Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Jurassic World - rozczarowanie.

Dinozaur to powinien zeżreć scenarzystę,aktorów i gości od efektów specjalnych.

Miał być imponujący blockbuster, wyszła szmira i nuda.

Poltergeist - remake kultowego horroru sprzed lat.

Po cholerę robić film, który POD KAŻDYM WZGLĘDEM nie dorasta genialnemu oryginałowi do pięt?

Naprawdę nie można zarobić paru dolców robiąc uczciwie coś oryginalnego lub LEPSZEGO od oryginału?

Zamiast nowego Poltergeista polecam Polskie Gówno - podobny poziom a przynajmniej śpiewają.

Gra o Tron - sezon zakończony. Było dobrze! Nie mogę doczekać się finałowej rozgrywki. Ale najpierw książka! Nowy tom niebawem! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Scenic Route bardzo miło się oglądało,wreszcie można by komuś powiedzieć " zrobiłeś dobry film!" ale to pozostawiające do myślenia zakończenie to jak byłem młodszy lubiałem takie rzeczy w erze Lyncha Tarantina innych.

Warto wspomnieć o Lazarus Project moim zdaniem,choć nie bede go pamiętać za kilka lat.

Jurassic World - rozczarowanie.

Dinozaur to powinien zeżreć scenarzystę,aktorów i gości od efektów specjalnych...

Ale przynajmniej było prawomyślnie?

Jurassic World - nóż w serce lewactwa! :)

Bardzo fajna recenzja! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"...Film można więc polecić wszystkim rodzinom jako doskonałą rozrywkę z cennym konserwatywnym przesłaniem. Gdy popkultura atakuje nas i nasze dzieci ze wszystkich stron toksyczną lewicową propagandą, to każdy film świetnie zrobiony i mający pozytywne przesłanie, tak jak „Jurassic World" nastraja optymistycznie."

:D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Obejrzałem MadMaxa. Po zwiastunach myślałem że będzie lepszy jeżeli chodzi o kino akcji.Po scenariuszu nie spodziewałem się rewelacji i tak było.Można obejrzeć jak ktoś lubi takie kino.

Następny film Gunmen,mogę polecić.Jak zwykle niezły Sean Penn. Dobre kino akcji

Edytowane przez daru0105

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Ale przynajmniej było prawomyślnie?

No, niby tak.

Faceci z karabinami a kobiety w szpilkach.

Żadnego dżenderactwa. :)

Ale to jedyny plus filmu, no i może ta paskuda, co mieszka w wodzie. :)

Następny film Gunmen,mogę polecić.Jak zwykle niezły Sean Penn. Dobre kino akcji

A nawet bardzo dobre. Aktorzy!!! Javier Bardem! Ray Wistone! No i sam Penn też OK.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nowy Terminator - w sumie jest ok, ale nie ma co się spodziewać poziomu i klimatu z części I i II. Dla mnie to kopia części III. Początek nawet ciekawy, nawiązanie do konkretnych scen z części I. Potem kopie scen z części II, itd, itd. Myślałem, że będzie coś ciekawego, oryginalnego, a tu wyszła kopia pozostałych filmów z serii. Aktorzy, poza Arnoldem, nietrafieni, oczywiście porównując ich do pierwowzorów. Jeśli ktoś (a to chyba niemożliwe) nie widział poprzednich Terminatorów to ten będzie się podobać. Akcja non stop, scenariusz nawet trzyma się całości, dobre efekty. Natomiast co co widzieli poprzednie części i uznają za udane tylko I i II to niestety, ale część V to kontynuacja trendów z III i IV.

Natomiast na BR i tak kupię:)

Najnowsze Minionki moim zdaniem nie mają tyle pary co poprzednie ale za to bardzo mocno rozwinęła się machina gadżetowa wokół.

Byłem na wersji 3D i raz wystarczy! Wcześniejsze realizacje za to obejrzał bym sobie ponownie z przyjemnością!

