Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, 5maniek napisał:

"Oświadczyny po irlandzku"... 

Całkiem fajnie się akcja kręci.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Wczoraj obejrzałem film  Legiony i powiem szczerze, że niby dla niektórych pewnie nic wielkiego, ja z miłą chęcią obejrzałem. 

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• 2 tygodnie później...

II cz. Jumanji obejrzałem na BR  i powiem, że na pierwszej części, chyba deczko więcej się uśmiałem, ale i ta jest spoko i może będzie trzecia część. Pod względem technicznym, spoko zarówno obrazek czyściutki jak i dźwiękowo jest fajnie. Choć mam nadzieję, że pod tym względem w przyszłym tygodniu jak odbiorę Bliźniaków będzie jeszcze lepiej..  Ale całościowo Jumanji kolejna odsłona warta obejrzenia z Rodziną i spędzenia razem troszkę czasu.

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

W dniu 31.05.2020 o 17:57, skynyrd napisał:

Bimbrownicy, Złomowisko i Kloszard Story (słaby).

Jeśli to jest to co myślę i kojarzę, czyli takie dokumentalne, to naprawdę wszystkim polecam " Drwale i inne opowieści Bieszczadu ". Fajnie zrobiony dokument o ludziach, którzy wyjechali w Bieszczady i tam zamieszkali. Dobrze skręcone, wciąga, no i ludzie takie oryginały, że flaszkę by się z nimi wypiło ;-)

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Właśnie skończyłem oglądać "8 w poziomie".  Film zrealizowany kosztem 30.000 zł.(!!) przez Grupę Sky Piastowskie.  W zasadzie nie wiązałem z tym filmem żadnych oczekiwań i zdecydowałem się obejrzeć głównie przez sentyment do  wcześniejszego o kilka lat  "Że życie ma sens" tej samej grupy. Z pewnym zdziwieniem odnotowałem że ( pomijając nieco irytujący wstęp ) film trzyma naprawdę niezły poziom. Wielowątkowy,  precyzyjny scenariusz, kilka fajnych dialogów i zaskakująco dobre aktorstwo. Całość po prostu dobrze się ogląda. Nie jest to jakieś szczególnie ambitne kino ale też takiego nie udaje. Fajny pomysł z umieszczeniem akcji w niedalekiej przyszłości o czym świadczą drobiazgi - tu obrazek z czarnym papieżem, tam banknoty z podobizną Wałęsy, arabowie na ulicach i minarety jako element zabudowy miasta.       

.

Czarnuchy zburzyły pomnik Kościuszki i... Lincolna

Jakie to szczęście, że jestem starym grzybem i nie dożyję kolejnej rewolucji kulturalnej!

100 lat !

19 godzin temu, skynyrd napisał:

W głębi lasu... Serial, po Belfrach i Watahach, do przyjęcia.

Właśnie skończyłem i wrażenia bardzo zmieszane

Serial świetnie sfilmowany i trudno sie przyczepic do realizacji, na plus w dodatku kreacje aktorskie

Mój odbiór burzy jednak fabuła, jest po prostu kretyńska i nielogiczna

Ale może to ma być zaletą ?

Takie to współczesne Kino-tv

Grochowska ,ta od Danuty jest super,jak zwykle :-)

A ja wczoraj obejrzałem pierwszy raz od wieeeelu lat Die hard. I kurcze to jest to czego brakuje w dzisiejszych filmach akcji - glowny bohater nie jest herosem skakającym z trzydziestu pięter czy wyskakującym samochodem z samolotu. 

To naprawdę zachwycający film akcji ?

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

"Spacer po linie", czyli biografia Casha. O ile lubie filmy biograficzne o muzykach, tak ostatnio był ich spory przesyt - biografia Freddyego i Eltona nie urzekły mnie. Na tyle, że nawet nie dałem rady obejrzeć do końca co zdarza mi się raczej rzadko. 

Natomiast Spacer po linie to całkiem przyzwoity film. 

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

Obejrzałem Bliźniaka na BR, pod względem jakości obrazu to perełka, niesamowicie czysty obraz  a i dźwiękowo jest fajnie, a sam film też nie jest słaby, jak dla mnie. Duże gorsze były w historii kina... szybko czas minął przed tv,,

W dniu 17.06.2020 o 21:35, skynyrd napisał:

Nie wiem, kiedy wyszła ta interesowność? Z nowym rynkiem?

Ano wyszła. Był rynek, a więc i towar. Jak był towar, to i potrzebna kasa na ten towar. Jak potrzebna kasa, to lepszy partner/partnerka, która/który gołodupcem nie jest :-))))))))))))))))))))))))))))) Ot pragmatyzm zyciowy :-))))).

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Wczoraj ponownie po wielu latach obejrzałem "Prestiż"  i jest to zdecydowanie mój ulubiony film Nolana. 

11 godzin temu, aliengbl napisał:

Wczoraj ponownie po wielu latach obejrzałem "Prestiż"  i jest to zdecydowanie mój ulubiony film Nolana. 

Mój ulubiony to "Memento" ( nie ujmując niczego "Prestiżowi" )    

9 godzin temu, Sine Metu napisał:
18 godzin temu, Neo44 napisał:
Wczoraj obejrzałem "Czas Apokalipsy" w TV4.
Bardzo dobry film.

Przepraszam. Ten "Czas Apokalipsy" z 1979r?

Tak.Właśnie ten.

1 godzinę temu, Neo44 napisał:

Tak.Właśnie ten.

Raczej ironia odnosnie tego, ze kazdy go zna ;> 

Godzinę temu, aliengbl napisał:

Raczej ironia odnosnie tego, ze kazdy go zna ;>

Sądzę,że zdecydowana większość młodego pokolenia tego filmu nie zna

Zresztą narracja "Czasu Apokalipsy" może być dla współczesnego odbiorcy nieco kłopotliwa

Sądzę,że zdecydowana większość młodego pokolenia tego filmu nie zna
Zresztą narracja "Czasu Apokalipsy" może być dla współczesnego odbiorcy nieco kłopotliwa
Raczej trudno zmienić narrację Jądra Ciemności Josepha Conrada

To raczej film dla wyrobionego kinomana. Absolutnie wybitny! Chyba że cztery razy oglądałem i zawsze mnie wciąga jak jądro ciemności... 

"Tynk pożera dźwięk" 747

5 minut temu, EmilioE napisał:

Absolutnie wybitny! Chyba że cztery razy oglądałem i zawsze mnie wciąga jak jądro ciemności... 

...trudno. Co robić...

Wczoraj skonczylem ogladac "American Hustle". I o ile film mnie troche wynudzil - bo zdecydowanie zanika w tle reszty filmów o wszelkiego rodzaju oszustach tak Amy Adams zdecydowanie zapada w pamięć, a Lawrence okropna - chyba najbardziej irytująca rola w filmie. Generalnie raczej średniawy film. Z gatunku jest tyle dzieł dużo lepszych, ze na ten szkoda czasu.

Obejrzałem "Dżentelmenów" film Guy'a Ritchie. Jeśli ktoś oglądał "Przekręt" i "Porachunki" to śmiało może sobie odpuścić bo otrzyma mniej więcej to samo tylko w gorszym wydaniu.  

1 godzinę temu, Jaranek. napisał:

Obejrzałem "Dżentelmenów" film Guy'a Ritchie. Jeśli ktoś oglądał "Przekręt" i "Porachunki" to śmiało może sobie odpuścić bo otrzyma mniej więcej to samo tylko w gorszym wydaniu.  

Duzo gorsze? 

• Pokaż nowe odpowiedzi