Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

shaolin soccer?

Wytrzymałem 15 min.

"Kung-fu szał" jeżeli jest w podobnym stylu, to dziękuje za ostrzeżenie.

Moim zdaniem szkoda i tak krótkiego czasu z naszego życia.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

'Phantom' - (2013) reż. Todd Robinson. W rolach głównych Ed Harris i David Duchovny.

Temat świetny i ponoć oparty na faktach, ale film dość płytki i zupełnie średni. Można obejrzeć, bo historia naprawdę bardzo ciekawa. Temat dotyczy okresu zimnej wojny z 1968 roku i tajemniczej misji rosyjskiej łodzi podwodnej.

Parker's Mood

shaolin soccer?

Wytrzymałem 15 min.

"Kung-fu szał" jeżeli jest w podobnym stylu, to dziękuje za ostrzeżenie.

Moim zdaniem szkoda i tak krótkiego czasu z naszego życia.

kung fu hustle lepszy

ale jeśli nie lubisz tego typu humoru...

Dead Snow 2 - jeśli jedynka się podobala to przy 2ce macie zagwarantowane 1.5 godz odjechanej makabreski z niezłymi zartami.

Jestem pelen podziwu dla efektow specjalnych bo te w większości sa naprawdę niezle....

Pare scen kultowych jak ta z wypychaniem auta z zaspy :D:D:D:D

Jak chce film z sensem to nie ogladajce :D

Committed - bardzo mi się spodobał.

Niby nic. Banalna historia. Film rozkręca się bardzo powoli, ale od pewnego momentu zaczyna intrygować. Na koniec wszystkie karty zostają odkryte. Obraz namalowany ze swobodą, pastelowymi barwami, z odrobiną smutku. Kocham takie kino.

NFS ...scenariusz oklepany i powtarzany wielokrotnie z jednym małym ale, nie jest to film tandetny, całość jakąś trzyma się kupy a realizacja jest na przyzwoitym poziomie. Największy problemu tego filmu to 900 konny mustang który przy odrobinie szczęścia może ma połowę tego i tytuł od którego wymagano znacznie więcej.

Drażniły mnie bardzo rozbieżności merytoryczne lektor, ori , napisy.

Teeth - nie mam pojęcia z nadzieją na co kręci się takie filmy. Obraz pusty jak bańka mydlana.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Blue Lagoon - The Awakening - Błękitnych lagun nakręcono kilka. Poprzednie wyłączałem po max 30 min. Ten film jest trochę inny, wyróżnia się na tle pozostałych. Historia opowiedziana jest w ciepły, delikatny sposób, dobór odtwórców dwóch głównych postaci jest sensowny, a gra młodych aktorów całkiem dobra. Specjalnego nic w tym nie ma, ale obejrzeć można.

Ukryta Zawartość

God's Not Dead - Tu trochę się rozpiszę. Film mimo, że nie najgorszy traci z dwóch powodów; po pierwsze obraz został niepotrzebnie podkoloryzowany, po drugie środek ciężkości sporu przesunięto do punktu z którego tak na prawdę nic nie wynika (spór dotyczący ww. tematu na poziomie filozofii, czy nauki jest z góry skazany na porażkę). Jedna scena jest genialna - odpowiedź starej schorowanej mamy w momencie chwilowego przebłysku świadomości. Nie na sali wykładowej, ale właśnie w tym momencie pada jedyna, sensowna odpowiedź. W filmie zabrakło mi jednoznacznego zaznaczenia dotyczącego wolnej woli. Na temat tej ostatniej napisano całe tomy rozważań. W większości tych rozważań pomija się niestety pewien drobiazg. Wolną wolą zostały obdarzone wszystkie bez wyjątku byty i to jest naszym największym dramatem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

Wolną wolą zostały obdarzone wszystkie bez wyjątku byty i to jest naszym największym dramatem.

Wolna wola to najlepsze co mogło nas spotkać , narzucanie swojej woli innym jest już faktycznie dramatem .

Wolna wola to najlepsze co mogło nas spotkać , narzucanie swojej woli innym jest już faktycznie dramatem .

Nam tak, ale my nie jesteśmy sami. Nie drążmy tego tematu.

Z wolną wolą jest tak że albo wszyscy albo nikt bo inaczej lądujemy w ,,OZ'' swoją drogą oby nie zrobili rimejku tego serialu bo dziś strasznie by go skopali .

Ukryta Zawartość

wiem, że stare, ale dopiero teraz na niego wpadłem

jeśli ktoś polubił las vegas parano, polubi i ten film :))

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

w ramach rozrywki warto zobaczyć :)

Informacja o uzbrojonym szopie mnie jak dotąd skutecznie zniechęcała. Zaryzykuję jednak i obejrzę. ;)

Ukryta Zawartość

Szop rządzi :) jak dla mnie godny kontynuator kina nowej przygody z lat 80 tych.

No tez myslalem ze to bedzie kolorowe badziewie...ale film udany, i rzeczywiscie cos ma z lat 80 :)

Transformers Age of Extinction - niezłe gówno. Aż dziw bierze, że to ten sam człowiek nakręcił co poprzednią trylogię. Nie polecam.

aż tak źle ? jak rozumiem same efekty i zero fabuły ? przed nami jeszcze T5 i 6.

aż tak źle ? jak rozumiem same efekty i zero fabuły ? przed nami jeszcze T5 i 6.

Niestety. Pierwsza trylogia bardzo mi sie podobala. Natomiast Age... do polowy nuda totalna a potem powtorki z poprzednich czesci. Aktorzy tragedia, no nie ma nic ciekawego.

