Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Chociaż mam go w swojej filmotece już ładny czas, to dopiero teraz obejrzałem trzecią część "Władcy pierścieni". Wszystko przez to, że nie przepadam za fantasy w ogóle. Ale widziałem część pierwszą, widziałem i drugą (na raty, ale uskładała się w końcu całość)... To postanowiłem zakończyć przynajmniej raz cały cykl.

I wystarczy. Nie wiem po co w ogóle reżyser nakręcił taki długi film skoro ostatnie pół godziny jest tak już na siłę naciągane, że aż się bałem czy w scenariuszu nie było aby uwagi: pokazać jak bohater się starzeje i siwną mu skronie... Oj, byłbym wtedy już na pewno popuścił.

Jaki jest Wasz ulubiony film Allena?

Ja najbardziej lubię jego komedie oparte na gagach, jak "Bierz Forsę I W Nogi", czy "Bananowy Czubek", kobieta natomiast lubi te późniejsze, z ery "Annie Hall" czy "Złotych Czasów Radia". Aaaa, no i oboje lubimy "Zeliga"! ;)

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Foxcatcher - znakomity film! swietne role "DuPont'a" (Steve Carell) !!! wzorcowo zagrane, a także Channing Tatum (nie spodziewalem sie takiej gry po nim). Znakomity Rufallo.

Polecam bez żadnych "ale" !

No Carell to po prostu masakra. Chyba śmiało można powiedzieć, że DuPont to rola jego życia.

Już w "Najlepsze najgorsze wakacje" można było dostrzec skrywany potencjał tego aktora, ale tutaj facet dosłownie miażdży.

MIA! ŻDŻY!

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Chociaż mam go w swojej filmotece już ładny czas, to dopiero teraz obejrzałem trzecią część "Władcy pierścieni". Wszystko przez to, że nie przepadam za fantasy w ogóle. Ale widziałem część pierwszą, widziałem i drugą (na raty, ale uskładała się w końcu całość)... To postanowiłem zakończyć przynajmniej raz cały cykl.

I wystarczy. Nie wiem po co w ogóle reżyser nakręcił taki długi film skoro ostatnie pół godziny jest tak już na siłę naciągane, że aż się bałem czy w scenariuszu nie było aby uwagi: pokazać jak bohater się starzeje i siwną mu skronie... Oj, byłbym wtedy już na pewno popuścił.

Dla mnie wersja reżyserska, rozszerzona o 100 min. to jest dopiero pełne,spełnione dzieło.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

April Rain

Przez pierwsze pięć minut myślałem, że to jakaś parodia filmów akcji klasy D, ale to niestety nie była parodia...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dość dziwny film, mało spotykany schemat, nie powala ale warto obejrzeć.

Amerykański remake -Jankeska przeróbka wcześniejszego o dwa lata szwedzkiego filmu, który jest jednym z

najlepszych filmów grozy dekady. Jego duży sukces nie umknął uwadze hollywoodzkich decydentów, którzy to

błyskawicznie wzięli się za małpowanie ...

Obejrzyj oryginał :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

War Horse.

Spielberg chyba nie bardzo wiedział, komu ten film przeznacza.

Starym prykom, jak ja? Zbyt infantylne.

Dzieciom i młodzieży? - zbyt mocne chwilami. Pierwsza Wojna Światowa - chyba okropniejsza, niż Druga...

Film może nie "za karę", ale - niekoniecznie.

Gęś - znakomita, choć też: ni przypiął, ni wypiął...

No i polski tytuł (Czas Wojny)... ale kto by poszedł na Wojennego Konia?:)

"Pociąg" Jerzego Kawalerowicza - rekonstrukcja cyfrowa.

Arcydzieło - po prostu.

Jeden z niewielu polskich filmów na prawdziwie światowym poziomie.

Zdjęcia, muzyka, aktorzy... ekstraklasa!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

"W sypialni", niejakiego Wasilewskiego.

Pozostaje nadzieja, że kręci za swoje...

Bo gdy za państwowe (w tym - moje) pieniądzory - to ja składam veto!

Ps - widzisz, Likorzu? Jak już gdzieś pisałem: czasami między nami - full zgoda!:-)

To jest taki film, że i ze sparciałej kopii - jest zawsze genialny. Świat! Na kolana!!!

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Ps - albo film o tym, jak chłop zjadł chłopa. Z ogłoszenia.

Rammstein o tym śpiewali.

Pamięta ktoś tytuł? "Mein Teil" czy pokręciłam? Zaznaczam, że jestem ofiarą z tego języka ;-D i nie wiem z czego się tak cieszę ;-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Ukryta Zawartość

dość dziwny film, mało spotykany schemat, nie powala ale warto obejrzeć.

Widziałem ten film. Dziwny ..., nie przypadł mi do gustu.

Ukryta Zawartość

a trzyczęściowy hobbit woła o pomstę do nieba

Pod względem technicznym - arcydzieła. Ale przez to też czułem się jak w szpitalu, za "sterylnie". Poszli na efekt i zapomnieli o klimacie. Kino to magia. Pierwsza jej część przekazywana jest nam w formie bezpośredniego obrazu (odbioru), drugą generujemy już w swojej głowie. Na podstawie pewnych przesłanek zawartych (ukrytych przez reżysera) w treści i zebranych przez nas w całość dopowiadamy sobie resztę, uzupełniamy... Bierzemy przez to sami udział w tym spektaklu; boimy się, kiedy bohater też się boi, wiemy co spotka go za rogirm, chociaż nie zostało to wcale ukazane. Po prostu to przeżywamy... Tu tego zabrakło.

