Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

No ok, ale tak jest wszędzie, a jednak nie wszędzie jest śmierdząca duchota. Skoro natury ludzi nie da się zmienić, to trzeba wybrać takie miejsca gdzie jest skuteczna wentylacja.

Tam gdzie wystawcy pamiętają, aby przynajmniej raz na godzinę przewietrzyć, problemu nie ma. Takie przykłady znajdziesz w bardzo wielu pokojach. Dlatego za rok zamierzam zatrudnić 'BHPowca', którego jedynym zadaniem będzie chodzenie po pokojach i napominanie wystawców.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nawet jak wsadzisz tam 15 wypachnionych osób w najdroższych garniturach. Klimatyzacja nic tu nie pomoże. Powietrze będzie zimniejsze, ale dalej - skisłe. Aby temu zapobiec, musisz mieć wymianę powietrza rzędu kilkudziesięciu m3 na godzinę

Normy zalecaja minimum 10l na osobe na sekunde, wowczas nie ma prawa nastepowac nieznosna kumulacja odoru od ludzi.

Tam gdzie wystawcy pamiętają, aby przynajmniej raz na godzinę przewietrzyć, problemu nie ma. Takie przykłady znajdziesz w bardzo wielu pokojach. Dlatego za rok zamierzam zatrudnić 'BHPowca', którego jedynym zadaniem będzie chodzenie po pokojach i napominanie wystawców.

Czy mozesz odpowiedziec czy w przyszlym roku jest 20lecie AS czy 19lecie, bo pierwsze AS bylo w 1997 ,tak mi zwrocono uwage?

1997 pierwsza wystawa, więc w 2016 równo 20 edycja.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Dlatego za rok zamierzam zatrudnić 'BHPowca', którego jedynym zadaniem będzie chodzenie po pokojach i napominanie wystawców.

Nic mu sie tez nie stanie, jak przebiegnie sie z workiem na smieci i pozbiera papiery i inne smiecidla.

Dodatkowo w nocy niech sie przejedzie odkurzaczem po korytarzach i bedzie dobrze i milo chodzic po hotelu.

Edytowane przez Stasiop

Nic mu sie tez nie stanie, jak przebiegnie sie z workiem na smieci i pozbiera papiery i inne smiecidla.

Dodatkowo w nocy niech sie przejedzie odkurzaczem po korytarzach i bedzie dobrze i milo chodzic po hotelu.

Taki jest plan i to było kolejne moje niedopatrzenie w tym roku. Zawsze hotel wystawiał kosze na półpiętrach - w tym roku ktoś zapomniał, mnie nie było ... jak przyjechałem w sobotę po południu to się załamałem.

Szczęśliwie, to jedna z tych rzeczy które łatwo poprawić.

Dziękuję ci za jakże cenną radę.

Ja to rozumiem ciezko jednej osobie wszystkiego dopilnowac, ale takie sprzatanie i utrzymywanie porzadku na non stopie to jedna z najwazniejszych rzeczy jest, bo to wystawia opinie calej imprezie.

To organizator wszystkiego pilnuje sam ? To rzeczywiście musi być trudne. A nie, to ok. Czasami wobec tego musi być brudno.

Edytowane przez jello

Nie oszukujmy się, ludzie także mogli by się organizować i nie śmiecić, tylko poszukać kosza - prócz ogarnięcia się, mogli by się także myć...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

To organizator wszystkiego pilnuje sam ? To rzeczywiście musi być trudne. A nie, to ok. Czasami wobec tego musi być brudno.

Po raz pierwszy w 19 letniej historii ktoś z hotelu zapomniał (mimo że miał zlecone na piśmie) wystawić dodatkowe kosze na półpiętrach - właśnie dla tych syfiarzy, którzy nie są w stanie zanieść niechcianego prospektu do kosza, tylko rzucają tam gdzie stoją.

Poprawiłem to w sobotę późnym popołudniem, jak przyjechałem do hotelu.

