Skocz do zawartości
IGNORED

High-end odtwarzacze CD

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

ja znam tylko powód oficjalny ze strony formowej nautilusa

moze piszą nieprawde, widac moga sobie na to pozwolic :)

Ty cir w ogóle się znasz niebywale. To z kosza na śmieci u lancstera masz te wszystkie wieści?

na twoją wizje świata i paru wywalonych trolli od lancia trudno juz sie dać nabrać skoro w tym watku to ciągniesz to napisze

a w koszu u lancia- po latach - to chyba ty wyladowałeś więc znasz problem

wracajac do tematu na stronie nautilusa było stosowne info kto jest w jego sieci sprzedajacej accu i od kogo juz nie należy kupowac -prosciej napisac sie nie da

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Czasem bywa tak że ktoś jest dystybutorem a ktoś inny sub-dealerem innego dystrybutora i pierwszy dystrybutor przestrzega przed kupowaniem u innych wiedząc że tamten towar też jest oryginalny.

Takie scenariusze widziałem już kilka razy w różnych branżach.

Nie mówię akurat o Nautilusie i Korisie.

na twoją wizje świata i paru wywalonych trolli od lancia trudno juz sie dać nabrać skoro w tym watku to ciągniesz to napisze

a w koszu u lancia- po latach - to chyba ty wyladowałeś więc znasz problem

wracajac do tematu na stronie nautilusa było stosowne info kto jest w jego sieci sprzedajacej accu i od kogo juz nie należy kupowac -prosciej napisac sie nie da

Wiesz cir, tak się składa, że to mój wątek. I co, nie głupio ci tak się wymądrzać w wątku faceta, którego nazwałeś śmieciem? Z brudnymi butami i pyskiem pełnym obelg do kogoś, to u ciebie normalne?

Panowie się częstują wątkiem. Ja tylko tak, marginalnie.

sly -wpis ostrzegajacy autorstwa nautilusa był wystarczająco jasny i nie mam zamiaru pisac dalej o czyms czego nie czytałes a jednak wiesz lepiej

gospodarz watku -twój to on był może kiedyś za Lukara , juz ci to raz wyjaśniono że twoje wpisy i wątki nie sa twoje

ozdobniki typu buty, pyski, brudy rozumiem ze pomagaja odpowiednio epatować w watku

może dzieci to kiedys ruszało na bocznicy , teraz to jedynie miałkośc i brak polotu na forum

sly -wpis ostrzegajacy autorstwa nautilusa był wystarczająco jasny i nie mam zamiaru pisac dalej o czyms czego nie czytałes a jednak wiesz lepiej

Wiem dlaczego Koris nie współpracuje z Nautilusem i wiem to z pierwszej ręki.

Nie mam powodu nie wierzyć ludziom których znam wiele lat i którzy nigdy mnie

nie okłamali.

A poza tym nie mają żadnego interesu w tym żeby akurat w tej kwestii mnie okłamywać.

gospodarz watku -twój to on był może kiedyś za Lukara , juz ci to raz wyjaśniono że twoje wpisy i wątki nie sa twoje

ozdobniki typu buty, pyski, brudy rozumiem ze pomagaja odpowiednio epatować w watku

może dzieci to kiedys ruszało na bocznicy , teraz to jedynie miałkośc i brak polotu na forum

Niezależnie od twoich nadęć, cudzych wyjaśnień i tego co jest czyje, możesz za chamstwo zarobić bana, bo jak niejednokrotnie wyjaśniałem, nie mam zwyczaju nikogo banować za wyjątkiem osobników dotkniętych chamowatością. Tak więc z łaski swojej licz się ze słowami.

Szukam odtwarzacza z wyjściem regulowanym do zestawu jak w "o mnie". Mam w planach posłuchanie Accuphase DP-510 i Vitus Audio RCD-100, ale jestem otwarty na koncepcje :-)

Drakuul,

Problemem wg mnie, po własnych w tym regionie doświadczeniach, nie jest tu odtwarzacz CD, bez względu na markę, a raczej kiepsko nadającą się do sterowania bezpośredniego końcówka mocy Accu 7100.

