Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

O to właśnie mi chodziło.

W setce wypisanych przez Was tytułów jakoś nie widzę Birdmana, a taki ponoć wspaniały,

że tylko ostatni buc i tępy młotek nie zachwycałby się tak wybitnym arcydziełem. No coś takiego kurde blaszka...

Największym arcydziełem, to jest marketing tych wszystkich współczesnych gniotów. Najpierw wszyscy na to lecą jak muchy do gówna,

później tym się zachwycają, bo zachwycać się jest cool i trendy, a po miesiącu nie pamiętają, że w ogóle oglądali. Takie to są arcydzieła.

Dlatego proszę mi tu nie wyjeżdżać z tekstami w stylu "skoro Birdman ci się nie podobał, to idź sobie Gwiezdne Wojny pooglądaj".

Nie podobał mi się, bo był denny i nie będę klaskał razem z innymi tylko dlatego, że tak wypada, bo gdzieś tam napisali, że to wielki film.

Przywołany przez kogoś wyżej Big Lebowski miażdży Birdmana pod każdym możliwym względem, a jakoś nikt się nad nim tak nie spuszczał.

To samo dotyczy np. Whiplash. Kiedyś tego typu filmy co tydzień w kinie familijnym jedynki puszczali i nikt tego szajsu nie oglądał.

Teraz wystarczy napisać w recenzji, że to nie wiadomo co i nagle banalna historyjka urasta do rangi wiekopomnego dzieła godnego Oscarów.

Śmiech na sali normalnie.

P.S.

W święta obleciałem cały sezon "Tajemnica Twierdzy Szyfrów" i powiem krótko - tFurców tego czegoś powinni pod ścianą postawić i rozstrzelać.

Jak można było aż tak sp***dolić taki scenariusz, to jest dla mnie niepojęte po prostu.

Genialny Frycz, świetny Żak, ale cała reszta... aż płakać się chce jak się na to patrzy.

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Sęp - film rodzimej produkcji, już troszkę leciwy ale nie miałem wcześniej okazji, leciał w TV. mimo że:

1. fabuła naciągana jak jasna cholera, taki numer po prostu by nie przeszedł

2. przykro mi się patrzyło na Anię Przybylską, kurde ciężko uwierzyć że Jej już nie ma...

...to film całkiem niezły. Sprawnie nakręcona sensacja, nawet słychać dialogi i to w wykonaniu Olbrychskiego który jak zwykle mamrocze, trzyma w napięciu i intryguje. jak wspomniałem szkoda że raczej wszystko mocno naciągane ale to wychodzi dopiero na końcu i da się przeboleć.

Edytowane przez rasputin

Filmów które obejrzałem kilka razy znalazło by się kilka; Forrest Gump, A Beautiful Mind, Proof, The Money Pit itd.

Żałuję że tak mało jest dobrych kopii filmów o Ameryce z lat 50, 60. To były inne czasy, inny świat. Wiele z tych filmów niosło nadzieję. Dziś w większości wypadków film (podobnie jak sztuka w ogóle) musi zawierać ostre jebnięcie (nie w sensie seksualnym), musi szokować, ryć beret. Może to i dobre jest nie wiem, ale jak patrzę na to wszystko to mam wrażenie że gatunek gore, który dziś wiele osób postrzega za wynaturzenie za jakiś czas stanie się normą.

Żałuję że tak mało jest dobrych kopii filmów o Ameryce z lat 50, 60. To były inne czasy, inny świat. Wiele z tych filmów niosło nadzieję.

No bo to były zalety komuny, pokazywała ona dobre artystyczne filmy jak to w USA jest źle :). Obecnie mamy wszystko jak leci w jednym worze i nikt tego nie segreguje.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A wracając do filmu Whiplash... Z filmów około muzycznych z tamtego roku znacznie lepsze wrażenie sprawiał ponoć niezależny Frank, a nawet 20 Days of Earth (mimo strasznej megalomanii Nicka Cave'a)

Warto go zobaczyć, chociażby dla koncertowej wersji Jubilee Street. Świetnie zagrane i jeszcze lepiej zmontowane na potrzeby filmu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez aster_

Dług - Debt (2010).

Obsada jak ze snu, tematyka atrakcyjna, wyszło... średnio.

Ale w sumie warto obejrzeć bo od znanych nazwisk lista płac aż pęka.

Warto obejrzeć, by przekonać się że i najlepszy aktor nie "zrobi" filmu, gdy kuleje scenariusz i reżyseria.

A tu od gwiazd aż się roi...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Filmów które obejrzałem kilka razy znalazło by się kilka; Forrest Gump, A Beautiful Mind, Proof, The Money Pit itd.

Chodziło o filmy wyprodukowane na przestrzeni ostatnich 10 lat :)

Z tych przez Ciebie wymienionych, tylko "Proof" rzutem na taśmę jeszcze się łapie, o ile to ten z Hopkinsem (zajebisty swoją drogą)

Cała reszta, to są starocie, co im oczywiście w niczym nie ujmuje, tyle tylko że to jest zupełnie inna kategoria filmów

i o to mi właśnie chodzi, że takich obrazów jak kiedyś, oglądanych po ileś tam razy bez znudzenia, nikt już dzisiaj nie kręci.