Jak już wspomniałem, szczęśliwie jest to sprawa prosta do ogarnięcia, i w przyszłym roku wpisze to dodatkowo na listę rzeczy do kontrolowania.

Co roku trafi się jakiś fakup i co roku jesteś o tę wiedzę mądrzejszy. Wszystkiego nie przewidzisz.

Jak sam kiedyś zorganizujesz (jednoosobowo) wystawę na której ma 140+ wystawców, i która dla ułatwienia odbywa się w 3 różnych lokalizacjach - to porozmawiamy.

Moze pomoglby nieco wiekszy zespol osob odpowiedzialnych ?

Sam organizowalem w zyciu wiele rzeczy i generalnie stawiam na prace zespolowa z silnym liderem.

Silny lider juz jest, moze czas na zespol?

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Po raz pierwszy w 19 letniej historii ktoś z hotelu zapomniał (mimo że miał zlecone na piśmie) wystawić dodatkowe kosze na półpiętrach - właśnie dla tych syfiarzy, którzy nie są w stanie zanieść niechcianego prospektu do kosza, tylko rzucają tam gdzie stoją.

Poprawiłem to w sobotę późnym popołudniem, jak przyjechałem do hotelu.

Jak już wspomniałem, szczęśliwie jest to sprawa prosta do ogarnięcia, i w przyszłym roku wpisze to dodatkowo na listę rzeczy do kontrolowania.

Co roku trafi się jakiś fakup i co roku jesteś o tę wiedzę mądrzejszy. Wszystkiego nie przewidzisz.

Jak sam kiedyś zorganizujesz (jednoosobowo) wystawę na której ma 140+ wystawców, i która dla ułatwienia odbywa się w 3 różnych lokalizacjach - to porozmawiamy.

Adamie krytykują Cię ludzie bez pojęcia! Dwa lata pracowałem w bardzo dużym obiekcie sportowym położonym na 18 hektarach powierzchni miejskiej. Mimo dużej ilości przeze mnie zarządzanego personelu co jakiś czas sprawa wymyka się z pod kontroli! Codziennie miałem kilometry w nogach żeby to dopilnować ale zawsze potrafił się znaleźć idiota i sobie "rozbić" głowę na własne życzenie.

W Twoim przypadku impreza jest z doskoku, przypadkowi ludzie na przypadkowych stanowiskach (choćby to opuszczenie w niedziele punktu sprawdzania biletów) Nie ma czasu żeby na tym nadążyć w realnym czasie.

Jak dla mnie przy takich warunkach pracy mocna 4 i tak trzymać!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

syfiarzy, którzy nie są w stanie zanieść niechcianego prospektu do kosza

Brzydkie określenie, ale adekwatne do zachowania. Takiego zwykłego na ulicy, a tym bardziej wśród "audiofilskich elit", które z racji wrażliwości i tak wysublimowanych zainteresowań powinny wiedzieć co się robi ze śmieciami, nawet jeśli nie ma kosza w zasięgu ręki...

Ale to drobnostka w całym organizacyjnym trudzie.

20-ta wystawa pewnie będzie jeszcze lepsza, czego organizatorowi i nam wszystkich życzę!

Moze pomoglby nieco wiekszy zespol osob odpowiedzialnych ?

Sam organizowalem w zyciu wiele rzeczy i generalnie stawiam na prace zespolowa z silnym liderem.

Silny lider juz jest, moze czas na zespol?

To nie była kwestia (braku) ludzi, tylko braku odpowiednich wytycznych. I w tym sensie, jest to proste do poprawienia.

W tym roku miałem trochę pecha, bo aż 5 osób z zespołu który pracuje przy AS od wielu lat, z różnych powodów nie mogło być na imprezie, co także nie pomogło.

prócz ogarnięcia się, mogli by się także myć...

W takim razie Elberoth powinien przesunąć termin wystawy po św. Wielkiej Nocy lub ew. po Bożym Narodzeniu.