Jeżeli chcesz taniej, trzeba ją sprzedać i kupić lepiej nadającą się do bezpośredniego sterowania rzecz. Wszelkie inne dywagacje, w tym te marketingowe, to wg mnie czysta "audiofilska " masturbacja'.:)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Jakbyscie nie wiedzieli to dartzeel najlepsza integra swiata jest. I basta tak mowi branza elberoth. Marketingowe sranie integra jak sto innych solidna glownie z powodu ceny. Ludzie otworzcie oczy

Ty cir w ogóle się znasz niebywale. To z kosza na śmieci u lancstera masz te wszystkie wieści?

sam prowokujesz w tym watku niepotrzebne rozmowy przenosząc żale z innej rozmowy na bocznicy bo jak rozumiec powyzszy wpis

opanuj emocje i nie drzyj szat przy kazdej okazji

bana - prosze bardzo

Przychylę się do opinii Globtrotera - 7100 to nie jest najfajniejsza końcówka do sterowania z odtwarzacza. Chyba lepiej jednak poszukać jakiegoś dobrego pre albo faktycznie sprzedać 7100 (trochę będzie szkoda - wiem ;-) ) i szukać jakiegoś dobrego zestawienia player - końcówka. Sam nie jestem specjalnym entuzjastą pre i myślę, że dobrze spasowany zestaw bez pre potrafi zagrać lepiej w kategoriach rozdzielczości, bezpośredniości i czystości, no ale czasem bez pre się niestety nie da :-)

sam prowokujesz w tym watku niepotrzebne rozmowy przenosząc żale z innej rozmowy na bocznicy bo jak rozumiec powyzszy wpis

opanuj emocje i nie drzyj szat przy kazdej okazji

bana - prosze bardzo

Może jestem zacofany i nie doceniam postępów, jakie w szerzeniu chamskich sposobów bycia każdego dnia na świecie się dokonują, ale dla mnie pisanie w wątku kogoś, kogo nazwało się śmieciem, jest niestosowne i to co najmniej z dwóch powodów. Raz, że do kogoś takiego nie chadza się z wizytą, bo nie jest się tam mile widzianym, co powinno być oczywiste nawet dla mało lotnych umysłów, dwa, że tego rodzaju wizyty obrażają także tego kto je składa, bo skoro założyciel wątku jest śmieciem, to na kiego łazić po jego śmieciowych wątkach?

Tak więc załóż sobie własny elegancki wątek merytoryczny i w nim bryluj, a tu, to sam rozumiesz. A jak nie rozumiesz, to trudno. Rozumienie nie jest dla wszystkich, ani go kupić nie można.

Bądź też łaskaw nie wysilać się z tym "drżeniem" itd. Ani drżę, ani cię znam. W życiu z tobą nie rozmawiałem, a tu ni z tego, ni z owego wcinasz się w cudzą rozmowę z inwektywami pod moim adresem i bez żadnego wyjaśnienia o co ci idzie. Jak ci nie pasowała moja działalność na audiohobby, to czemu wtedy milczałeś? A jak ci nie pasuje tutaj, to po co wpychasz się w mój wątek? A jeśli jesteś kimś innym, jeżeli masz wiele wcieleń, by udawać że tu cię nie ma a na audiohobby jest więcej userów niż jest, to się przedstaw, bym wiedział ktoś zacz i z kim mam "przyjemność".

celem jedynie wyjasnienia- nie czytałem kto jest załozycielem watku , rozmawiałem ze sly nie z toba a ty wcinasz sie z obrazliwym tekstem pomiedzy nas

po raz kolejny napisze to- przenosząc rozmowe z watku na bocznicy w watek merytoryczny

musisz swoje nazwisko jakos wyryć grubsza trzcionka i na czerwono aby w oczy sie rzucało bo mało widoczne a i brylować będzie dzieki temu łatwiej

nie mam klonów , z AH dawno skonczyłem - za długo przebywałes chyba z tymi dzieciakami na AH skoro masz takie pomysły

celem jedynie wyjasnienia- nie czytałem kto jest załozycielem watku , rozmawiałem ze sly nie z toba a ty wcinasz sie z obrazliwym tekstem pomiedzy nas

po raz kolejny napisze to- przenosząc rozmowe z watku na bocznicy w watek merytoryczny

musisz swoje nazwisko jakos wyryć grubsza trzcionka i na czerwono aby w oczy sie rzucało bo mało widoczne a i brylować będzie dzieki temu łatwiej

nie mam klonów , z AH dawno skonczyłem - za długo przebywałes chyba z tymi dzieciakami na AH skoro masz takie pomysły