Właśnie mnie olśniło. Jackson mógłby zrobić z reszty rzeczy z uniwersum Śródziemia serial :-D

Edytowane przez Keef'98

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Ukryta Zawartość

Amerykański remake -Jankeska przeróbka wcześniejszego o dwa lata szwedzkiego filmu,

który jest jednym z najlepszych filmów grozy dekady.

Dajcie spokój.

Napaliłem się jak szczerbaty na suchary, specjalnie wieczór sobie zarezerwowałem, po pół godzinie zacząłem ziewać, a po godzinie przysypiać.

Jak ktoś oglądał amerykańską wersję, to oryginał spokojnie może sobie darować, a jak nie, to tym bardziej, bo przeróbka chyba nawet lepsza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez parantulla

A bardziej wolisz McDonalds, czy jednak Burger King ? - ze sie tak dopytam ..... :)

Pierwowzor ma unikalny, subtelny klimat - stopniuje napiecie, jest estetycznie podany, piekne zdjecia,

swietna muza, super klimat .... Amerykanskie popluczyny to komercha pelna piersia - McChicken

z zimna Cola. Nie widzisz tego ? :)

Gość stary bej

(Konto usunięte)

"Snajper" niezły, ale nic nie urywa.

Zdecydowanie lepszym, z większym wydźwiękiem politycznym, z nie obrazującym pewne patologie rodzinne był "Green Zone".

Słuszna uwaga o "Green Zone" ...ale przede wszsytkim "SYRIANA" !!!! --> to jest film ... na kolana rzuca ...

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Słuszna uwaga o "Green Zone" ...ale przede wszsytkim "SYRIANA" !!!! --> to jest film ... na kolana rzuca ...

Dzięki za podpowiedź, nie oglądałem ale chętnie zobaczę bo lubię takie filmy.

Dobry, ze względu na tematykę jak i również, a może zwłaszcza sposób realizacji (początkowo wkurza) był też "8 części prawdy" ;)

"Snajper" niezły, ale nic nie urywa.

Zdecydowanie lepszym, z większym wydźwiękiem politycznym, z nie obrazującym pewne patologie rodzinne był "Green Zone".

Ale "Green Zone" to był obraz o wymowie bijącej w oficjalną linię amerykańskiej polityki, zaś "American Snajper" po prostu ocieka bezrefleksyjnym amerykańskim patriotyzmem.

Bardzo lubię ten amerykański patriotyzm, podoba mi się to i imponuje mi w wykonaniu zwykłych ludzi.

Martwi mnie jednak fakt, że jest on wykorzystywany przez rządzących tym krajem zwykłych idiotów i (co gorsza) cyników do realizacji wcale nie amerykańskich interesów.

Tak czy owak - "Green Zone" to film o kilka poziomów lepszy niż "American Sniper".

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dumb and Dumber to - średni, scena z palcowaniem staruszki w domu starców jest odrażająca i czyni ten film filmem dla fanów jakiegoś mocniejszego skurwysuństwa, nie wiem jak to przeszło w ameryce, możliwe że jest to scena tylko na rynek europejski, komedia rodzinna dla modelu rodziny 1+pies

Edytowane przez Piotr_1

A bardziej wolisz McDonalds, czy jednak Burger King ? - ze sie tak dopytam ..... :)

Pierwowzor ma unikalny, subtelny klimat - stopniuje napiecie, jest estetycznie podany, piekne zdjecia,

swietna muza, super klimat ....

Ale jest nudny jak flaki w oleju no :)

Horror to ma być horror, oglądasz na bezdechu, spocony i z zaciśniętym zwieraczem,

a nie przez dwie godziny się wsłuchujesz w dialogi dwunastolatków o dupie maryni

i czekasz kiedy się akcja rozkręci. Do obejrzenia może być, ale "jeden z najlepszych filmów grozy dekady"?

Bez kitu wolę McDolnalda w postaci choćby kolejnej części Paranormal Activity, o dwóch pierwszych nie wspominając...

Whiplash - wspaniały film, w końcu coś co oglądałem z wielkim zaangażowaniem. Czy ktoś z Was słuchał ścieżki dźwiękowej? Czy broni się bez obrazu jako samoistne dzieło?

Nie wiem, może ja za późno te filmy oglądam...

Podobnych filmów chyba z milion już widziałem, tylko w tamtych albo koleś tańczył, albo grał w piłkę,

albo ścigał się samochodem, albo był bokserem, albo śpiewał w zespole, albo coś tam jeszcze innego robił.

Naiwna bajeczka na niedzielne popołudnie, nic szczególnego.

Pomijam już fakt, że trudniejsze partie grał dubler, a chyba nawet dwóch różnych patrząc po samych rękach,

no i ta krew bryzgająca na bębny... aż się osmarkałem ze śmiechu jak to zobaczyłem. Bzdura totalna.

Jedynie ten nauczyciel mnie utrzymał do końca, bo zwykle widuję tego aktora grającego drugoplanowe epizody

w trzeciorzędnych gównach, a tu jednak miłe zaskoczenie.

"Get on up" ktoś już widział? Jako że forum muzyczne ;-) Generalnie to jeden z moich ulubionych gatunków filmowych, o muzykach i/lub muzyce.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• Pokaż nowe odpowiedzi