Ostatnio oglądałem "Cop Land" zabij mnie, a sobie nie przypomnę który raz w życiu, może 15 a może 25

Zabij mnie, a sobie nie przypomnę, który film wyprodukowany po roku 2005 widziałem choćby 2 razy.

Może i jakiś by się znalazł, nie mówię nie, ale jaki miał tytuł? A żebym to ja wiedział.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ukryta Zawartość

pojechany i zakręcony strasznie :)

Ukryta Zawartość

Ex Machina totalnie nie mam zdania zarówno odbierając ten film płytko jak i analizując poszczególne sceny; pewnie oblałem test Turinga ? Kto to wie. Jednak polecam pójść bo tyle szmiry jest obok.

Chodziło o filmy wyprodukowane na przestrzeni ostatnich 10 lat :)

Aaa... dup@ ze mnie. ;)

Ukryta Zawartość

Zaryzykuję. ;)

Ex Machina totalnie nie mam zdania

Czaję się na ten film. Może to będzie coś lepszego od Interstellar.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mocna czarna komedia

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Nightcrawler - super film, polecam

Zdecydowanie jeden z lepszych filmów ostatnio.

Naprawdę warto obejrzeć.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ukryta Zawartość

A się kurde blaszka skusiłem (choć początkowo raczej niechętnie) i było warto, nie powiem. Wreszcie coś świeżego i oryginalnego.

Polecam obejrzeć choćby tylko po to, żeby sobie porównać jak można zagrać zjeba socjopatę bez popadania w irytującą i przesadę.

Ukryta Zawartość

Podzielam opinię Franka, pisałem tu o tym filmie jakieś 2 miesiące temu, dopiero teraz też ktoś o nim wspomniał, naprawdę warto obejrzeć. Na początku musiałem się przyzwyczaić do "angielszczyzny" potem już tylko uciecha oglądać

Czaję się na ten film. Może to będzie coś lepszego od Interstellar.

Oglądałem właśnie celem przypomnienia Intelstellara, Prometeusza i Ex Machina. I najlepsze są własnie moim zdaniem w tej kolejności.

Uwaga poniżej spoiler, proszę nie czytać ;)

Ex Machina to klaustrofobiczne pomieszczenie gdzie trwa intelektualna walka o jego opuszczenie i znalezienie się na pewnym skrzyżowaniu ;)

Proszę nie oglądać filmu bo można się zakochiwać w robocie ;)

Proszę nie oglądać filmu bo można się zakochiwać w robocie ;)

Teraz to na pewno obejrzę. ;)

W sumie szkoda, spodziewałem się może nie rewelacji, ale czegoś w miarę dobrego.

Edytowane przez Mrok

Dumni i Wściekli kapitalna komedia, polecam radykałom, ku refleksji nad sobą :-))))

Ukryta Zawartość

A da się w ciągu całego filmu chociaż 2 razy uśmiechnąć i raz wybuchnąć śmiechem ? Jeśli tak, to już rewelka w kategorii komedii ostatnich 10 lat...

Ukryta Zawartość

Smuga cienia spowija..;-)

Widziałem fragmenty dwóch filmów:

- Ziemska apokalipsa,

- Pająki w metrze.

Zachęcająco to nie wyglądało. Odpuściłem.

Dziś zamierzam podejść do:

W pogoni za nieszczęściem (Anleitung zum Unglücklichsein)

Zobaczymy.

Ziemska apokalipsa - to chyba właśnie na TV4 teraz puszczają i dla mnie to już jest wystarczająca rekomendacja :)

Pająki w metrze - to z kolei już sam tytuł mówi wszystko.

Do kompletu proponuję jeszcze Rekinado

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obejrzyj to:

Ukryta Zawartość

Raz myślałam, że leci moja ulubiona głupia bajka - "Pingwiny z Madagaskaru", a leciało to, do czego podałam link :-( Od razu włączyłam inny program - odcinek Top Geara, który znam na pamięć ;-D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Keef'98

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Ziemska apokalipsa - to chyba właśnie na TV4 teraz puszczają i dla mnie to już jest wystarczająca rekomendacja :)

"Czwóreczka" wymiata. 7.gif

Edytowane przez Yodzisław

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Ukryta Zawartość

Ten mój wpis, to była cytując imć Wałęsę "dykcja tak zwana." ;)

Rekinado - widziałem zapowiedzi, ale nie odważyłem się. Wiem że straciłem. ;)

Obejrzyj to:

Ośmiornica strącająca samoloty, rekin pożerający statki i to się Wam nie podoba?

Jacyś dziwni jesteście. hihi ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

Oczywiście, że dziwni. Nie wiesz, że jestem kuriozum ;-)

Tak jakoś "niezbyt" ten "film" przypadł mi do gustu, wolę inne. Zadziwiające, nieprawdaż?

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

• Pokaż nowe odpowiedzi