Już pierwsze części Transformersów były efekciarskie i nic poza tym. Aż się boję ostatniej części. Nawet opinie internautów (cokolwiek miałoby to znaczyć) są mało pochlebne (średnia 6,1 na imdb).

Tym bardzie zaskakuje i smuci wynik tego filmu w amerykańskim BoxOfficie (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Prawie ćwierć miliarda zarobionych baksów i miejsce w pierwszej setce Wszechczasów (sic!).

To utwierdza w przekonaniu twórców, że droga jaką obrali (prymitywnego kina) jest odpowiednia pod względem opłacalności.

Z kolei np. "Na skraju jutra" (Którego notabene jeszcze nie widziałem) zbiera całkiem pochlebne recenzje (podobno całkiem niezłe rozrywkowe kino z ambicjami) i ma bardzo wysokie noty (8,1 na imdb). Ale nie przełożyło się to absolutnie na wyniki w hamerykańskich kinach - ledwo ponad 100 mln. i miejsce pod koniec szóstej setki. Co utwierdza w przekonaniu twórców, że kino z ambicjami nie jest tworem opłacalnym.

Ale w sumie czego się dziwić, skoro od lat gawiedź karmi się programami typu Big Brother, Zamiana żon, Taniec z gwiazdami, Mam talent, a ostatnio prawdziwy hit wśród telewidzów - Rolnik szuka żony.

Oczywiście - im głupsze społeczeństwo, tym lepiej dla rządzących.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Meloman

Ale w sumie czego się dziwić, skoro od lat gawiedź karmi się programami typu Big Brother, Zamiana żon, Taniec z gwiazdami, Mam talent, a ostatnio prawdziwy hit wśród telewidzów - Rolnik szuka żony.

Oczywiście - im głupsze społeczeństwo, tym lepiej dla rządzących.

trudno się z tym nie zgodzić, nk. fb też dają do wiwatu, ale nie czarujmy się nawet fakty TVN'u widza traktują jak skończonego idiotę.

Efekty są fajne ale nie zastąpią klimatu i parowania widza. Czasem lubię dobrze zrealizowaną efekciarską rozrywkę bez głębszego wątku fabularnego, taki odpał na wieczór, ale nie czarujmy się to są filmy z serii obejrzeć i zapomnieć. Transformersi zwłaszcza pierwsze dwie części robią to czego nie robi chyba żaden polski film, na potęgę chwalą USA, skuteczność armii, szybkość reagowania, oddanie itd.

Edytowane przez fetek
  • Moderatorzy

Więzień Labiryntu : film ten realizuje wszystkie oczekiwania które miałem wobec Gry Endera, a ta ich nie spełniła.

Ukryta Zawartość

Zdecydowanie dobre kino SF

Ostatni dzień na Marsie.

Ekipa badawcza kończy swoją turę, odkrycie bakterii zabija nudę...............

Fajne zdjęcia i sceneria ale totalnie wtórna fabuła.

Ukryta Zawartość

Kiler Joe:

rodzina postanawia zamordować matkę(każdy ma inny powód), dodatkowym wabikiem jest kasa z ubezpieczenia.

wynajmują mordercę Joe.

Fajne, niezbyt ambitne kino z dobrą obsadą ,takie pod 2 piwa i udany wieczór. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez stench

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Czasem lubię dobrze zrealizowaną efekciarską rozrywkę bez głębszego wątku fabularnego, taki odpał na wieczór, ale nie czarujmy się to są filmy z serii obejrzeć i zapomnieć.

Ale, ja broń boże nie neguję samego kina rozrywkowego, jak co niektórzy na tym forum, choćby w wątku o kinie "artystycznym". Uważam, że w kinie jest miejsce na wiele gatunków, i nie jestem hipokrytą - potrafię docenić kino typowo rozrywkowe. Powiem więcej - ja je oglądam!

Problem w tym, że to kino dzisiaj nie dostarcza jakichkolwiek emocji. To produkt ze wskroś efekciarski, ale zwyczajnie nudny, pusty jak wydmuszka.

Myślę, że wrócił trend "chleba i igrzysk"...

Edytowane przez Meloman

takie panie czasy, oryginalna myśl nie ma z czego się rozwinąć

im głupszy film tym lepszy

większość z nas jest poziomem - a w zasadzie spadkiem poziomu - dzisiejszego kina zawiedziona

dziś oglądałem "W cieniu"

w sumie niezły film - takie klimaty noir, w fajną muzą momentami

Niestety Igrzyska Smierci to taka szmira, która nie posiada ani ambitnego kina, ani dobrego kina akcji.Nuda i kicz.Druga część jeszcze gorsza.

A "Niezgodna" z ciekawości obejrzę.

Ja ostatnio obejrzałem Pompeii i Legenda Herkulesa-czy coś tak.

Chyba jakaś moda nastała na gladiatorów.

Oba filmy nie polecam.Słabe.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Niestety Igrzyska Smierci to taka szmira, która nie posiada ani ambitnego kina, ani dobrego kina akcji.Nuda i kicz.Druga część jeszcze gorsza.

po emisji nagich fotek mam wstręt do głównej bohaterki. W dodatku "głupia p*** myśląca tylko o sobie" cytując kolegę :) moja opinia nie jest aż taka drastyczna ale irytuje swoim zachowaniem i niby myśleniem, staram się pamiętam ma 17 lat....

1 - nie była zła

2 - mulasta ale rozumiem ze to etap przejścia

3 - ma się dziać.

• Pokaż nowe odpowiedzi