Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

ze wzgledu na 3D obejrzalem sobie: underworld przebudzenie i nowy resident evil retrybucja - ani jednego ani drugiego nie polecam, straszna slabizna, przy czym resident jest jeszcze slabszy od juz bardzo slabego underworlda

chwilowy brak działalności w audio.

"Kod Karola Wielkiego".

To polskie tłumaczenie tytułu mające pewnie pomóc w zwiększeniu oglądalności poprzez nawiązanie do wcześniejszego "da Vinci". Film w pokrewnym tonie.

Czego chcieć od prostej rozrywki ? Taka ma być i już. W tym przypadku jednak dopowiem: można jeździć niemieckim samochodem, ale nie powinno się oglądać niemieckich filmów.

ps: uroda głównej bohaterki też nie przypadła mi do gustu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Antymalkontent wyminiowne przez ciebie filmy ogladales na kompie czy na duzym tv? Bo residenta evila jeszcze nie ma w sprzedazy - to rozumiem ze film sciaganany z netu...

lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Antymalkontent wyminiowne przez ciebie filmy ogladales na kompie czy na duzym tv? Bo residenta evila jeszcze nie ma w sprzedazy - to rozumiem ze film sciaganany z netu...

lolek

na duzym TV bluray-ripy 3D z netu, ze wzgledu na 3D i rodzine ktora byla na swietach i chciala cos obejrzec w 3D, takiego gatunku filmow nie kupuje,

ostatnio ogladany: Skora w ktorej zyje - mi sie podobal chociaz ogladalem z przymrozeniem oka (bez analizy bledow co realne a co niemozliwe do zrobienia obecnie) tzw. psycho-doktorek i jego metody, polecam

Edytowane przez antymalkontent

Ok dzieki po prostu generalnie ty takiego kina nie ogladasz, lubisz co innego wiec i nie dziwne ze takie klimaty nie odpowiadaja Tobie. Pozdrawiam

lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Ok dzieki po prostu generalnie ty takiego kina nie ogladasz, lubisz co innego wiec i nie dziwne ze takie klimaty nie odpowiadaja Tobie. Pozdrawiam

lolek

ogladam rozne filmy s-f tez np. prometeusz czy ostatni batman mi sie podobal z s-f, czy nawet pamiec absolutna chociaz jest to prosty przewidywalny film mnie zaciekawil, zalezy od filmu

• Moderatorzy

FAŁSZYWY SENATOR :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - głupia komedia z E Murphym - wnikliwa analiza i parodia działania współczesnego systemu politycznego - to najlepsze co oglądałem w te święta - POLECAM

VALHALLA:MROCZNY WOJOWNIK:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , Vikingowie, ciągła walka i podróż na koniec świata, niesamowity klimat filmu, piękna sceneria, ale film bardzo specyficzny - FILM DLA AMATORÓW KWAŚNYCH JABŁEK

PSY WOJNY :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Ch Slater, Sean Bean - grupa milionerów chce zasmakować wojny - GNIOT

PĘTLA CZASU - LOOPER :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Bruce Willis, płatni mordercy zabijają ofiary przysyłane z przyszłości, w kontraktach mają klauzulę iż muszą zabić samych siebie, do Die Hard czy Ostatniego Sprawiedliwego się nie umywa , można zobaczyć dla Willisa i ewentualnie małego chłopca - ogólnie KIEPSKO

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

This Must Be Place z muzyką Davida Byrne'a i właściwie tylko dla niego obejrzałem ten przedziwny, nudny jak diabli, film drogi:)

Polski tytuł "Wszystkie odloty Cheyenne'a" beznadziejny, tym bardziej, że filmie mamy wyborne koncertowe wykonanie "This Must Be Place" przez samego Byrne z zespołem (to przecież stary kawałek Talking Heads).

Jako ciekawostka w jednej z głownych ról występuje Eve Hewson, córka Bono.

Ukryta Zawartość

I jeszcze świetny cover "Lay and Love" , w oryginale Bonnie Prince Billy a tu zespół The Pieces Of Shit:)

Tylko, że kapela to oczywiście wymysł Byrne'a i istnieje tylko w filmie.

Ukryta Zawartość

Jeśli już wcześniej ktoś pisał o tym filmie, to z góry przepraszam, ale nie chce mi się przekopywać przez wątek :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez aster_
Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 2.01.2013 o 15:33, stench napisał:

VALHALLA:MROCZNY WOJOWNIK: http://www.filmweb.pl/film/Valhalla%3A+Mroczny+wojownik-2009-391382 , Vikingowie, ciągła walka i podróż na koniec świata, niesamowity klimat filmu, piękna sceneria, ale film bardzo specyficzny - FILM DLA AMATORÓW KWAŚNYCH JABŁEK

Raczej nie polecam. Obejrzałem i nie mogłem się doczekać końca. Zero sensu i akcji. Zero gry aktorskiej, bo nie ma czego grać. Może w kategoriach jakiejś pracy artystycznej można to rozpatrywać ale na pewno nie jest to dobry film. Niestety nie ma tu żadnego sensu. Paru facetów na skałach, potem na łódce we mgle i na koniec znowu las i skały. Nie ma żadnej scenografii, żadnego umocowania w czasie i miejscu. Choćby fikcyjnym.

Sprawę troche ratują bardzo realistyczne i brutalne sceny walki.

• 2 tygodnie później...

Ostatnio widziałem Operację Argo - film jest zrobiony z głową od początku do końca. Świetnie zagrana rola agenta CIA przez Bena Affleca. Świetny film.