Myślałem, że jak się kogoś obraża, to przynajmniej na jakiejś podstawie. A tu się okazuje, że z "dzieciakami" na audiohobby od dawna się nie zadajesz, a o mnie nie wiesz nawet, które wątki są moje. Tak sobie po prostu bluzgasz z nudów, bo nie masz nic lepszego do roboty. Gratuluję. To postawa zaiste godna dojrzałego forumowicza, co to się z dzieciakami nie zadaje i głupstwami sobie głowy nie zawraca, tylko konkretnie rzuca mięsem.

Dzięki enzo i globtroter1 ;-) Kurcze, w zalewie "wątków pobocznych" ciężko odnaleźć wypowiedzi na temat ;-)

Z Accu wolałbym się nie rozstawać. Bestia udana jest wyjątkowo. Wiem co może zrobić w systemie pre, bo kilka ciekawostek słuchałem. Najlepiej było z TAD-C2000, choć i tam znalazło się coś do zastrzeżenia :-)

Czyli mam problem? :-)

Posłucham te CD, co już są umówione w kolejce. Zorientuję się.

Wątek jak widzę rozjechał nam się we wszystkich kierunkach. Accuphase dobre, Accuphase złe, może Wadia, może Ayon; dCS najlepszy, dCS do kitu – słowem, pełny przegląd opcji i każdy może coś dla ukontentowania własnych uprzedzeń i preferencji wybrać, by nacieszyć swe ego.

Wprowadźmy w to jakiś porządek w oparciu o odsłuchy, i to nie takie przypadkowe, że ktoś gdzieś tam przez parę minut słuchał i już wie wszystko.

Odtwarzacze Accuphase prezentują wysoką klasę od DP-600 poczynając, ale nie prezentują jednolitego stylu. DP-600 jest najbardziej zadziorny, DP-700 i DP-800 grają podobnie, czyli muzykalnie, słodkawo, z wysoką temperaturą przekazu, ale i ze sporymi wymogami co do reszty toru, by tę muzykalność wydobyć i by nie miała charakteru "mulenia". DP-900 to jeszcze inna bajka. Od tamtych bardziej neutralny i w jakimś trudnym do opisania znaczeniu jakby nieco zdystansowany względem tego co przekazuje, co nie zmienia faktu, że prezentuje najwyższą klasę z nich wszystkich.

Odtwarzacze Accuphase mają ciekawą przypadłość w postaci nabierania jakości brzmieniowej dopiero po bardzo długim okresie od włączenia napięcia i w związku z tym w ogóle nie powinno się ich wyłączać.

Odtwarzacze Ayona. Słuchałem wszystkich, a wszystkie najlepsze miałem w domu. Prezentują inną szkołę za wyjątkiem nie produkowanego już CD-3. W odniesieniu do wysokich Accuphase są trochę jak słuchawki Sennheiser HD 600 względem HD 800. Grają dynamicznie i bezpośrednio, ale mają tendencję do technicznego brzmienia, które resztą toru trzeba rugować. Przede wszystkim brak im jednak śpiewności. Linia melodyczna schodzi na plan dalszy, a na pierwszym dominuje brzdęk!, bach! i trach!

Słuchawkom ultramelodyjnym, jak Stax SR-Omega bardzo się to podobało, a dosadnym jak AKG K1000 nie bardzo.

Moim zdaniem Ayon CD-5s jest słabszy od Accuphase DP-600 i to dość zdecydowanie.

Przeciwieństwem Ayonów jest Lector CDP-7. To sama linia melodyczna i wspaniała średnica kosztem dynamiki i przestrzeni za bardzo umiarkowane pieniądze. Ale wygrzewać toto trzeba parę miesięcy.

Wadię słuchałem tylko jedną – 861 chyba. Dobre brzmienie; przenikliwe ale jednocześnie bardziej muzykalne niż u Ayona. Wadia ma jednak problemy z serwisem. Tak twierdzi Nautilus.

