Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli sciagales ten film i rozumiem ze ogladales na kompie na malym ekranie? Skoro piszesz ze w kinie bedzie fajnie .... bo myslalem ze w kinie byles... ciekaw jestem walsnei opini ludzi ktorzy w kinie byli na tym filmie...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Ok na szybkiego czytalem, juz zajarzylem - mysle kupic ten film na bluray jak wyjdzie ...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

The Runaways: Prawdziwa historia (2010)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ostatnio bardzo dużo słucham starego, dobrego rock&rolla w wykonaniu Joan Jett & The Blackhearts a to jest film o pierwszej kapeli w jakiej grała Joan. Ponoć współuczestniczyła ona w produkcji filmu.

Może żaden wybitny obraz to to nie jest, za to bardzo spodobały mi się ujęcia z prób kapeli w przyczepie, np. zadziwiająca historia powstania największego przeboju Cherry Bomb, jakoby na kolanie w niespełna kilkadziesiąt sekund, no ale w końcu to prosty rock&roll ;P Bardzo zgodnie z rzeczywistością został też pokazany koncert w Japonii, przynajmniej z tych oryginalnych, archiwalnych filmów jakie można zobaczyć na youtube.

Aktorką grającą Joan Jett jest Kristen Stewart, to ta ze „Zmierzchu” tej żałosnej serii o zakochanych wampirach dla nastolatek. Przyznam że nie oglądałem nawet kawałka z tego filmu (że szmira wiem od kumpla), ale w The Runaways i w rolę Joan, Kristen wcieliła się rewelacyjnie, ostra, zbuntowana rockerka której idolką jest Suzi Quatro w ciężkich czasach gdy „dziewczyny nie grają rocka na gitarach elektrycznych”, baa, nawet z wyglądu jest bardzo podobna do młodej Joan. Wyczytałem, że Kristen ponoć naprawdę śpiewała jej utwory w tym filmie, a piosenkarka osobiście dawała nawet lekcje gry na gitarze.

Ukryta Zawartość

I love the sound of crashing guitars

Gość stary bej

(Konto usunięte)

R.I.P.D. Agenci z zaświatów - to nie kontynuacja kultowej już, a trzy częściowej serii Chłopaków w czerni.

I choć film się dobrze ogląda to pozostaje pewien niedosyt, i możliwe że sprawia to dość prosta fabuła.

Ale fani efektów specjalnych na pewno nie będą zawiedzeni.

Większość pewnie widziała "Śmierć jak kromka chleba" wczoraj w TVP Kultura. Wobec rangi problemów poruszanych obecnie we współczesnym kinie film ten daje do myślenia.

Powrót po dłuższej przerwie...

Assault on Wall Street, Bailout: The Age of Greed - bo nie za bardzo wiem czego szukać?

Assault on Wall Street brzmiało zbyt "zachęcająco" do naśladownictwa, ale to o ten sam film chodzi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość j_23

(Konto usunięte)

Assault on Wall Street brzmiało zbyt "zachęcająco" do naśladownictwa, ale to o ten sam film chodzi.

http://www.filmweb.pl/film/Bailout%3A+The+Age+of+Greed-2013-655948

dzięki :)

"Z krwi i kości" - po prostu film z krwi i kości. Zdecydowanie polecam.

"Między wierszami" - miałki, bez polotu, kiepściutki film.

"Władza" - schematyczny, przewidywalny, nijaki.

"Panaceum" - taki sobie.

"Samoloty" - marne popłuczyny po znakomitych "Autach". Nie ma nawet co porównywać.

"Samoloty" - marne popłuczyny po znakomitych "Autach". Nie ma nawet co porównywać

Pewnie będą jeszcze "Okręty", a może nawet "Parowozy" i "Rowery"...

Z wielkim smutkiem powiem Wam - trzeci Iron Man - jest zwyczajnie przegadany i nijaki. Szkoda , bo dwie pierwsze części bardzo lubię. Ale !!!! Ale za to - drugi Star Trek - jest super , hiper , miodzio i - zwyczajnie super!!! Może dlatego , że przypomniał mi Gwiezdne Wojny sprzed lat... :))))) pozdrawiam - Jacek

"Sesje" - do pewnego momentu lekki, przyjemny i zgrabny film, niestety w końcówce wkrada się niepotrzebnie ckliwość i generalnie wszystko robi się takie mało wiarygodne.

"Połączenie" - i znowu - przez pierwszą godzinę dobry, rasowy, wciągający film. A potem znowu coś zaczyna się psuć, piętrzą się niedorzeczności i nielogiczne zachowania, a film staje się schematycznym thrillerem typu "Kolekcjoner kości".