Dla fanów wcześniejszych wersji krótki klip (nie z tego filmu) na znany stary temat "ilu milicjantów jest potrzebnych do wymiany żarówki.

Z innej beczki; taki przerażający obraz przyszłych czasów który zaczyna być już dziś i siedzimy w tym po uszy!

Brytyjski serial Black Mirror

Najtrudniej było mi przejść pierwszy odcinek; jednak polecam przez niego przejść bo jest to wprowadzenie do całej porąbanej szykującej nam się przyszłości. Później to już po prostu mocno wciąga, każdy odcinek to osobna perełka na temat przewodni.

Polecam

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

The GunMan- film akcji bez jakiejkolwiek akcji. Sean Penn pokazuje umięśnioną klatę i tricepsy i gdzieś biega cały czas. Strata czasu. Porównanie tego bzdeta do nowego Mad Maxa to jakaś pomyłka. W Mad Maxie jest akcja od pierwszej do ostatniej minuty. A tu aktorzy snują się po planie i od czasu do czasu postrzelają trochę.

Z typowych akcyjniakow już lepsze jest Run All Night z Neesonem.

Najnowsze Minionki moim zdaniem nie mają tyle pary co poprzednie (..)

Byłem na wersji 3D i raz wystarczy!

Pierwsze 20 minut faktycznie jakieś takie... Później akcja się rozkręca w starym, dobrym stylu. Ostatnie 15 minut płakałem ze śmiechu razem z córką.

Ja tam bym poszedł jeszcze raz, bo kapitalna grafika, mnóstwo pomysłów i gadżetów, które za pierwszym razem zazwyczaj w pełni się nie dostrzega.

Z czystym sumieniem polecam, tylko pamiętajcie o pierwszych 20-tu minutach ;)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Ostatnie 15 minut płakałem ze śmiechu razem z córką.

Musze sobie sprawić kolejna córkę ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nowy Terminator - w sumie jest ok, ale nie ma co się spodziewać poziomu i klimatu z części I i II. Dla mnie to kopia części III. Początek nawet ciekawy, nawiązanie do konkretnych scen z części I. Potem kopie scen z części II, itd, itd. Myślałem, że będzie coś ciekawego, oryginalnego, a tu wyszła kopia pozostałych filmów z serii. Aktorzy, poza Arnoldem, nietrafieni, oczywiście porównując ich do pierwowzorów. Jeśli ktoś (a to chyba niemożliwe) nie widział poprzednich Terminatorów to ten będzie się podobać. Akcja non stop, scenariusz nawet trzyma się całości, dobre efekty. Natomiast co co widzieli poprzednie części i uznają za udane tylko I i II to niestety, ale część V to kontynuacja trendów z III i IV.

Natomiast na BR i tak kupię:)

Nie jest źle mozna obejrzec ale niestety to nie 1 ani dwójka.

chwilowy brak działalności w audio.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Z innej beczki; taki przerażający obraz przyszłych czasów który zaczyna być już dziś i siedzimy w tym po uszy!

Brytyjski serial Black Mirror

Najtrudniej było mi przejść pierwszy odcinek; jednak polecam przez niego przejść bo jest to wprowadzenie do całej porąbanej szykującej nam się przyszłości. Później to już po prostu mocno wciąga, każdy odcinek to osobna perełka na temat przewodni.

Polecam

Obejrzałem i potwierdzam, że dobry ten tryptyk filmowy jest.

The The Midnight After (ThNa Ye Ling Chen) 2014

Aaaaa... prawie zdechłem (niestety nie ze śmiechu).

Dlaczego dziś tak rzadko robi się filmy takie jak "The Lost Room". To za trudne jest? Boli? Ludzie uciekają z kina? Kasy na tym nie można zrobić? Co się dzieje?

Ostatnia produkcja która dała mi do myślenia i pozostała mi w głowie na dłużej to:

The Time Being

Niech ktoś coś z tym zrobi. Mogę płacić 100zł miesięcznie byle takie filmy się pojawiały. Chociaż takie. W serialach można coś znaleźć, ale pełnometrażowe produkcje to w większości wypadków bieda z nędzą. Po obejrzeniu IQ mi się zmniejsza.

