Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  133 członków

Meridian Klub
IGNORED

meridian klub

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby ktoś z klubowiczów miał zamiar pozbyć się 508.20 lub 508.24...to proszę o info na priv.

chcesz mieś dwa,

podziel się jednym;-p

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Gdyby ktoś z klubowiczów miał zamiar pozbyć się 508.20 lub 508.24...to proszę o info na priv.

Wciąż aktualne,dodam tylko,że proszę o kontakt jedynie osoby zdecydowane odstąpić w/w odtwarzacze.

l'enfant sauvage

Witam kolegów,

Przymierzam się do zakupu Meridiana CD do Unisona Research S6 i ProAc-ów S100. Mam następujące pytanie. Który waszym zdaniem model Meridiana jest najlepszy:

1. 508.24

2. G08

3. 588

Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc w tym temacie.

Do takiego zestawienia najbardziej podchodził mi 508.24, tylko że kolumny były w moim zestawie z półki wyżej (Respons)

A pytałeś HiFi Sound Studio?Może Pan J. ma?

Jak już go dorwiesz to daj znać co i jak,na stronie Meridiana jest formularz do zamówienia Directora:

https://www.meridian-audio.com/en/order/37/

l'enfant sauvage

dawno,dawno temu 507 dostalem do odsluchu poprzez Top Hi Fi,Sopot.a rzeczywiscie Vd Hula kupowalem onegdaj bezposrednio. Uwazam,ze taki sposob kontaktu z rynkiem ogranicza sprzedaz.Spojrz ile marek Mr J. utracil w ostatnim czasie

• 3 miesiące później...
  • 4 tygodnie później...

Prośba o pomoc.

Czy jest w Warszawie fachowiec o Meridiana. Konkretnie chodzi o nie otwierającą się szufladę. Przed wysyłką było wszystko ok odtwarzacz działał bez zarzutów . Mimo oznaczenia przesyłki jako ostrożnie szkło, po dotarciu do następnego właściciela okazało się że szuflada nie wysuwa się domyślam się ze podczas transportu mógł spaść pasek. Ponieważ nie jestem handlarzem czuję się niejako współwinny zaistnienia takiej sytuacji. Wysłałem sprawny odtwarzacz o dotarł niesprawny.

Tak więc jeśli to możliwe proszę o namiary na uczciwego serwisanta który jest w stanie uczciwie usunąć tę usterkę.

Jednak zaznaczam nie chodzi mi o hochsztaplera który powie że trzeba wymienić wszystko bo to nieprawda odtwarzacz po ręcznym wysunięciu szuflady i położeniu plyty i wsunięciu szuflady gra płytę wczytuje i odtwarza i działają wszystkie funkcje. Jedyne co mu się przytrafiło po przesyłce to przestała wysuwać się szuflada.

Konkretnie chodzi o model 506.20

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

• 2 tygodnie później...

Do członkostwa klubowego dorzucam jeszcze jeden sprzęt od Meridiana - Explorer :). W warunkach domowych gra z Senkami HD600, natomiast poza domem Koss Porta Pro. Zamierzam wymienić Kossy na coś lepszego, tylko co? W tygodniu wybieram się na odsłuch Bayerdynamic T50p. Explorer zastąpił wzmacniacz słuchawkowy Forum608, który nota bene jest na sprzedaż.

• 2 tygodnie później...

Witam,posiadam Meridiana 588 padł mi laser wiem ze jest to naped dvs dsl720a czy posiada ktos z panstwa wiadomosci czy laser hop 1200t ktory jest montowany w tym napedzie jest taki sam jak dsl 710a? Chodzi mi o to ze jest dostepny za mniejsze pieniadze laser do dsl 710a gdzie montowano go do dvd Arcam 88,moze ktos z panstwa ma do sprzedania ten laser lub caly naped.chetnie przylacze sie do waszych dyskusji ja slucham tak jak wymienilem M 588,Unison Research Simple 845,Tannoy Hpd 295A,Kimber Select Ks1030,oraz Vovox Initio,listwa Sun Audio,

• 4 miesiące później...

Wchodzę do klubu z Meridianem 508.24 mojego przyjaciela, bo niestety, on już się określił i olał zarówno sprzęt jak i muzykę. Postawił człowiek na sprawy duchowe i tam się odnalazł. Stan odtwarzacza - igła! Pracuje teraz na zmianę z MLem No.390S w systemie hybrydowym. Dwa świetne odtwarzacze, chociaż różne i zupełnie inaczej odtwarzające historie muzyczne.

Parker's Mood

• 3 tygodnie później...

Meridian 508.20-gdyby ktoś reflektował jest do oddania,cena:4,2k-można negocjować;)

p.s. napisz "do sprzedania" - oddać mozna za darmo...:)

pozdrawiam

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.