Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Ajothe napisał:

swoją drogą skąd wyciągnął gotówkę w więzieniu?! 

Żartujesz sobie? Myślisz, że w więzieniu nie można kasy zdobyć? 

Ale jazda...serial zaczyna się niewinnie, ale akcja rozkręca się powoli i jest coraz ciekawiej.
Pod koniec pierwszego sezonu jest już arcyciekawie. To charakteryzuje dobre filmy.
To dla mnie najlepszy serial od czasu Breaking Bad, Homeland, The Walking Dead, czy Outlander.
Iro - obejrzałeś wszystkie sezony? Ja zacząłem drugi.
Rozumiem, że od czasu kiedy ty oglądałeś, te inne seriale, bo akurat prison brake, był wcześniej emitowany niż te pozostałe.
W sumie to bardzo dawno był emitowany . 1 sezon 19 lat temu aż.

Ja oglądałem na bieżąco. Pierwszych kilka sezonów, super. Potem trochę kombinacje alpejskie.
3 minuty temu, Ajothe napisał:

potem to już moda na sukces

Też oglądałeś? 😆

To jest dopiero opera mydlana. Dynastia przy tym to arcydzieło.

2 minuty temu, RAF77 napisał:

akurat prison brake, był wcześniej emitowany niż te pozostałe.
W sumie to bardzo dawno był emitowany . 1 sezon 19 lat temu aż.

No i co z tego? Nigdy wcześniej na niego nie trafiłem...może dlatego, że nie oglądam Polsatu. 😉

18 minut temu, soundchaser napisał:

trafiłem...może dlatego, że nie oglądam Polsatu

Czasem warto.

Kiedyś się nagrywało na vhs i reklamy trzeba było przewijać, teraz to jest bajka i nie czeka się tydzień na kolejne 40 minut. Inaczej sie teraz odbiera serial gdzie dwa sezony (P.B. ponad 40 odc.) można "po lekku" zobaczyć w 3 tyg. zamiast ciągnać to przez prawie rok. 

Edytowane przez iro III
37 minut temu, soundchaser napisał:

No jak Koledzy po obejrzeniu pierwszego odcinka już wiedzą jaki jest cały serial to gratuluję. Komisarz Alex wciąga natychmiast. 😆

Co kto lubi. Mi te "naciągane" sceny w scenariuszu nie przeszkadzają. 
Dobrze się bawię oglądając. Znakomite pomysły i nieprzewidywalne zwroty akcji.
A jeśli chodzi o grę aktorską to mocno przesadziłeś. 

Obejrzałem cały serial.
Ogólny przekaz jest poprawny politycznie i godny czasów,w których bandyci sa bohaterami,a "normalnych" ludzi pociąga apoteoza zła,nienormalności,braku zasad i kręgosłupa moralnego.

Takie czasy.
Jak chcecie,i jeśli pociaga was scenariusz kreślony w wielu serialach,filmach,scenariusz,który jest częścią antykultury-której zadaniem jest zniszczyć wszystko to,co normalne i prawe-oglądajcie.

Każdy ma wybór.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Obejrzałem cały serial.
Ogólny przekaz jest poprawny politycznie i godny czasów,w których bandyci sa bohaterami,a "normalnych" ludzi pociąga apoteoza zła,nienormalności,braku zasad i kręgosłupa moralnego.

Takie czasy.
Jak chcecie,i jeśli pociaga was scenariusz kreślony w wielu serialach,filmach,scenariusz,który jest częścią antykultury-której zadaniem jest zniszczyć wszystko to,co normalne i prawe-oglądajcie.

Każdy ma wybór.

Wjakich wobec tego czasach nakręcono np. Ojca Chrzestnego, Taksówkarza, Sopranos, Klan Sycylijczyków, Za garsć dolarów, Bonnie and Clyde itp. ?

Coś Ci się nieźle pomyrdało.

Edytowane przez iro III
No i co z tego? Nigdy wcześniej na niego nie trafiłem...może dlatego, że nie oglądam Polsatu.
Ja też .
Ściągane z torrent było chyba...

Wtedy nie było serwisów VOD jeszcze...
3 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Nie bardzo rozumiem ale mniejsza z tym.

4 godziny temu, soundchaser napisał:

nie zdradzajmy całej akcji, bo inni może chcą obejrzeć.

Dziękuję bardzo za tę refleksję. Jak chcecie pogadać, a nie chcecie spoilować, można użyć tego: 

Screenshot_20241005-202632(1).png.820514b3832a264a081baf64502b0d33.png

3 godziny temu, Ajothe napisał:

No nie ma chyba lepszej produkcji o zombiakach od leciwego "28 dni później". 

O tak, pamiętam, że bardzo mi się podobało. Wiem, że nagrywali "28 Miesięcy...", ale nie liczyłem na nic dobrego. 

Edit: poprawka "28 lat później", premiera 2025. Jest też "...tygodni..." z 2007. Nie wiem czy dobre. Oceny ma średnie. 

Edytowane przez J4Z

.

Stamtąd oraz Kulawe konie teraz oglądam i z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki. Fajne, dobrze zrobione i nie ma formy nad treścią.