Edytowane przez Mrok

Jurassic World (2015) - Strata czasu. Oskara raczej nie zdobędzie. Choć kto wie, żyjemy w dziwnych czasach. ;)

Tomorrowland (2015) - To chyba jakaś bajka jest. Poległem po 15 min. Być może za jakiś czas dam mu drugą szansę, póki co początek mnie zniechęcił.

Edytowane przez Mrok

Jurassic W. mi też do końca jakoś nie podszedł ale ja aż tak krytyczny nie jestem :-) a Kraina jutra to bajka dla całej rodziny i zapewne nie wszyscy dadzą radę obejrzeć ten film...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Nocny pościg - weźcie mnie trzymajcie, bo już nie mogę ze śmiechu normalnie jak tego Nessona widzę.

Pół godziny i won, przecież to prądu szkoda na oglądanie takiego gówna.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ted 2 - pierwszej części za bardzo nie pamiętam (takie widać musiała zrobić na mnie wrażenie) więc nie mam odniesienia,

tak czy siak o ile pierwsze 30 minut można jeszcze jakoś wytrzymać, to dalej jest już równia pochyła i przeciąganie na siłę.

Beznadzieja.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Siema, co sądzicie o serialu który ostatnio można obejrzeć na HBO "Gracze" ? Mi baaardzo podszedł do gustu . Tu zobaczysz jak jedni wiedzą że żyją, muzyka fajna no i .... Miami :-)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Siema, co sądzicie o serialu który ostatnio można obejrzeć na HBO "Gracze" ? Mi baaardzo podszedł do gustu . Tu zobaczysz jak jedni wiedzą że żyją, muzyka fajna no i .... Miami :-)

W każdy poniedziałek na HBO lecą właśnie Gracze, Detektyw i Świat w opałach. Oglądam te dwa pozostałe. Świetny zwłaszcza ten komediowy Świat w opałach. Graczy mam na nagrywarce ale jeszcze nie zacząłem. Wydawał się po reklamówkach nędzny. Ale jak zachęcasz to zaryzykuję.

Frankenstein Army - już sam tytuł może zniechęcić, ale zaintrygowany opiniami w internetach pomyślałem - co mi w sumie szkodzi.

Początek nawet niezły. Akcja, klimat, wszystko jak należy, zwłaszcza na tle dzisiejszych horrorów które bardziej nudzą niż straszą.

No i tak sobie siedzę oglądam... aż tu nagle pojawiły się potwory, które jak ujrzałem, to o mało co się w gacie nie zesrałem!

Tyle że ze śmiechu, bo takie były przerażające, buehehe :) No i to był koniec oglądania. A szkoda, bo zapowiadał się super ...

"Manglehorn" oraz "Idol" - świetnie było zobaczyć znów Ala Pacino na ekranie (jak zwykle doskonały), ale filmy średnie. Manglehorn jeszcze ujdzie, ale Idol słaby - jakoś tak zajeżdżał amatorszczyzną.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

W dniu 21.07.2015 o 13:23, gość napisał:

Gunman

Świetni aktorzy a film tylko przyzwoity. Szkoda. Miałem nadzieję, że to wreszcie będzie coś naprawdę dobrego a tu lipa.

Jest przyzwoicie. Tylko początek nie w moich klimatach.

chwilowy brak działalności w audio.

"Manglehorn" oraz "Idol" - świetnie było zobaczyć znów Ala Pacino na ekranie (jak zwykle doskonały), ale filmy średnie. Manglehorn jeszcze ujdzie, ale Idol słaby - jakoś tak zajeżdżał amatorszczyzną.

Pacino, średnio lubię tego gościa. Niezapomniane role w; The Godfather, Heat i The Devil's Advocate. W tych 3 filmach idealnie wpasował się w role. Reszta nie zrobiła na mnie wrażenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi