Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

No i fajny epizod w "Wilku z Wall Street".

A tak z innej beczki, dziś obejrzałem polecony przez kolegę irlandzką komedię

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jestem bardzo mile zaskoczony:) nie wynudziłem sie ani sekundy. Nie wiem czy to nie czasem mój pierwszy kontakt z filmem irlandzkim, aktorzy których widzę pierwszy raz na ekranie ,kupili mnie po 5 minutach filmu. Fajna fabuła, dobrą robotę w filmie robi narrator , no i widoki "zielonej wyspy" ukazane w scenach, cieszę się że niektórzy forumowicze mają takie widoki na codzień:) szczerze polecam, myślę ze zawodu nie będzie .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marteo1981

Wg mnie jego najlepsza rola to glina grany w "True Detective".... Gość niesamowicie się rozwinął od czasu grania w komedyjkach romantycznych....

A czy to nie w tych czasach zagrał we wspomnianym "Kontakcie"?

Rola może i nie przełomowa, ale też nie byle jaka. ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

A czy to nie w tych czasach zagrał we wspomnianym "Kontakcie"?

Rola może i nie przełomowa, ale też nie byle jaka. ;)

Nie....Kontakt to dużo wcześniejsza produkcja niż Detektyw....

Chyba że chodziło Ci o to że komedyjki i Kontakt to te same czasy.... :)

Edytowane przez Yodas
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Elle

Verhoeven nie zawiódł. Świetne kino. Dosadny, mocny film.

Już w pierwszych sekundach filmu dostajemy pięścią między oczy i napięcie przez cały film nie odpuszcza.

Nie jest to na szczęście amerykański kicz. Isabelle Huppert słusznie doceniona za tę rolę.

...Chyba że chodziło Ci o to że komedyjki i Kontakt to te same czasy.... :)

No właśnie. A tak dokładnie, to chyba komedyjki przyszły nawet po nim.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

W dniu 18.03.2017 o 12:17, gość napisał:

Elle

Verhoeven nie zawiódł. Świetne kino. Dosadny, mocny film.

Już w pierwszych sekundach filmu dostajemy pięścią między oczy i napięcie przez cały film nie odpuszcza.

Nie jest to na szczęście amerykański kicz. Isabelle Huppert słusznie doceniona za tę rolę.

Przeszedłem bokiem koło tej produkcji, na szczęście Twój wpis dał impuls. Nie zawiodłem się, scenariusz nieprzewidywalny, wręcz niemożliwy. Ciekawe studium ludzkich pragnień, zachowań. Isabelle super. Świetne europejskie kino. Polecam

LOGAN - słaby na maxa, musiałem na dwa razy podzielić, ponieważ zasypiałem. Conajmniej 30-40 min za długi, po wywaleniu przerywników, może coś by z tego było.

Jakbym musiał oglądać kinówkę, to na bank bym na raz nie obejrzał :)

Przeszedłem bokiem koło tej produkcji, na szczęście Twój wpis dał impuls. Nie zawiodłem się, scenariusz nieprzewidywalny, wręcz niemożliwy. Ciekawe studium ludzkich pragnień, zachowań. Isabelle super. Świetne europejskie kino. Polecam

Też mi się podobał.

Ostatnio france robią niezłe kino. I dobra odskocznia od holyłudu

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

no to chyba oglądałeś inny film...

A tak przy okazji jak to zrobiłeś? Wykupiłeś 2 seanse w kinie i oglądałeś po połowie?...

Podobne mam zdanie jak Ty Kolego..

Ludzie również gonią do kina na całym świecie ;;;

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Kupiłem BR i obejrzałem "Żywioł" i " Nowy Początek" bardzo dobre kino zwłaszcza z Wahlbergiem. Nowy początek też fajny bo bałem się że wyjdzie przeciętniak jak Elizjum nudne

Milczenie 2016 jak dla mnie bez nadzieja. Obejrzałem pół filmu a pozniej tylko przewijałem...

Odemnie osobiscie opinia negatywna. Dzwiek również słaby z tylnich głosnikow bardzo cicho dochodziły jakie kolwiek efekty.

Milczenie- właśnie obejrzałem. Świetny IMO, pod wieloma względami znakomity. "Czemu milczysz???" prawie jak u Dostojewskiego.

W razie niepewności o co biega w filmie i jaki jest jego wydźwięk, proponuję przeczytać dedykację tuż przed napisami końcowymi

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

• Moderatorzy

Mel podobnie jak Clint idzie własną filmową ścieżką i bardzo dobrze bo powstają dobre filmy.Poprzednie : Dorwać Gringo i Blood Father też dobre.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Dla mnie blood Father słaby i przewidywalna fabuła o wiele lepszy i ciekawszy z Melem to Furia (Edge of Darkness) filmy o podobnej tematyce i córce. Gringo się fajnie rozkręcał .Fakt mel i Clint bardzo dobre filmy kręcą.

Clinta lubię jak reżyseruje i sam gra jego teksty w Gran Torino czy Wzgórza Rozdartych serc są nie zapomniane i bez błędne

Edytowane przez spinacz66

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Przełęcz ocalonych.

Dobre kino, ale jednak nie wybitne.

Naturalistyczne sceny z pola bitwy robią wrażenie, jednak dźwiękowo do Szeregowca Ryana tu jest daleko.

Po obejrzeniu czułem pewien niedosyt. Nastawiłem się na więcej.

Jednak dość marudzenia. To i tak jeden z lepszych filmów ostatniego czasu.

Wczoraj zostałem zmuszony na obejrzenei Pieknej i bestii i po ok 30 minutach wyszedlem z kina. Dramat. Ogolnie klimat zapowiadał się fajnie, gdyby nie te ciągle śpiewanie. No nie mogłem wytrzymać.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Co do Przełęczy Ocalonych jak są wydania z Atmosem tam pewnie jest troszkę lepiej z dźwiękiem.. ale i w tym wypadku co jest w RP osobiście nie ma co narzekać i dla mnie super film.. w tym gatunku..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Dzikie Łowy (Hunt For The Wilderpeople. 2016)

Dramat, komedia, przygodowy.

Produkcja Nowa Zelandia

Reż. Taika Waititi

Świetny film z rewelacyjnymi zdjęciami i dobrą muzyką!!!

Prawdziwa uczta!!!

Bardzo, bardzo polecam!!!

"To co teraz, ha?"

Wiekszosc filmow

Dzikie Łowy (Hunt For The Wilderpeople. 2016)

Dramat, komedia, przygodowy.

Produkcja Nowa Zelandia

Reż. Taika Waititi

Świetny film z rewelacyjnymi zdjęciami i dobrą muzyką!!!

Prawdziwa uczta!!!

Bardzo, bardzo polecam!!!

Wiekszosc filmow tego rezysera jest warta obejrzenia :)

• Moderatorzy
W dniu 28.03.2017 o 20:47, gość napisał:

Łotr 1

Oj słabiuśkie to to.

Niestety

Vader był dobry.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Mi Łotr 1 bardziej się podobał niż SW VII - ale to kwestia gustu.. a o tym się nie dyskutuje..

• Pokaż nowe odpowiedzi