Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 4.11.2023 o 18:03, Krzychu72 napisał:

When They See Us. Netflix. Bardzo dobry serial na faktach. 

To raczej obrzydliwa propagandówka "na faktach": 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podobnie jak Hijack - biali faceci albo debile albo wredni albo kryminał. Do tego fabuła dla idiotów - dwa odcinki wytrzymałem.

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• 2 tygodnie później...

A "The OA" oglądaliście? Zdrowo ryje beret. Polecam. Jest tam pewien idiotyzm ("głupie tańce") ale poza tym historia jest niesamowicie oryginalna i wciągająca. Dla fanów Dark itp. Serial padł ofiarą nowej polityki szitflixa czyli ilość ponad jakość i skasowali po 2 sezonach.

Przypominam bo wjeżdża lada dzień na dysneja nowy serial twórców:

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

W dniu 3.11.2023 o 14:41, Yodzisław napisał:

Jeżeli ktoś nie czytał/słuchał powieści Clavela bo ma niesmak po serialu wyświetlanym za komuny to ostatni czas żeby nadrobić tę genialną powieść:

To był/jest wyśmienity serial, dziwi mnie taka opinia

Z drugiej strony obecnie kręci się seriale jak klipy, trudno więc zaakceptować tradycyjną narrację, pozbawioną komputerowych trików

15 godzin temu, Yodzisław napisał:

A "The OA" oglądaliście?

Nie oglądałem. Daje na listę. Dziękuję. ...ale:

15 godzin temu, Yodzisław napisał:

skasowali po 2 sezonach.

Nie wiem czy zaczynać (?)

.

Godzinę temu, J4Z napisał:

Nie wiem czy zaczynać (?)

Warto. To nie jest tak że widz zostaje z niczym po dwóch sezonach. Chyba nawet wolałbym taką sytuację niż tą z Dark którego dwa sezony były genialne a trzeci już przegięty ze słabym zakończeniem. No ale tu już wchodzimy w gusta...

W Dark jak już zacząłem rozumieć (może tylko myślałem że rozumiem), to znowu tak namieszali że nic nie rozumiałem. Było to chyba w 3 sezonie. Wtedy odpuściłem. 

.

A "The OA" oglądaliście? Zdrowo ryje beret. Polecam. Jest tam pewien idiotyzm ("głupie tańce") ale poza tym historia jest niesamowicie oryginalna i wciągająca.

Oczywiście, że oglądałem. Beretu mi nie zryło (cokolwiek to znaczy). Serial wyśmienity i genialnie odnajdująca się w roli głównej Brit Marling. Fenomenale kino i absolutnie wciągająca historia. A te "głupie tańce" są nierozrywalną częścią tego filmu mające na celu pobudzać jeszcze bardziej naszą wyobraźnię...

Trafilem ostatnio (w C+) na info o pierwszym odcinku 2 sezonu "Your Honor"

Postanowiłem w to wejść od początku ( pierwszy sezon z końca 2020) i zapowiada się bardzo dobrze, zachętą jest główna rola Bryana Cranstona...

"Bodies"
Jak ktoś lubi klimaty w rodzaju "Powrót do przyszłości", "Looper", czy nawet "Dark", to "Bodies" pochłonie w jeden wieczór.

Mam mieszane uczucia. Pierwszy odcinek słaby - potem się rozkręca, ale dwa ostatnie odcinki znowu w dół. Za dużo jest dopowiedziane i za łatwo to się dopina na końcu.

Co ciekawe serial jest określany jako „darkopodobny”, ale komiks na, którym go oparto powstał wcześniej niż Dark.

Niektóre wątki przypomina mi też trochę Peryferal z Amazona - w obu mamy totalitarny Londyn po katastrofie - jak z mokrego snu fanów Wielkiego Resetu.

Jeśli chodzi o motyw alternatywnych czy też równoległych rzeczywistości to finał Twin Peaks 3 pozostaje poza jakąkolwiek konkurencją.

"Ferry" na Netflixie. Nie obejrzałem jeszcze całego ale generalnie mogę polecić. Holenderski serial o nieudacznym gangu handlarzy narkotyków. W pierwszym odcinku policja odholowała im nafaszerowany prochami samochód na gliniarski parking. Chłopaki poszli odzyskać prochy z wozu, ale zamiast zająć się najważniejszym, to debile zobaczyli ładne felgi na innym samochodzie i zabrali się za ich odkręcanie. 🙂

Widać silną inspirację Gangiem Olsena. 🙂

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Pany chyba nie trzeba "reklamować" jednego z najlepszych współczesnych seriali jakim jest The Crown? Dziwię się, że nikt jeszcze nie pisnął słówkiem, że właśnie na Netflix ukazał 6 sezon (pierwsze 4 odcinki- next 6 z początkiem grudnia)...
Osobiście czekałem na to conajmniej rok...

Rabbit Hole - dobry akcyjniak, a nawet bardzo dobry. Swietna historia, trzyma w napięciu i zaskakuje do końca. Na minus scenariusz trochę "netflixowy", niedopracowany, czasem traktujący widza jak debila, czasem dialogi o dupie maryny. Do tego tematyka kontrowersyjna i na czasie czyli inwigilacja i sterowanie masami i jednostkami przy pomocy narzędzi pozyskanych z Big Data (może dlatego cicho o nim). Kiedy serial nie popada we wspomniane przeze mnie problemy przypomina trilery Nolana czy Mission Impossible.

