Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 8.03.2021 o 07:56, Bezlitosna Niusia napisał:
W dniu 5.03.2021 o 12:30, Robsonik napisał:

"The Last Vermeer"  (Ostatnie Wielkie Dzieło 2019) polecam.

8/10

Obejrzałem - znakomity!

Dziękuję kolegom za polecenie.
Obejrzałem, jednak nie mogę podzielić zachwytu:-(

Niewątpliwym atutem są ciepłe, plastyczne zdjęcia.
Wspaniała architektura.

Natomiast historia - IMHO brak dramatyzmu.
Postaci zbyt przerysowane.

Jest takie coś w filmach opartych na autentycznych wydarzeniach, że niełatwo zrobić petardę.
Poległ w tym temacie np. Clint Eastwood w "The 15:17 to Paris" czy Roman  Polański w "J’accuse".
Naturalnie można. Choćby wspomniany Eastwood (to chyba mistrz autentycznych historii) w "Sully" czy "American Sniper" albo subiektywnie jeden z moich ulubionych filmów "Lone Survivor" Petera Berga.

W dniu 10.03.2021 o 03:34, Martin Rejek napisał:

Bohemian Rhapsody 4K UHD 

ocena: 10/10

10 to chyba tylko przez pryzmat Freddiego. Bo gdyby nie Freddy, to film na jakieś 6 może 7. Można obejrzeć - można nie obejrzeć. Jak ktoś dorastał po epoce Queen - ale ja się na Queen załapałem i film obejrzałem z przyjemnością. Ale bez przesady z tym 10, bo film jest po prostu taki sobie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

"Co w duszy gra"

Moim skromnym zdaniem bardzo dobra animacja Disneya i Pixara...

Raczej dla starszych dzieci...

Jakościowo obraz i dźwięk bardzo dobrze (patrząc na to iż nasze kino jest trochę przestarzałe ?)...

Podobnie jak Coco uczący i poruszający (chociaż Coco jednak solidny poziom wyżej)...

Edytowane przez PeeBee83
  • Moderatorzy

Pętla - Patryk Vega

Młody , ambitny policjant pogrąża się w matni pracy operacyjnej, własnych pomysłów i ambicji.

Można zobaczyć , choć wrzucane wszędzie sceny kopulacji są groteskowe.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

3 godziny temu, stench napisał:

Pętla - Patryk Vega

Młody , ambitny policjant pogrąża się w matni pracy operacyjnej, własnych pomysłów i ambicji.

Można zobaczyć , choć wrzucane wszędzie sceny kopulacji są groteskowe.

Tego gniota, to nie ma co niestety polecać.

Ostatnie filmy Vegi osiągnęły dno

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Dla mnie najlepszy film Patryka Vegi to pierwsza część "Pitbulla".
I "Służby specjalne". Także polecam. Starocie. Ale... Ok

Najnowszy x Kostnerem teraz oglądam. Dobry. Polecam. Prawo krwi.

W dniu 17.03.2021 o 14:38, daru0105 napisał:

Ostatnie filmy Vegi osiągnęły dno

Vega przedefiniował znaczenie słowa "dno".

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

'Nawet deszcz'  hiszpańsko-francusko-meksykański dramat historyczny w reżyserii Icíary Bollaín. Fabuła filmu opowiada o reżyserze Sebastianie (w tej roli Gael García Bernal), który podróżuje po Boliwii, celem nakręcenia filmu o Krzysztofie Kolumbie. Przyjazd reżysera i jego ekipy zbiega się z kryzysem wody w Cochabamba w 2000 roku. Linie między przeszłością a teraźniejszością, literaturą a filmem, stają się coraz bardziej niewyraźne. 

Film otrzymał 3 nagrody Goya i kilkanaście nominacji.

Moim okiem ciekawe zderzenie dwóch światów.

'Dureń' (2014)6 nagród i 3 nominacje..

Mój opis: Rosja..

Polecam.

Dostępny na CDA

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

Hobbit był kręcony w 5K oczym można usłyszeć w bonusowych płytach pierwszego wydania blue ray. Dla mnie tamta wersja i ta wydana w 4 K to różnice głębi koloru HDR. Paletą barw i tyle. Władca to optyką zeskanowania jeszcze raz. I jest mega różnica. Tylko efekty bardziej „odstają” technicznie. Ale ma to swój urok

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dama Pik na Cinemax, produkcji rosyjskieej

Nawet niegłupi.

Fajny sprzęt do słuchania ma bohater. Analog i lampy  :)

W dniu 17.03.2021 o 21:01, STELVIO napisał:

I "Służby specjalne". Także polecam. Starocie. Ale... Ok

Najnowszy x Kostnerem teraz oglądam. Dobry. Polecam. Prawo krwi.

Oglądnąłem właśnie i też polecam-Prawo krwi.

Kostner w swoim kapeluszu jak w Yellowston .

"Tylko zwierzęta nie błądzą" - właśnie obejrzałem na HBO Go. Pewnie każdy z Was otrzymał kiedyś e-mail w stylu "odziedziczyłeś spadek w Nigerii teraz tylko przelej nam kaskę na poczet niezbędnych formalności i forsa jest Twoja". Jeden z wątków tego filmu rozgrywa się właśnie w środowisku takich murzyńskich wyjebkowiczów w Abidżuanie ale jest świetnie powiązany z zasadniczą akcją rozgrywającą się w jakiejś górskiej prowincji we Francji. Znaleziono tam samochód zaginionej kobiety. Trwają poszukiwania. Film jest podzielony na części - każda część pokazuje kolejny etap historii tej zaginionej laski z perspektywy różnych osób które zetknęły się z nią w ostatnich dniach. Świetny scenariusz, dobre aktorstwo plus trochę wspomnianej na wstepie egzotyki. Warto obejrzeć.     

'Green Book' 2018 Amerykański komediodramat z 2018, opowiadający opartą na faktach historię pianisty Dona Shirleya oraz jego kierowcy i ochroniarza – Tony’ego Vallelongi. Wyróżniony Oscarami dla najlepszego filmu, za scenariusz oryginalny i dla najlepszego aktora drugoplanowego za rok 2018.

Mój opis: Ciekawa historia przedstawiona w lekki, przyjemny i malowniczy sposób - polecam. Dostępny a CDA.

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

Godzinę temu, Natalia Cattiva napisał:

'Green Book' 2018 Amerykański komediodramat z 2018, opowiadający opartą na faktach historię pianisty Dona Shirleya oraz jego kierowcy i ochroniarza – Tony’ego Vallelongi. Wyróżniony Oscarami dla najlepszego filmu, za scenariusz oryginalny i dla najlepszego aktora drugoplanowego za rok 2018.

Mój opis: Ciekawa historia przedstawiona w lekki, przyjemny i malowniczy sposób - polecam. Dostępny a CDA.

Bardzo fajny film. Z Viggo Mortensen jest wiele fajnych filmów

Hidalgo – ocean ognia np. polecam  ?

W dniu 25.01.2021 o 09:52, Neo44 napisał:

"Matrix Rewolucje" w TVN.

Ocena: 10/10

Obejrzalem ostatnio cala trylogię Matrixa w ciagu trzech dni. Pierwszy raz w sumie, bo znalem tylko 1 cześć. I chyba tylko pierwsza warto obejrzec - pozostale dwie byly dla mnie raczej kiepskie

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

12 godzin temu, Jaranek. napisał:

"Tylko zwierzęta nie błądzą" - właśnie obejrzałem na HBO Go. Pewnie każdy z Was otrzymał kiedyś e-mail w stylu "odziedziczyłeś spadek w Nigerii teraz tylko przelej nam kaskę na poczet niezbędnych formalności i forsa jest Twoja". Jeden z wątków tego filmu rozgrywa się właśnie w środowisku takich murzyńskich wyjebkowiczów w Abidżuanie ale jest świetnie powiązany z zasadniczą akcją rozgrywającą się w jakiejś górskiej prowincji we Francji. Znaleziono tam samochód zaginionej kobiety. Trwają poszukiwania. Film jest podzielony na części - każda część pokazuje kolejny etap historii tej zaginionej laski z perspektywy różnych osób które zetknęły się z nią w ostatnich dniach. Świetny scenariusz, dobre aktorstwo plus trochę wspomnianej na wstepie egzotyki. Warto obejrzeć.     

dzięki b. dobry film

Che molto guadagna chi putana perde

W dniu 21.03.2021 o 17:00, daru0105 napisał:

Z Viggo Mortensen jest wiele fajnych filmów

Pełna zgoda! A skoro już przy Viggo jesteśmy:

'Wschodnie obietnice'

'Droga'

Edytowane przez Natalia Cattiva

15 godzin temu, Natalia Cattiva napisał:

Pełna zgoda! A skoro już przy Viggo jesteśmy:

'Wschodnie obietnice'

'Droga'

Green Book 😉

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

1 godzinę temu, aliengbl napisał:

Green Book 😉

No.. przeca pisałam kilka pięter wyżej.. 🙂

Genialny film!

• Pokaż nowe odpowiedzi