rozsądnych Nie-pieniaczy więc opinii warto posłuchać.

Jak będę miał chwilę :).

Jak masz okazję to skorzystaj,najlepiej jako całość,szczerze mówiąc,nie myślałem,że wydam jeszcze jakieś pieniądze na odtwarzacz CD ;).

No to i ja mam pytanko?Accu dp-700,jak ma się do dp-800/dc801 czy warto dopłacic tyle kasy.Obecnie mam dp-78 i jednego z tych mocarzy chciałbym kupic.

Ile trzeba dopłacić?

Cena za dp-800 to 60tys

Z drugiej ręki?

To pewnie musiałbys dopłacić po sprzedaży DP-78 ze 40 tys.?

Z drugiej ręki?

To pewnie musiałbys dopłacić po sprzedaży DP-78 ze 40 tys.?

W Nautilusie taka cene usłyszłem,pewnie 40 musiałbym dopłacić,jednak dp700 jest tańszy

W Nautilusie taka cene usłyszłem,pewnie 40 musiałbym dopłacić,jednak dp700 jest tańszy

No jak masz... ;).

Jeszcze do niedawna,bym powiedział,że nie warto,ale...

ostatnio sam chyba zwariowałem i też duuużo dopłaciłem :).

No jak masz... ;).

Jeszcze do niedawna,bym powiedział,że nie warto,ale...

ostatnio sam chyba zwariowałem i też duuużo dopłaciłem :).

co cię doprowadziło do wariacji?

co cię doprowadziło do wariacji?

Reimyo :)

Pożycz,posłuchaj tego Accu,jak Cię powali na kolana,to bierz!

Jeśli nie,to posłuchaj Reimyo ;).

Reimyo :)

Pożycz,posłuchaj tego Accu,jak Cię powali na kolana,to bierz!

Jeśli nie,to posłuchaj Reimyo ;).

Rodzina z wizytą wpadła,i tylko włącz tą płyte,a moze inną i tak cały czas.Reimyo!! A co z ARC8? Nie żal? TAKA MASZYNA.Aż trudo uwierzyć aby zagrało lepiej!

Rodzina z wizytą wpadła,i tylko włącz tą płyte,a moze inną i tak cały czas.Reimyo!! A co z ARC8? Nie żal? TAKA MASZYNA.Aż trudo uwierzyć aby zagrało lepiej!

Zagrało...

Zagrało...

A to kwestia transportu czy raczej DAC-a? Ponoć ten DAC gra analogowo, ciepło ale trochę mało rozdzielczo? Jak jest?

Niebawem sam się przekonam ale twoja opinia jest mile widziana.

A z czym to próbowałeś? Jakie kable i jaki piec?

A to kwestia transportu czy raczej DAC-a? Ponoć ten DAC gra analogowo, ciepło ale trochę mało rozdzielczo? Jak jest?

Niebawem sam się przekonam ale twoja opinia jest mile widziana.

A z czym to próbowałeś? Jakie kable i jaki piec?

Rozdzielczość całego systemu jest imponująca,mikrodynamika znakomita,do tego su***syn gra muzykę,tak po prostu.

Sieciówki Harmonixa, IC Acrolink 6300,VTL monobloki.

Potwierdzam. Mam CD Reimyo. I tak obserwuje od jakigos czasu zmagania kolegow z ta materia jakie zrodlo? Nie ma co szukac jesli masz 5 kEuro. CDP-777 Reimyo. Accu 700 we wszystkich aspektach byl od niego slabszy poza autority. Jesli masz wiecej srodkow probuj Reimyo dzielone.

Stefeku - a czy Reimyo powalczylo z SME?:)

Potwierdzam. Mam CD Reimyo. I tak obserwuje od jakigos czasu zmagania kolegow z ta materia jakie zrodlo? Nie ma co szukac jesli masz 5 kEuro. CDP-777 Reimyo. Accu 700 we wszystkich aspektach byl od niego slabszy poza autority. Jesli masz wiecej srodkow probuj Reimyo dzielone.

Stefeku - a czy Reimyo powalczylo z SME?:)

Zdaje się,że Pacuła pisał,że Reimyo gra w sposób zbliżony do bardzo dobrego gramofonu,i "niestety" jestem zmuszony przyznać mu rację ;).

Reimyo obronił się bez żadnego problemu.

>> sly30

Stefek poległ, ja poległem, jak nie masz ciśnienia zmian to lepiej nie baw się w niezobowiązujące odsłuchy bo będzie bolało.

pozdr. Jacek

To prawda,ale jest tylko jeden warunek:

TRZEBA SŁUCHAĆ MUZYKI ;).