Trochę czasu już się błąkam w świecie filmów i seriali.
Nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz natrafiłem na "True Detective".
Sezon pierwszy i kreacja Woody Harrelson'a i Matthew McConaughey'a to po prostu mistrzostwo świata.
I niech Was nie zniechęcą pierwsze dwa odcinki - niektórzy piszą na forach że powiewa nudą (nic z tych rzeczy).
Ja obejrzałem z lektorem i się nie zawiodłem.
Kolejne sezony pewnie nie dorównują pierwszemu ale z ciekawości oglądnę.

7 minut temu, naczesany napisał:

Drugi zacząłem i nie skończyłem. Nie chciało mi się oglądać, bo wiedziałem że to co przeżyłem dzięki pierwszemu, nie powtórzy się. Zapowiadał się taki "zwyklak" ten drugi. Trzeci podobno lepszy, ale pierwszy to coś niepowtarzalnego i wybitnego. Gratuluję natrafienia. Na szczęście każdy sezon to kompletna historia. 

Edytowane przez J4Z

.

36 minut temu, J4Z napisał:

Trzeci podobno lepszy

Najgorszy.

Tak w ogóle to czwarty sezon nadciąga.

Drugi zacząłem i nie skończyłem. Nie chciało mi się oglądać, bo wiedziałem że to co przeżyłem dzięki pierwszemu, nie powtórzy się. Zapowiadał się taki "zwyklak" ten drugi.

Rany, drugi?
Z Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn - przekleiłem z netu, nie abym pamiętał:-)?

Dla mnie petarda, oglądałem ze trzy razy.
Najlepszy z tej serii, a i w topie sensacyjnych w ogóle.

No skład dobry, ale co z tego. Tak jak mówiłem, dla mnie pierwszy sezon to coś, co już nigdy się nie powtórzy. Pozwolę sobie zacytować użytkownika Filmweb, bo lepiej tego nie napiszę.

Cytat

Rozkminy tego człowieka wjeżdżają mi na psychikę. W niesamowity sposób potrafi ująć w słowa to co mi się kłębi w głowie od wielu lat. Ludzie jako biologiczne kukiełki, które padają bez życia, gdy zabraknie sznurków. Realizacja w ostatnich chwilach życia, że wszystko - wspomnienia, marzenia, miłość, było tylko malutkim snem odgrywanym w naszych głowach. Mizantropia, nienawiść do ludzkości i społeczeństwa, religii. Przekonanie, że samoświadomość ludzka jest największą tragedią, jaka go spotkała. Siedzę oniemiały, oglądam i spijam z ekranu wszystkie jego słowa. Z każdą sekundą jestem coraz bardziej zafascynowany i jednocześnie przeraźliwie smutny.

10/10 popadłbym w depresję z tym serialem jeszcze raz.

.

Trochę czasu już się błąkam w świecie filmów i seriali.
Nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz natrafiłem na "True Detective".
Sezon pierwszy i kreacja Woody Harrelson'a i Matthew McConaughey'a to po prostu mistrzostwo świata.
I niech Was nie zniechęcą pierwsze dwa odcinki - niektórzy piszą na forach że powiewa nudą (nic z tych rzeczy).
Ja obejrzałem z lektorem i się nie zawiodłem.
Gdzie obejrzeć?

HBO, a tutaj można wyszukiwać:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

23 godziny temu, broniasz napisał:

Prajm.Mr. Mercedes.Lepiej pòźno niż wcale.Zaczyna się bardziej niż obiecująco.

Wymiękłem przy drugim sezonie.

W dniu 24.11.2023 o 00:28, broniasz napisał:

Prajm.Mr. Mercedes.Lepiej pòźno niż wcale.Zaczyna się bardziej niż obiecująco.

To jest w/g S. Kinga?

1 godzinę temu, iro III napisał:

To jest w/g S. Kinga?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Che molto guadagna chi putana perde

2 minuty temu, 100icki napisał:

Ukryta Zawartość

"Pan Mercedes" Kinga, czytałem dość dawno temu, ale i bez wiki pamiętam o co tam chodzi.

Widząc zbieżność tytułów zadałem pytanie o film.

Czy wobec Ciebie, potrzebowałem tego akurat linku?

Ukryta Zawartość

Ja myślę że potrzebowałeś, np. spojrzeć na plakat. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

5 godzin temu, J4Z napisał:

Ja myślę że potrzebowałeś, np. spojrzeć na plakat

W linku do wiki jest ten plakat?

6 godzin temu, 100icki napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez iro III

"Monarch: dziedzictwo potworów" - zadziwiająco dobre. Na razie tylko 3 odcinki wyszły. W klimacie starych dobrych filmów Szpilberga z lat 80'. Trochę też indiany Dżonsa tu mamy i Tożsamości Borna, no i Godzilla sie kłania co oczywiste. Serial skupia się na opowiadaniu fabuły a nie epatowaniu debilną akcją. Wysoki budżet i to widać. Razi jedynie feminazizm, ale o dziwo przełamywany jest on też konkluzją że "faceci są też potrzebni". Zważywszy że to produkcja komunistów z apple to zdziwko. Jeżeli śledzicie moje wpisy to zauważycie że to już kolejny serial który nie wpisuje się (ten tylko trochę) w lewacką propagandę obyczajową. Czyżby zmiana trendu?

Edytowane przez Yodzisław

• Pokaż nowe odpowiedzi