Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Łotr 1 - obejrzałem po kinie jeszcze raz w domu i potwierdzam,że po trzech pierwszych częściach ( SW IV, V, VI) jest następny w kolejce

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

MI Lotr się podobał chociaż troszkę poboczne akcje.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ukryte działania.

Bardzo dobry film. Historia o autentycznym osobach.

Kulisy wyścigu NASA z CCCP w wysłaniu ludzi w kosmos, tutaj pokazana jako wyścig z uprzedzeniami i segregacją rasową.

Bardzo dobra gra aktorów i fajna rola dawno nie oglądanego Costnera.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wytrzymałem do 47 minuty, choć lubię kameralne kino, w tym filmie się pogubiłem i nie do końca rozumiem przesłanie reżysera

Trzeba spróbować drugi raz, czasem to pomaga

Szkoda, bo aktorzy pierwsza klasa

Las piękny

Zdjęcia tez

Ukryta Zawartość

Bo Interstellar to perełka i majstersztyk

Masz prawo do własnego zdania. Na mnie Interstellar nie zrobił wrażenia, podobnie jak Prometeusz i wiele innych kasowych s-f z ostatnich lat. Nijakie produkcje za ogromne pieniądze.

Z dobrych s-f miło wspominam:

- Knowing (2009)

- Monsters (2010)

A co do perełek z tego gatunku to mimo upływu czasu są nimi dla mnie np.:

- Altered States (1980)

- The Astronaut's Wife (1999)

Niestety dziś takie filmy pojawiają się rzadko.

Arrival (2016) - dobre kino

Edytowane przez Mrok

Z moich ostatnich wykopalisk:

Wołyń (2016) - dobry film.

Jeruzalem (2015) Izrael

Ukryta Zawartość

Dało się to obejrzeć, choć szału nie ma. Sposób prowadzenia kamery i główna bohaterka lekko denerwują. Pomysł realizacji zbliżony do "Cloverfield", choć film o odmiennej tematyce.

Ore Monogatari (2015) - wyłącznie z dobrym tłumaczeniem

Ukryta Zawartość

Ostatnio tak się obśmiałem chyba na "The Money Pit". Film może się wydać nieco dziecinny, ale tego co gość wyczynia na ekranie opisać się nie da. ;) Generalnie jestem pod wrażeniem poziomu gry dwójki młodych aktorów, prostego ale dopracowanego scenariusza (szczegóły) i naprawdę znakomitej reżyserki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Doktor Strange.

Myślałem, że obecność w jednym filmie Madsa Mikkelsena i zwłaszcza Tildy Swinton gwarantuje niezłe widowisko.

Niestety nie.

Nędza wyszła tu okrutna.

.... mi podszedł a efekty w Imax zabijały wrażeniem na ludziach.. świetnie zrobione ..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Zgadzam się z przedmówcą - efekty miodzio - w sumie na to liczyłem.

Wybieram się na Ghost in the shell - ale ani mi w głowie porównywać z anime...

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

mam też ten film na BR w 3d ale w domu na tv to już nie te same wrażenia co w kinie.. (choć plus za to że obraz jest co jakiś czas na cały ekran) w kinie miażdżą te efekty..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Wybieram się na Ghost in the shell - ale ani mi w głowie porównywać z anime...

A ja zrobiłem odwrotnie. Nie chcę i recenzować filmu - tak, abyś sam ocenił. Ale pierwsze co zrobiłem po powrocie z seansu to wygrzebanie starego DVD i obejrzenie "pierwowzoru"... Zrozumiesz jak obejrzysz w kinie wersja A.D. 2017 - chętnie wymienię doświadczenia...

Ale pierwsze co zrobiłem po powrocie z seansu to wygrzebanie starego DVD i obejrzenie "pierwowzoru"... Zrozumiesz jak obejrzysz w kinie wersja A.D. 2017

Chodziło mi o to, że film z aktorami potraktuję jako coś nowego - nie chcę sobie psuć zabawy porównywaniem na seansie.

Dokładnie tak zrobię - aczkolwiek specjalnie nie odświeżyłem przed seansem... Napiszę jak będę po :)...