Wtedy będzie duże prawdopodobieństwo ,że na wystawę zawitają wykąpani "ałdjofile" ;)

Niestety sam przechodziłem ten etap kiedy należy zrozumieć ,że trzeba zatrudnić więcej ludzi bo sam po prostu nie ogarniesz wszystkich problemów.

Wiem ,że dobrego i odpowiedzialnego pracownika znaleźć jest bardzo ciężko ale niestety choćbyś na głowie stanął i wydłużył dobę do 48 godz. nic to nie pomoże a firma mając deficyt wykwalifikowanego personelu traci na reputacji co siłą rzeczy przekłada się na zyski a w dalszej perspektywie na możliwość zatrudnienia wykwalifikowanych ( dobrze opłacanych ) pracowników.

I kółko się zamyka ;)

pozdr.

Mi się podobało, zawsze jest coś do poprawy, ale co roku jest lepiej. Gratulacje!

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Sama możliwość bez słuchania a oglądania sprzętu już daje radochę :D

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Sama możliwość bez słuchania a oglądania sprzętu już daje radochę :D

Tak wtedy sobie np. idę do galerii sztuki współczesnej w BWA w Krakowie ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 2 tygodnie później...

Właśnie wróciłem z Sofii, gdzie w siedzibie firmy Thrax miałem okazję posłuchać m.in. kolumn The Sonus faber. Powstało tylko 30szt tych kolumn.

Powiem tak: świat nie stracił na tym, że kolumny te nie są już produkowane :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-579-0-81910000-1448830151_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widząc, że jesteś. :)

Nadal używasz Regena? Możesz napisać coć więcej o jego wpływie na dźwięk w Twoim sytemie?

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Od 5 miesięcy nic nie używam, bo nie mam czasu słuchać :(

Ale mam nadzieje trochę zimą nadrobić.

Właśnie wróciłem z Sofii, gdzie w siedzibie firmy Thrax miałem okazję posłuchać m.in. kolumn The Sonus faber. Powstało tylko 30szt tych kolumn.

Powiem tak: świat nie stracił na tym, że kolumny te nie są już produkowane :)

Sonus bez Franco to nie to samo ...

Nadmienię jeszcze tylko, że te kolumny Thrax bardzo mi się podobały. Duży, prawdziwie trójwymiarowy dźwięk, świetna stereofonia no i coś na co ostatnio zwracam coraz większa uwagę - bardzo 'żywe', dynamiczne brzmienie, czyli przeciwieństwo tych wszystkich brytyjskich monitorów o niskiej efektywności, które grają może i dźwiękiem niepodbarwionym, ale są w stanie uśpić człowieka po chwili słuchania. Jak zagrał saksofon to człowiek miał wrażenie że wykonawca jest w pokoju.

Głośnik podobał mi się mimo tubowego wysokotonowego, co było pewnym zaskoczeniem - być może to przez tą aluminiową obudowę ;)

Firma w Polsce całkowicie nieznana - sam o niej mało wiedziałem. Okazuje się, że ma duży i bardzo nowoczesny park maszynowy (zrobiony za granty z EU). Sami produkują aluminiowe obudowy i sami je anodują. Robią to tak dobrze, że swoje obudowy robi u nich m.in. Vitus Audio.

Na Mono and Stereo ukazał się ciekawy opis fabryki Thraxa, z mnóstwem zdjęć:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety dzwiek Trax-a takie sobie, srednie granie, niczym specjalnym sie ten sprzet dzwiekowo nie wyroznia, obudowy faktycznie robia bardzo ladne i chyba na tym polu nalezy doszukiwac ich rynkowego sukcesu.

Edytowane przez Stasiop

Miałem u siebie DAC Thraxa i był bardzo dobry.

No jesli DAC ktory oparty jest o moduly MSB moze byc bardzo dobry to ja jestem chinska ksiezniczka, ale dziwne nie jest jak Kaliope ci gra, to juz wszystko jasne.

Monobloki juz lepsze.

Edytowane przez Stasiop
  • Pokaż nowe odpowiedzi