Metronome jednopudełkowy jest jak za swoją cenę słaby. Słabszy od nie produkowanego już Accuphase DP-78 i tym bardziej od DP-600. Za to dzielony to wulkan energii. Fenomenalna dynamika i żywiołowość. Gdybym miał wybierać między nim a DP-900, nie byłbym pewien wyboru, choć różnica w cenie jest trzykrotna.

Podobnie do Metronome gra Grand Lektor od Ancient Audio, ale jest droższy.

Naim CD 555 to bardzo dobra maszyna za bardzo niedobre pieniądze. Może teraz z drugiej ręki jest do przełknięcia. Nie wiem, nie śledzę.

Legendą i podobno klasą dla siebie w dziedzinie muzykalności jest Linn Sondek. Nie słuchałem, ale widziałem ofertę – 9 tys. dolarów. Nie wiem czy są jeszcze do niego części. Pod względem wzorniczym prezentuje się fenomenalnie.

Żadnego dCS nie słuchałem, bo mi nie chcieli pożyczyć. Nie słyszałem też żadnego Reimyo. Słuchałem za to średniego MBL i mi się nie bardzo podobał.

Żadnego dCS nie słuchałem, bo mi nie chcieli pożyczyć. Nie słyszałem też żadnego Reimyo. Słuchałem za to średniego MBL i mi się nie bardzo podobał.

Piotrze, z dcs to nie masz co żałować ale cdp Reimyo warto posłuchać bo moze się podobać pomimo pewnych ogrniczeń.

Osobiście z całej tej listy palmę pierwszeństwa przyznaję za dzwięk i analogowość

ACCUSTIC ARTS drive II i ACCUSTIC ARTS Tube II mk.2 dac.

Niemiarodajny to ty kolego bum1234 jesteś!

Miarodajne i dosyć powtarzalne są opinie osób które znamy i szanujemy za ich profesjonalne podejście do zagadnienia.

Oczywiście każdy może mieć jakieś tam preferencje i to słyszymy w sprzętach słuchanych po przeczytanej wcześniej recenzji!!! Można nie lubić technicznego brzmienia ale również można nie lubić nadmiaru słodyczy na dodatek jeśli się coś przesadzi z neutralnością to można otrzymać martwy dźwięk. Muzyka z dynamiką na sterydach to też zły kierunek i dla tego uważam że dobry smak słynne złote proporcje to bardzo rzadkie zjawisko odciskające się piętnem na gotowym wyrobie. To tylko początek drogi później jest doprawienie całego sprzętu odpowiednimi komponentami.Jak to wszystko zagra ze się nie chce wychodzić to znaczy że TO JEST TO.

Subiektywnie uważam że Nagra CDC to bardzo muzykalny CD i za bardzo nie trzeba później kombinować z całym torem, w sumie można ją nawet wpiąć bezpośrednio do monobloków.

W sumie to dziwne jak mało osób mimo ze jest dostępna w kraju ją słuchało?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gryphon Adagio.

Mam od paru lat.Subiektywnie odpowiada mi do tego stopnia,że nie szukam doskonalszych.

Tych ostatnich paru by się znalazło,ale po co szukać,przepłacać,ponownie konfigurować..,gdy posiadany dostarcza wielu emocji z muzykalnością na czele.

Dziś stoją po +- 3-4 tyś$ i to nie wygórowana cena za udany egzemplarz.

Tak,bo wydawać i mielić klocki na okrągło można w nieskończoność.

W tej całej pogoni, przeleci nam życie i muzyka,a obudzeni u przedproża emerytury stwierdzimy,ze przewaliliśmy tony sprzętu i.., i pozostanie refleksja,ze przewalili,to nas-na sporą kasę.

Gdzieś w tym całym dążeniu jest granica,rozsądek,kompromis.Adagio jest właśnie jedną ze składowych tego kompromisu.

a ja kiedyś jak słuchałem adagio i to była masakra i to w krótkim torze bo słuchawkowym - miałem kilka wzm. słuchawkowych i cd playerów i IC na zmiany i adagio wypadł gorzej niż kilkukrotnie tańsze odtwarzacze - musisz mieć tor mega "żyleta" że jakimś cudem się wpasował - niebęde się rozpisywał o dźwięku bo niepamiętam szczegółów

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.