Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

To mieliśmy ten sam wzmacniacz - paździerz jakich mało, lol. 25kg, dual mono, a anemia taka, że się muzyki odechciewało słuchać. Zmieniłem, na Pioneera A400X. Dwa razy lżejszy i 3x lepszy.

Chwilowo zupełny brak czasu. Ale sprawa jest aktualna.

To prawda.

A mi też przyszła pora na sentymenty ,szukam swojego rbx565 . Miesiąc temu spotkała mnie tragedia gdy okazało się że z magazynku staroci zniknoł mój radmor którego ojciec oddał na złom.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Moda na korniki zatacza coraz szersze kręgi. Tak trzymać. Misie podoba. Ale zostanę przy moim Naku 670ZX.

5639796473_a840d80368_b.jpg

Strach się bać co będzie pokazywane w Warszawie w listopadzie. Wymóg: jeden kornik na każdym stoisku :).

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Elb, czy Ty przypadkiem nie zwariowales ? Czy to zapowiedz nowej formuly AS ktora teraz bedzie sie nazywac Audio Szrot, AS - ten sam skrot ..... ;-)

To się teraz nazywa wintydż ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Co do wspominek to dawno temu marzyłem o dzielonym wzmacniaczu Technics wertując katalog Panasonic. Dziś czasem mam chęć to kupić tylko widzę że te tańsze dzielone zestawy miały kiepskie recenzje już w latach 90 tych...

Pare zdjęć technicsa i bach zesłanie do hi fi

Ha ha ha - ot taka, mała złośliwość moderatora. Zapewne babaturator, bum albo szymon donieśli :)

Co do wspominek to dawno temu marzyłem o dzielonym wzmacniaczu Technics wertując katalog Panasonic. Dziś czasem mam chęć to kupić tylko widzę że te tańsze dzielone zestawy miały kiepskie recenzje już w latach 90 tych...

Bo to brzmieniowa chała. Była i jest. Tego wielkiego Technicsa SU-V900, za którego teraz na Allegro krzyczą 2500zł, zamieniłem na Pioneera A400X. Był 2x mniejszy i ważył połowę. Za to grał 3x lepiej. I można go teraz kupić za ~600zł.

Technicsy można kupować chyba teraz tylko z sentymentu. Co też czynię.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ponieważ Wielce Szanowny moderator Vlad, uznał, że cytuje:

Ten wątek przestał mieć cechy wspólne z zakładką hiend.

A więc możesz mieć jeden z najlepszych i najbardziej znanych pokoi odsłuchowych w kraju, jeden z najlepszych systemów w kraju, możesz opisać w tym wątku kilkadziesiąt/kilkaset urządzeń hi-end z przedziału od 10.000 do 500.000zł, a jeden post o kupnie z sentumentu magnetofonu Technicsa (stanowiący 1/1000 kontentu) sprawia, że wątek przestaje być hi-endowy.

Gdybym tydzień nad tym myślał, to bym nie wymyślił, LoL.

Ale widać są tu tęższe głowy niż moja na forum.

Mój Boże, uraziłem ego pana Adama. Najuniżeniej przepraszam W swej głupocie, widząc jak ten watek więdnie a jego Szanowny Autor zaczyna reanimować go bypassem sentymentalizmu do szrotu minionej epoki uznałem, że lepiej przenieść go do mniej "prestiżowej" zakładki.

Ale gdzież mnie chudopachołkowi do odgadywania zamyśleń i celów działania pana Adama.

Jeszcze raz uniżenie przepraszam i natychmiast przywracam wątek do zakładki HiEnd. W ramach rekompensaty podepnę go w zakładce, aby nikt NIGDY nie poważył się go sprofanować.

Jeszcze raz upraszam o wybaczenie.

Ha ha ha - ot taka, mała złośliwość moderatora. Zapewne babaturator, bum albo szymon donieśli :)

:-)))

Tak. To znamienne, jacy Wy wielcy tego Forum, jesteście w swym człowieczeństwie maluczcy.