Salony Top Hi-Fi & Video Design

"Lincoln" - kapitalny "powrót do formy" Spilberga: zdjęcia Kamińskiego na oscara, Daniel DayLewis na Oscara, Sally Field - na oscara

"Wróg numer jeden" - kolejny po HurtLocker wielki film Katheryn Bigelow ... mocne kino, nie przesadzone, świetnie zmontowane, doskonale zagrane i wlasciwie nie ma niepotrzebnej sceny ... dużo się od Camerona chyba nauczyła...

"Anna Karenina" - jak dla mnie porazka ... a tak lubiłem Joe Wright'a - po Pokucie i Dumie i Uprzedzeniu nie mogłem się odeczakć ... a tu klops ... (jak dla mnie) - nie rozumiem wizji autora ... teatralno groteskowej, momentami farsy, momentami komedii ... a to taka piekna historia ... zmarnowane prawie 2 godziny, choc opinie są podzielone ... mnie nie przekonał. Dla mnie wciąż wzorem jest ekranizacja z 1997 roku z Sophie Marceau i Shon'em Beanem ... w rezyserii Bernarda Rose

"Nedznicy" - dobre dobre ... Hoper wziął się za kolejny trudny temat ... głosy stosunkowo fatalne ale całośc łądnie sie trzyma kupy jak na musical, ładne zdjęcia, i całośc przekonuje do siebie ... nie żałuje - podobało mi się a wymagajacy jestem jesli chodzi o filmy ... jak pieron. Oczywiscie na razie nie przebije to ekranizacji z towarzyszem gerardem depardieu i johnem malkovich - ale warto popatrzyć

"Operacja Argo" i "Django" się tez bronią wspaniale ... zaskoczony jestem Django po ostatnich "kupach" Tarantino ... Christopher Waltz - kolejna rola na oscara ...

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

The Best of Youth (Nasze najlepsze lata) - ponad sześcio-godzinny włoski dramat obyczajowy zrobiony z epickim rozmachem. Historia miłości, przyjażni, rodzinnych dylematów i politycznej machiny włoskiej z latami terroryzmu włącznie, obejmująca okres 1966 - 2000. Bardzo dobre kino z pięknymi zdjęciami i znakomitą rolą wszystkich aktorów biorących udział w tym filmie. Sześć godzin mija momentalnie, co dobitnie świadczy o wyjątkowości tej epickiej opowieści... Polecam!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Into the white - polecam. Taki trochę film teatralny, bo cała akcja praktycznie dzieje się w domku myśliwskim w Norwegii w czasie II WŚ.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Paperman:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

ktoś już może widział?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

"Niezniszczalni 2" - dramat. Sylwek wygląda, jakby mu się miała twarz zaraz rozpaść, dialogi tak drewniane, że aż śmieszne, wszystko jakieś takie denne, bez polotu, odrobinę humoru było tylko jak się Chuck pojawił.

"Ted" - w sumie to nawet można obejrzeć, czasem śmieszny, trochę nie wiadomo tylko, o czym to jest.

"Dwoje do poprawki" - podobał mi się, celny i dowcipny.

"Straż sąsiedzka" - dno.

I znów kolejny film który nasi "specjaliści" znów sobie na złość nie wytypują jako kandydata do Oskara :) Po filmach Dom zły,Róża,Wesele dostajemy film Wojciecha Smarzowskiego pt. Drogówka. Moim zdaniem bardzo dobry film polecam udać się do kina.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Lot- dobry film

7 psychopatów - nie moje klimaty

Zabić, jak to łatwo powiedzieć - przegadany, sredni

Deadfall, - akcja akcja akcja mi sie podobaly, przy czym the Expatriate lepszy

Uprowadzona 2 - nie polecam slaby i nudny

Protektor - zgrany do bólu Jason Stathan w przewidywalnej i durnej do bólu "sensacji" - można sobie obejrzeć, można sobie darować.

Niezniszczalni 2 - cała plejada bohaterów kina akcji lat 80-90 w klasyce gatunku - prawdziwa gratka dla fanów, dla pozostałych niekoniecznie.

Total Recall - raczej Total Fecall wymęczone na siłę w trzech podejściach i to tylko z sentymentu do wersji z Arnoldem - gniot jakich mało.

Nietykalni - (nie, nie ci z Costnerem i DeNiro) sam pomysł i fabuła średnio oryginalne, ale za to dialogi, że boki zrywać - polecam.

Ukryta Zawartość

post-6358-0-88956600-1359989066_thumb.jpg

post-6358-0-93198900-1359989079_thumb.jpg

post-6358-0-82426300-1359989089_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Dorwać Gringo - chyba drogo Gibsona ten rozwód musiał kosztować, skoro w takich gównach już grywa - beznadzieja.

Słodkich Snów - taki tam luźny thrillerek do wrzucenia w nudny zimowy wieczór - szału nie ma w każdym razie.

Ted - Marky Mark kompletnie do takich ról nie pasuje i chyba zdawał z tego sprawę biorąc w tym udział - mizeria.

Zjawy - bez ładu, bez składu, nie wiadomo bać się czy płakać, ch*j wie o czym, ch*j wie kto co po co i dlaczego - dno.

Straż Sąsiedzka - doborowa obsada, całkiem niezły pomysł na całkiem dobrą komedię i to wszystko psu w dupę - tragedia.

Ukryta Zawartość

post-6358-0-17822800-1360279438_thumb.jpg

post-6358-0-35849800-1360279447_thumb.jpg

post-6358-0-46792800-1360279500_thumb.jpg

post-6358-0-55614500-1360279525_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi