Skocz do zawartości
IGNORED

tanszy Primare w TOP-HIFI

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

kurcze... az sie rozmarzylem patrzac na przeceny ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kupilbym SP31 + A30.5....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/34258-tanszy-primare-w-top-hifi/

WITAM- okazyjka niczego sobie , w sobotę porównywałem u nich w Bydgoszczy swojego Exposure 2010 AMP z Primare I30 , skutek uboczny porównania niestety odbił się w zawartości mojego rachunku bankowego w czwartek odbieram 30 w tytanowy kolorku, dobrze iż nie porównywałem swego Ushera CD-1 bo mogło by się skończyć rewolucją w domu , zdecydowanie okazja

Kijek

Rzeczywiście ciekawa oferta. Za 1/5 tej ceny mam przewody Klotza o średnicy 4mm2 składające się z 256 cienkich drutów, skrętka o bardzo małych odstępach pomiędzy węzłami (bardzo mała czułość od zakłóceń elektromagnetycznych). Bije na głowę te wszystkie high-endy.

Pozdrawiam

taa, promocje.... wyprzedaż po minimalnej marży

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Ad tomek11

Po pierwsze to nie od spawarki, a profesjonalny audio firmy, której przewody są uznane wśród profesjonalistów i fachowców (czyli producentów profesjonalnych komponentów audio, realizatorów dzwięku, producentów studiów nagraniowych a nie "audiofilów").

Po drugie mam pytanie, czy ma Pan wykształcenie kierunkowe (elektrotechnika, elektronika), wiedzę na temat eliminacji zakłóceń m.cz., w.cz., typowego spektrum tych zakłóceń, rodzajów wnikania (sprzężenia galwaniczne, elektromagnetyczne, pojemnościowe w zależności od f), parametrów falowych przewodów, efektów naskórkowości, sposobów konstrukcji ekranów, rodzajów łączenia z punktem masy w zależności od impedancji we i wy łączonych urządzeń, zjawisk falowych w przewodach (fala pierwotna, odbita), wpływu parametrów falowych na wzmacniacz, bufor wyjściowy CD, itp. Jeśli nie to z całym szacunkiem, ale dalsza rozmowa nie ma sensu.

PS. Do zmiany charakteru dzwięku to zalecam użycie korektora graficznego, do tego służy w przeciwieństwie do kabli.

PiotrSz

To był żart, trochę więcej luzu panie nauczycielu. Poza tym w branży audio nie zawsze górą szkiełko i oko, warto o tym pamiętać. Na tytuły naukowe, wiedzę i własne publikacje nie będę sie ścigał, bo to co najmniej nieeleganckie. Pozdrawiam i proponuję wrócić do tematu, wszak dalsza dyskusja zaśmiecałaby tylko wątek, ktorego autorami nie jesteśmy.

Bluesound Node ▶️ Synthesis Roma 96DC+ ▶️ B&W 706 S3

zbigniew5309, 21 Cze 2007, 08:48

>Nabyłem właśnie Primare I30 - klasa. Teraz niezbyt przychylnym okiem patrzę na swój CD. Dzwięk jest

>za łagodny. Jaki Cd proponujecie?

A to ciekawe, CA 640 uchodzi za ostry .....

xniwax, 21 Cze 2007, 17:11

>Oj chyba raczej Primare + VA.

A tu się zgadzam.

Byłem dziś przejazdowo w Top HiFi. Kusił mnie cedek 31,ale to chyba niewielki upgrade ponad S500,który po wymianie napędu czyta ! Zaintrygował mnie nowy zestaw MF, o którym wiele dobrego czytałem

Jesli chodzi o VA pamietam, że pierwszą serię niezbyt mógł napedzic nawet MF A300 a co dopiero Primare A30.1 - Dawno to było :-) ale pamietam.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Integra z pre lampowym, x-ray ileś już tam i osobny zasilacz do obu. Oferta przez tego f... klarnecistę tak skonstruowana, że należy kupić cały zestaw. Ciekawym jakby to pociągnęło IMG ( będę je apgrejdował by Sonus Oliva ), bo z bezpomiarowej recenzji w HFC niewiele wynika.

Ja też sobie coś kupiłem... :) cdtwarzacz do mojego wzmacniacza. A chciałem kupić w lutym, ale nie chcieli opuścić 500zł. To postanowiłem, że poczekam na wyprzedaże. No i opuścili 1500zł :)

Lubię słuchać muzyki! :)

bagnet:

"chciałem kupić w lutym, ale nie chcieli opuścić 500zł"

No co Ty? Któregoś razu stojąc w sklepie przy półce z Primarami patrząc na karteczkę z ceną zapytałem ile kosztuje ten odtwarzacz i od razu usłyszałem cenę 10% niższą. Bez targowania.

Jak sie sprzedaje (przykladowo) odtwarzacz cd oparty na prostym napedzie dvd-rom za kilkanascie $ (np. Primare CD21 - wczesniej za jedyne 4499 PLN, obecnie po 2999 PLN ), to nie ma w tym nic dziwnego, ze jest z czego "spuszczac"... Producent i dystrybutor i tak na tym sporo zarobia i wszyscy beda zadowoleni. I tak to sie kreci... :)

Pozdrawiam,

Lete

lete,

Czy widziałeś ten odtwarzacz w środku chociaż na obrazku? Sądzę też, że go nie słuchałeś, prawda? Tak zapytam z ciekawości ile znasz z własnego doświadczenia odtwarzaczy, w których rozpoczęcie odtwarzania dowolnego utworu zaczyna się w czasie znacznie krótszym niż 1 sekunda od wciśnięcia przycisku?

Edward,

>Tak zapytam z ciekawości ile znasz z własnego doświadczenia odtwarzaczy, w których rozpoczęcie

>odtwarzania dowolnego utworu zaczyna się w czasie znacznie krótszym niż 1 sekunda od wciśnięcia

>przycisku?

Moze i startuje w czasie 1s... Pewnie sa jeszcze szybsze, ale jakie ma to znaczenie tak naprawde? To zwykly "gadget" (dla mnie bez znaczenia)... W kontekscie dyskusji o cenach i promocji, zauwazylem fakt, ze naped stosowany w Primare CD21 jest do nabycia za kilkanascie dolarow... Po jakim koszcie sie go wytwarza - wystarczy sobie wyobrazic... No i teraz mamy cene za caly CD na poziomie 4499PLN... Pare lat temu wstecz relacja koszt produkcji cena koncowa detaliczna byla zdecydowanie w tym segmencie inna (produkcja byla drozsza, marze producenta i dystrybucji nizsze) i to mialem glownie na mysli mowiac o "promocji".

Pozdrawiam,

Leszek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.