Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

LIFE

z moim ulubionym .. .... aa miałem napisac jakim zakończeniem , ale nie

chociaż można sie go domyśleć

Tak - można :)

Oglądając, pewnie nie tylko ja, miałem odczucia, że większość zwolenników Aliena tak wyobrażało sobie "Przymierze"... ten styl horroru SF. Moim zdaniem całe szczęście Scott poszedł w innym kierunku bo to ogrzewane kotlety z mikrofali z surówką i ziemniakami. Dla większości to zjadliwe, ale nie jest to wykwintne danie (niestety "Alien Przymierze" też nie, ale kucharz przynajmniej nie wpadł w rutynę stałego MENU z karty dań)

LIVE - Ogólnie dobra realizacja, sympatyczny bohater ;P , i ten ciągły brak grawitacji...

5/10 - bo realizacyjnie nic nie spieprzone... można się wciągnąć...

KIDNAP

w miare ok - choć główna bohaterka na przemian zachowuje sie nad wyraz logicznie po czym ... super nielogcznie - odkłada nabtą broń po to by sięgnąć po nóż w celu obrony ://

ale reszte musicie zobaczyć sami

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Trainspotting i Trainspotting 2

Pierwszy celem przypomnienia, żeby lepiej się oglądało dwójkę. Inaczej zresztą się chyba nie da. Oglądanie samej dwójki jak się nie widziało jedynki lub niewiele się z niej już pamięta byłoby złym pomysłem. Dwójka to po prostu ciąg dalszy tej samej historii.

Oba fajne. Jednak w dalszym ciągu jedynka wygrywa.

Jedynka jest arcydziełem i raczej nie można było się spodziewać, że sequel ją przebije. Ale też nie spaskudził jej. T2 dobrze się ogląda. Godnie oddaje hołd klasykowi.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Auta 3

Napiszę jako fan serii (tak tak - kryzys wieku średniego he he he). Słabiutko... Historyjka banalna, naiwna, usłodzona sentamantalizmem... 3/10 - dla dzieci też wychodzi nudno...

Graficznie i animacyjnie: REWELACJA (3D - mogło by być bardziej "do widza" - no ale to dzieci - wiec OK). "Zhumanisowanie" marek samochodów - rewelacja. Sceny w wyścigach crash - pierwsza klasa. Wypadek Mcqueen - ciary!!! - 7/10

Dubing - 5/10 - po prostu poprawnie

Szkoda, że średnia wypada jednak słabo...

PS. Dodałbym jeszcze punkt za krótkometrażówkę... :P

Jak o bajkach to ja oglądałem The Lego Batman(tu już polecany), i naprawdę się fajnie ogląda:) dodam tylko ze w ori wersji językowej z napisami, napewno z dubbingiem tez obejrzę

Panowie czy ktos już z Was widział ?

Król Artur: Legenda miecza

Widziałem. Wg mnie słabe. Za dużo wszystkiego. Niby Artur ma tu być takim plebejskim, ludowym bohaterem, ale w całą historię wplata się mnóstwo wątków pseudomagicznych, które są tylko pretekstem dla efektów specjalnych. Wyszła z tego kolejna gra komputerowa.

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Widziałem. Wg mnie słabe. Za dużo wszystkiego. Niby Artur ma tu być takim plebejskim, ludowym bohaterem, ale w całą historię wplata się mnóstwo wątków pseudomagicznych, które są tylko pretekstem dla efektów specjalnych. Wyszła z tego kolejna gra komputerowa.

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Oglądając zwiastuny podobne zdanie miałem ..."groch z kapustą "

Oglądał ktoś następujące filmy : "Wściekły Nick","John Wick 2"bo zbliżają się premiery płytowe warto kupić ?

A hakera z 2015 ktoś z was ogladał bo ma mieszane noty?

Edytowane przez spinacz66

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 5.06.2017 o 11:10, gość napisał:

John Wick 2

Nie dajcie się zwieźć dobrym notom tego gniota.

Tragedia. Tak kiepskiego filmu akcji dawno nie oglądałem.

Dźwięk Dolby True HD 7.1, sceny walk rewelacyjne ale co z tego jak tego się oglądać nie da. Jedynka była do strawienia ale w dwójce nie ma już nic poza fajnymi zdjęciami walk. Tylko, że w tym filmie nie ma nic innego. Po 20min nawet takiej efektownej napier.....ki mamy dość.

Omijać szerokim łukiem.

John Wick: Chapter 2

Wróciłem z kina: Fantastyczna dynamika... wyrafinowany sposób na masową rzeź (pomysł na ile sposobów można użyć ołówka robi wrażenie :) ). Kiedyś Rambo był wyznacznikiem liczby wystrzelanych przeciwników - dziś to John Wick - robi to szybciej, precyzyjniej i z dużo większą nonszalancją. Widowisko niby kameralne ale w kinie jednak najlepiej to zobaczyć.

Koledze kivlov - z pewnością się spodoba :)

Dla mnie ogólnie za płaski i linearny, raczej gry aktorskiej na wysokim poziomie nie uświadczysz - ale polecam, aby obejrzał go Tom Cruise - może by się czegoś nauczył jak się teraz robi widowiskowe filmy pełne akcji.

8,5/10 - jako czysta rozrywka...

Oglądał ktoś następujące filmy : "Wściekły Nick","John Wick 2"bo zbliżają się premiery płytowe warto kupić ?

A hakera z 2015 ktoś z was ogladał bo ma mieszane noty?