Z wielkim smutkiem powiem Wam - trzeci Iron Man - jest zwyczajnie przegadany i nijaki. Szkoda , bo dwie pierwsze części bardzo lubię. Ale !!!! Ale za to - drugi Star Trek - jest super , hiper , miodzio i - zwyczajnie super!!! Może dlatego , że przypomniał mi Gwiezdne Wojny sprzed lat... :))))) pozdrawiam - Jacek

]

To jak w wogole akcji nie ma w tym filmie, samo tylko gadanie? Bo jakos mi sie wierzyc nie chce zeby nic sie nie dzialo... :-) ewentualnie jest jest mniej niz w poprzednich czesciach...

Edytowane przez lolek126

A dla mnie 3 część Iron Mana to przykład, bardzo rzadki, że można robić kolejne części równie dobre, jak nie lepsze, niż poprzednie.

I find your lack of faith disturbing...

I tak zapewne bedzie ze co czlowiek to i opinia rozne bo kazdy inaczej podchodzi do tematu...

mnie tylko pierwsza czesc zaciekawila reszta nic specjalnego , ostatnio oglądany: niepamięć - jako milosnik s-f przyzwoicie oceniam ale czegos brakuje żeby to było cos więcej jak przyzwoicie

chwilowy brak działalności w audio.

Niepamiec nie jest zly ale faktycznie mi tez troche brakuje...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

OLIMP W OGNIU.

Coś dla fanów szklanych pułapek. Solidna sensancja. Film się zbytnio nie dłuży.

Ale oczywiście naiwna bejeczka ze sporą dawką absurdu. Z przymrużeniemk oka daje radę.

Za 3 dni bedzie juz film dostepny w sklepach i wydaje sie wlasnie tak jak piszesz ze cos w stylu szklanej pulapki i ze film waart obejrzenia.. a wiadomo ze trzeba brac poprawke na tego typu filmy bo inaczej nie byloby w wogole filmow o tej tematyce... Kazdy film ma cos wlasnie z bajki... Drugi film o podobnej tematyce to swiat w plomieniach tez moze byc wart obejrzenia...

Starsze kino, ale co tam:

'An unfinished life' z J. Lopez, Redfordem i Freemanem. Doskonałe jak dla mnie.

Drugi film obejrzany przypadkiem: "360" o pojedynczych chwilach, które zmieniają nasze życie jeśli mamy odwagę z nich skorzystać. Fajny, dający do myślenia film.

Powrót po dłuższej przerwie...

W dniu 9.09.2013 o 12:08, gość napisał:

OLIMP W OGNIU.

Coś dla fanów szklanych pułapek. Solidna sensancja. Film się zbytnio nie dłuży.

Ale oczywiście naiwna bejeczka ze sporą dawką absurdu. Z przymrużeniemk oka daje radę.

mimo absurdow przyzwoicie się oglada co jest plusem filmu, martwe zlo - flaki lataja ale slabo i bardziej komicznie jak strasznie - nie polecam

chwilowy brak działalności w audio.

Najnowszy Riddick...oglądanie jest jak wizyta u dentysty bez znieczulenia, więc w trakcie duża rzecz...a po wszystkim nie wiadomo skąd takie wielkie halo. Jak dla mnie najlepsza część. Jeśli chodzi o fabułę, to Riddick w drodze na planetę Furya "zatrzymuję się" na dzikiej planecie, aby obcować z przyrodą, ale zbliża się koniec filmu więc odlatuję i może doleci w następnej części.

Pitch Perfect - film muzyczny w stylu siedmiu wspaniałych, a czasem w stylu siedmiu śpiewających brzydkich kaczątek, które aby wygrać zmieniają się na koniec w łabądzie....od tego czasu zacząłem słuchać Kelly Clarkson;)

Gość cycus12

(Konto usunięte)

To jak w wogole akcji nie ma w tym filmie, samo tylko gadanie?

jakby Ci fabułę wywalili (bo trochę jej upakowali) to byś narzekał że zwykła napier...lanka :)

jakby Ci fabułę wywalili (bo trochę jej upakowali) to byś narzekał że zwykła napier...lanka :)

Nie to mialem kolego na mysli ale nie istotne , mysle ze iron man 3 wart jest kupna i na pewno to w swoim czasie uczynie...lubie takie filmy i tyle... mysle ze troche jest jednak akcji i fabula tez bedzie na poziomie..

• Pokaż nowe odpowiedzi