Stefek- to życzę małej stabilizacji w sprzęcie. Czas na słuchanie muzyki:)

Dzięki.Stabilizacja już jest,sprzęty się wygrzewają ;).

Dzięki.Stabilizacja już jest,sprzęty się wygrzewają ;).

Stefek,

Sluchalem na ostatnim AS systemu Reymio, oczkiwania mialem b.duze i sie zawiodlem . Bylo bardzo klinicznie, dzwiek nie mial wypelnienia, czy to wina sali odsluchowej i akustyki ?

Na marginesie, byla to jedyna sala , w ktorej zadbano o wietrzenie i odpowiednia temperature. Ale mnie nie porwal .

Zastanawiam sie dlaczego.

marslo

Konto w trakcie usuwania

Stefek,

Sluchalem na ostatnim AS systemu Reymio, oczkiwania mialem b.duze i sie zawiodlem . Bylo bardzo klinicznie, dzwiek nie mial wypelnienia, czy to wina sali odsluchowej i akustyki ?

Na marginesie, byla to jedyna sala , w ktorej zadbano o wietrzenie i odpowiednia temperature. Ale mnie nie porwal .

Zastanawiam sie dlaczego.

marslo

Tego nie wiem,wiesz jak to z Audio Show,loteria,raz gra,raz nie gra.

Nie wiem jakiej muzyki słuchasz,ale jeśli kiedyś pomyślisz:może coś by zmienić ;) (nie jutro,za tydzień,czy miesiąc,ale kiedyś),pożycz tego dzielonego Reimyo.

Myślałem,że CD8 to mój ostatni CDek,gra świetnie,ale...

Reimyo idzie dalej,CD8 jest bardziej "brutalny",Reimyo to dżentelmen w każdym calu,urzeka i pociąga z każdą godziną coraz bardziej...

Nie słyszałem jeszcze tak grającego cyfrowego źródła,to nie jest "cyfra",to jest muzyka ;).

Stefek - widzę miesiąc miodowy w pełni :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Stefek - widzę miesiąc miodowy w pełni :)

No tak...

Oby już się skończył,do roboty czas się wziąć :).

"Niestety" też jestem "ofiarą" Reimyo. Potwierdzam wszystko co tu napisano o tym CDP. Na dodatek chciałem ustabilizować prąd.

Reimyo ALS-777 AC robi to genialnie musiał zostać w zestawie pogrążając mnie w długach ;).

"Niestety" też jestem "ofiarą" Reimyo. Potwierdzam wszystko co tu napisano o tym CDP. Na dodatek chciałem ustabilizować prąd.

Reimyo ALS-777 AC robi to genialnie musiał zostać w zestawie pogrążając mnie w długach ;).

Napisz coś więcej o ALS-777,porównania,wrażenia,itd. :).

ASL-777 jest idealny do urzadzen niskopradowych. Troche brak mu ataku przy koncowkach mocy. A jakie wprowadza zmiany to trzeba posluchac. Po prostu jest lepiej. Bardziej analogowo jest oddech i przestrzen, gladkosc. Chyba ostatnio byl jakis na hi-fi.pl bo generalnie to ciezko go znalezc.

ASL-777 jest idealny do urzadzen niskopradowych. Troche brak mu ataku przy koncowkach mocy. A jakie wprowadza zmiany to trzeba posluchac. Po prostu jest lepiej. Bardziej analogowo jest oddech i przestrzen, gladkosc. Chyba ostatnio byl jakis na hi-fi.pl bo generalnie to ciezko go znalezc.

A to prawda że nie ma wersji z gniazdami na EU i są tylko w gniazdami na wtyki US? Bo gdyby tak było to zupełny non sens.Wszystkie dobre kable z wtykiem Schuco do wywalenia...hehehe

Pięknie kolega Arek67 to opisał. Ja próbowałem shunyatę hydrę poprawa była duża ale zbyt konturowo i ostro nie w stylu Reimyo. ALS jest dopełnieniem zestawu powinien być w cenie;)Wada to amerykańskie wejścia w stabilizatorze i brak wersji EU. Biorąc wszystko razem zdecydowałem się na kable harmonixa z amerykańskimi wtykami.Teraz jest to dzieło skończone zgodne z zamysłem konstruktora i trafia w moje gusta doskonale. Pan Kazuo Kiuchi dopracował wszystko wyśmienicie. I pomyśleć że jeszcze niedawno nie wierzyłem we wpływ okablowania na system :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.