Z dużym opóźnieniem zacząłem w końcu oglądać serial SZOGUN. Jeden z lepiej ocenianych seriali w tym roku. Niestety ale jestem mocno rozczarowany. Nie porwała mnie fabuła. Akcja która się tam dzieje jest słabiutka. Jak ktoś się jeszcze zastanawia to proponuje wybrać coś innego. Zostały mi jeszcze trzy odcinki, ale na nic już nie czekam. No może na napisy końcowe ostatniego odcinka.

W dniu 7.10.2024 o 16:54, Krzychu72 napisał:

Z dużym opóźnieniem zacząłem w końcu oglądać serial SZOGUN. Jeden z lepiej ocenianych seriali w tym roku. Niestety ale jestem mocno rozczarowany. Nie porwała mnie fabuła. Akcja która się tam dzieje jest słabiutka. Jak ktoś się jeszcze zastanawia to proponuje wybrać coś innego. Zostały mi jeszcze trzy odcinki, ale na nic już nie czekam. No może na napisy końcowe ostatniego odcinka.

Sprawdzajcie sami,bo to ponadprzeciętny serial jest.

W dniu 7.10.2024 o 16:55, J4Z napisał:

Jak skończę Alaskę

Ja już skończyłem. 

Ciekawy jestem jak odbierzesz zakończenie czyli 5-6 ostatnich odcinków.

W dniu 7.10.2024 o 16:54, Krzychu72 napisał:

Jak ktoś widział stara wersje z Richardem Chamberlainem to bezsensowne jest tracenie czasu na nowa wersje .... po prostu nie ma "duszy". Zawsze będzie porównanie do serialu z 1980 roku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy znacie w podobnej tematyce do powyższego serialu?

Kolejny raz od początku "Kompania braci"

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, soundintruder napisał:

Ukryta Zawartość

Czy znacie w podobnej tematyce do powyższego serialu?

Kolejny raz od początku "Kompania braci"

może

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te oglądałem akurat 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

26 minut temu, jar1 napisał:

Te oglądałem akurat

Dzięki za sugestie, ale mnie zdecydowanie chodziło o tematykę związaną z II wojną światową.

12 godzin temu, soundintruder napisał:

Dzięki za sugestie, ale mnie zdecydowanie chodziło o tematykę związaną z II wojną światową.

Jest jeszcze

Ukryta Zawartość

Dobry serial o czasach w jakich Hitler dochodził do władzy. 

Co prawda nie dokończyłem go do końca, bo zbyt przypominał to, co teraz się dzieje na świecie....

Dopóki historia nie opisuje rzeczywistości obecnej, to jednak inaczej się odbiera.

Ukryta Zawartość

35 minut temu, jar1 napisał:

Co prawda nie dokończyłem go do końca, bo zbyt przypominał to, co teraz się dzieje na świecie....

Dopóki historia nie opisuje rzeczywistości obecnej, to jednak inaczej się odbiera.

Doskonale Cię rozumiem.

...Ale widzę, że serial jest tak bardzo dobrze przyjęty. Dodałem na listę. Kiedyś na pewno do niego siądę. Dziękuję.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

1 godzinę temu, jar1 napisał:

Dobry

Rzekłbym jeden z lepszych w czasach emisji.

Trochę odpowiednikiem wspomnianego przez Ciebie serialu jest na naszym polskim gruncie "Pogranicze w ogniu" z lat 90tych.

U Aplle'a przestawiono wajchę i zdecydowano się robić wypasione seriale do tego z minimum propagandy komunistycznej - Sugar, Presumed Innocent. Teraz oglądam Bad Monky - świetne, jestem na trzecim odcinku. Teraz wjeżdża Disclaimer - zapowiada się przednio 

Trzeci sezon Mayor Of Kingstown - kupa - pierwszy, drugi odcinek dobre, później zaczyna się tania drama gengsterska.

Edytowane przez Yodzisław

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

6 minut temu, Yodzisław napisał:

U Aplle'a przestawiono wajchę i zdecydowano się robić wypasione seriale do tego z minimum propagandy komunistycznej - Sugar, Presumed Innocent. Teraz oglądam Bad Monky - świetne, jestem na trzecim odcinku. Teraz wjeżdża Disclaimer - zapowiada się przednio 

Trzeci sezon Mayor Of Kingstown - kupa - pierwszy, drugi odcinek dobre, później zaczyna się tania drama gengsterska.

Spoko, pół roku może zaczekać bo nie ma już co ogladać a dla jednego nowego serialu to szkoda płacić

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Godzinę temu, Yodzisław napisał:

Naciągane to strasznie....scenariusz na siłę. 

Sheridan co jakiś czas daje dupy. Może w tym przypadku wypadek Rennera nabruzdzil?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Tradycyjnie eksploruję seriale z różnych krajów. Po Hiszpanii i Izraelu czas na Grecję. Obejrzałem "Maestro na wyspie" (N). Bardzo przyzwoity serial obyczajowo-sensacyjny. Pocztówkowe miasteczko na rajskiej wyspie, a pod powierzchnią kipi niczym w Twin Peaks. Dobry scenariusz i bardzo dobra gra aktorów. No i kapitalne krajobrazy.

Homofobów uprasza się o omijanie, chociaż wątek pary gejów dużo lepszy od głównego wątku hetero.

Ukryta Zawartość

To ja dorzucę coś podobnego, ja się nie nudziłem.

Amazon

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi