Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Był

No dobrze - w pokazanych w filmie fragmentach koncertów mogły być użyte nieznane nam wersje utworów.

A co z pracą w studiu? Tam też zawsze był głos Mercurego?

Gość

(Konto usunięte)

A co z pracą w studiu? Tam też zawsze był głos Mercurego?

Mieszanka: przeważnie Mercury + jakiś Marc Martel + minimalnie Malek.

https://www.rollingstone.com/tv/tv-news/rami-malek-ellen-freddie-mercury-moves-singing-bohemian-rhapsody-750932/

In terms of his singing, Malek said he sang every day to keep his voice on point. “Eventually Brian May and Roger Taylor – the legendary members of Queen – incorporated as much of Freddie as they could and it’s mixed in with my voice a little bit here and there, and another singer named Marc Martel, who’s got an incredible voice,” he added. “But it’s done fairly seamlessly, I feel.”

Malek z tymi sztucznymi zębami nie tylko śpiewać ale prawie rozmawiać nie mógł. :)

As he mentioned during a previous interview on The Tonight Show earlier this week, the fake teeth he wore to emulate Mercury’s buckteeth were uncomfortable and difficult to adapt to initially. “It was hard to sing in them, hard to talk in them, hard to kiss in them,” he admitted. “But I appreciated them so much by the end of it, I felt naked without them.” In fact, he revealed on Ellen that he had the set cast in gold in honor of Mercury’s ostentatious side.

Malek z tymi sztucznymi zębami nie tylko śpiewać ale prawie rozmawiać nie mógł. :)

Wcale się nie dziwię. Ta szczęka była lekko przesadzona...taka karykatura szczęki Freddiego. ;-)

Na początku filmu to mnie lekko zszokowało, ale później z wąsami już było lepiej.

A może tylko przyzwyczaiłem się. ;-)

Nie tak daleko jak Paulowi Rodgersowi.

Nie rozumiem jak w ogóle można było zgodzić się na ciągnięcie legendy Queen z tym wokalistą.

To zupełnie inny rodzaj wokalu.

Obejrzałem Deadpola 2 i pod względem technicznym wszystko jest jak należy obraz i dźwięk każdy będzie zadowolony, a nie jak to ma miejsce w Avengersach2/3 – mam na myśli dźwięk. Sam film mam podobne odczucia jak i w przypadku I cz. to znaczy jest to zupełnie inny Marvel od reszty filmów z tej wytwórni. Sama czołówka przypomina Bonda, oczywiście z przymrużeniem oka, ale na pewno może się skojarzyć oglądającemu „ gościa latającego w czerwonym stroju”.

Osobiście moje zdanie jest takie, że na pewno nie jest to gorsza część od poprzedniej, ale czy lepsza i o ile trudno jest mi powiedzieć. Momentami tak jak wiele osób pisało w sieci jest durny, ale w tym wszystkim jest coś co powoduje, że człowiek ma bardziej uśmiech na twarzy niż to go wnerwia. Co jest oczywiście dla mnie pozytywnym aspektem w tym filmie. Ale pomimo wszystkich zalet jak i wad w tymi filmie całość trzyma się kupy, a skoro są ludzie, którym takie klimaty odpowiadają i takiego „bohatera” chcą widzieć w kinie to ja nie jestem przeciwny, aby Producenci nakręcili trzecią część „czerwonego ludka” Ale jedno jest pewne każdy kto sięgnie po ten filmie to na pewno troszkę się pośmieje.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Gość Gosc

(Konto usunięte)

https://www.youtube.com/watch?v=13uyO1Wayh8

Kolejny remake filmu legendy. I co? I słabiutko.

Fajne zdjęcia, technicznie niczego zarzucić się nie da, ale film zupełnie nie porywa.

Nie rozumiem też po co wcisnęli tutaj Rami Malek-a, mnie on zupełnie nie przekonuje. Zero emocji, non stop ten sam grymas na twarzy. Film co najwyżej przeciętny.

Blade Runner 2049 i Przełęcz Ocalonych...

Kiedyś w kinie teraz w domu...

Żadnego z nich chyba nie trzeba streszczać bo myślę, że większość oglądała...

Dodam tylko, że pierwszy z nich bardzo klimatyczny a w drugim byłem zaskoczony dobrą reżyseria Gibsona...

Nie spodziewałem się po Gbsonie takiego filmu, ale jak dla mnie to film obowiązkowy do obejrzenia. Ja oglądałem Predatora - niestety zrobili z tego beznadziejna bajkę.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Przełęcz Ci co lubią takie klimaty powinni obejrzeć..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Moja druga połówka nie lubi wojennych, a ten się jej bardzo podobał i często wspomina ten film. Chyba sobie go niedługo włączę ponownie jak zbuduje moja komnatę.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Outlaw King- "Król wyjęty spod prawa "

film o walce o niepodległość Szkocji

dobrze sie ogląda

scenografia ,walki ,nic z cukierkowatości...

Outlaw King- "Król wyjęty spod prawa "

Dzieki Adam, zaraz sie zabieram :)

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Gość Gosc

(Konto usunięte)

BlacKkKlansman.

Nowy film Spike Lee.

Kuriozalna wydawałoby się historia o tym jak czarnoskóry policjant przenika do lokalnego światka Ku Klux Klanu.

I to oparta o autentyczne wydarzenia. I mógłby by to być naprawdę dobry film gdyby zaangażowany społecznie reżyser aż tak nie przesadził. I wyszła farsa.

Film niestety razi przerysowanymi postaciami i sytuacjami.

Każdy czarny jest szlachetny i piękny i niezwykle inteligentny a każdy biały to brzydki wewnętrznie i zewnętrznie głupi buc.

Długo czekałem na nowy film tego reżysera i niestety słabo. Dobry naprawdę momentami film spieprzył kuriozalnym przejaskrawieniem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Kodachrome.

Dobra rola Eda Harrisa i co jest dla mnie zaskoczeniem, także Elizabeth Olsen.

Trójka bohaterów, w tym jeden chory, nie do końca z własnej woli wsiada do starego Saaba Cabrio i wyrusza w długą podróż po Stanach.

Co Wam to przypomina? Dla mnie wypisz, wymaluj kalka filmu Lepiej być nie może z Nicholsonem.

I choćbym jak chciał, to nie dam rady ocenić tego filmu bez konfrontacji z filmem Brooksa z 97r.

I niestety roli Harris-a nie zapamiętam tak jak diabolicznego Nicholsona, a niezła Olsen to jednak nie Helen Hunt.

Ale i tak warto obejrzeć.

https://www.youtube.com/watch?v=g3IvVejktJE

• 2 tygodnie później...

Venom - zapowiadało się ciekawie, ale wyszło jak zawsze.

Fuga - ktoś już widział? w radio w samych superlatywach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bohemian Rapsody" nie dawno wróciłem z żoną z kina film z czystym sercem mogę polecić

były momenty ze brało sie udział w wydarzeniach co niektórych .....eo eo ;)

3 godziny temu, asterix1 napisał:

z czystym sercem mogę polecić

To prawda co mówią, że nieco lukierkowaty ten Freddie im tam wyszedł ? 

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Godzinę temu, SynSama napisał:

To prawda co mówią, że nieco lukierkowaty ten Freddie im tam wyszedł ? 

Czy ja wiem ....trzeba byłoby znać prawdziwego Freddiego i zapewne Ci co go znali mogą na te pytanie odpowiedzieć

ale osoba która gra Jego postać zagrała je b.dobrze ( oczywiście moje zdanie )

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Na to mam chęć. Do obejrzenia z lepsza połówką powinno się nadać.

Kino australijskie więc rokuje dobrze podobnie jak wysokie oceny.

Wstrząsający obraz na faktach. Leci obecnie na HBO.

W dniu 18.12.2018 o 13:13, Gosc napisał:

Wstrząsający obraz na faktach. Leci obecnie na HBO.

Wstrząsający???? Wstrząsające to było to co Niemcy robili w Polsce - to co działo sie na zachodzie (Francja, Norwegia Dania itd) to mały pikuś. Tylko oni umieją to sprzedać a my jak zwykle.....

Widziałem. Film niezły, nie można powiedzieć. Oczywiście nie mam na myśli tego co przeżył ten konkretny człowiek – należy mu się za to cześć i chwała Mnie wkurza jedynie to że zachód potrafi z takiej jednej akcji i śmierci kilkunastu żołnierzy zrobić taka wokół tego otoczkę ze ho ho podczas gdy u nas nieporównywalne akcje i straty w ludności cywilnej przemijają bez echa niestety

• Pokaż nowe odpowiedzi