Ubolewam i współczuję.

Vlado vel Vladomord, proszę Cię - przynajmniej się nie ośmieszaj na koniec.

Upały som okrutne a później przyjdzie jesień i AVS i nagle ten chłód nie wiadomo skąd powiał i taka jedynie słuszna decyzja powrotu w stare miejsce zaistniała ;)

Wracając do tematu ogórkowego; jak Ci Adamie te vintagowe wykopaliska chodzą na tych najnowszych kablach, listwach zasilaczach. Czy tamten vintagowe sprzęt też jednak jest tak podatny na te modne obecnie mecyje :D

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Chodzą świetnie - diody się świecą, wyświetlacze mrugają, kasety się kręcą. Jak to gra to nie mam bladego pojęcia. Nawet kabli normalnych nie da się podłączyć (czego trochę żałuję, bo chciałem zrobić najdroższy system Technicsa w historii: Magico M3 + Gigawatt + Technics :)

Proponuje kolegom ze spam-forum o ograniczenie się do plucia na mnie na swoich łamach. Tutaj wasze jakże "mądre i przemyślane rady" na odległość śmierdzą fałszem i nikogo nie interesują.

Panowie proponuję zakończyć jałową dyskusję. Tym bardziej ciężko podejrzewać moderatora o złośliwości wobec osób od lat udzielających się na Forum i wnoszących wiele pozytywnych rzeczy.

Podejmowane decyzje często podobają się jednym, przy tym niekoniecznie innym. Jak to w życiu - wszystkim nie dogodzisz.

Kończmy więc ze wzajemnymi animozjami i przepychankami.

Mod.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Mogę dostać odpowiedz za co dokładnie dostałem trzy punkty ostrzeżenia ?

Wedle podpiętego paragrafu z regulaminu, za atak na Moderatora.

Zatem zadam pytanie, która z moich wypowiedz była atakiem? Proszę o odpowiedz - jawną?

Wszystkie odpowiedzi zawiera opis kary. Wątki nie są miejscem dyskusji o pracy moderacji. Odwołanie od otrzymanej kary składać należy do ADMINISTRACJI FORUM.

Czasy plucia w watkach na moderatorów na AS już minęły. Powyższy wpis uznaje za złośliwy trolling.

Też dostałem punkty . Ciekawe bo nie atakowałem moderatora. Cóż.....

I w opisie kary nic nie było napisane? :-)))

Ten wpis zaliczam jako złośliwy trolling.

500.000

No, pojechał Kolega ostro, tradycyjnie odnoszę się do wpisów, jeśli podejmowany jest temat czegoś " naj ", wszyscy wiedzą że zajmuję się innowacjami, proszę przyjąć że dźwięk z urządzenia w pułapie, który przytoczyłem, jest z gatunku " uchylenia okna " w porównaniu do " wyjścia na balkon " i może jeszcze rozglądania się, na co pozwala już stan techniki lecz nie stosuje się, z różnych powodów.

Tak to jest z innowacjami, wychodząc na balkon w nowo budowanym budynku warto popatrzeć czy on tam już jest :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Panowie proponuję zakończyć jałową dyskusję. Tym bardziej ciężko podejrzewać moderatora o złośliwości wobec osób od lat udzielających się na Forum i wnoszących wiele pozytywnych rzeczy.

Podejmowane decyzje często podobają się jednym, przy tym niekoniecznie innym. Jak to w życiu - wszystkim nie dogodzisz.

Kończmy więc ze wzajemnymi animozjami i przepychankami.

Mod.

W takim razie proponuję usunąć wszystkie wpisy odnoszące się do niefortunnej decyzji o przeniesieniu wątku. Wpisy te przecież nic nie wnoszą w dziedzinie audio i pozostawianie ich na lata jest bezużyteczne.