Wick jest całkiem niezły. Bez szału ale wg mnie - lepszy od tych wszystkich wysilonych Obcych, Arturów, Wonderów i innych Obrońców galaktyki. Tylko, że jak nie kupuję DVD(czy co tam się teraz kupuje) W kinie "w tanią środę" albo na kartę Cinema City spokojnie można(było) zobaczyć.

Edytowane przez dzarro

Chappie, reż. Neill Blomkamp (ten od Dystrykt 9 i Elizjum)

Film jest z 2015 roku i jakoś mi wcześniej umknął... historia luźna, czasami wykręcona ale co najważniejsze to trzeba film obejrzeć do końca aby go docenić.

Polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

7673495.3.jpg

Ukryta Zawartość

John Wick: Chapter 2

Wróciłem z kina: Fantastyczna dynamika... wyrafinowany sposób na masową rzeź (pomysł na ile sposobów można użyć ołówka robi wrażenie :) ). Kiedyś Rambo był wyznacznikiem liczby wystrzelanych przeciwników - dziś to John Wick - robi to szybciej, precyzyjniej i z dużo większą nonszalancją. Widowisko niby kameralne ale w kinie jednak najlepiej to zobaczyć.

Koledze kivlov - z pewnością się spodoba :)

Dla mnie ogólnie za płaski i linearny, raczej gry aktorskiej na wysokim poziomie nie uświadczysz - ale polecam, aby obejrzał go Tom Cruise - może by się czegoś nauczył jak się teraz robi widowiskowe filmy pełne akcji.

8,5/10 - jako czysta rozrywka...

Oglądałem i mam podobne zdanie. Film totalne nieporozumienie. Zamiast oglądać lepiej byłoby włączyć Call of Duty.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Film jest z 2015 roku i jakoś mi wcześniej umknął... historia luźna, czasami wykręcona ale co najważniejsze to trzeba film obejrzeć do końca aby go docenić.

No i koniecznie dla fanów Die Antwoord :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Haker z 2015 taka bajeczka ale mi oglądało się bardzo przyjemnie. Polecam

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Wonder Women,

podniosła muzyka w każdej, nawet drobnej scenie. To pierwsze i ostatnie spostrzeżenie z tzw."analizy".

Dalej mózg mi się wyłączył.

Okropny kicz.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Kolejna paczka filmów

Polecam do obejrzenia:

1. Moonlight (Moonlight, 2016)

Dramat prod. USA

2. Resident Evil - Wendetta (Resident Evil - Vendetta, 2017)

Horror, anime prod. Japonia

3. Służąca (Ah-ga- ssi lub The Handmaiden, 2016)

Dramat prod. Korea Południowa

4. To tylko koniec świata (Juste La Fin Du Monde, 2016)

Dramat prod. Francja, Kanada

5. Odyseja (L'odyssee, 2017)

Biograficzny prod. Francja

Można obejrzeć:

1. Lekarstwo na życie (A Cure For Wellness, 2016)

Horror prod. Niemcy, USA

2. Life (Life, 2017)

Thriller, Sci-fi prod. USA

Nie polecam:

1. Jej twarz (The Last Face, 2017)

Dramat prod. USA

2. Magellan (Magellan, 2017)

Sci-Fi prod. Australia, USA

"To co teraz, ha?"

Patriots Day

lekko mnie zmiażdżył

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

lekko mnie zmiażdżył

Prawdziwa historia faktycznie miażdży.

Film, to propaganda...

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

reż. Neill Blomkamp (ten od Dystrykt 9 i Elizjum)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Król Artur: Legenda miecza

Wyszła z tego kolejna gra komputerowa.

No tak - w tej kwestii muszę się zgodzić - finałowa scena walki niczym z Biablo! - ale za to jak efektowna! :). Większość walk na poziomie Matrixa Neo vs agent Smit. W dodatku film jest nie równy pod względem tempa i sposobu realizacji: sceny baśniowe są urocze - dopracowane i świetnie zmontowane, ale niestety sceny ucieczek i potyczek ulicznych są po prostu prostackie: "ustawmy pięć kamer, wy przebiegniecie przewracając wszystko, ty upadniesz a ty kogoś kopniesz, a potem to fajnie zmontujemy" - jak przy "Przekręcie" to było świetne, przy "Sherlockach" wyborne i zabawne dzięki Downey`owi, a przy "U.N.C.L.E." było osnute intrygą - to tu jest po prostu żałosne... Nie TA bajka...

Natomiast na plus: Jude Law - potwierdził, że jest genialnym aktorem. Cała fabuła jest magiczna i bajeczna (Nawet nie wiem czemu to jest Król Artur, a nie np. Zygfryd?) i to w dobrym stylu. Widowisko na dużym ekranie można spokojnie zaliczyć do udanych. Bohaterowie nakreśleni czytelnie. Pomysł z dodaniem dowcipnego żargonu w średniowieczną otoczkę - całkiem sprawne :)

w/g mnie 6/10 - (dla oczekujących kina rozrywkowego nawet 7/10)

Polecam Wam film Extortion 2017, fajny thriller w stylu Uprowadzonej. Mojej kobicie też się podobał, a ona za takim kinem nie przepada.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Life - 2017 - już było tu ale mnie się podobał więc polecam - jakby ktoś szukał napisów to ona na napi....... są tylko trzeba inaczej szukać. Ja długo nie oglądałem bo myślałem ze nie ma napisów:)

• Pokaż nowe odpowiedzi