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

Kupiłem wczoraj "Pitbulla Niebezpieczne Kobiety" i wieczorem obejrzałem i muszę powiedzieć że Vega nagrał to dobrze ta część o wiele lepsza niż poprzednia chodź moim zdanie pierwsza była najlepsza. Niezłe teksty Ostaszewskiej i naśmiałem się Oświęcimskiego z tego głąba jak mówił do babci trochę rozczarowała mnie końcówka bo nie wiadomo czy "Drabinę" zatrzymali czy nie

Edytowane przez spinacz66

To widać ze różne opinie są o tym filmie.. ale generalnie wszyscy bardziej podchodzą że to bardziej ala komedia..

Podbarwienie wiadomo że jest w tym filmie i komediowe zwroty że gość w domu trzyma pytona który wpierdzielił psa jak i inne gagi humorystyczne. Faktem jest watek paliwówki zaczerpnięty we filmie.

Dziś kupiłem i obejrzałem Film Jakubika "Prosta Historia o Morderstwie" jak na kryminał dobre kino nie nudne ciekawa fabuła polecam go

Mi sie podobał nie wiem jak tobie trzeba samemu zobaczyć i ocenić ja dałem za DVD 24,90zł i nie żałuję

Edytowane przez spinacz66

Polecam Split, dawno nie oglądałem tak dobrego filmu w podobnym klimacie. Gra głównego bohatera mistrzostwo.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Polecam Split, dawno nie oglądałem tak dobrego filmu w podobnym klimacie. Gra głównego bohatera mistrzostwo.

również polecam!!! Mocne - trzeba obejrzeć!!!

Edytowane przez jgx

Pasażerowie

No właściwie to nie wiem czemu obejrzałem ten film do końca... rasputin - miałeś racje - Bar Kubricka jak żywy, ale to niejedyne "odgrzewane kotlety". Dla mnie początek to kreskówka Królika Bugsa i jego typ humoru sprzed 50 lat (groteskowe traktowanie porządku świata), potem rozterki Toma Henksa z Cast Away, później romansidło jakich jest setki w kinie dla podstarzałych Panienek, a końcówka to normalnie Armageden (brakowała tylko flagi amerykańskiej), sama końcówka ckliwa i przewidywalna - postawiła ostateczny krzyżyk...

No niestety - 2/10 - tylko dla tego, że lubię tych aktorów - choć tu ich umiejętności zupełnie nie wykorzystane ale przynajmniej nie drażniły braki :)

A z innej beczki

Na AleKino w TV trafiłem na chiński film "Wygnani" (2006)

Okazał się sprawnie zrobionym gangsterskim filmem w stylu Tarantinowskim - dużo strzelaniny, ciekawe zdjęcia, motywy rodziny/przyjaźni no i zemsta :) - bardzo dobra rozrywka do małej szklaneczki whisky (a na ekranie trochę tego piją :) ) bez specjalnego artystycznego/ambitnego zacięcia. Rozrywka: 6/10 - polecam

Pitbull N.K. Film bez fabuły, bez scenariusza. Kilkanaście sklejonych byle jak scenek. Brak jakiegokolwiek porównania do pierwszej części z Dorocińskim.

100% - słuszności

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Brimstone.

Jak ktoś ma ochotę zobaczyć film w którym nie ma nic optymistycznego to polecam.

Niezwykle mocny, dosadny, dołujący film.

Obrazy mają zszokować widza i to robią. Napięcie nie odpuszcza ani na moment.

Relaksu przed ekranem to tu nie ma.

A sobie wczoraj odświeżyłem na DVD Hiszpański Thriller "Słodkich Snów" z 2011r. Polecam jak ktoś nie widział

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem pytać właśnie o Split i Miss Sloane ale już widzę po Waszych opisach że warto:) szczególnie czekam na role J.Chastain, która rewelacyjnie zagrała agentke w "Wróg numer jeden".

Edytowane przez marteo1981

Split

McAvoy - jak zawsze rewelacyjny :) . Sam film naprawdę dobry - co najważniejsze - mało przewidywalny (no może pod koniec) przez co ogląda się go jak rasowy dreszczowiec z psychopatą w roli głównej. Anya Taylor-Joy też nieźle wypadła - troszkę szablonowa jako aktorka, ale jak widać pasuje do filmów o "ciężkich przypadkach". Mroczne zdjęcia i klaustrofobiczna atmosfera. Troszkę mi brakowało inteligencji pozostałych postaci... no ale cóż - i tak jest naprawdę nieźle: 8/10

• Pokaż nowe odpowiedzi