SoTM SMS-200 / Lampizator DHT DAC / NAF 845+Amati / Cessaro Chopin  

W takim razie proponuję usunąć wszystkie wpisy odnoszące się do niefortunnej decyzji o przeniesieniu wątku. Wpisy te przecież nic nie wnoszą w dziedzinie audio i pozostawianie ich na lata jest bezużyteczne.

Ocenę fortunności lub nie decyzji o przeniesieniu, pozostawmy jako nieaktualną. Watek przywróciłem. Zajście byłoby "bezkrwawe", gdyby Adam po zapytaniu mnie przez PW kto przeniósł watek, otrzymawszy odpowiedź, napisał mi na PW to co odwetowo i złośliwie zamieścił w wątku.

Cała reszta to pokłosie zwykłych ludzkich emocji i ambicji :-)

Masz słuszność i ja jestem tego samego zdania, jednak nie będę usuwał wpisów Adama a pozostawienie je bez odpowiedzi, byłoby krzywdzące dla moderacji. Zatem niechaj Adam podejmie decyzje czy usunąć wszystko po tej potyczce w Jego wątku.

Aleś ty wrażliwy się zrobił!

Oczywiście Ty Drogi Przyjacielu jesteś wolny od tej przywary. Prawda??? :-))

Czasy paltonowskie to już przeszłość na AS. Roztrząsanie decyzji moderatorów, plucie na nich i kpiny na otwartym Forum, to przeszłość. Prawidłowa droga do apelacji na decyzje moderatorów jest jedna i wszem znana.

Ci którzy tego nie chcą zrozumieć, maja i będą mieli problemy i powód do uznawania moderatorów za swych wrogów. Oczywiście cierpiąc w swym przekonaniu za niewinność :-)

Proszę Wszystkich o zakończenie dyskusji o wczorajszym zajściu i powrót do tematyki wątku.

Dalszy trolling będzie karany zgodnie z Regulaminem Forum.

Panowie, wielu ludzi przeszło z audiostereo na inne fora ze względu na panujący tutaj burdel ( przepraszam za dosłowność ale tak to wygląda ). Wątki o konkretnym temacie początkowo interesujące zmieniają się w jakieś hyde parki, wycieczki osobiste, tablice reklamowe, prywatnej wojenki między forumowiczami itd co niczemu nie służy, a na pewno nie buduje zainteresowania tym forum. Stąd decyzja moderatora była ze wszechmiar słuszna, powinna być jednak poprzedzona systemem ostrzeżeń.

Ja też miałem kiedyś Technicsa i z chęcią wymienię się spostrzeżeniami o nim w wątku jemu poświeconym. Natomiast dodałem ten wątek do obserwowanych, aby poczytać i wymienić się spostrzeżeniami o sprzęcie top high-end. Robienie z niego wątku sentymentalnego spowoduje, że za chwilę pojawią się wpisy, że Pionier z Baltony był lepszy, a NAD z importu zza żelaznej kurtyny i tak rządził. Tylko nie o tym tutaj miała być mowa.

Proponuje więc "nowe otwarcie" i powrót do tematu zdecydowanie współczesnych zabawek Elberotha:-)

Moderacja: brawo tylko za wolno :-)

Wątek jest poświęcony sprzętowi Elberotha i on ma prawo zamieszczać info o każdym sprzęcie który kupił lub posiada i nie ważne czy to sprzęt za 100€ czy za 100 000 € bo to jest jego nirvana. I nigdzie nie napisane ze ma to być cena za klocek powyżej np 1000€ .

Otóż mylisz się.

To wątek założony przez Elberoth'a, a nie jego własność. O tym czy profil dyskusji w danym wątku jest zgodny z miejscem (zakładka) w którym jest publikowany, decyduje moderacja Forum.

Watek o uprawnieniach jakie wymieniłeś to watek klubowy. Wtedy tak, może w nim zamieszczać co tylko chce, banować kogo chce i za co chce.

Ale ten watek, to wątek w zakładce HIEnd! I moderacja wymaga aby user o takim doświadczeniu i autorytecie jak Adam, prowadził go na poziomie HiEnd!

Bo inaczej od kogo w tej ekskluzywnej zakładce mam wymagać odrobiny profesjonalizmu jak nie od redaktorów mających tu swe watki?

Vlado vel Voldemort,

a ja się nie zgadzam z Tobą. To, że to jest hi end, nie znaczy że nie można tutaj pisać o klockach vintage albo tańszych z dalszych czasów. To o czym piszesz to snobizm w najgorszej postaci, bo z gory zakładasz że coś taniego lub starego, a już, o bój się Boga z nalepką Technics czy Pioneer grać nie może.

Przypomina mi to forum zegarkowe, gdzie ludzie często piszą że kupiliby zegarek X, ale chyba jednak kupią 5 razy droższego Rolexa albo Omegę, bo "marka się lepiej kojarzy". Oczywista odpowiedź która regularnie zaczęła się pojawiać na takie wątki to "nie bądź snobem". I tutaj to samo. Wielu ludzi tu ma kompleks hi-endu, mało kto się przyzna że coś drogiego mu nie gra, a potem są Vitusy, Levinsony I inne cuda w cenie samochodu na sprzedaż.

Czas na upgrade: RS-BX828 czyli 3 głowice i dwa wałki przesuwu taśmy

aS9uuO.jpg

Co ciekawe, wpadł do mnie wczoraj znajomy (właściciel m.in. stacka Vivaldiego i Avalonów ISIS) i od razu zaproponował mi, że odkupi RS-BX727, no bo przecież dwa decki mi nie są potrzebne. A jemu, do jego systemu za grubo ponad 1mln zł, będzie pasował jak znalazł :)

Technics znowu w modzie.

Edytowane przez Elberoth

O ja ... wieczorem przeszukam ebay , dla mnie taki techniks w tamtych czasach to był hiend musiałem sprzedać Atari 65xe żeby go kupić i jeszcze chyba finezje.

Finezję 1 też miałem ... wymieniłem na Technicsa RS-B965.

A swoją drogą, zbieractwo chyba u mnie się nasila, bo rok temu, też z sentymentu, kupiłem:

- C64

- VIC20

- Amigę 1200

- Atari 800XL

- Atari 130XE

- ZX Spectrum 48k (gumiaka)

- magnet do C64 w stanie New Old Stock

- magnet do Atari w stanie New Old Stock

- 4 joysticki Quickshot (różne modele) w stanie New Old Stock

Nawet teraz, piszę tego posta siedząc w koszulce Commodore C64 :)

Oczywiście, z braku czasu, nic z tego co kupiłem nawet nie odpaliłem.

a ja się nie zgadzam z Tobą. To, że to jest hi end, nie znaczy że nie można tutaj pisać o klockach vintage albo tańszych z dalszych czasów. To o czym piszesz to snobizm w najgorszej postaci, bo z gory zakładasz że coś taniego lub starego, a już, o bój się Boga z nalepką Technics czy Pioneer grać nie może.

Widzisz problem jest w tym, że ty kreujesz sobie mój obraz według chwilowej zachcianki i piszesz jakbyś mnie znał od dziecka :-)

A że piszesz wyłącznie fanaberie poświadcza fakt, że jestem wielkim amatorem elektroniki "vinatage" o tym wiedza wszyscy piszący w zakładce Analog. Posiadam swe kąciki sentymentalne poskładane z zestawów HiFi Unitry z lat 1978-1986, bo tylko te mnie interesują z polskiej produkcji. Z reszty produkcji świata, posiadam ponad 40ści decków kasetowych i po kilkanaście sprzętów pozostałego rodzaju.

A jednak nie wpadłem na pomysł uznania, że do pisania o nich, zakładka HiEnd to najlepsze z możliwych miejsc na tym Forum.

• Pokaż nowe odpowiedzi